Iepazīšanās ar Horvātiju

17 Jūlija 2015 Ceļošanas laiks: no 27 Jūnijs 2015 ieslēgts 05 Jūlija 2015
Reputācija: +15
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pazī š anos ar Horvā tiju sā kā m no ziemeļ iem, sapņ ojā m par auto dabū š anu paš i, tač u problē mas ar multivī zu ieviesa korekcijas, tā pē c izgā jā m cauri tū risma aģ entū rai. 3 pieauguš ie, lidojums un nakš ņ oš ana 7 naktis bez ē dinā š anas maksā.1500 eiro. Viesnī ca Horizon atrodas Pulas apkaimē , viesnī cas platī ba ir liela, ir divstā vu mā jas, ir liela ē ka, mē s dzī vojā m divstā vu ē kā pirmajā stā vā , divistabu komplekts, virtuvī te , duš a, balkons, viss ir tī rs, 100 metri no jū ras, nav pludmales kā tā das, ir nogā zes lejā pa kā pnē m ū denī , mē s visi bijā m pieauguš i, tā pē c ar š o problē mu nebija, bija tirgus un blakus kafejnī ca, vienvā rdsakot ar mā jokli, mums derē ja viss izņ emot Wi-Fi, tas bija jā noķ er pie reģ istratū ras, bet tas ir vienī gais, kas man nepatika, lai gan tā arī nav problē ma.

Tagad par Horvā tiju.


Paņ ē mā m auto, aizbraucā m uz lidostu, 40 eiro, paš i sataisī jā m marš rutus, nopirkā m karti un paņ ē mā m lī dzi navigatoru, navigators ļ oti palī dzē ja, ceļ i visi izcilā kvalitā tē , pa autobā ni pabraucā m pā ris reizes, tas ir dā rgi un garlaicī gi, manuprā t, ja nekur nesteidzies un ne naktī kā atgriež amies mā jā s, tad nav jē gas izmantot autobā ni.

Jū ra, tā ir kristā ldzidra, radī ja vē lmi dzert, arbū za smarž a, svaigums, Melnkalnē ir arī Adrijas jū ra, bet Melnkalnē tā nav, pa ceļ am nopeldē jā mies daž ā dā s vietā s, temperatū ra ir citā da kaut kur siltā k, kur aukstā k, krā sa ir atš ķ irī ga un smarž a ir ļ oti sā ļ a, un zivis ir tik patī kami barot zivis. Mani iepriecinā ja krievvalodī go tū ristu trū kums, viņ u bija ļ oti maz, un, iespē jams, saistī bā ar to bija kluss, tī rs, mierī gs.

Vispā r novē roju, ka nav dzē rā ju, bomž u un ubagu, vietē jie ir ļ oti viesmī lī gi, viesmī lī gi, laipni, saziņ ai piedā vā s vismaz trī s valodas, un ja nerunā nevienu no piedā vā tajā m. , tad arī centī sies tevi saprast krieviski vai tu esi viņ u horvā ts, Ar sapratni nav problē mu ja ir vē lme.

Protams, mē s apmeklē jā m ezerus no Pulas, kur dzī vojā m 400 km, tā pē c devā mies ar nakš ņ oš anu, ī rē jā m viesnī cu uz vienu nakti caur rezervā ciju par 30 eiro, ļ oti mī ļ i, plā nojiet ezerus, ko tas prasī s tev vismaz 6h, marš ruts izvē lē ts, smuki ļ oti vē rts to redzē t, apmeklē ju Hum un Motovun, man ļ oti patika Motovun, tā ir pilsē ta cietoksnis uz kalna, skati brī niš ķ ī gi, tur var nopirkt trifeles vai siers ar to un vī nu vai vienkā rš i kaut kas ē dams kafejnī cā ar skaistiem skatiem, protams Rovinj ir jā redz tas viss ir tuvumā , arī netā lu ir mazā pilsē tiņ a Fazana ar labu lielu pludmali, no Fazana var aizvest lielu kuģ is uz Brijuni salā m, ar ekskursiju maksā s 200 kunas, kas ir kaut kur ap 30 eiro. Kopumā Horvā tija pā rsteidza ar savu sugu daudzveidī bu.


Gastronomiskais atklā jums man bija ajvars un trifele, izmē ģ inā ju pirmo reizi, protams, mā jā s atveda olī veļ ļ u, izcila kvalitā te, paš taisī ta, pirkta no cilvē kiem mazos tirgos pa ceļ u, horvā tu vī ns nesajū sminā ja, un alus ļ oti forš s vietē jais, bet tikai uzasinā ts (draft). Vispā r visiem iesaku Horvā tiju, ja ir iespē ja doties paš iem, tad nebaidieties iet uz priekš u, tā ir absolū ti droš a valsts, ļ oti ē rta un skaista, un ja neesi pludmales ronis, tad ir ko redzē t un ko darī t.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums