Apūlija, kā arī mazliet Romas. 1. daļa. Bari un Bitonto

23 Oktobris 2020 Ceļošanas laiks: no 25 Oktobris 2019 ieslēgts 04 Novembris 2019
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Covid slimī bas dē ļ jū s drī z netiksit Itā lijā , tā pē c atcerieties vismaz.

Pagā juš ā gada oktobrī S7 pazeminā ja aviobiļ eš u cenas uz Bari, bet, kamē r mē s ar sievu izdomā jā m, kas un kā , atgrieš anā s lidojuma cena jau atkal uzlē kusi. Tad mē s nolē mā m lidot uz Bari ar S7, pē c tam pā rcelties uz Romu un no turienes lidot ar Ural Airlines. Tā tad cena izrā dī jā s lē tā kā .

Ilgu laiku viņ i gribē ja doties uz Apū liju, bet kaut kā nesanā ca, divas reizes iegā dā jā s ekskursijas, bet divas reizes braucieni tika atcelti pretendentu trū kuma dē ļ . Beidzot 2017. gadā ar "Natalie Tours" man izdevā s doties "Dienviditā lijas" tū rē (mans ziņ ojums ir mā jaslapā ), no Neapoles lī dz Leč ei,

Dienviditā lija ir vienkā rš i lieliska, pē c tam nolē mā m š ī s vietas kā rtī gi apmeklē t paš i. 2018. gadā uz nedē ļ u ieradā mies Neapolē un tā s apkā rtnē , bet pagā juš ajā gadā – Apū lijā .


Mē s izvē lē jā mies Bari, Apū lijas galvaspilsē tu, kā pirmo bā zes pilsē tu, lai ceļ otu pa apkā rtni.

Bijā m Bari ar ekskursiju, bet pilsē tas apmeklē jums bija diezgan ī ss, tā pē c gribē ju apmeklē t Bari, kad nav tū ristu.

No lidostas uz pilsē tu var nokļ ū t daž ā dos veidos: ar ekspresautobusu (4 eiro), ar vilcienu (5 eiro, 15 minū tes lī dz dzelzceļ a stacijai) vai ar visparastā ko 16. marš ruta autobusu. Autobuss ir lē tā kais variants (1.50 eiro no š ofera), lī dz dzelzceļ a stacijai jā brauc apmē ram 40 minū tes.

Izmitinā š anai Bari (3 naktis) izvē lē jā mies apmeš anā s vietu vecpilsē tā . Dzī voklis atradā s vecas mā jas pirmajā stā vā...

. . . agrā k istabā , š ķ iet, bija noliktavas, bet tad ī paš nieki to pā rbū vē ja par istabu. Telpa paredzē ta piecā m personā m, bet nesezonā tika izī rē ta par zemu cenu. Bija viss nepiecieš amais - tualete, duš a, ledusskapis, virtuves piederumi.

Turklā t biezā s sienas labi pasargā ja no karstuma, jo oktobris izrā dī jā s karsts.

Mū su mā ja atradā s blakus Svē tā Nikolaja katedrā lei, 25 minū š u gā jienā lī dz dzelzceļ a stacijai.

Kad mē s ieradā mies, istabu joprojā m uzkopa mana tante, kas dzī vo blakus. Mē s atstā jā m savas mantas un devā mies uz Svē tā Nikolaja Brī numdarī tā ja baznī cu (Basilica di San Nicola).

Pie katedrā les atrodas Cereteli statuja, dā vana no Krievijas.

Mē s apmeklē jā m templi pagā juš ajā gadā , ceturtdien, kad dievkalpojumu krievu valodā noturē ja pareizticī go priesteri. Bija daudz cilvē ku, kas vē lē jā s godinā t plā ksni, zem kuras atrodas Svē tā Nikolaja relikvijas, kas atrodas katedrā les kriptā . Mū su tū risti tiek atvesti uz dienestu no visas Itā lijas. Š eit ir fotogrā fija no pē dē jā katedrā les apmeklē juma:

Š ajā dienā dievkalpojums notika gruzī nu valodā . Cilvē ku bija daudz mazā k un bez problē mā m izdevā s tikt pie svē tā kapa.

Š o Svē tā Nikolaja statuju katru gadu pilsē tnieki nes pa Bari ielā m:

Baznī cas relikvija satur daudzas svē tvietas, piemē ram, ē rkš ķ u vainaga ē rkš ķ is un Svē tā kapa gabals:


Interesanti, ka sā kotnē ji svē tā Nikolaja relikvijas, kas tika atvestas no Miras pilsē tas (tagadē jā Turcijas teritorija) 1087. gadā , gribē ja novietot katedrā lē , bet buļ ļ i stā vē ja katedrā lē . nā kotnes templis un nevē lē jā s doties tā lā k. Pilsē tas iedzī votā ji to uztvē ra kā zī mi un uzcē la paš reizē jo templi š ajā vietā (1087-1105). Buļ ļ u statujas stā v pie tempļ a rietumu ieejas.

Bet kā da iemesla dē ļ pie ziemeļ u ieejas pie durvī m ir pē rtiķ i:

Katedrā les arhitektū ra veidota normā ņ u stilā , kas raksturī gs daudziem Apū lijas un Kalabrijas tempļ iem, jo ​ ​ lī dz 11. gadsimta beigā m Itā lijas dienvidus iekaroja normā ņ i. Atš ķ irī bā no baroka tempļ iem š eit tikpat kā nav sienas gleznojumu, gleznu uz sienā m un citu "skaistumu".

Š ķ ē rseniskajā m starpsienā m ir arī inž eniertehniska funkcija, lai sienas "nesalocī tu". 17. gadsimta baroka griesti.

Viens no Mirsas tempļ a pī lā riem, kur kalpoja Svē tais Nikolass. Saskaņ ā ar leģ endu, š ī brī numainā kolonna palī dz meitenē m apprecē ties. Tagad tas ir iež ogots.

Senais tronis un 1130.  gada ciborijs:

Atgriezuš ies istabā un uzkodā m, nolē mā m atlikuš o dienas daļ u veltī t Bitonto pilsē tas apskatei. Bari ir ļ oti ē rta pilsē ta Apū lijas pamattū rei, jo.

tas atrodas vairā ku dzelzceļ a lī niju krustojumā . Faktiski Bari vienlaikus ir č etras stacijas, kas atrodas netā lu viena no otras. Tie visi atrodas tajā paš ā Aldo Moro laukumā , kur atrodas strū klaka un universitā tes ē ka.

Galvenā dzelzceļ a stacija ir diezgan liela (20 peroni), tā atrodas gandrī z pilsē tas centrā , caur to brauc un apstā jas starppilsē tu ā trvilcieni. Tur arī apstā jas vilcieni no Foggia uz Leč e. Pati Bari ar tā s apkā rtni ir diezgan iegarena pilsē ta gar piekrasti, kurā atrodas 10 dzelzceļ a stacijas.

No Appulo-Lucane dzelzceļ a stacijas kursē elektriskie vilcieni uz Bazilikatu, tostarp uz Materu.

Bari-Nord ziemeļ u stacija savieno Bari ar lidostu, Bitonto, Barletta un Andria

No Ferrovie del Sud-Est dienvidu stacijas varat nokļ ū t Alborabello un tā lā k uz Taranto.

Pie Bezvainī gā s ieņ emš anas smailes:

Vakarā katedrā lē bija diezgan tumš s, tā pē c piedā vā ju daž as labas kvalitā tes fotoattē lus no interneta:


Atpakaļ ceļ ā gribē jā m nopirkt pā rtiku vakaram, tač u pilsē tā bija brī vdiena un veikali bija slē gti. Labi, ka uzminē ji pajautā t policistam, viņ š mums paskaidroja, ka atvē rts ir tikai lielveikals LIDL, pilsē tas otrā pusē aiz dzelzceļ a. Uz kurieni devā mies ar lielu prieku un krā jā m ē dienu un vī nu visā m trim dienā m Bari.

Atpakaļ uz dzelzceļ a staciju, mē s izstaigā jā m pā rtikas gadatirgu, kas pa ceļ am pletā s gar dzelzceļ u, nogarš ojot izsmalcinā tus itā ļ u produktus.

Mē s atgriezā mies Bari diezgan vē lu. Tā pagā ja mū su ceļ ojuma pirmā diena.

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Array
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums