Jautājums o Baska Voda

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
24 abonenti tiks
informēti par problēmu

Saistīts jautājums «Dokumenti un apmales»
Caur Ungāriju uz Horvātiju
Šogad Horvātija pievienosies Šengenas zonai, ilgi plānojām atvaļinājumu (ar auto, četri, no Kijevas caur Budapeštu uz Horvātiju), bet nu bija force majeure un nevaram visi šķērsot Ungāriju. robeža ar auto vienā dienā, draugi nākamajā dienā plāno ar lidmašīnu nokļūt Budapeštā, un no turienes kompānija dosies uz pludmali. Jautājums: vai ir Horvātijas vīza, vai viens pāris var iebraukt ar automašīnu, bet otrs, nākamajā dienā, lidot (atgādināšu, ka mēs runājam par Budapeštu), un izbraukt kopā ar automašīnu? Vai tas radīs problēmas, saņemot vīzu?
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
5 abonenti  • prasīja 2013-06-1211 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  11
аватар hatinka
Šādā maršrutā problēmu nav – savu vispārējo maršrutu vari aprakstīt atsevišķā dokumentā, stāstot par katra pāra kustībām. Bet, ja jums ir tikai Horvātijas vīza, ne jūs, ne jūsu draugi nevarēsiet nokļūt Ungārijā. Saņemot Horvātijas vīzu, tranzīta nolūkā jums jādodas uz Ungārijas konsulātu un jānokļūst tur, pamatojoties uz Horvātijas C tipa Šengenas vīzu.
Horvātija šogad vēl nekur nepievienojas - viņi tikko atcēla ikgadējo vīzu režīma atcelšanu krieviem un ukraiņiem uz vasaras sezonu. Jā, drīz tie būs Šengenas zona, taču nav īsti zināms, kad tas drīzumā pienāks. Rumānijai un Bulgārijai jau "noteikti" no 2011. gada vajadzēja būt Šengenas zonā, bet tomēr nekā.
Pretēja situācija ir tāda, ka, ja jums ir vairākas Šengenas zonas, jūs varat nokļūt Horvātijā caur to bez Horvātijas vīzas. Bet tā nav jūsu izvēle.
аватар m_svetlana
Horvātija šogad iestājas ES, par Šengenu vēl pāragri runāt... Vispirms jāsaņem Horvātijas vīzas, tad ar tām jādodas uz Ungārijas vēstniecību - citādi ungāri nepieņems tavus dokumentus vīzai...nu labi, kas attiecas uz maršrutu , tad kā attaisnosi, ņemot vērā šo Šengenas vīzu un dabūsi ... starp citu, ungāriem ir iepriekšēja pieraksts uz dokumentu saņemšanu, tāpēc paskaties vēstniecības mājaslapā, kad principā jums būs iespēja pieteikties vīzai
аватар m_svetlana
ups .... izrādās tu esi no Ukrainas ... tad par iepriekšēju tikšanos, varbūt ne gluži pareizi ... tāda procedūra Maskavā
аватар ipo4ka27
Oho, paldies puiši, tagad viss ir jāplāno savādāk ...
Svetlana, jā, mēs esam no Ukrainas, ir iepriekšēja tikšanās ar vēstniecību, bet pagājušā gada prakse, Ungārijas vēstniecība ir ļoti prasīga, tāpēc domājām, ka varam no viņa paslīdēt, bet mēs to neredzam. .(
аватар hatinka
Ar auto var izbraukt cauri Rumānijai un Serbijai, bet arī rumāņiem ir vīza, lai gan ir sava, bet doku paketes un jēgas ziņā ļoti līdzīga Šengenai. Serbija bez vīzas
Ceļi, protams, ir sliktāki, maigi izsakoties, nekā caur Ungāriju, bet tie ir skaisti)))
Ungāriem, rumāņiem tas viss ir vienāds. Tā kā tev ir bail no ungāriem, tad pamēģini dabūt rumāņu. Nu vai ar lidmašīnu tieši uz Splitu)))
аватар hatinka
Pa ceļam vēl var būt Bosnija un Hercegovina (atkarībā no tā, uz kuru Horvātijas daļu doties) – tā arī ir bezvīzu režīms. Taču ceļojuma laiks būs vairāk nekā pa Ungārijas autobāni, un arī robežu ir vairāk.
IMHO, ja šīs valstis nav interesantas, pat ja tās brauc cauri, tad labāk ir Ungārijas Šengena vai lidmašīna)
аватар ipo4ka27
Paldies. Ungāriju neviens nemet, vienkārši domāja, ka Horatia ES atvieglos braucienu, bet sanāca otrādi :)) Tagad vajag 2 vīzas, nevis vienu Ungārijas)) Es esmu vairāk neizpratnē, kā tagad noformēt dokus, lai atvērtu tranzīta Šengenu, vai būs kādi jautājumi, ka puiši turp brauc ar lidmašīnu, un atpakaļ ar mašīnu, tas ir, lidmašīnas biļete vienā virzienā..?
аватар ipo4ka27
Un vēl jautājums, ja Ungārija dod vīzu, tranzītu, vai mēs varam palikt Budapeštā vienu dienu, pirms Horvātijas? piemēram, 1. septembrī lidot uz Budapeštu, un otrais būt tikai Horvātijā?
аватар hatinka
Atsevišķa tranzīta vīza tika atcelta 2010.gadā, tagad tranzītam jāatver parastā vīza C. Atvērāt pagājušogad? Tāpat. Tikai pirms atnesa talonu vai ko citu, viesnīcas rezervāciju, un tagad vīzu. No tāda un tāda līdz tādam un tādam. Ja vīza ir Horvātijas uz ilgāku laiku, tad jūs norādīsiet ungāriem savus faktiskos ieceļošanas un izceļošanas datumus.
Es joprojām saņēmu B veidu tranzītā, līdz atcelšanai. Tad bija tā: Ungārija deva ukraiņiem 2 dienas tranzītam (2 uz turieni, 2 atpakaļ). Mēs uzdāvinājām vaučeru no Horvātijas, teiksim, no 10. līdz 20. augustam. Tātad no 8. augusta līdz 22. augustam ieraksti-2. Uzturēšanās dienas-2 (tranzīta vīzām tas nozīmēja 2 reizes 2 dienas katra). Bet tad nebija vīzu uz Horvātiju un varējām tajā iebraukt pat 9, neskatoties uz vaučeru.
Tagad es nevaru precīzi pateikt, ja mērķis ir tranzīts, tad vai tas ir aprēķināts tā. Vai arī viņi vienkārši piešķir C vīzu uz visu uzturēšanās laiku Horvātijā ar 2 dienu pārtraukumu katrā pusē...
Ja Ungārija dod tranzītu, tad nakšņošana Budapeštā ir vienkārši ērta - tā mums gāja. 1.diena-Kijeva-Budapešta, tur nakšņojām un 2.diena jau ir nesteidzīgāka-Balatons,Ozals,Karlovaca,Zagreba.
аватар hatinka
Es domāju, ka tagad viņi jums vienkārši iedos vīzu ar +2 dienām līdz jūsu ceļojuma datumiem (Horvātijas vīzas) abās pusēs - tas ir tiem, kas brauc ar automašīnu, jums nav jāliek pluss par gaisu.
Domāju, ka tranzīts palika 2 dienas, tātad 1 ielidot, bet 2. iebraukt Horvātijā noteikti nav problēma!
аватар ipo4ka27
Hatina, liels paldies! Laba nedēļas nogale:)
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Baska Voda
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl