Divdesmit divas dienas viena brauciena. Sešpadsmitā diena. 1. daļa

11 Februāris 2020 Ceļošanas laiks: no 16 augusts 2019 ieslēgts 16 augusts 2019
Reputācija: +4049.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā cietš eit >>>

Mē s dodamies uz Uffizi galeriju (Uffizi — birojs itā ļ u valodā ), kas sā kotnē ji celta kā biroju centrs, kurā ieeja tiek rezervē ta un apmaksā ta, izmantojot vietni https://www. visiffizi. org/it/ plkst. 10, tajā paš ā laikā uz Boboli Gardens un Palazzo Pitti, kur var jebkurā laikā trī s dienas (par visiem 78 eiro). Ja redzē t Ufici ir pilnī gi nepanesami, dodieties uz vietu un "izstaigā jiet" tā s zā les un gaiteņ us, es esmu pā rliecinā ts, ka jū s jutī sities labā k.

Vispirms jā nokļ ū st Ufici, un 9.15 mē s jau stā vam uz Ponte Vecchio un redzam Santa Trinitas tiltu. . .

. . . slē gti juvelierizstrā dā jumu veikali, Benvenuto Č ellī ni krū š utē ls. . .

. . . no Florences juvelieriem, kuru izstrā dā jumi veikalos tiek pā rdoti pā rpilnī bā . Viņ š kļ uva slavens kā tē lnieks, mū ziķ is, juvelieris.


Spē ja rī koties ar ieroč iem un nosvē rtī ba kopā ar tē lnieka talantu palī dzē ja radī t š edevru - Perseja skulptū ru, kurš nogalinā ja Gorgonu, bet par ko - nav skaidrs. Viņ š ir lī dzvē rtī gs lielā kajiem renesanses radī tā jiem.

Š eit tas ir, tilts:

Mē s redzē jā m sludinā jumu par dzī vokļ a pā rdoš anu tajā . 35 kv. m par 70 tū kstoš iem eiro - lē ti, kā tā dai vietai.

Vesela rež ģ ī tu logu sē rija ir Vasari koridors, kas savieno Palazzo Pitti un Palazzo Vecchio, pa kuru Medič i hercogs nemanot gā ja no visiem no savas dzī vesvietas uz savu darba vietu. Š ajā koridorā ir galerija ar vairā k nekā tū kstoš gleznā m, autentiski izcilu mā kslinieku paš portreti, tač u ieeja publikai ir slē gta pē c 1993. gada terorakta, kas iznī cinā ja desmitiem gleznu un sabojā ja Ufici galerijas ē ku.

Ceļ ojuma svarī gā kie punkti bija Itā lijas un Ufici š edevru apskate.

Ieskatieties Lielo sejā s. . .

Niccolò Pisano, itā ļ u tē lniecī bas tē vs un izcilais tē lnieks Dž ovanni Pisano

Tē vijas tē vs (Pater Patriae) Cosimo 1 Medici

kuru skulptū ras izvietotas niš ā s pa kreisi un pa labi, kopā tā s ir 28, un tā s raduš ā s 19. gadsimtā , tajā paš ā laikā tapuš as.

Biļ etes kabatā , ar vienu aci varat apskatī t Piazza della Signoria:

Atlikusi pusstunda. Apskatī jā mies un nesanā ca laiks lī dz 10, kavē jā m piecas minū tes, bet cilvē ku bija maz, devā mies iekš ā . Tū lī t kā stā rķ is, atmetis galvu, "gā ja" gar griestiem.

Ir apmē ram piecdesmit zā les ar izcilu meistaru darbiem, tač u arī gaiteņ i prasa uzmanī bu.

Erusku vilka mirstī gā s atliekas

Griesti, sengrieķ u un romieš u skulptū ras, slavenu un ne tik slavenu cilvē ku portreti, ir Suleimana Lieliskā portrets. Tā lā k, sekojot publikai, pamazā m iegrimu sevī , pat aizmirsu, ka sieva kaut kur klī st - tikai viņ i (diž enie Lielo darinā jumi) un es, lielā kā daļ a fotogrā fiju neizrā dī jā s un tika izdzē stas. Visu, ko var izlikt skatē , ievietoju.

Sā kā m, kā paredzē ts, no 2. zā les. Š is ir Dž oto un viņ a "Maesta" (attē ls altā ram):

Renesanses sā kums glezniecī bā .

Maestas un divi citi autori, Cimabue un Duccio, atrodas vienā telpā :


ua/newimg/3/1200x800/00/02/61/31/2613197.jpg" target="_blank" rel="nofollow">

Pē dē jā gleznas ir izstā dī tas Sjē nas Metropolitē na muzejā .

Pulksten 11.20 mē s devā mies ciemos pie Leonardo.

Magu dievinā š ana

Pasludinā š ana

Š eit ir attē ls, kurā pirmā eņ ģ eļ a attē lu un ainavu tā lumā bija attē lojis skolē ns, un skolotā js Verokio atpazina viņ a talantu un, viņ i saka, salauza otas, lai gleznotu. Gleznu sauc par Kristus kristī bu.

Madonna Doni ir vienī gā Mikelandž elo Buonaroti glezna Florencē :

Sandro Botič elli pavasaris:

To uzskata par vissvarī gā ko Ufici š edevru, piemē ram, Veneras dzimš anu.

Pasaulē lielā kā Ticiā na gleznu kolekcija:

Atrodas Ufici.

Skatoties uz š o putru. . .

. . . ž ē l viduslaiku vī rieš u. Nu uzliec nū ju mugurā , atsakies no seksa, nebaro, nelej, bet tas tā ! Jā , un vī ramā te ar istabenē m pieslē dzā s.

Mē s vē l nekad neesam redzē juš i tik daudz nocirstu galvu. Ir svarī gi, lai š is attē ls...

. . . gleznojusi sieviete - Artemisia Gentileschi 17. gadsimtā . Un tā , kad sā kat pē tī t š ī s sievietes, slavenā mā kslinieka meitas, sarež ģ ī to un dramatisko likteni, jū s secinā t, ka š ā ds siž ets ir pilnī bā pamatots,

š ā das domas pamudinā ja viņ as vī rieš i, proti, Agostino Tassi, kurš viņ u izmantoja. Š ajā attē lā pati Artemisia tur dunci un iegremdē to kaklā . Glezna saucas"Jū dita nogriež galvu Holofernam". Sieva bildi nodē vē ja par "Vī ri ieguva".

Un tā ar katru attē lu - skatieties, domā jiet, pē tiet un saprotiet, ka katrs siž ets atspoguļ o autora vai varoņ a dzī vi un kopumā š ī laikmeta dzī vi. Itā ļ u gleznu kolekcija beidzas 90. telpā , kur tiek prezentē ts Mikelandž elo Merisi, kas pazī stams kā Karavadž o, un koka vairogs, kas attē lo nogrieztu Gorgona galvu.

Š ī s gleznas tuvumā...

. . . Man nā cā s nedaudz uzkavē ties - es meklē ju, no kurienes nā k gaisma. Š o brī numu radī ja Dž erards van Hontorsts un sauca par "Bē rna pielū gš anu". Jū s nevarat atrauties no š ī .

Galerijai ir izeja uz balkonu, kur ir kafejnī ca, nedaudz dā rgi, bet ko darī t - mā ksla prasa. . .


Es pabeidzu zinā š anas par glezniecī bu un tā s vē sturi embrionā lajā lī menī , ceru, ka izdevā s ievilinā t un ieinteresē t.

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Никколо Пизано, отец итальянской скульптуры  и великого скульптора Джованни Пизано
Отец Отечества ( Pater Patriae) Козимо 1 Медичи
Липпи Мадонна с младенцем и ангелом
Остатки этруской волчицы.
Благовещение
Рафаэль
Поклонение волхвов
Один из наследников Медичи