Trīs laivā, nabadzība un suņi (c)

22 Novembris 2016 Ceļošanas laiks: no 07 Novembris 2016 ieslēgts 15 Novembris 2016
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mums nebija laika atgriezties no Krimas, kur pastaigā jā mies ar draudzenes vī ru, jo paš ai draudzenei man sā ka pilē t smadzenes, kad dosimies pirkt ekskursiju uz Goa? Redziet, bija viņ as kā rta doties atvaļ inā jumā . Kopā ar vī ru viņ i neatpū š as - galu galā kā dam ir jā sargā suns, kas sargā mā ju! Pē c pirmā Indijas ceļ ojuma es nopietni domā ju, ka Goā man vairs nav ko darī t. Naivi! Tas pavilka! Un pat pagā juš ajā gadā . Bet kā da drauga dē ļ , kurš neiekļ ā vā s viņ as atvaļ inā jumā , viņ ai nā cā s lidot uz Ē ģ ipti. Un š ogad viņ i stingri nolē ma – tikai Goa un nekā das Ē ģ iptes! Bija paredzē ts atkal paņ emt to paš u lē to viesnī cu Kolvas apkā rtnē un tad doties uz Palolemu, kas man iepatikā s pagā juš ajā reizē , un tur uz nakti vai divā m noī rē t bū diņ u krastā , lai izpē tī tu apkā rtni. Tač u, ieejot TPG mā jaslapā , ieraudzī ju, ka iepriekš ē jā Alagoa viesnī ca nemaz nebija tā lē tā kā . Galds sā kā s ar Agondas brī vdienu mā ju kā dā Kanakonā . Rakņ ā joties pa smadzenē m, atcerē jos, ka mē s tur bijā m ceļ ā uz Palolemu. Papē tot internetu, uzzinā ju, ka Agondas pludmale, kurā atrodas viesnī ca, pē c daž u domā m, skaistuma ziņ ā ir pā rā ka par Palolemu, kas man tik ļ oti patika, tomē r ir klusā ka un mierī gā ka. Tā tad tā ir tikai dā vana! Mums bū s iespē ja izpē tī t Dienvidgoa dienvidu daļ u, neī rē jot papildu naktsmī tnes Palolemā ! Izlemts! Mē s ņ emam. Turklā t cena bija vairā k nekā pievilcī ga - 1500 USD par trim. Tiesa, bez ē diena. Bet tas nav biedē još i. Mē s kaut kā izdzī vosim. Galvenais, ka rums ir 3 dolā ri. Un mē s apmā cī sim Verku, tev nevajag daudz ē st!

Pieņ ē musi lē mumu, gandrī z pusotru mē nesi pirms plā notā ceļ ojuma devos uz tū risma aģ entū ru, domā jot, ka agrajai rezervā cijai vajadzē tu bū t lē tā kai. Es teicu aģ entū ras Anechka ī paš niekam, ka vē los doties uz Goa. Viņ a sā ka skatī ties, bet nez kā pē c nevis TPG, bet gan Join, par ko es pat neiedomā jos. Izrā dī jā s, ka Joiniem bija tieš ais reiss Kijeva-Goa. Vilinoš s! Bet, kad ieraudzī ju, ka UIA gaisa pā rvadā tā js, par kuru tieš i iepriekš ē jā dienā forumā lasī ju daudz nepatī kamu lietu, nolē mu, ka Fly Dubai ir kaut kā uzticamā ks. Pat ar transplantā ciju. Turklā t Joiniem bija augstā kas cenas, un Agonda nebija redzama. Un es jau iemī lē jos viņ ā neklā tienē !


Viesnī ca Agonda Holiday Home piedā vā ja saviem viesiem vairā kas izmitinā š anas iespē jas - mā jiņ as bez gaisa kondicionē š anas, standarta mū ra ē kā bez gaisa kondicionē š anas, standarta ar gaisa kondicionē tā ju, studijas ar un bez gaisa kondicionē š anas, luksusa mā jiņ as ar un bez gaisa kondicionē š anas, pludmale bū diņ as un villa. Biju izvē lē jies standartu ar kondicionē tā ju, bet paskatoties laikapstā kļ us novembrim (32 dienā un 22 naktī ), nodomā ju - kam gan vajadzī gs kondicionieris tā dā aukstumā ? Mē s mā jā s 38 gados kaut kā iztikā m bez tā . Paņ ē mu lē tā ko variantu - bū diņ u ar ventilatoru, kas ļ ā va palielinā t nakš u skaitu no 9 uz 10. Turklā t, kā jau domā ju, saimniekam nebū tu pamata paslidinā t mums sliktā ku istabiņ u, jo ir nekur sliktā k!

Un gaidī š anas dienas ievilkā s. Par viesnī cu nebija nevienas atsauksmes ne TP, ne Tophotels. Atsauksmes par Tripadvisor bija labas. Tas iepriecinā ja. Bet biju neizpratnē , ka telpu aprakstā nebija neviena trī svietī ga. Toties TPG mā jaslapā bija skaidri un gaiš i rakstī ts – trī skā rš s. Savukā rt citā s viesnī cā s bija divvietī ga un papildu gulta. Dī vaini, dī vaini! Kaut kur atradu informā ciju, ka vietē jā s viesnī cā s treš ā gulta biež i vien ir matracis uz grī das. Saņ ē mu Verku! J Kad es viņ ai teicu, ka viņ a gulē s uz paklā ja pie durvī m, viņ a nemaz nebija sarū gtinā ta. Viņ a piekrita visam, ja vien mē s viņ u paņ ē mā m.

Gaidī š ana kļ uva nepanesama. Un tad es izlasī ju Goan forumā , ka Fly Dubai atcē la visus lidojumus no Maskavas un no kaut kurienes citur. Tauta ir š okā . Izrā dā s, ka viņ š nav tik uzticams, š is pā rvadā tā js. Man kļ uva nervozs. Tad arī izlasī ju atsauksmes par TPG par TP, kas bija ļ oti neglaimojoš as. Mā rrutki nav saldā ki! Desmit dienas pirms izlidoš anas mū su tū res cena bija par 300 dolā riem lē tā ka nekā pirkā m! Un cena arī ir kritusies! Kurš gan bū tu š aubī jies! Mū su ebreju laime, kā vienmē r, mū s nepievī la! Š eit ir jū su agrā rezervā cija! Un pā ris dienā s vispā r varē ja nolidot gabalu par trim. Eh, mans krupis kļ uva savvaļ ā !

Un beidzot š ī diena ir pienā kusi! Mariupoles vilciens Kijevā ierodas vē lu, mums nav laika lidmaš ī nai. Man bija jā paņ em biļ ete uz Zaporož jes vilcienu, kas galvaspilsē tā ieradā s pulksten 6:00, un pirms tam es autobusā pavadī ju gandrī z 5 stundas.


Es slikti gulē ju vilcienā , neskatoties uz smagā m konjaka vakariņ ā m. Piecos no rī ta mū s jau modinā ja, lai visi varē tu atsvaidzinā ties pirms sanitā rā s zonas. Mums bija daudz laika lī dz izlidoš anai, laiks bija diezgan nepatī kams. Viņ i nolē ma pavadī t laiku Podvē dera bū dā . Neskatoties uz agro stundu, tas bija pilns. Sava veida uzgaidā mā s telpas atzars. Cilvē ki, kas ē da, kuri snauda, ​ ​ noliekot galvas starp pustukš iem š ķ ī vjiem, kas lā dē juš i savus gadž etus, sē ž ot uz mī kstajiem dī vā niem. Lē nā m ē dā m brokastis. Laiks joprojā m rit pilnā sparā . Padomā jā m un brokastojā m otrreiz, vē l lē nā k. Lai gan mū s neviens neizdzina, kaut kā bija neē rti sē dē t tā lā k, un cilvē ki nā ca un nā ca. Mē s nolē mā m pā rcelties uz Ž uliany. Š ķ ē rsoja ceļ u. Autobusa pieturā taksisti sā ka mū s tracinā t ar piedā vā jumu aizvest tikai par 80 UAH. Tieš ā m vajadzī gs! Mē s lieliski ieradā mies ar mikroautobusu par 4 UAH. no deguna. Autobuss bija gandrī z tukš s, un brauciens ilga apmē ram 15 minū tes.

Pie lidostas mū s sagaidī ja jautra lidmaš ī na.

Mums bija jā gaida vē l pā ris stundas, lai sā ktu reģ istrā ciju. Man patika lidosta, atš ķ irī bā no Borispiļ as. Mazs, mā jī gs. Mums izdevā s caur muitu ievest ū deni rokas bagā ž ā (paldies, Matveyka! J) Bija silts, un es pā rģ ē rbos uz flip flops. Atvaļ inā jums ir sā cies! Vietē jā dutikā tika atrasts Artjomovskas š ampanietis, bet bruta nebija. Man nā cā s aizrī ties pussausu. Tomē r cena bija nospiedoš a. Maksā jā m grivnā s, un š ampanietis te maksā ja dā rgā k nekā veikalā , vismaz 20 grivnas! Man tas pats, beznodokļ u! Un nez kā pē c bagā ž ā iebā zā m vienreizē jā s lietoš anas krū zī tes. Tā pē c tradicionā li bija jā dzer no rī kles. Un mans izskatī gais vī rietis lū dza Grantis pinti. Lī dz piezemē š anā s brī dim vē l bija pietiekami daudz laika, un tika izmantota otrā š ampanieš a pudele. Mums ar Verku bija jautri. Bet pats jautrā kais no visiem bija lelles mazulī te, kurai es atņ ē mu gandrī z tukš u pudeli. Viņ a seja burtiski aizmigloja no laimes, un viņ š mums konfidenciā li dziedā ja: “Es dziedā ju Grigoriju Lepsu arvien skaļ ā k, un pie manis tuvojā s trī s stjuartes...”. Labi, ka viņ š maigi dziedā ja. Par to es ieguvu citu segvā rdu Poligrā fs Š arikovs.

Viņ š gulē ja lidmaš ī nā , es klausī jos "Shantaram", Verka mocī jā s. Seš as stundas lī dz Dubaijai, protams, ir grū ts! Docking tomē r bija ī slaicī gs. Pirms es paspē ju noģ ī bt no smarž u cenā m vietē jā deutikā , mū s uzaicinā ja iekā pt. Vē l trī s sā pī gas stundas, un esam Dā bolimā . Lidostā pavadī jā m salī dzinoš i neilgu laiku. Mums nebija jā izsniedz nekā di papildu papī ri, izņ emot lidmaš ī nā aizpildī to migrā cijas karti, kā pagā juš ajā reizē . Padevuš i pirkstus un saņ ē muš i zī mogus pasē s, viņ i paņ ē ma savu bagā ž u un izgā ja uz ielas.


Meitene, kas mū s satika, "Concord kaut kas tur" pā rstā ve (tā sauca mū su saimnieku), iedeva mums bukletu, kurā bija norā dī ts tikš anā s laiks ar mū su gidu Aleksandru. Sanā ca vairā k cilvē ku. Meitene “iepriecinā ja” vienu no klā t nā kuš ajiem, sakot, ka viņ as viesnī cā nav vietu, un viņ a tiks iekā rtota citā . Sieviete sā ka strī dē ties. Joprojā m bū tu! Viņ a rezervē ja viesnī cu pirmajā rindā , un viņ a ir apmetusies pavisam citā pludmalē , nevis pirmajā rindā . Negaidot priekš nesuma beigas, mē s ienira Toyota, kas ieradā s pē c mums un izbrauca. Kopā ar mums bija arī jauns pā ris. Es viņ iem jautā ju, uz kuru pludmali viņ i dodas? Cilvē kiem nebija ne jausmas un viņ i zinā ja tikai viesnī cas nosaukumu - Nanu Resort. Viņ i dod! Pē c sarunas ar viņ iem es iekš ē ji iesmē jos. Es domā ju, ka viņ i bū s š okē ti. "Nanu" ir laba viesnī ca, tač u tā nemaz nav pirmajā rindā , kā viņ iem stā stī ja aģ entū rā . Lī dz jū rai ir kilometrs. Iepriekš ē jo reizi dzī vojā m kaimiņ u trijotnē un gā jā m uz pludmali cauri tā s teritorijai, jo viņ iem ir viens ī paš nieks. Es viņ iem nedaudz pastā stī ju par apkā rtni un to, kur mainī t dolā rus. Ceru, ka vismaz kaut kas palī dzē ja.

Izkravā juš i puiš us, mū s aizveda tā lā k uz dienvidiem. Ir rī tausma. Sasniedzis Agonda-Palolem krustojumu, braucu, nez kā pē c nogriezos uz pē dē jo. Es biju pā rsteigts, bet nolē mu klusē t. Viņ š ir vietē jais, viņ š zina labā k. Viņ š mū s atveda uz diezgan nobruž ā tu viesu namu, ko sauca par kaut ko lī dzī gu "Pils", kura tuvumā nebija ne smakas no jū ras, un jautā još i skatī jā s uz mums. Es viņ am teicu: “Bet-bet-bet! Agonda brī vdienu mā ja! Viņ š rakņ ā jā s pa telefonu, pagriezā s un brauca atpakaļ . Sazarojumā pagriezā s pa labi. Brauciet! Pieveduš i mū s pie vā rtiem, kas man jau bija pazī stami no booking un tripadvisor fotogrā fijā m, tikā m izkrauti. Pateicusi vadī tā jam iegaumē to “Bohat bhanyavat! ”, viņ a jautā ja: “Raits? ”. Viņ š pasmaidī ja. Pa kreisi.

Mū s sagaidī ja zē ns, kuram es pasniedzu kuponu. Bet acī mredzot viņ š nekad nebija izglī tots. Viņ am pakaļ skrē ja angliski runā još a tante, cenš oties kaut ko no viņ a izvilkt. Puika nav sveiks. Tad tante pagriezā s pret mani. Teicu, ka runā ju tikai krieviski. Aiz muguras. Puisis mū s aizveda parā dī t telpas ē kā . Atvē ra vienu. Nu, nekas tamlī dzī gs, istaba. Man nav nekas pretī . Mū su bū da jebkurā gadī jumā ir lē tā ka. Bet ir tikai viena gulta, lai gan tā ir "king" izmē ra gulta. Es sā ku viņ am skaidrot, ka esam trī s un viena gulta. Diez vai viņ š saprata, ko es domā ju, bet atvē ra citu istabu ar gaisa kondicionē tā ju. Tad treš ais, ar virtuvi. Ir tikai viena gulta. Redzot, ka joprojā m esmu neapmierinā ts, sā ku kaut kur zvanī t. Ī paš nieks Agnelo steidzā s ar motociklu (viņ a vā rdu atradu tripadvisor). Paņ ē ma mū su talonu, veda uz bū dā m. Protams, bija tikai viena gulta. Ļ oti liels, bet viens. Viņ a jautā ja, kur Verka gulē s. Lielais Boss teica, ka noliks viņ u atseviš ķ i, kaimiņ u bū dā . Protams, nav problē ma! Tomē r Verka par to neizrā dī ja sajū smu. Mē s skatā mies uz mū su mā jas apdari. Nezinu, vai bija jā dzī vo tik "necilvē cī gos" apstā kļ os. Tipiska bū da a la Melekino. Bet gulta ar moskī tu tī klu, kas Melekino ļ oti noderē tu. Bet mē s par to iepriekš nedomā jā m. Un, pats galvenais, individuā la vannas istaba telpā s. Ļ oti nabadzī gi, bet tomē r. Izlietne, tualetes pods, š ļ ū tene intī mo vietu mazgā š anai un no griestiem izlecoš a duš a. Grī da un daļ a sienu tika apš ū tas vai nu ar eļ ļ as audumu, vai ar linoleju. Grī dā ir caurums ū dens novadī š anai. Apstā kļ i ir spartiski, tomē r daudzos Azovas piekrastes pansionā tos ē rtī bas pā rstā v tualetes tipa tualete, viena ar visā m no tā izrietoš ajā m sekā m. Un arī ieplū des. .

Lū k, tas ir arhitektū ras domas brī nums!


Es negribē ju gulē t. Saģ ē rbuš ies devā mies izpē tī t apkā rtni. Saimnieks mū s aizveda uz pludmali, kas izrā dī jā s divu minū š u vā vuļ oš ana. Sanā ca tieš i tā ds pats kā fotogrā fijā s, bet, protams, daudzkā rt skaistā ks! Kur Kolva un citi benaulieš i!

Agnelo mums parā dī ja pludmales bū diņ u rindu, sakot, ka tā s arī pieder viņ am. Bū das tika remontē tas vai pat celtas. Interesanti, vai es kā du no tiem rezervē ju? Viņ a jautā ja, kur es varu samainī t dolā rus? Agnelo man apliecinā ja, ka varē tu to izdarī t manā vietā . Tad es jautā ju, cik rū pijas viņ š novē rtē dolā ru? 65 man nederē ja. Viņ š teica, ka mainī s tikai 66. Viņ i sarokojā s, bet viņ am nebija skaidras naudas - banka joprojā m bija slē gta. Nolē mā m pagaidā m vienkā rš i pastaigā ties un izpē tī t ciematu un nedaudz pagaidī t ar pludmali, jo 10.45 mums ir tikš anā s ar gidu.

Izejot no viesnī cas, dodieties pa labi. Izskatā s, ka sezona vē l nav sā kusies. Mū su viesnī ca bija gandrī z tukš a. Uz ielas ir ļ oti maz tū ristu. Puse veikalu joprojā m ir aizskarti. Bet govis ir vietā .

Paskatoties apkā rt, es paslī dē ju uz plā tsmaizes un gandrī z apgā zos. Labi, ka pā ris reizes jau paspē juš i uzbraukt ar riteņ iem. Citā di es bū tu tajā iekļ uvis kā pieauguš ais J Nevajag klapē t ausis!

Mē s pat nebijā m pagā juš i pā ris simtus metru, kad saimnieks mū s panā ca. Godī gi sakot, viņ š bija tik neuzkrī toš s, ka es uzreiz nesapratu, ko š is plikpaurainais uz motocikla no manis vē las. Naudu viņ š dabū ja, acī mredzot baidī damies, ka mums paspē s kaut kur citur samainī t dolā rus. Apmainī juš i simtus, gribē jā m doties tā lā k, bet Agnelo sā ka murminā t kaut ko citu. Es intuitī vi sapratu, ko viņ š domā , un nolē mu, ka divas bū das mums ir par resnu, tā pē c mums jā ievā cas vienā . Tas ir viegli! Dosimies atpakaļ un pā riesim.

Agnelo aizgā ja, un mē s devā mies tā lā k, nemitī gi atbildot uz veikalu, kafejnī cu ī paš nieku, taksometru vadī tā ju, tuk-tukeru sveicieniem un atsvaidzinot viņ u piedā vā jumus. Tā nogā juš i pā ris kilometrus, ieraudzī jā m kafejnī cu, kuras nosaukums man š ķ ita pazī stams. Kā ds kaut kur to ieteica. To sauca par Maiju.


Mē s nolē mā m tur paē st. Puiš i, kas turē ja kafejnī cu, bija nedaudz š ķ ī bi, pē c kā es nospriedu, ka viņ i ir nepā lieš i. Tā pē c viņ i sā ka meklē t ē dienkartē kā du Nepā las ē dienu, kas neskaidri atgā dina mū su pelmeņ us un sauca par “momo”.

Esmu par tiem lasī jis, bet neesmu mē ģ inā jis. Nekavē joties ar galvu ienirt Indijas virtuvē , es neuzdroš inā jos. Lai ir pelmeņ i. No pildī juma izvē lē jā mies spinā tus ar paneeru (vietē jā siera š ķ irne). Pirms tam viņ i dzē ra svaigu sulu. Momos pielika aso mē rci, ko Verka atmeta, es nedaudz lietoju, un Vadiks ē da ar lielu spē ku. Tomē r ļ oti garš ī gi!

Atgriež oties viesnī cā , mē s Agnelo neatradā m. Netā lu no kaimiņ mā jas, pusslodzes reģ istratū rā , puisis vazā jā s kopā ar mums jau pazī stamu meiteni, kurai bija visdaž ā dā kie pienā kumi, sā kot no uzkopš anas lī dz uzņ emš anas dež ū rai. Viņ i jautā ja, kur ir priekš nieks? Un nē ! Puisis teica, ka ar viņ u varam atrisinā t visas problē mas. Es atvē ru, tā bija, mute, lai pateiktu problē mas bū tī bu (mē s gribam, pareizā k sakot, negribam, bet vajag sanā kt vienā mā jā ). Bet sakarī ga angļ u runa nez kā dē ļ viņ am no mutes nelī da ā rā . Aizverusi muti, es domā s nomurminā ju. Un viņ a atkal jautā ja, kur ir Agnelo? Viņ am nekas nav jā paskaidro. Puisis atkal teica, ka viņ š ir menedž eris, un mē s varam atrisinā t visus jautā jumus bez Agnelo. Es saspringu un kaut kā izteicu lietas bū tī bu. Puisis, kurš izrā dī jā s saimnieka dē ls, steidzā s risinā t mū su problē mu. Pirmkā rt, bija jā atrisina jautā jums ar treš o gultu. Man bija pilnī gi nesaprotami, kur to pielī mē t ļ oti ierobež otā telpas telpā . Puisis, kura vā rds bija vismaz — nogalinā t — es neatceros — kā , bet kaut kā ebreju-bī beliski, domā jams, Ā rons, sā ka pā rvietot mū su gultu prom no loga un pā rvietot to uz vannas istabas ieeju. Tad viņ š pameta š o nodarboš anos, kaut kas viņ u novē rsa. Pē c tam, parunā jis pa telefonu, stā stī ja, ka Papiks teicis, ja gribē sim, tad otra bū da paliks pie mums. Nu, seko mums, tā pē c seko mums. Š ī kņ ada mū s diezgan pā rņ ē ma, un mē s apsē dā mies verandā . Precī zā k sakot, š ie divi, mani pavadoņ i, apsē dā s, un man bija jā sē ž as uz margā m, jo ​ ​ nebija treš ā krē sla.

Tē tis ir ieradies. Atkal sā kā s graters par mū su pā rvietoš anu. Aļ ja-balja, tyry-pyry. No viņ a vā rdu straumes es izrauju smalku (vai varbū t biezu) mā jienu, ka par š o bū du bū tu jā piemaksā . Man tas ir apnicis. Es saku, ka tagad atbrauks mū su gids, lai viņ š atrisina visas problē mas. Viņ am ir kaut kas ar angļ u valodu, manuprā t, pilnī gs undesend.


Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
 Агонда бич
 момо
 кафе Майа
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums