Indija portugāļu valodā

03 Marta 2018 Ceļošanas laiks: no 10 Februāris 2018 ieslēgts 20 Februāris 2018
Reputācija: +142
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Goa (ziemeļ u daļ a) 10. –20. februā ris, Morjim Beach, Manthan Beach Resort (agrā k Manthan Yogic Village).

Izlidoš ana un ieraš anā s: Russia Airlines.

Mē s nekavē joties pacē lā mies no Vnukovas plkst. 23:00. Reģ istrē joties internetā (24h iepriekš ) izvē lē jos sē dekli 60a - tas ir kabī nes pē dē jā nodalī jumā , labs, nevis uz spā rna, un man likā s, ka tie ir nedaudz ietilpī gā ki par priekš ē jā m rindā m. Vakariņ ā s - liellopu gaļ a ar kartupeļ u biezeni vai zivs ar rī siem, abi garš ī gi. Brokastis ir liellopa gaļ as sviestmaize un tē ja/kafija.

Goa lidostā pagā ja ļ oti ilgs laiks (apmē ram 1.5 stundas), lai izietu pasu kontroli. Kad mū su koferi iznā ca ā rā , viņ i jau bija noņ ē muš i tos no jostas, un divi ā trie gaidī ja, kad mē s “palī dzē sim” tos aiznest lī dz autobusam.


Tikš anā s: pie lidostas izejas ir vairā ki Biblio Globe letes. Izrā dā s, jā atrod savs, pareizais – tas jā papildina ar tikš anā s ballī tes nosaukumu. Tas ir, mū su letes nosaukums bija "Biblio Globus - Concord Exotic Voyages". Mū s atzī mē ja pie letes un teica, lai braucam uz 16. autobusu. Autostā vvietā ir ļ oti daudz autobusu, bija smagi jā strā dā , lai atrastu savē jo. Turklā t “viesmī lī gais” Concord Exotic Voyages pā rstā vis, stā vot pie 17. autobusa, atbildē ja uz manu jautā jumu “kur ir 16. numurs? ” rupji stostī jā s "kā lai es zinu". Bet mums tas tomē r izdevā s, pateicoties viesmī lī gajiem indieš u braucē jiem. Mums iedeva mikroautobusu 15 cilvē kiem. Mē s (11 cilvē ki) gaidī jā m pā ris apmē ram stundu, bet nesagaidot viņ us, devā mies ceļ ā . Š ajos mikroautobusos bagā ž nieks atrodas uz pasaž ieru nodalī juma jumta, bet kondicionieris atrodas aizmugurē . Tas pū š tieš i pakausī un pakausī , tā pē c visu laiku nā cā s to izslē gt un atvē rt logus (par laimi nebija ļ oti smacī gs, jo bija rī ts). 1.5 stundu brauciens lī dz Morjim pludmalei.

Atpakaļ lidojums ir 7:00, viņ us uzņ em vidē ji 1:45-2:20, bet, protams, mū s uzņ ē ma 1:15 (cilvē ku bija daudz), tā pē c lidostā bijā m pulksten 3:00 un penss. Un tas ir ar to, ka daž i atpū tnieki gaidī ja kā das 40 minū tes. Rindas visur kur iespē jams - biļ etes un pases tiek pā rbaudī tas vismaz 5 reizes. Pirms biļ etes izsniegš anas (reģ istrē jā mies internetā ) jā iziet bagā ž as kontrole - tā stā v atseviš ķ i un attā lumā no letes. Veiksmī gi izturē juš i skeneri, jauns š ķ ē rslis - Goā viņ i nezina, ka visa pasaule izmanto elektroniskā s biļ etes un uzstā jī gi pieprasī ja, lai es izdrukā ju savu biļ eti. "Vai parā diet man pa tā lruni", uz ko es atbildē ju, ka viņ iem nav Wi-Fi, jo "Kā es varu to izdarī t? ". Ar bē dā m uz pusē m (pasi kaut kur nesa, uzzinā ja, ar kuru reisu es lidoju un vai man vē l ir iekā pš anas kartes - par laimi, bijā m) mū s “atradī ja sistē mā ” un iedeva iekā pš anas kartes (23k un 23l ). Stā vē jā m rindā uz pasu kontroli, bagā ž as pā rbaudi, pasu pā rbaudi pirms un pē c bagā ž as pā rbaudes un beidzot nokļ uvā m uzgaidā majā telpā . Tur pā rsteidzoš ā kā rtā (bija 4.40 no rī ta) strā dā ja visi daž i veikali - alkohola dā vanu veikalā redzē ju, ka pieņ em kartes, kafejnī cā s nezinu. Sviestmaizes maksā.200-250 rū pijas, tē ja/kafija 112 rū pijas. Stundu pirms lidmaš ī nas izlidoš anas stā vē jā m vē l 3 rindā s: pē c biļ etes atzī mes, pē c autobusa, pē c lidmaš ī nas kā pnē m (š eit tomē r nolē ma noplē st iekā pš anas karti, tā pē c rinda uz kā pnē m bija lē ns). Sē dekļ i 23k un 23l izrā dī jā s pā ri rindai no tualetes (nav ī paš i patī kami smarž o) - man likā s, ka starp sē dekļ iem ir nedaudz mazā k vietas nekā.60. rindā (varbū t cita plakne). 23. rindas vidū (sē dekļ i D, E, F, G) - vairā k vietas kā jā m. Brokastī s bija vista un rī si un fish and chips (drausmī gi bezgarš ī ga zivs - smird pē c dubļ iem), mazvā rī ti kartupeļ i un piparoti zirņ i ar burkā niem). Bija 2 maizī tes (balta un tumš a), sviests un tiramisu tipa kū ka (garš ī ga). Stundu pirms nolaiš anā s viņ i iedeva grauzdiņ us ar vistu un tē ju/kafiju.


Viesnī ca. Viesnī cā ieradā mies 12:00. Mē s uzreiz tikā m apsē duš ies. Visas galvenā s istabas atrodas pirmajā stā vā , otrajā stā vā ir tikai 2 istabas - liela (kā suite) un standarta - tā mē s saņ ē mā m. Jā domā , ka š ī s divas telpas tika pabeigtas, dzenoties pē c peļ ņ as. Sienas plā nas (nav skaņ as izolā cijas), blakus durvis uz blakus istabu, sienā plaisa, caur kuru var redzē t ielu. Istabā nav nekā da smalkuma: slikts iekā rtojums (uz vietas foto izskatā s glī tā ks un jaunā ks), ir 2 lieli dvieļ i (mazo nav), liels plakanā ekrā na televizors (! ), tē jkanna, ledusskapis, ventilators, gaisa kondicionieris. Tas viss! Trū kst: duš ā aizkars, istabā seifs (reģ istratū rā neprasī ja), brilles, pakaramie skapī . Katru dienu tika atnests ū dens (maza pudelī te uz cilvē ku), komplekts mini š ampū ns / gē ls + ķ ermeņ a losjons + ziepes tika papildinā ts, kad tie tika izmantoti. Man ļ oti patika losjons, un arī gē ls ir labs.

Tā kā istaba ir stū ra, mē s uz balkona noliekam virvi, lai nož ā vē tu peldkostī mus. Pirmajā stā vā viss ir ž ā vē ts uz margā m (platā s, akmens) un uz krē sliem.

Vannas istabā ir nepatī kama, sasmē rē jusies kanalizā cijas smaka.

Naktī s ir karsts, jo gaisa kondicionierim nav laika atdzesē t telpu, turklā t tas darbojas kaut kā dā ekonomiskajā rež ī mā , pastā vī gi izslē dzoties un ieslē dzoties pats no sevis.

Piezī me. Balkona durvis aizveras automā tiski, un tā s nevar atvē rt no ā rpuses.

Karstā ū dens slē dzis atrodas blakus vannas istabas apgaismojuma slē dzim - tas ir jā pā rliecinā s, ka tas ir ieslē gts, ejot duš ā , pretē jā gadī jumā karstais ū dens iztecē s tieš i tad, kad mazgā jat matus)))

Baseinā ir duš a un jaucē jkrā ns, lai nomazgā tu smiltis no kā jā m (mē s pamanī jā m pē dē jā dienā ).

Brokastis viesnī cā no pulksten 8 lī dz 9:30. Saldpiena auzu pā rslu putra (garš ī ga), vā rī ta ola / Omlete ar dā rzeņ iem (garš ī gi) / pankū kas ar iebiezinā to pienu (sestdien/svē tdien), vienu reizi (mū su pē dē jā dienā ) pagatavojā m rī sus ar zemesriekstiem, grauzdiņ us (tiem sviestu un ievā rī jumu) , tē ja, kafija, piens, augļ u salā ti.

Vā rnas (pazī stami arī kā jackdaws) nozog visu no galdiem, sā kot no atslē gā m lī dz grauzdiņ iem. Pludmalē ir arī daudz vā rnu / ž agaru.

Pludmales, jū ra: mū su viesnī ca atrodas Morjim pludmalē (dienvidu daļ a), strupceļ a ielas galā , pē c mū su viesnī cas tikai viesnī cā m M5 Village Resort un Samira Beach Resort. Lī dz jū rai 3-5 minū š u gā jiens no viesnī cas pa taku un makš ķ ernieku laivā m.


Pirmajā dienā bija apmā cies, vakarā vē jains, vē ss, bija auksti peldē ties. Otrā diena - saulaina, bet vē jaina, pē cpusdienā uzstā dī ja dzeltenos un sarkanos karogus, bija viļ ņ i. Treš ā diena - apmā cies, neliels vē jiņ š . Devā mies Arambolas virzienā , 40 minū š u laikā sasniedzā m tikai Mandremu. Apmetā s uz Aš vemu. Uz Morjim otrā s daļ as un uz Aš vemas bija sarkans karogs, uz Mandrem - dzeltens. Tas ir ļ oti vē jains pat 15h nav karsts vē ja dē ļ .

Kad atgriezā mies savā pludmalē , tur bija 9 pū ķ i. Tā bija vienī gā diena ar tik lielu vē ju un pū ķ iem.

No treš ā s dienas laiks bija labs, jū ra mierī ga, saule karsta. Tiesa, vē jiņ š un viļ ņ i sejā , ī paš i pē c pusdienā m (biež i pē c pusdienā m tika uzstā dī ts dzeltens karogs).

Visos sauļ oš anā s krē slos ir matrač i, un tikai daž iem matrač iem ir arī dvieļ i. Tā du š eku ir maz (piemē ram, lielajam banā nam ir diezgan tī ri un skaisti dvieļ i).

Suņ i: katrā NIS (pludmales kafejnī cā ) vismaz 2 suņ i. Reiz mū su pludmalē ieradā s suns, tā pē c mums bija iespē ja iepazī ties ar visiem pē c vā rda))) apmē ram 20 suņ i no visiem š ekiem pieprasī ja savas tiesī bas uz mū su pludmali. Suņ i ir neitrā li, rej tikai uz ubagiem un "sveš ajiem" tirgotā jiem, pā rē jā laikā mierī gi guļ zem sauļ oš anā s krē sliem ē nā .

Pludmalē govju nav vispā r, atkritumu praktiski nav, ir tikai paš u tū ristu atstā tais.

Ē diens: Indijas virtuve ir asas mē rces (ar gaļ u vai vegā niem) un rī si. No visā m mē rcē m (masala, karijs, xanthuki, kodai u. c. ) masala, manuprā t, ir maigā kā un garš ī gā kā . Jebkurā gadī jumā.10 uzturē š anā s dienu laikā mē s ē dā m vairā k nekā vienu masalas porciju ar garnelē m, vistu, zivī m un sieru. Vistas kodai ir arī garš ī gi. Es nenovē rtē ju kariju (man pā rā k daudz č ili). Plā tsmaize (naan) ar sieru un ķ iplokiem ir ļ oti izplatī ta un garš ī ga. Siers (paneer) mī klā - ļ oti garš ī gs. Ir daudz citu gardu ē dienu.


No shek (pludmales kafejnī ca) mums visvairā k patika: “Lielais banā ns” (piemē ram, č eks par 1200 rubļ iem: masala zivs, Momu ar garnelē m, naan ķ iploku siers, glā ze portvī ns, 2 apelsī nu sula, 2 saldē jumi). "Goan cafe" - pē dē jā gar pludmali, tā pieder Goan Resort viesnī cai, darbinieki ir rozā kreklos. "Circo" - blakus kafejnī cai Goan. “Indijas garš a” (piemē ram, č eks par 850 rubļ iem: vistas iesmi, cepti rī si ar garnelē m, 2 masala chai, ķ iploku naan) - mani nesajū sminā ja: ē diens bū tī bā ir garš ī gs, bet puiš i ir kaut kā nedraudzī gi vai kas. , un vairā k mū zikas viņ u kafejnī cā ir katastrofa: sā kumā tā bija tikai pļ ā pā š ana krievu valodā , tad viņ i ieslē dza dziesmu par dupsi - man vajadzē ja lū gt, lai viņ i uzliek kaut ko citu. Visas š ī s kafejnī cas atrodas pludmalē .

Pilsē tā (piemē ram, centrā lajā laukumā ) kafejnī cu cenas ir daudz lē tā kas (1.5-2 reizes). "Goan kitchen" - gandrī z paš ā laukumā (piemē ram, č eks par 1000 rū pijā m: karaliskā s garneles (450 rū pijas), masala garneles, naan, sakults siers (paneer padok) un liela karalzivju stipra pudele).

"Ķ ī nieš u bļ oda" (ķ ī nieš u) - netā lu no laukuma, blakus konditoreja un tē jas namiņ š - bez raibā m un svī tas, bet arī viens no lē tā kajiem un labā kajiem. “Tibet café ” - no “mū su” krustojuma virzienā uz aptieku (pretī laukumam), netā lu no Sudraba zvaigznes viesnī cas) atrodas jauka kafejnī ca ar draudzī gu personā lu, daudziem patī k visvairā k - tur vienmē r ir pā rpildī ts.

Ekskursija Mē s no tū roperatora paņ ē mā m ekskursiju "visa Goa 1 dienā " par USD 55 (ir saī sinā ta versija par USD 35, gids ir krieviski runā još s indietis ( kurš nesniedz ļ oti daudz informā cijas ekskursijas laikā ), garš vielas Botā niskajā dā rzā (nevis plantā cijā ), pusdienas - rī si ar dā rzeņ iem (nevis indieš u ē dienu bufete), vairā k cilvē ku uz dž ipa).


Masā ž a: nez kā pē c es nolē mu, ka ar ā jurvē du š eit viss ir labi (nu, jo jogi un vegā ni ir visur). Bet mū su ciematā gandrī z nebija masā ž as salonu (pludmalē , protams, katrs pā rdevē js ir gatavs masē t kā jas, bet tas nav tas, ko es meklē ju). Lī dz tiem 3 tuvā kajiem saloniem, kurus atradu (2 Mantra un 1 Sonam) ejiet 15-20 minū tes. Mums tuvā kajā “Mantrā ” shirodara masā ž a man bija slikta (eļ ļ a bija pā rā k karsta, no masā ž as kā tā das bija tikai kautrī gs pieres glaudī š ana ar pirkstiem, galva guļ uz koka gabala stunda bez mī kstinoš iem “spilventiņ iem” - man tā ir ī stā spī dzinā š ana, pē c masā ž as ar sausu frotē dvieli noslaucī ja matus no eļ ļ as - š ī bija spī dzinā š anas 2. daļ a, mī ļ ā meitene acī mredzot mē ģ inā ja mani noskalot - es bija tikai mati, jo viņ ai nebija spē ka to visu izplē st. pazuda š ī s spī dzinā š anas vidū -2). Pē c 2 dienā m nolē mu izmē ģ inā t #2 tā lajā salonā Mantra. Tur kā ds liels vī rietis man iedeva refleksoloģ iju. Mī cī ja kā jas, spē cī gi un sā pī gi spieda (zilumi tomē r nerā dī jā s) - nepatī kamas sajū tas. Nā kamajā dienā es nolē mu atkā rtot Shirodar no viņ a. Viņ iem veicā s labā k nekā pirmajā reizē – viņ i ļ oti centā s. Bet es nekad nesaņ ē mu pilnī gu baudu - acī mredzot noskaņ ojums vairs nebija tas pats. Secinā ju pati: viņ i neprot taisī t masā ž as un par ā jurvē du zina tikai to, ka ar to var nopelnī t.

Suvenī ri. 1) Alkohols: Old Monk rums: 350 ml 90 Rs, 750 ml 175 Rs. Nav atš ķ irī bas starp stiklu (mī ļ a pudele ar vē deru) vai plastmasu (plakana, viegli pā rnē sā jama pudele). Portvī ns Napoleon #7:750 ml 100 rū pijas pieļ aujams. Ir vietē jais vī ns, piemē ram, baltais Sula, bet cenu un kvalitā ti nezinu.

3) Zā les un chyawanprash. Aptiekā uz galvenā s ielas ir rindas, cilvē ki pē rk zā les sarakstos un iepakojumos. Es nezinu cenas, bet es ceru, ka kvalitā te ir tā vē rta.

4) Kosmē tika. Ļ oti biež i un labi: Hymalaya, Khadi, Biotique. Maskavā un citā s lielajā s Krievijas pilsē tā s ir ne viens vien veikals ar precē m no Indijas, kur visu š o kosmē tiku var atrast par vairā k vai mazā k vienā dā m cenā m.

5) Tē ja. Mordž ima laukumā atrodas Pekoe Tee tē jas namiņ š , kurā tiek pā rdota tē ja no slavenā kajā m Indijas provincē m: Dardž ilingas, Nilgiri, Asamas. Tē ja ir dā rga, bet laba. To var iegā dā ties lielveikalos un suvenī ru veikalos, tač u pā rsvarā ir lē ts presē tais vai pulverveida assam.

6) Augļ i. Februā rī Goa (precī zā k, Mordž imā ) pā rdod pasifloras augļ us (1 kg 280 rū pijas vai 20 rū pijas gabalā ); "Č ika" (mazs zemes krā sas auglis, lī dzī gs kartupeļ iem, ar hurmas-bumbieru garš u; ananā si; arbū zi; papaija. Ir arī importa gvajava; pū ķ a acs; mango (1 kg 180 rū pijas), februā ris nav tas. sezona š iem augļ iem, jo ​ ​ tie tiek vesti no citā m Indijas valstī m un š tatiem. To visu var paņ emt lī dzi mā jā s plastmasas grozā .

7) zobu pasta. Paņ ē mā m Dabur zī mola Red makaronus. (25.9 rū pijas). Tas ir ar krustnagliņ ā m, pipariem un piparmē tru. Enerģ iski! Gaidu rezultā tus.

Daž ā di. Odi: istabā nav odu (nav redzams), to ir daudz uz ielas un viņ i tevi než ē lī gi apē d (otrā s š irodaras laikā nā cā s cī nī ties gan ar odiem, gan muš ā m ).

Visā m precē m (gandrī z visā m) ir drukā ta cena — tas ir ļ oti ē rti, ja nevē laties pastā vī gi jautā t, cik tas maksā .


Sauļ oš anā s krē ms tiek pā rdots lielveikalos. SPF50 (Nivea vai Karī bu jū ras reģ ionā ) 200 ml — Rs 550.

Es nopirku sev vietē ji raž otu SPF60 tū biņ ā par 200 rū pijā m. Krē ms raksturī gi smarž o pē c tintes, bet aizsargā labi (seja pē c tā neapdegā s, bet rokas tomē r apcepā s - acī mredzot krē ms nomazgā ts).

Es sev uz rokas izveidoju hennas dizainu. Meitene tuvā kajā veikalā no Bora Bora virzienā uz galveno ceļ u nopelna 150-300 rū pijas (atkarī bā no izmē ra). Krā sas (sarkanas un melnas) nopirku no viņ as par 150 rū pijā m.

Izrā dī jā s, ka aptiekā , kas atrodas netā lu no siltummaiņ a, krā sa maksā.25 rū pijas.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Пляж Морджим
Кафе
 Пляж Морджим
 Пляж Морджим
Территория отеля Manthan Beach Resort
Вид на номера 2 этажа
Балконы номеров 2 этажа
Зал для занятий йоги.
Зал для занятий йоги.
Лестница на 2 этаж.
Коридорчик ко второму номеру на 2 этаже.
вход в номер на 2 этаже.
Коридор до номера и
вид на
вид на
Вид на территорию отеля
Вид на территорию отеля
Вид на территорию отеля
Рыба масала и лепешка с сыром и чесноком.
Пляж Морджим в облачный день.
Фрукты в феврале (манго, маракуйя, гуава, драконий глаз).
Красивый закат.
нашествие красных крабиков и их битва за норки.
Сыр масала и кокосовое молоко.
Красивый закат
Море Морджим в 13 часов. Вид с лежака.
Море Морджим в 13 часов. Вид с лежака
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums