Apūlija un mazliet Romas. 2. daļa. Monopoli un Polignano a Mare

24 Oktobris 2020 Ceļošanas laiks: no 25 Oktobris 2019 ieslēgts 04 Novembris 2019
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit >>>

Otrajā dienā mē s apmeklē jā m Monopoli un Polignano a Mare pilsē tas. Š ī s abas pilsē tas atrodas praktiski viena otrai blakus, viena no otras tikai viena dzelzceļ a stacija. Tā pē c ir saprā tī gi to apskati apvienot vienā dienā .

Jā saka, ka no Bari uz Leč es pusi, kur atrodas š ī s pilsē tas, elektriskie vilcieni kursē daudz retā k nekā uz Trani. Lai nokļ ū tu Monopoli, ir nepiecieš ama aptuveni stunda.

Monopoli dibinā ja grieķ i 545.  gadā pirms mū su ē ras. e. Monopoli ir diezgan liela pilsē ta pē c Apū lijas standartiem - tajā dzī vo aptuveni 50 tū kstoš i iedzī votā ju.

Ceļ ā uz ostu jū s brauksiet garā m Vittorio Emanuele II pilsē tas lielā kajam laukumam (Piazza Vittorio Emanuele II) — aptuveni 100 x 100 metri.

Uz tā ir piemineklis krituš ajiem karavī riem:

Spē ļ u kā rtis koku ē nā :


Tū lī t aiz š ī laukuma atrodas vē l viens - Strū klaku laukums (Piazza Largo Fontanelle), kas jau robež ojas ar jū ru un ir robež a starp vecpilsē tu un jauno pilsē tu. Laukumā ir strū klaka ar jocī giem astoņ kā jiem:

Pilsē ta ir lī dzī ga daudzā m piejū ras pilsē tā m Apū lijā : no stacijas ceļ š ved cauri modernā m ē kā m, tad vecpilsē tai un ostai.

Pā rvietoš anā s jū ras virzienā pa vecpilsē tas ielā m:

Krastums ir aizsargmū ra augš daļ a, kuras centrā atrodas Santa Maria tornis, kas pazī stams arī kā "lielgabalu" cietoksnis ar nosaukumu pē c Spā nijas karaļ a Kā rlza V . Tas celts 16. gadsimta sā kumā , cietoksnis kalpoja kā cietums lī dz 1969. gadam, ieeja bez maksas,

bet bija jau pauze siestai.

Uz cietokš ņ a sienas ir redzama piemiņ as plā ksne kuģ a avā rijas piemiņ ai, ko 1971.  gadā netā lu no Monopoli cieta grieķ u kuģ is Heleanna.

Skaisti skati uz ostas zonu:

Maza, bet gleznaina uzbē rums:

Siena gar jū ru. . .

. . . kur atrodas senie lielgabali.

Tā kā mē s izbraucā m no Bari vē lu, mē s nonā cā m siestā , kad katedrā le tika slē gta.

Arī San Domenico (Augš ā mcelš anā s) baznī ca (Chiesa San Domenico) ir slē gta uz siestu.

Lai netē rē tu laiku, nolē mā m nopeldē ties un papusdienot. Pie pils ir neliela teritorija, kur var peldē ties. Pludmale varbū t nav tā labā kā , bet ar to pietiek, lai š eit atpū stos. Dzidra jū ra, ū dens +23.

Pē c peldē š anas mē s pusdienojā m piejū ras restorā nā Gallo Nero ķ ē dē , kas nav slikts, bet tā lu no neapolieš u picas.

Pē c pusdienā m mē s devā mies uz katedrā li.

Pirmā katedrā le tika uzcelta romā nikas stilā , un vē lā k 18. gadsimtā tā tika pā rbū vē ta baroka stilā .

Katedrā lē atrodas brī numaina Madijas Vissvē tā kā s Dievmā tes ikona, pilsē tas patronese,

glabā jā s š eit kapelā virs apsī das. Saskaņ ā ar leģ endu, viņ a kuģ oja uz Monopoli 1117. gadā .

Katedrā les interjers ir no 18.  gadsimta, pilnī bā baroka stilā , diemž ē l no sā kotnē jā.12.  gadsimta nekas nav palicis pā ri.

Katedrā les zvanu tornis - tas ir seš stā vu, pievienots katedrā lei 17. gadsimtā , un tā augstums ir 61 metrs.


Blakus katedrā lei laukumā atrodas 18. gadsimtā celts 33 metrus augsts mū ris, uz kura no vecā s romā nikas katedrā les tika pā rceltas desmit 16. gadsimta statujas. Siena tika uzcelta, lai aizsargā tu pret spē cī giem jū ras vē jiem.

Dosimies atpakaļ garā m Garibaldi laukumam ar pulksteņ a torni.

Š ajā brī dī mē s nolē mā m, ka ir pienā cis laiks pā rcelties uz Polignano a Mare. Sasniedzot staciju, pē c 10 minū tē m sasniedzā m š o gleznaino pilsē tiņ u.

Š ī ir ļ oti iecienī ta vieta tū ristu vidū .

Visā Polignano ir tikai 17 tū kstoš i iedzī votā ju, un tā pē c vē sturiskais centrs kopumā ir niecī gs. Mē s ejam uz turieni.

Pilsē ta atrodas uz klintī m, ē rtā m skatu platformā m virs tā sauktā s jū ras. "balkoni" ar skaistu skatu uz jū ru.

1295.  gada pilsē tas galvenā baznī ca, kas iesvē tī ta par godu Jaunavas debesī s uzņ emš anas svē tkiem (Chiesa Madre di Santa Maria Assuanta), mazajā karaļ a Vitorio Emanuele II laukumā .

Ļ oti populā ra vieta ir pilsē tas pludmale starp diviem akmeņ iem ar straumi, caur kuras gultni tiek izmests seno romieš u akvedukta tilts. Parasti pludmale ir pilna ar cilvē kiem, bet bija jau vakars un cilvē ku bija ļ oti maz.

Krastmalā atrodas piemineklis slavenajam tautietim, dziedā tā jam Domeniko Modugno, kurš dzied slavenā ko dziesmu Volare — lidot.

Kā pnes ved lejup uz akmeņ ainu plato, no kura paveras daž i no Polignano a Mare iespaidī gā kajiem skatiem.

Mē s arī pastaigā jā mies pa gleznainajiem vecpilsē tas nostū riem:

Diena izvē rtā s notikumiem bagā ta, iespaidu bija daudz, bijā m jau noguruš i un devā mies uz savu vietu Bari.

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums