Žurku skrējiena turpinājums. Vatikāns un Venēcija

12 Jūlija 2016 Ceļošanas laiks: no 05 Jūnijs 2016 ieslēgts 11 Jūnijs 2016
Reputācija: +533
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vatikā ns. Ž urku skrē jiena turpinā jums

Mū su grupa sanā ca, divi tū risti apmaldī jā s, mē s viņ us nesagaidī jā m. Pirms ieieš anas muzejos Jana mums pastā stī ja par Siksta kapelas vē sturi, brī dinā ja, ka var bildē t, nedrī kst. Viņ i apbrī noja resno kaiju un moderno skulptū ru "Sfē ra sfē rā " un sū tī ja noguruš ā s kā jas uz muzejiem un katedrā lē m.

Sfē ra sfē rā

Ko es varu teikt? Neapš aubā mi, Vatikā ns ir savā cis daudzus mā kslas darbus, kas ir satriecoš i savā skaistumā un industriā lajā virtuozitā tē . Jā , tā ir industriā lā virtuozitā te. Oficiā lā viduslaiku (vai viduslaiku? ) vē sture norā da, ka Mikelandž elo veidojis marmora un granī ta skulptū ras ar kaltu, naglu un kaltu. Vai ar ko vispā r?

Manuprā t, inž enieris, tā das lietas var izgatavot, piemē ram, tikai ar augstā kā s klases slī pē š anas un urbš anas instrumentiem, kas strā dā lielos apgriezienos un no pastā vī ga enerģ ijas avota.


Baks, mū su draugs)) Izgatavots ar kaltu un raspā m, ar rokā m) )

Vatikā nā griestus klā j glezna, kas no apakš as izskatā s kā apmetums. Patiesī bā virsma ir absolū ti gluda. Viduslaiku ZD grafika?

viduslaiku ZD grafika uz griestiem

Marmora dzī vnieku zā le apmeklē tā jiem tika slē gta, un fotografē š ana ar zibspuldzi un gobelē nu zā lē s tika aizliegta fotografē š ana ar zibspuldzi. Un kā tur kaut ko ī sti varē ja nofilmē t - pilns ar cilvē kiem, kā Staļ ina bē rē s. Uzkavē si mirklī ti - citu tū ristu sasvī duš o ķ ermeņ u virpulis tevi uzreiz atgrū ž no savas grupas.

Bet man tomē r izdevā s kaut ko redzē t.

Ģ eogrā fisko karš u zā le.

Kartē s ir redzamas zvaigž ņ u pilsē tas, kas tika noslaucī tas no zemes virsas, saskaņ ā ar daž ā m spekulā cijā m pirms 200 gadiem notikuš ā kodolkara dē ļ (neoficiā lā versija).

ģ eogrā fiskā s kartes

ģ eogrā fiskā s kartes

ģ eogrā fiskā s kartes

ģ eogrā fiskā s kartes

Gobelē ni. Milzī gi audekli ar meistarī gi austiem Bī beles stā stiem pē c Rafaela skicē m.

“Tie tika izdarī ti tik pareizi, ka jū s esat pā rsteigti, tos redzot, domā jot par to, kā bija iespē jams aust matus un bā rdas un pieš ķ irt pavedieniem tā du elastī bu ķ ermenim; Š is darbs vairā k š ķ iet brī nums, nevis cilvē ka mā kslas darbs, jo ū dens, dzī vnieki, ē kas ir precī zi uzrakstī tas ar otu, nevis austs ar diegu. "- Dž.

Vasari "Slavenā ko gleznotā ju, tē lnieku un arhitektu biogrā fija"

Gobelē ns izš ū ts "ar roku"

Daž os ceļ vež os teikts, ka gobelē ni izš ū ti ar rokā m, mū su Dzelzs Jana vienojā s par manufaktū ru, kur tie tika izgatavoti. Mans viedoklis ir austs par kvalitatī vu auš anas iekā rtu ar datorprogrammē š anu. Jo nav iespē jams, ka to ar krustu izš uva mū ķ enes savā s drū mi tumš ajā s kamerā s. Nu, manufaktū ra - kurš redzē ja, kas tas ī sti bija? Skolā s un institū tos mums nemā cī ja maš ī nu detaļ u vē sturi.


Siksta kapela. Augstums 21 metrs. Viena meistara rakstī ts - 5 gados? Freskas krā sas ir pā rsteidzoš as savā spilgtumā , lai gan, pē c gida teiktā , gleznu nav izdevies atjaunot: "Tikko aizskaloja sodrē jus, kas veidojā s pē c 400 gadus ilgas ikdienas sveč u dedzinā š anas. " Bez komentā riem.

Arī grī da ir laba.

Un kā viduslaiku meistariem ar kaltu, kaltu un ē zeļ a astes suku to izdevā s izgudrot un likt lietā ?

П

Pā rsteidza nevainojamā s ieņ emš anas zā les skaistums. Gleznā s nozī mī gi onkuļ i strī dē jā s par minē tā mī tiskā procesa iespē jamī bu vai neiespē jamī bu, un no zā les centra Jaunava Marija zilā kabatlakatā tos klausī jā s ar sē rī gu seju.

Mū su nosvī doš ā un ā trā ekskursija pa Sv. Pē tera katedrā li ir beigusies. Tur jau bija vieglā k, laiks atskatī ties, fotografē ties un lū gties. Es arī lū dzos - lū dzu svē to Pē teri (kuram, starp citu, ir ļ oti garš deguns), lai saā rstē manu ausi, jo visa brauciena laikā nez kā pē c nedzirdē ju labi, un tas mani ļ oti traucē ja. Svē tais nepievī la - pē c atbraukš anas mā jā s gribē ju iedurt ausi, un izvilku vilnu, un brī nums! ! ! !!

- Manas baumas pilnī bā atgriezā s pie manis!

Bet ir pienā cis laiks atgriezties pie mū su "aitas" autobusā . Atkal valš a tempā metā s uz metro. Pa ceļ am nesanā ca nopirkt spilvenu jautras kakas formā , skumji! Ar metro braucā m uz pilsē tas nomali, kur bija jā brauc mū su autobusam. Pieturā bija putekļ ains un bē dī gs, skumji nē ģ eri tirgoja dū ņ as. Es viņ us nedaudz uzjautrinā ju - nopirku sarkanu somu par 5 eiro. Lai arī ne ī paš i modē , bet ne gluž i draiski - tagad diž ojos draugiem, vē l Romā pirkta!

Tikmē r autobuss kavē jā s – vadī tā ji apmaldī jā s. Viens no tū ristiem nā ca palī gā - viņ š meklē ja autobusu un rā dī ja ceļ u uz skumju tikš anā s vietu. Un mē s braucā m atpakaļ , 530 kilometrus uz Venē ciju. Izsalcis un drū ms ceļ š , kas jau kļ uvis par dzimto un dzī vespriecī gu "sanitā ro pieturu".

Ierados tuvā k pulksten 23:00, sā ka lī t.

Bija neē rti un auksti, Budapeš tā izglā ba tē jkanna, nozagta tē jas burka un ievā rī jums. No rī ta redzē sim Venē ciju!

Piektā diena.

Venē cija.


Pē c labi izgulē juš ies un vieglas uzkodas devā mies uz Venē ciju. 20 minū tes ar vilcienu, tad 10 minū tes ar laivu. Sā ka lī t. Sasniedzā m Svē tā Marka laukumu un tikā mies ar gidiem. Paldies Dievam, mums iedeva mini rā cijas ar austiņ ā m un mē s devā mies apskates ekskursijā .

Lietus laikā bija ļ oti neē rti dzirdē t par Venē cijas vē sturi. Lai gan laikam bija uz ko paskatī ties. Slavenā Dodž u pils Svē tā Marka laukumā , bet mē s tur netikā m: Tas ir maksas, un stā viet rindā ilgi, mums nav tam laika! ». Nedaudz paskrē juš i pa laukumu, devā mies uz š aurajā m ieliņ ā m, labirintiem un tiltiem. Pilsē ta noteikti ir skaista, bet ir nianses. Paš i pieminekļ i tiek uzturē ti pienā cī gā stā voklī , un mā jas ir mitras un nodriskā tas.

Notekū deņ i, protams, ieplū st tieš i kanā lā , tomē r izkā rnī jumi nepeld – tos savā c speciā las maš ī nas no zemū dens tvertnē m zem mā jā m.

Bē dī gi slaveno urī na smaku, ko dzied daudzi tū risti, es nejutu, visticamā k, lietus dē ļ . Kanā li tiek dezinficē ti ik pē c divā m dienā m, kanā lā tiek novadī ts arī ū dens no vietē jā m veļ as maš ī nā m. Ielas ir tī ras - nu, viņ u atriebī ba, daž as nepilnus 1.5 metrus platas, un Venē cijas š aurā kā iela - tikai 54 cm. . Gide izstā stī ja stā stu, kā resna matrona iestrē ga vienā no ielā m pē c sā tī gā m pusdienā m. Vairā k nekā dienu restorā na darbinieki un vietē jie mocī jā s, mē ģ inot resno sievieti izstumt uz plaš ā ku ielu, skandā ls bija neticams.

Pilsē tai ir pagrimuma zī mogs, kas sā kā s ar 2008.  gada globā lo krī zi. Daudzi veikali ir slē gti, cilvē ku maz. Gide izteica skumju statistiku – vienam bē rnam Venē cijā ir pusotrs suns.

Š ķ iet, ka tū ristu ir daudz, bet venē cieš u ienā kumi ir ievē rojami krituš ies. Vai arī tū risti ir tik nabadzī gi, ka nespē j iztē rē t liekus pā ris eiro.

Tā pē c pamatiedzī votā ji bē g no pusapplū duš ā s pilsē tas tā lumā , meklē jot laimi un lielu naudu, un viņ u vietu ieņ em vē l nelabvē lī gā ki nē ģ eri un filipī nieš i.


Beidzot apskates tū re (saiga un garlaicī ga, bet kopumā normā la) beigusies, atgriezā mies Svē tā Marka laukumā . Brauciens ar gondolu - 30 minū tes. 23 eiro. Mums ļ oti paveicā s – lietus tajā brī dī mitē jā s. Tad atkal sapulcē jā s visa grupa un devā s uz finā lskrē jienu – uz lielveikalu un ē st. Atkal skrē ja labirinti, metā s uz lielveikalu. Daļ a no grupas sē dē ja kafejnī cā , un es devos uz veikalu. Nopirku sieru, keč upu, alkoholu - limonč ello un vaniļ u. Starp citu, vī ns iepakojumos Itā lijā tiek pildī ts 1 litra un 0.25 litru pudelē s (3 gab. iepakojumā ). 0.25 ir ļ oti ē rti dauzī ties autobusā .

Tagad tev vajag ē st. Aizgā ju uz kafejnī cu, kur sē dē ja tū risti no mū su grupas. Kompleksā s pusdienas - 16 eiro. “Ja pasū tī si, mē s laivu nedabū sim!

"- mū su Taņ eč ka č ivinā ja un iedeva man pusi no milzī gas picas ar austerē m par puscenu. Piekritu - kur iet? Picas normas, austeres arī , kafija - 3.5 eiro.

Izslauka, skrē ja atpakaļ uz laivu. Lietus lī st. Pa ceļ am pie veikala skatloga ieraudzī ju murā nas stikla kulonu. Pusceļ ā lī dz laivai es nolē mu atgriezties un to nopirkt. Bez š ā da suvenī ra nebija iespē jams atgriezties no Venē cijas! Pā rmeklē ju veikalu, nopirku kulonu un atrā vu atpakaļ . Protams, es apmaldī jos. Es stā vu š ajā labirintā un balsu - ak, kur lai es eju? Te mana tante ar mopu runā tī rā krieviski - un te š ajā joslā ! Dievs, glā biņ š ! No joslas ielecu tieš i Svē tā Marka laukumā . Sasniedzu tikš anā s vietu – tur neviena nav.

Es atcerē jos, ka Tanja mums bija iedevusi visas kā rtis uz laivas, uz kuras bija atzī mē ta piestā tne.

Karte ir saglabā ta.

Skrē ju no visā m pusē m, nerē ķ inoties ar lietusgā zi, ik pa laikam pabū ru kā rti zem deguna tirgotā jiem laukumā . Viņ i savukā rt bakstī ja ar pirkstu virzienā , kurā man vajadzē ja skriet. Iebridā m laivā slapji kā peles, uzreiz dabū ju 0.25 smurfus - izrā dī jā s!

Nu ko lai vē l stā sta...Mē s dabū jā m autobusu, kad š oferiem palū dzu atvē rt bagā ž nieku, lai cilvē ki varē tu izvilkt no koferiem sausā s mantas, sasodī tie satrakojā s un atteicā s - sods 400 eiro. par bagā ž nieka atvē rš anu! Interesanti, vai tā ir taisnī ba vai nē ? Kas tas par muļ ķ ī bā m? Man salonā bija sausa jaka, es to uzvilku, pā rē jie tū risti pa ceļ am izž uva.

Lī dz tumsai sasniedzā m Ungā riju, pā rnakš ņ ojā m un nā kamā s dienas beigā s jau bijā m ieraduš ies Ukrainā . Brauciens pagā ja bez pā rmē rī bā m, viņ iem vairs nebija spē ka.

Pē dē jais bardaks notika Ļ vovas dzelzceļ a stacijā . Tiklī dz mū su autobuss tur apstā jā s, lietus lija pa sienu.


Tā nu es iekā pu vilcienā izmirkuš ā s drē bē s. Gluž i kā Venē cijā .

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
географические карты
географические карты
географические карты
Сфера в сфере
Гобелен, вышитый
Гобелен, вышитый
Бахус, наш друг)) Сделанный долотом и рашпилем, вручную))
П
средневековая ЗD -графика на потолке
Līdzīgi stāsti
komentāri (22) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums