Ekskursija uz Horvātijas Dubrovniku no Melnkalnes

05 augusts 2013 Ceļošanas laiks: no 26 Jūlija 2013 ieslēgts 26 Jūlija 2013
Reputācija: +3185
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š is pā rskats ir ī paš i paredzē ts tiem, kurus interesē ceļ ojums uz Dubrovniku no Melnkalnes 2013. gadā . Kopš Horvā tijas pievienoš anā s Eiropas Savienī bai š ā gada jū lijā krasi samazinā juš ā s ekskursijas no mā sas valsts Melnkalnes. tagad tur laiž tikai tos kam ir multivisa. Mē s devā mies no Pilon tū roperatora, viņ i vervē nelielas 8-10 cilvē ku grupas, vietē jā s tū risma aģ entū ras vispā r neveic š o ceļ ojumu zemā pieprasī juma dē ļ . Kad bijā m uz robež as ar Horvā tiju, serbu robež sargi izlaida kā du gados vecā ku pā ri, kurš bija pā rliecinā ts, ka viņ iem ir Š engenas vī za, tač u vī za izrā dī jā s nokavē ta. Mū su gide pasū tī ja viņ iem taksi (60 eiro lī dz Podgoricai) un atdeva ekskursijas izmaksas, acī mredzot viņ i apž ē lojā s par pensionā riem. Kā pē c neviens nepā rbaudī ja vī zas pieejamī bu un derī gumu, kad ņ ē ma naudu par ekskursiju, man ir noslē pums.

Tā tad, autobuss savā c visus tū ristus uz Budvu un dodas uz Tivatu, no turienes - prā mja pā reja uz otru lī č a pusi un apmē ram stunda lī dz Horvā tijas robež ai. Uz robež as var stā vē t no 20 minū tē m lī dz 2 stundā m, autobusi kursē pa atseviš ķ u koridoru. Mums "paveicā s" uz stundu iestrē gt - priekš ā bija 2 divstā vu autobusi. Stingri serbu puiš i nelaiž autobusus citos gaiteņ os, pat ja tie ir brī vi.


No robež as lī dz Dubrovnikai vē l 30 minū tes, piestā j fotopauzei pie ieejas pilsē tā un esam Dubrovnikā !

1.5 stundu garu pilsē tas apskati vada bijusī Odesas gide Katarina. Stā sts no viņ as mutes, dā sni piegarš ots ar jokiem, jokiem, ir viegli uztverams pat pusdienas karstumā . Viņ a pateiks, kur garš ī gi paē st (ļ oti iesaka Nava restorā nu, kur priekš ā gatavo jū ras veltes un viss ir nereā li garš ī gi, pusdienas mums izmaksā ja ap 20 eiro), kur samainī t eiro pret Horvā tijas kunā m (tiek pieņ emtas abas valū tas Horvā tijā ), ko iegā dā ties vietē jā tirgū un kā iekā pt liftā vai doties uz izpriecu laivā m.

Tā lā k patstā vī gā programma 3 stundas. Pa š o laiku paspē jā m paē st, nopirkt suvenī rus, uzkā pā m lī dz pacē lā jam (bet nesanā ca uzbraukt augš ā ) un ar laivu par 11 eiro izbraucā m uz Lokrum salu. Ļ oti iesaku salu eksotikas cienī tā jiem - pati sala ir skaista, tur aug palmas, puķ es, skuju koki, olī vu birzis, bet pā vi ir salas spilgtā kā vieta. Tā s ir visur – zem kā jā m, virs galvas. Ir svarī gi rū pē ties par maziem cā ļ iem un absolū ti nebaidī ties no tū ristiem. Tur jū s varat atpū sties, peldē ties un vienkā rš i gulē t ē nā...

Atpakaļ ceļ š pa to paš u marš rutu, un, ja paveiksies, pulksten 18:00 jū s nogā dā s Budvā .

Lai tev labs ceļ ojums!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Всего за 1 евро вам подарят сердце Хорватии. Хотите?
Главную улицу города каждое утро моют с шампунем...
Местные вкусности - сушеный миндаль, цукаты, смоква.
Обед в ресторане Nava
Курс на остров Локрум
Остров Локрум
Кушай, птичка, кушай...
Мамаша с детками.
Воооон там Дубровник!
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums