Apūlija un mazliet Romas. 3. daļa. Trani, Džovinaco

27 Oktobris 2020 Ceļošanas laiks: no 25 Oktobris 2019 ieslēgts 04 Novembris 2019
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit >>>

Treš ajā dienā mē s nolē mā m apmeklē t pilsē tas uz ziemeļ iem no Bari.

G. Mortons savā grā matā rakstī ja:

"Nekur citur Eiropā jū s neatradī sit tik daudz normā ņ u katedrā ļ u, kas stā v viena otrai blakus. Desmit jū dž u attā lumā no Bari atrodas Dž ovinaco katedrā le, kas celta 1283.  gadā . Vē l 2 jū dzes, un jū s jau esat skaistajā Molfetā . laistiet balto katedrā li ar trim kupoliem un diviem zvanu torņ iem, kas atspī d 8 jū dzes, un Bisceglie sveicina jū s ar 12.  gadsimta katedrā li. Neesiet slinki, dodieties vē l 5 jū dzes, jū s redzē siet Trani katedrā li (1096) un jū s noteikti apbrī nosiet tā s lielisko. bronzas durvis Tā pat kā Molfetta ", tā stā v blakus jū rai. Tie, kas nobrauks vē l 10 jū dzes, atradī sies piekrastes pilsē tā Barletā . Vietē jā katedrā le celta 1139. gadā . Bet no š ejienes lī dz Bari ir kā das 35 jū dzes. "

Patiesi, apmeklē t pilsē tas, kas atrodas tuvu viena otrai, ir ļ oti ē rti,


mums bija palikusi viena diena Bari, un mē s nolē mā m izbraukt agri un sā kt no Trani pilsē tas. Uzreiz jā saka, ka š ī pilsē ta mums atstā ja vienu no labā kajiem iespaidiem par Apū liju. Brauciens ilga 45 minū tes, biļ ete maksā ja 3 eiro.

Mazliet vē stures: Trani apmetne pastā vē jusi kopš seniem laikiem, romieš u laikā to sauca par Tirenumu. Tagad Tranos dzī vo 50 tū kstoš i cilvē ku.

Blakus stacijai strū klaka ar Sv. Franciska statuju:

Ejam uz jū ras pusi, redzama dei Carmine baznī ca:

Sv. Domenico baznī ca Plebiscito laukumā (Piazza Plebiscito):

Mē s sasniedzam ostu:

Atkal es citē ju G. Mortona vā rdus:

«Mazā Trani osta ir pusapaļ as formas. Tur, kur gaidā t bā ku, paceļ as skaista un vientuļ a katedrā le.

Visa aina atgā dina graciozu modeli ceļ ojumu aģ entū ras logā . Mū sdienā s reti kad var redzē t tik lielu tukš u vietu pilsē tā .

No š ī s ostas krustneš i kuģ oja krusta karos 12.  gadsimtā :

Ostas krastmalā atrodas neliela 12.  gadsimta Visu svē to baznī ca (Chiesa di Ognissanti):

Ierodoties katedrā lē :

Trani katedrā le noteikti ir viena no izcilā kajā m Apū lijas katedrā lē m, kas celta 12. gadsimtā . Trani katedrā les ī patnī ba ir tā , ka tā atrodas atklā tā laukumā .

Patiesi, katedrā le vienkā rš i valda pā r ostu, no tā s paveras brī niš ķ ī gs skats no visā m pusē m.

Itā lijā jū s biež i nevarat uztvert leņ ķ i,

fotografē jot katedrā les blī vo ē ku dē ļ , pat tā das katedrā les kā Neapolē un Florencē .

No laukuma uzreiz ir ieeja katedrā les kriptā , uz paš u katedrā li ved kā pnes gan no laukuma, gan no kapenes. Pats normā ņ u templis tika uzcelts bizantieš u tempļ a vietā , kura elementi ir saglabā juš ies kriptā .

Pilsē tas patrona svē tā Nikolaja Peligrino (svē tceļ nieka) relikviju kriptā , kas tika kanonizē ts pē c viņ a nā ves 1094.  gadā .

Katedrā les interjers ir sadalī ts trī s navā s. Iekš pusē - romā nikas stils - viss ir pieticī gs un stingrs.

Vē l viena Trani katedrā les apskates vieta ir skaistā s bronzas durvis,

izveidots 1179. gadā . Tie sastā v no 32 paneļ iem, no kuriem katrs satur bareljefus par reliģ iskā m un mitoloģ iskā m tē mā m. Patiesī bā š odienas durvis ir kopija, un to oriģ inā ls ir redzams katedrā les iekš pusē .


200 metru attā lumā no katedrā les ir apskatā ma viduslaiku pils, kas celta 1233. –1249.  gadā imperatora Frī driha II valdī š anas laikā .

Jū rā iedziļ inā s liela mola. . .

. . . uz kuras atpū š as daudz vietē jo pilsē tnieku, sā kumā domā ju, kā uz tā diem akmeņ iem nolaisties jū rā , bet vietē jie man pamā ja ar roku "Nā c, palī dzam. " Mums ierā dī ja vietu nolaiš anai un ar lielu prieku ilgi peldē jā mies siltā ū denī .

Pret š o lielisko ainavu:

Pē c peldes uz mola satikā m makš ķ erniekus ar svaigu lomu, zivis nepirkā m, jo ​ ​ nebija uz ko cept, bet nopirkā m pā ris garneles par 5 eiro, jo panna ir mū su istabā . bija.

Tad mē s devā mies uz veikalu un nopirkā m mocarellu di Buffalo, un pā rdevē js nogrieza, lai izmē ģ inā tu nevis mazu gabalu, bet gan cietu.

Mē s devā mies uzkost ļ oti mā jī gā pilsē tas parkā - Villa Communale, netā lu no ostas.

Š is ir skaists piejū ras parks, kas atrodas paaugstinā tā piekrastē . Parks tika izveidots 1823. Parks ir pilns ar papagaiļ iem, tie lido kā zvirbuļ i.

Strū klakā peld zivis un bruņ urupuč i.

Tā beidzā s mū su ī slaicī gā uzturē š anā s Trani. Pilsē ta mums ļ oti patika un tur var dzī vot vairā kas dienas, apvienojot atpū tu un braucienus uz tuvē jā m apskates vietā m.

Atpakaļ ceļ ā uz Bari mē s nolē mā m iziet un apskatī t Dž ovinaco, jo no tā lī dz Bari ar vilcienu var aizbraukt 20 minū š u.

Ekskursija nebija ilga, jo diena bija ļ oti karsta, baznī cas bija slē gtas uz siestu, un mums rokā s bija maiss ar garnelē m un domas par aukstu vī nu.

Pilsē ta ir ļ oti mā jī ga un maza, ap 20 tū kstoš iem iedzī votā ju.

Ejiet lī dz centram apmē ram 15 minū tes, un pirmā lieta, ko pa š o ceļ u satiku, bija glī tā Svē tā Augustī na katedrā le, kas celta neoklasicisma stilā .

No stacijas vispirms dodieties uz vecpilsē tu caur laukumuViktora Emanuela II ar Tritona strū klaku un Sandomeniko baznī cu.


Jaunavas debesī s uzņ emš anas katedrā le (Cattegrale Santa maria Assunta), kas celta 1125. –1180.  gadā . Katedrā le iekš ā tika pā rbū vē ta 1730. -1734. gadā baroka stilā . Š ī s katedrā les fasā di, atš ķ irī bā no Trani katedrā les, bija ļ oti problemā tiski noņ emt apkā rtē jo ē ku dē ļ . Siestas dē ļ , kā citā s baznī cā s, iekš ā netikā m.

Konstantinopoles Dievmā tes baznī ca (Santa Maria di Costantinopoli):

Pie ieejas niš ā svē tais Kristofers ar Jē zu uz pleciem, kurš nes visus pasaules grē kus:

Aragonieš u pils (cietoksnis) saglabā ja savu izskatu, kad to 15. un 16. gadsimta mijā modernizē ja vispirms aragonieš i, bet pē c tam spā ņ i.

Arī jū ras ostas skats ir lielisks, tā pat kā daudzā s Apū lijas pilsē tā s.

Mums vajadzē ja pusotru stundu, lai apskatī tu pilsē tu, vakaros ir labi atbraukt uz š ejieni no Bari, ļ oti mā jī ga pilsē ta.

Beidzot, kad nonā cā m Bari, veikalā netā lu no dzelzceļ a stacijas nopirkā m "Mü ller-Thurgau".

Kamē r garneles gatavojā s, ielikā m to ledusskapī un pagatavojā m sev gardas vakariņ as. Vakarā devā mies pastaigā pa Bari.

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums