Bali vienatnē. 4. daļa

21 Jūnijs 2014 Ceļošanas laiks: no 11 Februāris 2014 ieslēgts 15 Februāris 2014
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

1. daļ a http://blogs. turpravda. ua/Apyatka/101009.html

2. daļ a http://blogs. turpravda. ua/Apyatka/101017.html

3. daļ a http://blogs. turpravda. ua/Apyatka/101197.html


Pat ja jū s negrasā ties ceļ ot patstā vī gi, bet jums patī k spē cī gas aizmugures gatavu ceļ ojumu veidā , jū s joprojā m vē laties redzē t Bali, nesē diet visu laiku pludmalē . Manuprā t, ir trī s veidi, kā apceļ ot Bali - iznomā t velosipē du, ī rē t automaš ī nu ar š oferi vai iegā dā ties ekskursiju no ceļ ojumu aģ entiem. Par velosipē diem un ceļ ojumu aģ entū rā m nestā stī š u. Tikai par ceļ oš anu ar š oferi. Bali saka š oferis. Š oferis ir cilvē ks, kurš ne tikai vada automaš ī nu, viņ š ir arī gids. Mū su ceļ vedis nepazī stamā pasaulē . Tas var bū t krieviski vai angliski runā još s, tas nav tik svarī gi, nebū s pilnvē rtī ga ekskursija ar datumiem un vē sturiskiem aprē ķ iniem. Bet viņ š jū s vadī s galvenajā s vietā s, kur jū s varat redzē t, dzirdē t, sajust Bali. Viņ š pacietī gi gaidī s, kamē r tu ar entuziasmu uzņ emsi tū kstoš fotogrā fiju, viņ š tevi nobildē s, brī dinā s par briesmā m, teiks, ka kā pjot kalnos, saģ ē rbies silti, ar tevi sadraudzē sies. Bet jā atceras - viņ š jau ir vadī jis tū kstoš iem cilvē ku, viņ am ir "zivju" vietas, tā visa ir viņ a maize, un, ja neesat gatavs pusdienot tū ristu ē dnī cā s, labā k viņ u iepriekš brī dinā t.

Mū su izbraukš ana bija paredzē ta 8:00. Mā jā s man grū ti pamosties pat 11os, bet braucienos pā rvē rš os par agru putnu - baidos, ka kaut kam neatliks laika, man kaut kas paslī dē s un nož ē loš u. vē lā k) Un maniem ceļ ojumiem ir vē l viena iezī me - es mī lu peldē ties baseinā no rī tiem. Tā pē c es izvē los viesnī cas ar peldbaseiniem.

Rī ts nesā kas ar kafiju)

No rī ta gandrī z noslī ku skaistā baseinā , iedzē ru ū deni, tad katram gadī jumam baltā s ogles, tad pabrokastoju un biju gatavs pilnvē rtī gam skrē jienam pa apskates vietā m.

Bali izskatā s ī paš i. Ja Lomboka attā linā ti atgā dina Ukrainas dienvidus, tad Bali nelī dzinā s nekam, ko esmu redzē jis. Sē ž ot maš ī nā , pagriezā m galvas, brī noties par skulptū rā m, blī vo satiksmi, kokiem ar gaisa saknē m. . .

Pirmā pietura ir templis, kurā vē rojam Barongu. To sauc par deju. Bet es to sauktu par teatrā lu darbī bu. Barongs tiek dejots daudzos Bali tempļ os, tā pē c nevaru precī zi pateikt, kurā mē s bijā m.

Noderī ga Bali kultū ras iepazī š anai. Orķ estris ar neparastu, es teiktu troksni, instrumentiem, spož u sauli, templi kā ainavu, baisā m Bali dievu figū rā m un groteskiem tē liem. Bet ilgi, izstiepti, izspē lē ti, karsti, skaļ i. Prieks, es liktu č etrinieku ar mī nusu. Un, ja ņ em vē rā , ka es izvē lē jos starp Barongu un Uluwatu, tad Uluwatu noteikti bū tu labā ks)

Saule ļ oti ā tri sasniedz savu zenī tu, un mums vē l ir tik daudz darā mā ! ) Apsē ž amies un, nemaz neapstā joties, braucam cauri Ubudam uz vietu, kas mani vilinā ja visvairā k. Kas tev asociē jas ar Bali? Pludmales? Sē rfot? Deniņ i? Izdzirdot vā rdu Bali, vienmē r iztē lojos vienu bildi – rī su terases. Man noteikti tur vajadzē ja bū t.


Tegelalang rī su terases ir tieš i tā s terases, kuras ir vē rts redzē t. Tie ir izgrebti upes aizā , kā pjot lejup uz nekurieni, un ap palmā m ir milzī gas, noslī pē tas, sulī gas. Krā sas š ikas - zaļ umi kļ ū st dzelteni, bet ne tā di kā mums karstā vasarā no mitruma trū kuma un ne tā di kā rudenī , no vitalitā tes trū kuma, bet koš s, zeltaini saulains dzeltenums, ar brū nu augsnes mež ģ ī nes novā kto rī su vietā . Varbū t terases ir smaragds, bet mums nebija iespē jas to redzē t. Rī si tikko izņ emti. Zeme atpū tā s un gaidī ja jaunus stā dus. Vietā m bija redzami vā ji asni. Š ī zeme miljoniem gadu dzemdē s rī sus. Un viņ ai nerū p tū risti. Nā c rī t vai vē l labā k nā kamgad)

Par prieku dodu 4. Karstums bija neticams, viņ i nedaudz mī dī jā s uz leju, tad stipri uz augš u. Pā ris foto spož ajā saulē un braucu tā lā k.

Varbū t mē s pa terasē m bū tu staigā juš i ilgā k, ja nebū tu tik karsts. Vai arī , ja mē s tur apstā tos pusdienā s, jo tur ir kafejnī ca. Bet viņ i mū s gaidī ja ar vakariņ ā m citā vietā - pie Batura vulkā na. Tū risma kafejnī cas tipa bufete. Daudzi saka, ka tas ir dā rgi un bez garš as. Cena man likā s diezgan vidē ja, bet ne pā rā k garš ī ga, jā . Bet man patika sē dē t uz terases un lē nā m pusdienot, skatoties uz vulkā nu. Vietas enerģ ija ir ļ oti spē cī ga. Un mē s joprojā m bijā m diezgan tā lu no vulkā na. Kas tur ir tuvā k krā terim? )

Es pat nevaru aprakstī t vulkā nu un savas sajū tas. Man nav tik daudz vā rdu. Atļ auš os tikai teikt, tas bija š ī s dienas spē cī gā kais iespaids. Un mē s tur sē dē jā m ilgu laiku. Cilvē ki nā ca un gā ja, un mē s sē dē jā m un sē dē jā m. Vulkā na pieci plus.

Un vē lā pē cpusdienā mē s ieradā mies Ziloņ a templī . Ļ oti skaists, bet nedaudz nekopts parks, neliels rī su lauks, drū ma, mistiska ala un baseins ar dzī vā m zivī m, kurā draudzes locekļ i nā k lū gties. Ja mē s nebū tu noguruš i, mē s tur varē tu staigā t ilgi. Karstums rimā s, apstā dī jumi un upe piedeva svaigumu un bija iespē ja pasē dē t koka lapenē -dī vā nā .

Viņ i tur satika tautieš us. Tā bija vienī gā reize visā ceļ ojumā . Man bija liels prieks pastiept mē li)

Prieks č etri. Vai nu nē , vai nu es neesmu sajū smā )

Š oferis vē l gribē ja mū s kaut kur aizvest, bet mē s pretojā mies un lū dzā m, lai mū s aizved uz viesnī cu. Bijā m tik noguruš i, ka domā jā m, ka aizmigsim tieš i reģ istratū rā .

Mē s bijā m gaidī ti. Pirms es paguvu paskatī ties un noelpot, divas sievietes uzlika uz galvas mū su koferus un ienesa tos istabā .


Sludinā jumu esam lasī juš i lī dz š im - Kecak deja bija paredzē ta pavisam netā lu no viesnī cas. Arī sieviš ķ ī gi. Protams, momentā pamodā mies un metā mies uz istabu savest kā rtī bā . Pirms paspē jā m nomazgā ties, uz terases mū s sagaidī ja pats saimnieks. "Vai jums ir labi, meitiņ , vai jums ir labi, skaistule? . . "

Mē s sakā m, labi, tikai mē s neesam pieraduš i satikt viesus dvieļ os. Un mē s nolaiž am acis. Patī k, ne comme il faut bez apakš biksē m. Viņ š saprata, nevis muļ ķ is.

Vairā k nekā vienu reizi es biju pā rsteigts par darbiniekiem, kas pē kš ņ i parā dī jā s uz mū su terases. Jū s mums noī rē jā t veselu stā vu ar simt piecpadsmit logiem - tā pē c mē s domā jam, ka esam vieni! Nā ciet klajā ar zvanu uz kā pnē m vai kaut ko citu.

Kecakā ieradā mies 20 minū tes pirms starta. Satiku padzī vojuš u angļ u pā ri. Mana meita pa to laiku runā ja tik ļ oti, ka briti viņ u uzskatī ja par savē jo) Pat es ik pa laikam ievietoju savu howdydudu. 2 nedē ļ as, lai ne ar vienu nerunā tu, tā ir spī dzinā š ana! )

Mums ļ oti patika keč aks! Tanja vairā kas reizes iegrima transā , bet es pretojos) Bet cik tas ir skaisti!

Rituā la deja. Beigā s onkulis ar basā m kā jā m kaisa degoš ā s ugunskura ogles.

Č etri pluss!

Piecinieks bija rī t tajā paš ā vietā )

Turpinā jums sekos: )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Кечак. После выступления.
Храм, в котором мы смотрели Баронг. Детали.
Костюмы для Баронга
Храм, в котором мы смотрели Баронг.
Кафе с видом на вулкан
Кечак
План поездки
На рисовых террасах такой домик стоит. Может отель?)
Так сушат рис
Дорога в Убуде.
Кечак.
Баронг. Танцовщицы.
Вулкан Батур.
Храм слона. Парк
Баронг. Оркестр
Баронг. Сцена самоубийства.
За несколько минут до танца огня. Человек входит в транс. На фото над ним светится фиолетовая сфера. Я понимаю конечно, что это блик от камеры, но выглядит мистично)
Кечак
Рисовые террасы Тегелаланг
Храм слона.
Баронг. Собственной персоной)
Генеша у входа в отель
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums