Budapešta caur Prāgu

13 Maija 2019 Ceļošanas laiks: no 01 Maija 2019 ieslēgts 04 Maija 2019
Reputācija: +838.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

1. Es jau ilgu laiku braucu uz Budapeš tu. Man ļ oti patika parlaments, ī paš i vakarā . Bet, diemž ē l, cenas lidojumam caur Maskavu vienmē r ir bijuš as vilš anos (ī paš i man izdevī gajos datumos). Tā pē c nolē mu vienkā rš i izmantot maija garo nedē ļ as nogali un paņ ē mu biļ eti uz Budapeš tu caur Prā gu. Izvē lē jos labu pieturvietu, lai pastaigā tos pa savu mī ļ ā ko pilsē tu. Prā gai bija atvē lē ta gandrī z diena - ieraš anā s 6 no rī ta, izlidoš ana 17. Č ehijas aviokompā nijas, kā vienmē r, nepabaroja. Atradu "bagā ž as sargu" - bagā ž as nodalī jumu terminā lī.2. Samaksa saņ emot bagā ž u, 150 kronas, var izmantot arī karti. Un ar vieglu somu aizbraucu lī dz Florenc metro stacijai, un no turienes - kā jā m uz centru. Esmu bijis Prā gā ne reizi vien, tā pē c gribē ju vienkā rš i pastaigā ties pa ielā m. Gā ju, skatī jos, apbrī noju. Labi)))


Man jau Kazaņ ā tika izsniegta iekā pš anas karte, rokas bagā ž a (es nebraukš u uz ilgu laiku). Tā pē c lidostā vienkā rš i devos kontrolē t bez papildus reģ istrā cijas. Lidojumu uz Budapeš tu veic arī Czech Airlines. Paskatī jos – Ungā rijā sapulcē jā mies maz. *nopū tā s. Lidmaš ī na arī izrā dī jā s maza (atcerē jos, kā lidoju uz Pencu ar Dexter ( ru/penza/blog-108266.html) Lidmaš ī na nebija pilnī bā piepildī ta, č etras vietas - divi krē sli pā ri ejai , daudzi sē dē ja bez kaimiņ iem. Bet viņ š man saslima. )

2. Budapeš ta mani sagaidī ja. Skaista lidosta, man patika. Pē c citu ieteikuma (paldies, internets! ) devos uz 2B terminā li SPAR lielveikalā . Nopirku jogurtu, iedevu eiro, maiņ a - forintos. Aizgā ju pirkt biļ eti 100E autobusam (900 forinti) par š o "sī kumu". Nav ekonomisks, protams. Labā k izmantot 200E (350-450 forinti), bet š is autobuss ir ar pā rsē š anos uz metro. Pē c kustī bas slimī bas lidmaš ī nā es gribē ju ā trā k nokļ ū t savā istabā , jo ī paš i tā pē c, ka mani gaidī ja kvests ar elektroniskajā m atslē gā m. Atcerē jos - automā ts neņ ē ma rē ķ inu 500 par. , Tikai mazā ku. Tā pē c es vienkā rš i paņ ē mu karti. Rinda, starp citu, klusī bā izturē ja manas pā rejas no viena rē ķ ina uz otru un pē c tam uz karti. Uz 100E - tikai trī s pieturas, un es diezgan ā tri nokļ uvu pieturā Astoria, kas atrodas netā lu no Deá k Ferenc té r.

3. Izrā dā s, ka es rezervē ju dzī vokli vienā no galvenajā m ielā m - Rá kó czi ú t (caur Booking). Miniviesnī cas ī paš nieks atsū tī ja ļ oti detalizē tas instrukcijas elektronisko atslē gu lietoš anai - ieeja (a la front), dzī vokļ a durvis, Margaretas istabas durvis. Man patika dzī vokļ i. Bija gandrī z viss dzī voš anai - trauki, tē ja-kafija-krē jums, mikroviļ ņ u krā sns, kafijas automā ts, tē jkanna, gludeklis u. c. Pat vī na pudele (kuru nevietā aizmirsu ledusskapī ). No logiem un mini balkona paveras skats uz aku (Sanktpē terburgā )). Es dzirdē ju visus, jo es naktī atvē ru logu)))

4. Plā nos bija izmantot 2 stā vu pilsē tas apskates autobusu + ū dens ekskursiju pa Donavu. Par Budapeš tu daudz nestā stī š u. Tas ir jā redz)) Sagadī jā s tā , ka man nesanā ca staigā t pa pilsē tu savam priekam. Nav biedē još i. Tā tad, es nā kš u š eit. Parlaments man atgā dinā ja Milā nas Domu — tikpat gaisī gs emuā rs-401412.html).


Es braucu ar laivu pa Donavu, redzē ju peldoš u autobusu un sapratu, ka nevē los tur braukt. Kopumā Budapeš ta ir skaista pilsē ta. Ir vietas, kur doties, apskatī t, pastaigā ties. Attieksme pret tiem, kas slikti runā angliski. - diezgan adekvā ti panesams)) Vienī gais, kas mani traucē ja, bija papildu nulles uz banknotē m. Noteikti vajag denominā ciju. Paņ em kafejnī cā pī rā gu, un tas maksā.1, 5-2.0 tū kst. Tač u maksā t ar karti ir diezgan reā li – to ņ em lī dzi gandrī z visur. Virtuve (sviesta salda) - garš ī ga. Diemž ē l bez diē tas. Pā rā k garš ī gi un vilinoš i.

5. Trī s dienas laiks lutinā ja – silts un saulains. 4. dienā no nakts sā ka lī t. Telpas atbrī voš ana - plkst. 10. Nav bagā ž as telpas. Es negribē ju staigā t lietū . Pabraucot garā m Astorijai, viņ a sasniedza pieturu Deá k Ferenc té r, kur mierī gi uzkā pa uz 100E, nopirka biļ eti no š ofera. Mē s braucā m tik ā tri (lietus laikā ). Lidojums turp un atpakaļ - Aeroflot. On-line reģ istrē š anā s ar sē dvietu izvē li notika iepriekš , tā pē c tikko izturē ju kontroli, telefonā uzrā dot iekā pš anas karti. Zā lē s ir stabi telefonu uzlā dē š anai. Wi-Fi - ar reģ istrā ciju. Piezemē š anā s - 4 rindas: Sky Priority, rinda 1-2, tad rinda 3-4 (kā ds cits tika garā m). Tas viss bija rakstī ts iekā pš anas kartē . Protams, man nebija nekā du piezī mju. Piegā ju pie darbiniekiem, viņ i izdrukā ja talonu, kurā bija norā dī ts rindas numurs. Principā visas š ī s rindas varē ja izlaist un tad vienkā rš i iet cauri.

Tā tad, es lidoju uz Budapeš tu. Labi padarī ts. Turp var doties vē lreiz – iepazī t vienam otru "ar kā jā m", jo man š ajā braucienā neveicā s.

Neievietojiet visas fotogrā fijas) Neatklā jiet visas emocijas)

Labus ceļ ojumus jums visiem, foruma lietotā ji))

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Прага 3. Телебашня в Жижкове, давно хотела поближе посмотреть)
Прага - 3. Католическая церковь.
Прага - 3. Огороженная детская площадка с указаниями - что можно делать здесь, а что - нельзя.
Прага - 2. Собор святой Людмилы (был закрыт)
Будапешт. Кафе Нью-Йорк
Будапешт. Площадь Героев.
Будапешт. Цитадель (представляю, сколько здесь народу в сезон...)
Красавец Парламент
Фуникулер на стороне Буды, видна очередь
Купальни Гелерт (ну, не прельстило меня пополнить ряды принявших ванны....)
Ориентир в Будапеште
Самая крупная Синагога, очередь длинная
Плавающий автобус (на любителя)
Мост Свободы. Да все мосты в Будапеште любопытны))
*не помню Но что-то очень красивое)
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums