Zooloģiskais dārzs Nyiregyhaza

26 Jūlija 2019 Ceļošanas laiks: no 06 Jūlija 2019 ieslēgts 06 Jūlija 2019
Reputācija: +56
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Plā nojot ceļ ojumu uz Aizkarpatu, apskatī jos, kur varē tu doties no Mukač evas, kur tika izvē lē ts galvenais nakš ņ oš anas punkts, un manu uzmanī bu piesaistī ja atsauksmes ar fotogrā fijā m par ceļ ojumu uz zooloģ isko dā rzu Nyiregyhaza (Ungā rija). Ideja braukt ar sabiedrisko transportu tika noraidī ta neē rtā vilcienu kustī bas grafika dē ļ , kā arī nebija vē lē š anā s palikt pa nakti. Kā izrā dī jā s, daudzi pā rvadā tā ji brauc no Mukač evas, kas var aizvest no rī ta un atvest no Nyiregyhaza vakarā . Pē c Facebook pā rraudzī bas mana izvē le bija Andž elika Kleina, kura katru dienu ved grupas uz zoodā rzu un ū dens atrakciju parku, iepē rkoties Nyiregyhaza. Vienojā mies un norunā tajā laikā mū su adresē (2 pieauguš ie un bē rns) braucā m ar autobusu, maksa turp un atpakaļ bija 350 UAH no cilvē ka. Attā lums - aptuveni 120 km.


Robež a tika š ķ ē rsota nevis Č opā , bet vietē jos kontrolpunktos, tur - kontrolpunkts Beregovas virzienā aiz Gronglab, atpakaļ - Koson. Rindas gandrī z nebija (katra 5 maš ī nas), tā pē c robež a tika ā tri pā rvarē ta abos virzienos.

Uzreiz vē los vē rst uzmanī bu uz to, ka pie zoodā rza ieejas ir valū tas maiņ as punkts, iesaku daž us eiro nomainī t pret forintiem, jo ​ ​ kurss saldē juma un citu ā tro pā rdevē ju teritorijā pā rtika nav gluž i adekvā ta un eiro maksā t ir neizdevī gi. Saskā rā mies ar situā ciju, kad dā vanu veikals mū s informē ja, ka terminā ļ a nav un norē ķ inā ties iespē jams tikai skaidrā naudā ! Eiro tika pieņ emts, maiņ a arī tika dota eiro, kas nedaudz iepriecinā ja) . Droš i varu teikt, ka ar karti var norē ķ inā ties picē rijā , kas atrodas pa labi taisnā lī nijā no ieejas, pie papagaiļ iem. Viņ i gatavo garš ī gus ē dienus, ir alus.

Ieeju zoodā rzā var apmaksā t ar karti, 2019.  gada jū lijā cenas (forta un grivnas kurss ir aptuveni 1:10):

pieauguš ajiem — 3700 fortu (370 UAH)

bē rniem lī dz 3 gadu vecumam — 200 fortu (20 UAH)

bē rniem vecumā no 3 lī dz 14 gadiem — 2300 fortu (230 UAH)

pensionā ri — 2300 fortu (230 UAH)

Personas, kas vecā kas par 70 gadiem — 600 fortu (60 UAH)

ģ imenes biļ ete (2 pieauguš ie un bē rns) — 8000 fortu (800 UAH)

ģ imenes biļ ete (2 pieauguš ie un 2 bē rni) — 10 000 fortu (1000 UAH)

ģ imenes biļ ete (2 pieauguš ie un 3 bē rni) — 12 000 fortu (1200 UAH)

Ir arī atlaides grupā m, kurā s ir 15 vai vairā k cilvē ku. Reitings ir: pieauguš ie, bē rni, studenti, pensionā ri.

Zoodā rza teritorija (apmē ram 30 hektā ri) ir sadalī ta kontinentos: Eiropa, Ā zija, Ā frika, Austrā lija, Amerika, Antarktī da. Apraksts par katru dzī vnieku veidu 6 valodā s, no kurā m viena ir ukraiņ u!

Pa teritoriju kursē elektriskais autobuss - 500 forinti (50 UAH), 20 min. Š ajā laikā viņ š veic aptauju ap zoodā rzu.

Tie, kas vē las, var jā t ar kamieli — 1500 fortu (150 UAH) vienai personai.

Ja esat kopā ar bē rnu, varat iznomā t ī paš us ratiņ us bē rniem - 1000 forunti (100 UAH) dienā , bet es to neiesaku, jo. Rati nav ī paš i ē rti vadā mi un ar tiem nevar izbraukt visas takas. Ja iespē jams, paņ emiet bē rnam ratus, tajā paš ā laikā varat nenovē rtē t bē rna vecumu)


Lai izbrauktu un apskatī tu visus dzī vniekus, pilnī gi pietiek ar 4 stundā m, tač u š eit var pavadī t visu dienu, jo teritorijā bez maksas var noskatī ties papagaiļ u izrā di (papagailis risina loģ iskā s mī klas), a kaž okā du roņ u š ovs (ir ī paš s paviljons, kur cilvē ki stā v rindā tuvā k priekš nesumam, lai ieņ emtu labā kā s vietas).

Zoodā rzā ir brī niš ķ ī gs okeanā rijs, kurā varat staigā t pa tuneli, un virs jums peldē s haizivis!

Pē rtiķ u mež s ir atvē rts nedē ļ as nogalē s (sestdienā s, svē tdienā s), š eit jū s satiksiet lemurus, kuri dosies savā s darī š anā s, nepievē rš ot jums uzmanī bu.

Pastaigā joties pa zooloģ isko dā rzu, noteikti pievē rsī siet uzmanī bu kokam, kurā ir izkā rti mazuļ i - pē c bē rnu apciemoš anas viņ i paš i atdod savus pupus dzī vniekiem un tā dē jā di atsakā s no tiem.

Teritorija ļ oti tī ra, dzī vnieki kopti, saulainā dienā koki rada komfortablu temperatū ru uzturē š anā s laikam. Ja kā ds gatavojas doties, tad noteikti nenož ē los!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums