Roma un Ostija

02 Maija 2019 Ceļošanas laiks: no 14 Aprilis 2019 ieslēgts 21 Aprilis 2019
Reputācija: +466.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Roma ir lieliska pilsē ta, kas jā redz. Š is ir brī vdabas muzejs. Mū su ceļ ojums sā kā s ar to, ka lidmaš ī nas biļ etes tika rezervē tas 10 mē neš us iepriekš par smieklī gu cenu, istaba dzī voklī caur airb&b lietotni. Autobusa biļ ete no lidostas uz Romu tika pasū tī ta internetā , tā da ir firmas terravision, no lidostas un atpakaļ maksā ja tikai 14 eiro. To ir viegli izdarī t, izmantojot vietni. Vienkā rš i ievadiet uzņ ē muma nosaukumu un izpildiet norā dī jumus. Mē s ieradā mies Termini stacijā , š ī ir stacija un metro, un š eit mē s nopirkā m Romas caurlaidi. Par 38 eiro pē rkat ceļ ojuma karti trī s dienā m un divā m ekskursijā m. Vienu ekskursiju pavadī jā m uz Kolizeju, otru uz Eņ ģ eļ a pili. Dienas karte maksā.7 eiro, vienreizē jā minimums 100 minū tē m ir 1.5 eiro, bet ar vienu un to paš u biļ eti divreiz metro iekā pt nevar.


Lai nokļ ū tu Kolizejā , nepievienojieties vispā rē jai rindai, atrodiet Palatī nu, tas ir 300 metrus no Kolizeja, un tur nopē rkam biļ eti, mē s stā vē jā m rindā tikai 20 minū tes. Jā piebilst, ka ieradā mies 8.00 un visur bija maz cilvē ku. Burtiski, stundu vē lā k jau nebija iespē jams drū zmē ties. Tū ristu ir daudz. Š ī s rindas ir redzamas no kosmosa! ! ! Visus apskates objektus neaprakstī š u, internetā var viegli atrast. Galvenais, lai tie visi bū tu vienuviet. Ir vietas, kur biļ etes jā rezervē iepriekš , tā s ir Vatikā na muzejs (par pā rsolē m bija jā maksā.40 eiro, bet tas bija tā vē rts) un Villa Borghese, tur nemaz nevar nokļ ū t. Neizvē lies daudz muzeju, pē c otrā viss saplū st kopā un grū ti atcerē ties, ko tu redzē ji kur. Ir daudz bezmaksas baziliku, un laukumi ir brī niš ķ ī gi, tie ir bez maksas. Mē s bijā m Trevi strū klakā , Navona laukumā un Venē cijā , Spā nijā , Kolizejā , Vatikā nā divas reizes pē cpusdienā un vakarā , Eņ ģ eļ u tiltā un pilī , Panteonā , Forumā un Tippet. Viena diena bija veltī ta ceļ ojumam uz Romas jū ru. Bijā m Ostijā , ar metro no centra ē rti nokļ ū t 30 minū tē s. Klusā kū rortpilsē ta nepā rsteidza, bet atstā ja jaukas atmiņ as. Netā lu no Ostijas atrodas Ostia Antique pietura. Tiek teikts, ka Pompejas atpū š as. Tā ir sena pilsē ta, kas ir ļ oti labi saglabā jusies. Ieeja tikai 10 eiro, staigā t var cik gribi, tikai nav audio gida krievu valodā .

Vietē jie iedzī votā ji praktiski nerunā angliski. Jā mā cā s skaitī t lī dz simtam. Lielveikalos ir daudz gaļ as un siera gardumu, lai nopirktu 200 gramus, ir ļ oti jā piepū las, beigā s padevos un uzzinā ju kā bū tu 100 un 200. Pica man par pā rsteigumu lieliska , man vislabā k patika ar mocarellu bez gaļ as. Manam vī ram garš oja cannelloni un tiramisu, kā arī kafija, viņ š ir eksperts š ajos jautā jumos. Bet viss ir dā rgi, 1.5-3 eiro. Pie bā ra letes ir lē tā k nekā sē dē t pie galda. Esiet gatavi maksā t pilsē tas nodokli. Jū s netiksiet izmitinā ti viesnī cā un jau dzī voklī bez samaksas. Aptuveni 35-40 eiro diviem.

Itā lieš i bija vī luš ies. Metro neredzē ju draudzī gus un dzī vespriecī gus cilvē kus, viņ i uz ā rzemniekiem parasti skatā s pavirš i, stereotips ir lauzts, bet tā nav tū ristu vietā s, tie ir parastie dzī vojamo rajonu iedzī votā ji, kuri dodas uz darbu.

Bū s atkal jā brauc uz Itā liju, jo nedē ļ as laikā visu nav iespē jams apskatī t pat Romā vien. Tagad es smaidu, kad cilvē ki pē c auto tū res saka, ka bijuš i Romā , ir nereā li to redzē t pē c dienas vai pat nedē ļ as, bet tomē r ir vē rts mē ģ inā t.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums