Mana skaistā Neapole. 1. daļa

03 Janvāri 2019 Ceļošanas laiks: no 17 Novembris 2018 ieslēgts 24 Novembris 2018
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pagā juš ajā gadā mē s ar sievu ceļ ojā m "Dienviditā lijas" tū rē no miruš ā s "Natalie Tours" (stā sts ir vietnē ). Nonā kot Neapolē , mū s uzreiz aizrā va š ī trokš ņ ainā , dzī vī gā un skaistā pilsē ta! Tač u trī s dienas Neapolē izrā dī jā s ļ oti maz, un š ajā s dienā s tika apmeklē tas pat Kapri un Pompejas.

Tad mē s nolē mā m ierasties š eit un nesteidzī gi izpē tī t pilsē tu un tā s apkā rtni. Biļ etes uz S7 mums izmaksā ja 30 tū kstoš us diviem un pirktas par 15.5 tū kstoš iem (plus 35 eiro pilsē tas nodoklis) nedē ļ ā viesnī cā Napoli Garden bez brokastī m. Viesnī ca tika izvē lē ta netā lu no Centrā lā s stacijas, jo. ļ oti ē rti ceļ oš anas ziņ ā , un tuvumā ir daudz lielveikalu.

Lidosta atrodas netā lu no pilsē tas, ar Alibusu (autobusu) ieradā mies 20 minū tē s, maksā.5 eiro no personas, pirmā pietura ir netā lu no stacijas.


Viesnī ca atrodas vecas mā jas 5. -6. stā vā ar milzī gu terasi un skaistu skatu uz Vezuvu un pilsē tas panorā mu. tomē r mē s atstā jā m viesnī cu agri un atgriezā mies vē lu, t. i. Mē s tur bū tī bā vienkā rš i paē dā m un gulē jā m. Istaba bija kā istabiņ a, tur bija viss nepiecieš amais, galvenais mazais ledusskapis. Š obrī d Neapolē nav sezona, nedē ļ u blakus istabā bija aizņ emtas tikai 2 naktis.

Skati no telpas

Pirms izbraukš anas mē s bijā m noraizē juš ies par laikapstā kļ iem. daž as dienas pirms izlidoš anas cauri Itā lijai gā ja spē cī ga viesuļ vē tra ar lietusgā zē m, tika slē gti daudzi apskates objekti, t. sk. Neapolē , tač u bailes izrā dī jā s veltas - laiks vienkā rš i lielisks, saulains: dienā +20, naktī +12.

Pagā juš ajā gadā apmeklē jā m daž us pilsē tas apskates objektus, tā pē c vispirms nolē mā m apskatī t vietas, kur neesam bijuš i. pirmajā vakarā devā mies pastaigā pa pilsē tu uz vienu no skaistā kajā m San Giovanni a Carbonara baznī cā m, kas aizsā kta 14. gadsimtā . Baznī ca kalnā , tai priekš ā elegantas dubultkā pnes

Bet tad mē s bijā m vī luš ies. Novembris ir labs ikvienam Neapolē , tikai ī ss dienas gaiš ais laiks pulksten 17-30 jau ir saulriets, un itā ļ u baznī cas parasti nav labi apgaismotas vakarā . Š eit praktiski valdī ja krē sla un galvenā atrakcija - karaļ a Vladislava kapakmens un freskas bija gandrī z neredzamas. pat mans Fujik ā trais objektī vs nepalī dzē ja. Man atkal bija jā apmeklē baznī ca.

Tā lā k mē s devā mies pa diezgan rosī go Forijas ielu,

Mē s tur iekodā m brī niš ķ ī gā konditorejas veikalā , kas, starp citu, ir ierasts Neapolē .

Tad mē s pagriezā mies atpakaļ pa pazī stamo Via Duomo, kur atrodas San Gennaro katedrā le, t. i. Sv. Januā rs (savulaik ļ oti populā ra bija brī niš ķ ī gā komē dija "Operā cija Svē tais Janvā ris"). Protams, viņ i nevarē ja tikt cauri. Te gan jā piebilst, ka visas Neapoles baznī cas ir bez maksas, naudu ņ em tikai par iekļ ū š anu kasē s vai daž os klosteru-baznī cas pagalmos (piemē ram, Santa Chiara baznī cas brī niš ķ ī gais majolikas pagalms). Katedrā le atkal nebija apmierinā ta ar apgaismojumu, š eit ir galvenā nave


bet Svē tā Janvā ra kapelā tas joprojā m bija pieļ aujams. Š eit atrodas bagā tī gi dekorē ts relikvija ar svē tā galvu. Galvu rotā griezē js ar milzī gu daudzumu dā rgakmeņ u (3328 dimanti, 198 smaragdi, 168 rubī ni) un daudz ko citu. visi š ie dā rgumi atrodas Katedrā les muzejā un tiek nē sā ti tikai ī paš i svinī gā s dienā s. Š eit ir Riberas un Lanfranko freskas nav ī paš i redzamas.

Kapelas altā ris

Kapelas kupola gleznojums, autors Domeniko

Paš as svē tā relikvijas 15.  gadsimtā kardinā ls Karafa pā rveda uz katedrā les kriptu

š eit ir viņ a skulptū ra kriptā

Š eit tiek glabā tas relikvijas

Vecā kā katedrā les ē ka ir Sv. Retistutas kapela, kurā atrodas vecā kā kristī bu iestā de Itā lijā  — Sv. Jā ņ a kristī bas vieta, kas dibinā ta 343.  gadā . Faktiski katedrā les vietā stā vē ja Sv. Retistuty, tad izrā dī jā s, ka tas ir iebū vē ts jaunā templī .

Uz 1322.  g.  Sv. Retistuta freskas

Izejam no katedrā les — ir jau vakars, mums jā atgriež as viesnī cā atpū sties

gā jā m pa labi zinā mo Via Tribunale

Š eit ir mū su numurs. Nakts skats no loga arī ir labs

Tā beidzā s pirmā diena

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums