Tornis darbojas Vecgada vakarā. Otrā diena. Florence

17 Janvāri 2017 Ceļošanas laiks: no 30 Decembris 2016 ieslēgts 30 Decembris 2016
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mū su piedzī vojumu sā kums Pizā š eit

Pusseptiņ os no rī ta mē s devā mies uz Pizas centrā lo staciju. Vē l bija tumš s, pilsē tiņ a gulē ja, bet jau vē rā s vaļ ā ielu tirgus.

agrs rī ts Pizā

Ielas ir pamestas,

Itā lijas avē nija Pizā agrā rī tā

un dzelzceļ a stacija ir neparasti klusa,

Bet vilciena atieš anas brī dī cilvē ki bija skrē juš i. Vilciens no Pizas uz Florenci ilgst stundu, izmaksas ir 8.4 eiro

Pretī saulei

Vietnē https://www.museumflorence.com/rumuzejsflorence. com/lv Nopirku biļ etes par 15 eiro uz Grand Dumo muzeju (Grande Museo del Duomo), tā s ir derī gas 48 stundas, un ar š o biļ eti var apmeklē t Santas katedrā li. Maria del Fiore (La Cattedrale di Santa Maria del Fiore), San Giovanni baptistery (Battistero di San Giovanni), Dž oto zvanu tornis (Campanile di Giotto),


Doma muzejs (kur izstā dī ti katedrā les š edevri, kurā tagad atrodas to kopijas), Sv. Reparates kapenes, uzkā piet katedrā les Domā . Pietiek tikai divā m dienā m. Mums nebija tik daudz laika, tā pē c Dome kļ uva par manu galveno mē rķ i, bet pā rē jais - atbilstoš i situā cijai. Kaitinoš ā kais ir tas, ka tad, kad jau biju samaksā jusi, ieraudzī ju vietnē ierakstu, ka no 2016. gada 21. decembra lī dz 2017. gada 21. martam biļ etes par 10 eiro, tiesa, neapmeklē jot Doma Domu. Sasodī ts, kauns, kaitinoš i, bet nu labi. . . neatradu, kā atdot jau nopirktā s, man bija neē rti pajautā t vī ram (viņ am ir labā ka angļ u valoda pret manu pilnī go valodas nezinā š anu), viņ š negribē tu piedodiet man tā dus izš ķ ē rdē š anu))) No 2016. gada 1. novembra viņ i ieviesa laika rezervā ciju, kā man tulkoja Yandex. Tulkotā js, tas viss ir ieteikums. No piedā vā tajiem variantiem 30. decembrim izvē lē jos 10.30 kupolu un 9.00 zvanu tornim. Kupols man bija interesantā ks, un es nebiju pā rliecinā ts, ka mums bū s laiks ierasties no Pizas lī dz 9.00.

Bet mans draugs un biedrs, un vī rs uz pusslodzi, kā vienmē r, teica, ka reiz samaksā ja – jā paņ em. Tā pē c viņ am bija jā uzpilda vilcienā )))

Kad mē s ieradā mies zvanu tornī , rindu nebija, un tika paziņ ots, ka š odien vairs nav biļ eš u. Pie ieejas avī zē ar laiku vienkā rš i apskatī ja un noskanē ja oriģ inā lo biļ eti, kas atnā ca uz e-pastu (tad pienā k cita biļ ete ar laika apzī mē jumu). Kad pē c stundas izbraucā m, izveidojā s pieklā jī ga rinda.

Un pie ieejas Domā papī rs galu galā tika izņ emts un tā pati biļ ete tika noskenē ta. Tomē r laikam tomē r ir cieņ ā laiks. Lī dz noteiktajam pulksten 10.30 lī dz Doma ieejai cilvē ki tikai piebrauca, lielā koties ar vienā dā m izdrukā m.

Ko lai saka. . . Tiem, kas nesporto kā mē s, š ie kā pumi ir nopietns pā rbaudī jums. Pakā pieni ir diezgan stā vi.

kā pnes ir š auras,

Dž oto zvanu torņ a savvaļ ā

Periodiski veidojas sastrē gumi, jo pretimnā koš ā m plū smā m ir grū ti izklī st, it ī paš i, kad satiekas lieli indivī di, piemē ram, mans vī rs))), kaut kā pati par sevi veidojas pretē ja kustī ba. Uzkā pš ana uz zvanu torni notiek vairā kos posmos.

Dž oto zvanu tornis no iekš puses

Katrā vietnē jū s atpū š aties un fotografē jat, fotografē jat.

Un nā kamajā lī menī jū s redzat, ka š eit pilsē tas panorā ma ir vē l skaistā ka.

Un paš ā augš ā tas ir elpu aizraujoš s. . .

Bet mums bija vē l viens kā piens uz Katedrā les Domu. Ļ aujiet man sniegt jums ieteikumu: ja jums joprojā m ir jā izdara izvē le starp š iem diviem š edevriem vai drī zā k jā kā pj tajos, tad es izvē lē tos Domu. Pirmkā rt, tā pē c, ka ir iespē ja apskatī t templi no augš as no iekš puses.

Duomo katedrā le (skats no Doma apakš as)

Un, protams, apbrī nojiet Doma gleznu. Izejot uz balkona, jū s neviļ us izlauž at “AH! »

Un tad visas mokas, kā pjot un spiež oties pa kā pnē m

tiek apbalvoti ar elpu aizraujoš iem skatiem. Š ī ir Florence! Visi reizē! ! !

Un ir tik forš i vicinā t brā ļ us...laimē uz zvanu torņ a


Acī mredzot cilvē ces tieksme atstā t pē cnā cē jiem hieroglifus ir neiznī cinā ma: ((

Pē c tam, kad mē s iekarojā m š ā dus augstumus, nebija ne runas par muzejiem (un man bija ieplā notas pā ris vietas). Pie ieejas Katedrā lē bija milzī ga rinda, nestā vē jā m, ar vienu aci skatī jā mies uz ieeju.

Mē s ielū kojā mies baptisterī , sē dē jā m tur uz soliņ a un pacē lā m galvas.

Baptisterijas kupols

Ar to kultū ras programma beidzā s.

Izmī dā m arī Duomo laukumu cerī bā nofotografē t “Es un katedrā le”, cerī bas neattaisnojā s (katedrā le neietilpst kadrā )

Zirgi ir auksti.

Man ir aizdomas, ka tieš i viņ i ē da saldē jumu 215.  gada vasarā )))

2015.  gada jū lijs

2015.  gada jū lijs

Un mē s devā mies tā lā k kaut kur tā pat vien, bez mē rķ a.

Santa Croce baznī ca

Vekju tilts

Precī zā k sakot, lai paē stu, bija jau pusdienlaiks, un brī vas vietas atraš ana ē dinā š anas vietā s izrā dī jā s problemā tiska, tač u iespē jama. Un tad kā jas kaut kā paš as mū s veda uz Mikelandž elo kalnu, vī ram vairs nebija spē ka saš utumam,

kā pjot pa nā kamajiem pakā pieniem)))

Visi ceļ i Florencē ved caur Duomo laukumu, tā pē c ceļ ā uz staciju mē s atkal nonā cā m uz tā .

Piazza del Duomo

ā das tirgus caur Sanlorenco

Florence ir skaista pilsē ta! Cerē sim, ka tiksimies vē lreiz. . .

Santa Maria Novela stacijas ē ka tiek uzskatī ta par vienu no skaistā kajā m pasaulē . Nu nezinu, kaut kā da nemarķ ē ta ē ka. . .

Santa Maria Novella dzelzceļ a stacija

Es nekad nebū tu domā jis, ka š ī ir dzelzceļ a stacija, tā man atgā dina padomju kinoteā tri bez izkā rtnes. Un iekš ā - jā , skaisti, moderni, ē rti un milzī gi.

Kamē r es skatī jos uz Ziemassvē tku eglī ti,


Vī rs nopirka vilciena biļ etes. Izrā dī jā s, ka ne visi automā ti pieņ em skaidru naudu, daudzi strā dā tikai ar kartē m. Un tieš i tā dai maš ī nai man izdevā s pietuvoties. (Nē , karte bija, bet ar skaidru naudu mums bija vieglā k). Un ir tikai daž as minū tes pirms izlidoš anas, un mums ir 3 ceļ i, un mē s atrodamies rajonā , tā pē c es neatceros, bet tas ir tā lu)) Mē s skrienam, mē s neredzam 3 ceļ u, ir a 5. , ir 2. , bet kur 3 un 4? Un tie, izrā dā s, ir nedaudz tā lā k no platformu sā kuma galvenā s lī nijas, ī si sakot, vai kaut kas tamlī dzī gs.

Santa Maria Novella stacijā (foto no interneta)

Paspē jā m, ielē cā m. . . Varē ja neskriet, pē c pusstundas bū s nā kamais vilciens, bet ļ oti gribē jā s mā jā s, proti, uz viesnī cu.

Un ne jau nā kamajā dienā mē s turpinā jā m piedzī vojumus Lukā , stā sts š eit

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Проспект Италии в Пизе ранним утром
июль 2015 г.
В дебрях Колокольни Джотто
 на вокзале Санта Мария Новелла (фото из интернета)
июль 2015 г.
ранним утром в Пизе
навстречу Солнцу
Ж\д вокзал Санта Мария Новелла
Колокольня Джотто изнутри
Собор Дуомо (вид из-под Купола)
купол Баптистерия
церковь Санта Кроче
мост Веккью
Пьяцца Дуомо (Piazza del Duomo)
кожаный рынок на улице Сан Лоренцо