Kunga kristības Jordānas upē

23 Janvāri 2016 Ceļošanas laiks: no 18 Janvāri 2016 ieslēgts 18 Janvāri 2016
Reputācija: +1346
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tū risma sezona Izraē lā ir beigusies — tagad lī dz martam varat nedaudz atpū sties un relaksē ties. Ne tikai miesā , bet arī dvē selē - ceļ ot pa Lauku, kad gribi, nevis tad, kad vajag strā dā t. Lai gan katrs brauciens uz IZRAĒ LU man sagā dā prieku. Galu galā Izraē la ir unikā la valsts. Izraē lā ir tik daudz interesantu lietu, ka daž reiz pat pieredzē juš i gidi iemā cī sies ko jaunu! Tā pē c es nolē mu savā m acī m redzē t, kas notiek 18. janvā rī Qasr el Yahud. Š ī ir kristieš u svē ta vieta, ko pareizticī go tradī cijā s sauc par Bethavaru (ebreju valodā Beit ha-avara ir “š ķ ē rsoš anas nams”). Bethavara tiek uzskatī ta par ī sto Tā Kunga kristī bu vietu. Katru gadu š ajā dienā tur pulcē jas tū kstoš iem pareizticī go kristieš u no visas pasaules.


Ceļ ojums sā kā s agri no rī ta, iekā pjot Netā nijas apskates autobusā . Pē c tam bija tehniskā s pieturas un pā rsē š anā s, kā arī St Gerasim klostera apmeklē jums, kas atrodas 5 minū tes pirms Qasr el Yahud sasniegš anas. Interesanta ir š ī svē tā dzī ve, kurš vienmē r tiek attē lots ar lauvu vā rdā Jordā nija, kas viņ am veltī ta nā vei. Saskaņ ā ar evaņ ģ ē lija tradī ciju Svē tā ģ imene pa nakti apstā jā s alā , kas atrodas klostera teritorijā .

Casr el Yahud mū su autobuss apstā jā s iepretim Jā ņ a Kristī tā ja klosterim, un mē s devā mies uz Jordā nas upi. Paš i svē tki, kas ietver dievkalpojumu un Jordā nas upes ū deņ u svē tī š anas rituā lu, ilgst aptuveni stundu. Š ogad tas sā kā s ap pusdienlaiku. Apmē ram stundu pē c dievkalpojuma Jeruzalemes patriarhs procesijā nokā pa Jordā nas ū deņ os. Tradicionā li gaisā tika palaists balts balodis. Tas, kas notika lejā , pie Jordā nas upes, tika pā rraidī ts uz ekrā na augš pusē , kur stā vē ja svē tceļ nieki. Svinī gā s daļ as noslē gumā daļ a ļ auž u sekoja garī dznieku un palī gu gā jienam, turot banerus, vā cot no zemes smarž ī gā s zā les zarus un lapas. Pē c patriarha un grieķ u garī dzniecī bas aizieš anas visus svē tceļ niekus sā ka ielaist Jordā nas upē . Nopeldē ties Jordā nas upes svē tajos ū deņ os gribē tā ju rinda bija milzī ga. Gaisa temperatū ra svē tkos bija +20. Ū dens bija diezgan auksts – ap 15 grā diem. Bet tas neapturē ja lielā ko daļ u svē tceļ nieku. Š ķ ē rsojuš i sevi, viņ i ar lū gš anu ienira svē tī tajā ū denī .

Pirms peldē š anā s svē tceļ niekiem bija iespē ja uzvilkt ī paš us baltus kreklus ģ ē rbtuvē s, kas atrodas Qasr el Yahud teritorijā . Organizatori, zinot par lielo cilvē ku skaitu svē tkos, uzstā dī ja arī papildu telti pā rģ ē rbš anā s vietai. Tika atvesti arī sausie skapji un organizē ta ū dens tirdzniecī ba. Daž i iegā dā jā s dzeramo ū deni pudelē s, citi dzē ra bez maksas no dzeramā ū dens iekā rtas, kas atrodas blakus dā vanu veikalam. Tuksnesī vienmē r gribas dzert – gan ziemā , gan vasarā .

Pē dē jie divi cilvē ki no mū su grupas atgriezā s autobusā plkst. 15:30. Kamē r mē s viņ us gaidī jā m, pā r autobusu pā rlidoja balts balodis, kurš pē c tam apsē dā s uz dzeloņ stieplē m, aiz kurā m ir mī nu lauki. Autobusi sā ka braukt, un Jordā nas upe kļ uva klusa un mierī ga — gluž i kā tas notiek parastā dienā .


Lai gan Qasr el Yahud ir aizsargā ts, tas ir bijis pieejams sabiedrī bai 5 gadus. Tā pē c ikviens, kurš vē las, var ierasties ne tikai Epifā nijas svē tkos, bet arī jebkurā citā dienā .

Videoklipu varat noskatī ties š eit:

https://www.youtube.com/watch? v=GpQvbIapwbg

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Монастырь Св.Герасима
Внутренний двор монастыря Св.Герасима
Внутренний двор монастыря Св.Герасима
Изображение Св.Герасима на стене церкви в монастыре
Дорога к месту Крещения в Каср эль Яхуд
Дорога к месту Крещения в Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
биотуалеты в Каср эль Яхуд
шатер для переодевания в Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Каср эль Яхуд
Патриарх Иерусалимский в Каср эль Яхуд
Патриарх Иерусалимский в Каср эль Яхуд
очередь к спуску к реке Иордан
очередь к спуску к реке Иордан
место Крещения на  реке Иордан
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums