Uz Grieķiju no Kijevas ar automašīnu

20 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 04 augusts 2017 ieslēgts 12 augusts 2017
Reputācija: +129
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Uz Grieķ iju no Kijevas ar automaš ī nu (Detalizē ts ziņ ojums, lai palī dzē tu ceļ otā jiem ar cenā m, optimā liem marš rutiem, pieturā m, bezvī zu robež as š ķ ē rsoš anu, Sithonia apraksts + saites uz ī siem video) . turpravda. ua/newimg/3/800x600 /00/01/88/00/1880092.jpg" style="height: 600px; width: 406px" />

Sagatavoš ana

Mē s ar draugiem plā nojā m š o ceļ ojumu ziemā . Izlē muš i par ceļ ojuma datumu, sā kā m izvē lē ties sev apmeš anā s vietu Sitonijas pussalā – gleznainā kajā no trim Halkidiki pussalā m. Mū su uzņ ē mums sastā v no trī s ģ imenē m - 6 pieauguš ie un 3 bē rni, meitenes vecumā no 10-12 gadiem, tā pē c mē s meklē jā m mā ju ar trī s guļ amistabā m un vienu bē rnu istabu. Divas nedē ļ as viņ i izvē lē jā s daž ā dus variantus un martā izvē lē jā s un apmaksā ja mā jas ī ri netā lu no Toroni pilsē tas Aretes pludmales krastā no 08.04. 2017 lī dz 08.12. 2017. Kopē jā ī res cena trim ģ imenē m uz 8 naktī m bija 1735 USD.


Jū nijā sā kā m plā not marš rutu, meklē jot internetā rakstus par š o tē mu un atklā jā m, ka informā cijas nemaz nav daudz. Iepriekš vairā kas reizes ar auto apceļ ojā m Eiropu, apceļ ojā m pā rdesmit valstu, bet ceļ š uz Grieķ iju tika likts pirmo reizi. Vē lē jos uzzinā t vairā k par ceļ u stā vokli un robež u š ķ ē rsoš anas niansē m bezvī zu rež ī mā . Tā kā Rumā nija un Bulgā rija, caur kurā m veda marš ruts, nav Š engenas valstis un tur ir robež kontrole, mū s nedaudz satrauca iespē jamā robež š ķ ē rsoš anas kavē š anā s.

Plā ns bija š ā ds - izbraukt no Kijevas ar divā m ģ imenē m divā s automaš ī nā s caur Rumā niju un Bulgā riju, un ceļ ā uz Sofijas lidostu mums vajadzē tu pievienoties vē l vienai ģ imenei - mū su itā ļ u draugiem, kuri atlidoja no Milā nas.

Ukrainas trases daļ u caur Odesas apgabalu ieklā jā m pa Odesas-Reni š oseju. Š o marš rutu nevienam neiesaku. Trase ir š ausmī gā stā voklī , peld pa asfaltu lī dz pusmetram augstumā un tā das paš as bedres, tā pē c nā cā s braukt ļ oti lē ni. No Odesas lī dz robež ai - 4 stundas autoslaloma rež ī mā . (Ja brauc no Kijevas, ceļ š caur Č erņ ivci ir labā ks, tač u jā rē ķ inā s ar rindas esamī bu uz robež as. No Odesas rindas nav, bet papildus jā iziet Moldovas kontrolpunkts). Piezī me: *No 2019. gada trase Odesa-Reni jau ir lieliskā stā voklī .

Marš ruta garums no Kijevas uz Sitoniju bija nedaudz vairā k par 1800 km. Mē s nolē mā m braukt ar vienu nakti. Pirmajā dienā plā nojā m nobraukt lielā ko daļ u marš ruta uz Petrevenes pilsē tiņ u Bulgā rijā (lī dz Sofijai pietrū ka 100 km). Attā lums no Kijevas lī dz Petrevenei mū su marš rutā bija aptuveni 1300 km. Tā kā jau iepriekš vairā kas reizes bijā m braukuš i garas distances Eiropā , tad ilgstoš a braukš ana mū s ī paš i nebiedē ja. Bet, plā nojot marš rutu, mē s neņ ē mā m vē rā ceļ u stā vokli Odesas reģ ionā , ā truma ierobež ojumus Rumā nijā un laiku, kad jā š ķ ē rso robež as. Rezultā tā pirmajā dienā bija jā brauc gandrī z 20 stundas!! !

Petrevenā mē s rezervē jā m divus junioru apartamentus viesu namā Misha, izmantojot pakalpojumu Booking. Nav slikta budž eta viesnī ca ar omulī gu zonu un baseinu, kur var atpū sties pē c gara ceļ ojuma. Cena par vienu divistabu junior suite bija 30 eiro.

Ceļ ā...


Tā tad naktī no 2. uz 3. augustu plkst. 01.00 ar divā m automaš ī nā m (Nissan Qashqai un Mitsubishi Lancer) izbraucā m no Kijevas Odesas virzienā un rī tausmā nogriezā mies uz Odesas-Reni š osejas. Š ī marš ruta ī patnī ba ir tā , ka tas daļ ē ji iet cauri Moldovas teritorijai (ī ss posms Moldovā , aptuveni 20 minū š u brauciens pie Palancas ciema). Pirms iebraukš anas Moldovas teritorijā robež sargs saskaita pasaž ierus un izsniedz biļ eti, un izbraucot to atņ em. Procedū ra ir piecas sekundes. Tad atkal cauri Ukrainas teritorijai caur Saratu, Tatarbunary, garā m Izmailam pa Reni. Reni mē s uzpildī jā m degvielu ar benzī nu un gā zi un piebraucā m lī dz robež ai apmē ram pulksten 11.00.

Ieceļ oš ana Rumā nijā

Jū s varat iebraukt Rumā nijas teritorijā no Odesas reģ iona tikai caur Moldovas teritoriju. Giurgiulesti kontrolpunktā Ukrainas muitas darbinieki pā rbauda automaš ī nu, bagā ž nieku, virsbū vi un dzinē ja numuru. Viņ i pā rbauda pases, automaš ī nas reģ istrā cijas apliecī bu un bē rna dzimš anas apliecī bu. Tad turpat Moldovas muitnieki atkal virspusē ji apskata maš ī nas iekš pusi un bagā ž nieku (atvē rtu un aizvē rtu). Pē c tam vadī tā jam jā iziet cauri vairā kiem logiem ar dokumentiem, kur jā uzrā da pase, zaļ ā karte (starptautiskā auto apdroš inā š ana), reģ istrā cijas apliecī ba un tiesī bas. Tā kā pirmo reizi robež u š ķ ē rsojā m ar biometriskajā m pasē m bezvī zu rež ī mā , sagatavojā m arī viesnī cas rezervā cijas apstiprinā juma izdruku, izziņ u no bankas par naudas lī dzekļ u pieejamī bu kontā un personas apdroš inā š anu, bet tas viss nebija vajadzī gs ne š eit, ne vē lā k. Visa procedū ra aizņ ē ma kā das 25 minū tes, rindas nebija vispā r. Pie ieejas jā iegā dā jas vismaz iknedē ļ as vinjete braukš anai pa Moldovas teritoriju 5 eiro vē rtī bā!! ! , lai gan brauciens pa Moldovas teritoriju aizņ em tikai kā das 5 minū tes. Pē c tam piebraucā m lī dz Moldovas-Rumā nijas robež ai, kur Moldovas muitnieks pā rbaudī ja, vai mums ir vinjete, un pasē s iespieda izceļ oš anas zī mogu. Moldovas-Rumā nijas kontrolpunktu izbraucā m 20 minū tē s. Uzreiz nopirkā m Rumā nijas nedē ļ as vinjeti par 3 eiro un iebraucā m Rumā nijas teritorijā . Kopumā katrā valstī pirms vinjetes iegā des ir jā aprē ķ ina uzturē š anā s laiks un, atkarī bā no tā , jā iegā dā jas nedē ļ as vai mē neš a vinjete. Ja ceļ ojat tranzī tā caur Rumā niju turp un atpakaļ , vinjeti ir lē tā k iegā dā ties divas reizes nedē ļ ā nekā reizi mē nesī . Ceļ š cauri Rumā nijas teritorijai nav slikts, bet iet cauri pilsē tiņ ā m un lielpilsē tā m, tā pē c ā tri braukt nebija iespē jams. Pā ris reizes uz ceļ a redzē jā m policiju, tač u mū s neapturē ja.


Degvielas uzpildes stacijā s labā k maksā t par Rumā nijas leiš iem, jo, maksā jot ar eiro, š ie ķ ekatiņ i uzpū š kursu pusotru reizi. Uzpildot gā zi par cenu 2.29 lei litrā , uzpildī ju gandrī z 40 litrus par 90 lei, kas pā rrē ķ inot ir aptuveni 20 eiro. Bet kad teicu, ka maksā š u eiro, rē ķ ins bija 30 eiro! ! ! Tajā paš ā laikā ne vienmē r ir iespē jams norē ķ inā ties ar karti, jo kasiere viltī gi smaidot atvainosies un teiks, ka terminā lis it kā nedarbojas un pieņ em tikai skaidru naudu. Tā tad aprē ķ iniem Rumā nijā iesaku nepiecieš amo summu iegā dā ties leis.

Marš ruts Rumā nijā mums š ķ ita garlaicī gs un neinteresants. Ceļ š mū s veda pa vienmuļ ā m apdzī votā m vietā m un š ajā valsts daļ ā rumā ņ u garš u nejutā m. Mū su ceļ š veda cauri Bukarestei un to vedā m nevis pa rajonu, bet gan caur pilsē tas centru, jo agrā k autotravel forumos uzzinā jā m, ka Bukarestes rajons vienmē r ir ļ oti noslogots ar kravas automaš ī nā m un sastrē gumā var iestrē gt vairā kiem stundas. Rezultā tā sapratā m, ka rī kojā mies pareizi, jo visu Bukaresti izbraucā m 20-25 minū tē s bez neviena sastrē guma. Izbraucā m no Bukarestes ap 17.00 un nogurums jau lika par sevi manī t, drī zā k gribē jā m tikt lī dz tiltam pā r Donavu "Giurgiu - Ruse" (Rumā nijas-Bulgā rijas robež a) un iebraukt Bulgā rijas teritorijā .

Bulgā rija

Ap 18.00 nonā cā m kontrolpunktā pretī tiltam, kur par iekļ ū š anu tiltā samaksā jā m 6 eiro un devā mies pā ri Donavai Bulgā rijas virzienā . (Atceļ ā ieeja uz tilta no Bulgā rijas mums jau maksā ja 2 eiro. )

Pē c tilta š ķ ē rsoš anas mū s gaidī ja Bulgā rijas kontrolpunkts, kur robež sargi selektī vi apturē ja automaš ī nas. Izbraucā m cauri bez apstā š anā s un apskatē m.

Tilta rajonā Rumā nijas un Bulgā rijas pusē ir kioski, kas pā rdod vinjetes un pie ieejas Bulgā rijā nopirkā m iknedē ļ as vinjeti par 9 eiro. Pē rkot vinjeti š eit, izspiedoš ā kursa dē ļ , maksā jot eiro, par nedē ļ as vinjeti pā rmaksā siet vismaz 1 eiro. Bet jū s varat pabraukt nedaudz tā lā k un iegā dā ties vinjeti tuvā kajā degvielas uzpildes stacijā . (Atceļ ā mē s tieš i tā arī darī jā m, iknedē ļ as vinjete degvielas uzpildes stacijā mums jau maksā ja 8 eiro).

Bija interesanti ceļ ot pa Bulgā riju. Kalnu ainavas un lolotā s viesnī cas tuvuma sajū ta vairoja optimismu. Ap 20.30 ieradā mies Petrevenes pilsē tiņ ā un reģ istrē jā mies agrā k rezervē tajā viesu namā Misha.

Gardas vakariņ as ar aukstu alu bija ilgi gaidī tā š ī s bezgalī gā s dienas kulminā cija.

Nā kamais rī ts sā kā s ar ū dens procedū rā m baseinā .


Pē c brokastī m lē nā m braucā m Sofijas virzienā , kur 13.00 lidostā bija jā satiek mū su itā ļ u draugi. Atlikuš os 100 kilometrus lī dz Sofijai braucā m pa izcilu ceļ u un apbrī nojā m brī niš ķ ī gā s kalnu ainavas.

Satikuš i savus draugus lidostā , mē s jau pilnā sastā vā devā mies uz Grieķ ijas pusi. Sitonija bija 450 km attā lumā...

https://www.youtube.com/watch? v=SlsArAE9cB0

Pirms robež as nolē mā m uzpildī t degvielu lī dz jaudai, jo degvielas cena Bulgā rijā ir nedaudz lē tā ka nekā grieķ ijā , turklā t mums palika iztē rē t Bulgā rijas levu. Navigators mū s veda lī dz Grieķ ijas robež ai netā lu no Bulgā rijas ciema Kulata.

Grieķ ija

Grieķ ijas kontrolpunktā mū s apturē ja robež sargi un, paņ ē muš i pases un maš ī nas reģ istrā cijas apliecī bu, lika novietot maš ī nas un gaidī t. Tajā paš ā laikā visas pā rē jā s automaš ī nas, uzrā dī juš as dokumentus, bez kavē š anā s pabrauca mums garā m. Sā kumā bijā m piesardzī gi, bet tad ieraudzī jā m, ka viņ i aptur visas maš ī nas, izņ emot grieķ u un bulgā ru reģ istrā ciju. Stā vlaukumā mums pievienojā s divas automaš ī nas ar vā cu un itā ļ u reģ istrā ciju. Visticamā k, grieķ iem un bulgā riem ir vienkā rš ota robež as š ķ ē rsoš anas procedū ra, un visi pā rē jie ir pakļ auti pā rbaudei. Pē c apmē ram 10 minū š u gaidī š anas viņ i izņ ē ma mū su dokumentus un mē s braucā m uz Grieķ iju.

Grieķ ijā vinjetes nav, bet ir maksas ceļ u posmi, un uzreiz pē c robež as š ķ ē rsoš anas mū s gaidī ja norē ķ inu punkts, kurā samaksā jā m 2.40 eiro.

Tad ceļ š bija viegls un jautrs. Izbraukuš i Saloniku rajonu, pagriezā mies uz Halkidiki un tad, izmantojot navigatoru uz Sithonia, uz pussalas galu, kur netā lu no Toroni pilsē tiņ as mū s gaidī ja mū su ī rē tā grieķ u stila mā ja. Mā jas saimnieks vā rdā Eiripī ds mū s sirsnī gi sagaidī ja, iedeva atslē gas un apskatī ja mā ju. Pusstunda mantu un pā rtikas izkrauš anai, un mē s jau peldamies dzidrajā Egejas jū ras ū denī .

                                                                                     

https://www.youtube.com/watch? v=AC5OoeYtJX4

Brī vdienas Sitonijā


Sitonija ir ļ oti skaista, gleznaina vieta atpū tai ar daudzā m daž ā dā m pludmalē m un lī č iem. Divā s stundā s var apbraukt visu pussalas piekrasti, tač u pat ar mē nesi ir par maz, lai izpē tī tu visas piekrastes skaistā s vietas. Lielā kajai daļ ai no tiem vienkā rš i nav ceļ u, un jū s varat nokļ ū t tikai pa takā m vai uzpeldē t no jū ras. Ja vē laties, varat atrast jautru pludmali, kurā nebū s neviena, izņ emot jū s. Gandrī z katrā pilsē tā var iznomā t laivu ar ietilpī bu lī dz 5 cilvē kiem. Cena 120 eiro diennaktī + degviela vai 80 eiro par pusi dienas + degviela. Tajā paš ā laikā jums tiks sniegta desmit minū š u instruktā ž a par to, kā vadī t laivu un doties bezmaksas reisā . Iznomā jot laivu, jū s varat izpē tī t piekrastes daļ u, kas nav pieejama no sauszemes puses, un labi atpū sties.

Kopumā Sitonija ir zaļ ā kā no trim Halkidiki pussalā m. Daž ā das skuju koku sugas, kas karā jas klintī s virs caurspī dī gā s jū ras, ir paradī ze fotosesiju cienī tā jiem. Es nezinu, kā pē c, bet nav tā du tū risma objektu kā banā nu izbraucieni, izpletņ lē kš ana utt. Man, paldies Dievam. Tā pat praktiski nav lielu viesnī cu kompleksu un augstceltņ u, bet tieš i otrā di, ir vairā k kempingu un gleznainu vietu, ko izvē lē juš ies telts atpū tas cienī tā ji. Pā rē jā laikā š ķ iet, ka atrodaties kaut kur ļ oti tā lu no civilizā cijas, un daba vienkā rš i valdzina.

 Arī snorkelē tā jiem š eit patiks. Protams, zemū dens flora un fauna nav tik daudzveidī ga kā Ē ģ iptē , tač u jū s varat nodarboties ar zemū dens makš ķ erē š anu. Noš ā vā m divus astoņ kā jus un vienu kalmā ru (zivis neskaitī jā m), ko ar prieku pagatavojā m vakariņ ā s.

Atvaļ inā juma laikā mē s apceļ ojā m visu Sitonijas piekrasti un apmeklē jā m vairā kas gleznainas pludmales. Bet mū su ī sajā uzturē š anā s laikā vienkā rš i nebija reā li redzē t visu š o vietu skaistumu. Es ļ oti vē los š eit atgriezties un vairā k izpē tī t pussalas austrumu krastu, sā kot no skaistajiem Karidi lī č iem netā lu no Vourvourou ciema un tā lā k uz dienvidiem no Sithonia.

https://www.youtube.com/watch? v=oZZSrvemgFY

https://www.youtube.com/watch? v=Ipbv3sa60hQ

https://www.youtube.com/watch? v=cAzv5V2j5oI

https://www.youtube.com/watch? v=HhOB6WF7LBY

Ī rē ta mā ja (daudzstā vu mā ja)

Dzī vojā m divstā vu grieķ u stila mā jā , kuru atradā m un rezervē jā m seš us mē neš us pirms svē tkiem, uzreiz pā rskaitot 100% samaksas. (Ja iespē jams, vienmē r ir labā k rezervē t naktsmī tnes iepriekš , jo ir lielā ka iespē ja izvē lē ties piemē rotā ko variantu. Jau aprī lī tika rezervē ta lielā kā daļ a forš o iespē ju, kuras iepriekš bijā m apskatī juš i vietnē ).


Divstā vu mā jas Grieķ ijā sauc par 2-3 stā vu mā jā m, kas celtas pē c rindu mā ju shē mas un paredzē tas vairā kā m ģ imenē m. Mū su mā jas plā nojums sā kumā mums š ķ ita nedaudz neparasts - ieeja un atvē rtā terase atrodas otrajā stā vā , kur no iekš pagalma ved kā pnes. Ir arī halle ar kamī nu, virtuve un tualete. Iekš ē jā s kā pnes ved uz pirmo stā vu, kur atrodas 3 guļ amistabas, bē rnu istaba ar 3 gultā m un tualete ar duš u. Tad sapratā m, ka, pateicoties š im izkā rtojumam, grieķ i guļ amtelpā s saglabā vē sumu. Mazā k kā.100 metri no mā jas lī dz pludmalei, kur katrai mā jai ir pieš ķ irti saulessargi ar sauļ oš anā s krē sliem un krē sliem. Ir arī krogs ar bā ru. Pati pludmale ir ļ oti gleznaina un mazapdzī vota, aptuveni 300 metrus gara, no abā m pusē m atdalī ta ar jū rā izvirzī tiem apmetņ iem. Kopumā mū su draudzī gajai kompā nijai š ā ds mā joklis bija vispiemē rotā kais variants ar diezgan pieņ emamu ī res maksu augustam.

https://www.youtube.com/watch? v=T-G6UlRTUMI

https://www.youtube.com/watch? v=g1zQxcnfcKg

Par cenā m lielveikalos un krodziņ os

Ja vē lies vakarā pasē dē t kā dā restorā nā (š eit tos sauc par tavernā m), tad paturi prā tā , ka Grieķ ijā porcijas nav mazas, un ē diens vienam cilvē kam tev izmaksā s 5-12 eiro. Lai pasē dē tu tavernā ar vī nu un nogarš otu daž ā dus ē dienus, mū su ģ imenei, kurā ir divi pieauguš ie un viens bē rns, č eks atkarī bā no pasū tī juma maksā ja 30-50 eiro. Cenas visos Sitonijas krodziņ os ir aptuveni vienā das, sortiments lī dzī gs, bet visur gatavo savā dā k.

Pē rkot preces veikalos, jā rē ķ inā s, ka cenas mazajos lielveikalos var ļ oti atš ķ irties. Satikā m arī nomocī tos ceļ malas tirgu ī paš niekus, kuri uz alu tieš ā m krā pā s lī dz 500%! ! ! Vispā r labā k atrast lielu lielveikalu ar plaš u sortimentu, tad cenas bū s adekvā tas. Mū su pieredze liecina, ka ar pamatproduktiem vislabā k ir taupī t pussalas sā kumā Nikiti pilsē tā , kur uz š osejas atrodas lielveikals Lidl - izplatī ta Eiropas ķ ē de ar adekvā tā m cenā m.

Cenas daž iem produktiem: alus skā rdenē s 0.5 no 60 centiem, piens 1 litrs - 1.20, sviests - 2.50, olī veļ ļ a no 4.50 litrā , liellopa gaļ a no 7 eiro par kilogramu, vī ns no 3 eiro par pudeli , visi izcirtņ i un desiņ as pakā s no 2.50 eiro iepakojumā .

Kopumā mū su atvaļ inā jums izvē rtā s ļ oti notikumiem bagā ts, jautrs un izzinoš s. Tā kā visi mū su kompā nijas biedri iepriekš bija izbaudī juš i visas "viss iekļ auts" kū rortu burvī bas, vē lē jā mies daž ā dot vasaras brī vdienas un piedzī vot jaunas sajū tas. Sitonijas pussala bija ideā la mū su ceļ ojumam, jo ​ ​ ī paš i tā pē c, ka š ajā virzienā vē l neesam ceļ ojuš i. Turklā t varē jā m gū t priekš statu par vē l divā m valstī m – Rumā niju un Bulgā riju.

Mā jas, laiks doties mā jā s. . .


Atpakaļ ceļ š veda caur Sofiju, kur apmetā mies pilsē tas centrā iepriekš rezervē tajā Best Western viesnī cā . Trī svietī gā "junior suite" numura cena, rezervē jot caur Booking, bija 82 eiro. Mū su plā nos bija neliela pastaiga pa pilsē tu un atvadu vakariņ as ar itā ļ u draugiem. (Starp citu, ja vē lies pasē dē t restorā nā Sofijā , galdiņ š jā rezervē iepriekš , it ī paš i brī vdienā s. To nezinot, apbraukā jā m vairā kus centrā esoš os restorā nus, pavadī jā m pusotru stundu, lai atrastu bezmaksas galds). Iekā rtojuš ies omulī gā bulgā ru restorā na pagalmā , vē l ilgi apspriedā mies un dalī jā mies iespaidos par kopī go atpū tu, tač u visi bija nedaudz skumji par gaidā majā m atvadā m.

Nā kamā s dienas rī tā ar asarā m acī s meitenes stā vē ja apskā vuš ā s un ilgi negribē ja š ķ irties. Dž akomo, Natā lija un Franč eska palika Sofijā , lai gaidī tu savu lidojumu uz Milā nu, un mū s gaidī ja 900 km ceļ š uz Ukrainu uz krā š ņ o Č erņ ivci pilsē tu, kur mā jupceļ ā tika rezervē ta vē l viena tranzī ta viesnī ca. . .

Ceļ ojuma budž ets


Tā kā ievē rojama daļ a jautā jumu PM ir saistī ti ar ceļ ojuma budž etu un to, kā to var samazinā t, nolē mu papildinā t rakstu ar aptuvenu tā mi. Tā tad sī kā k: plā nojot braucienu uz Sitoniju ar privā to auto, jā ņ em vē rā , ka attā lums no Kijevas lī dz Sitonijai ir attiecī gi 1800 km, abos virzienos 3600 km plus 400 km brauciens cauri Sitonijai, tā tad kopā nobraukums ir aptuveni 4000 km. Apmē ram pusi no marš ruta nobrauksiet ar Ukrainas degvielu par Ukrainas cenā m, ar nosacī jumu, ka pirms izbraukš anas no Ukrainas uzpildī siet degvielu lī dz jaudai. Marš ruta otro pusi brauksiet ar Eiropas degvielu. Reiziniet Eiropas degvielas cenu ar vidē ji 1.5 no Ukrainas cenas. Ukrainā ir nepiecieš ams iegā dā ties starptautisko auto apdroš inā š anu "Greencard" (cena var tikt norā dī ta apdroš inā š anā , atkarī bā no uzturē š anā s ilguma). Vinješ u pirkš ana, Giurgiu Rousse tilta nodeva un maksā š ana par ceļ iem Grieķ ijā maksā s aptuveni 35 eiro. Var nakš ņ ot pieklā jī gā viesnī cā Bulgā rijā vai Rumā nijā , ja š is nav tū risma rajons, par kā diem 30 eiro + vakariņ as un brokastis. Tajā paš ā laikā jā ņ em vē rā , ka tū risma zonā , piemē ram, Sofijā , nakš ņ oš anas cena ir aptuveni 2 reizes dā rgā ka (Lai nesasprindzinā tos uz ceļ a un nonā ktu atpū tas vietā dienas vidū iesaku ceļ ot ar divā m nakš ņ oš anas vietā m). Augustā mā joklis Sitonijā pie pludmales 2 pieauguš ajiem un 1 bē rnam no 60 eiro/dienā studijai bez virtuves. Tiem, kas vē las samazinā t dzī ves dā rdzī bu, ir iespē ja paš iem atrast izmitinā š anu pē c ieraš anā s, neizmantojot rezervā cijas vietņ u pakalpojumus, kas iekasē komisijas maksu aptuveni 15 procentu apmē rā no ī res summas. Tač u š ajā gadī jumā ir jā plā no ierasties vietā dienas pirmajā pusē un pē c gara ceļ ojuma tomē r jā pavada kā ds laiks piemē rota mā jokļ a meklē š anai. Principā piekrastes ciematos ir daudz daž ā du cenu kategoriju mini-viesnī cu, bet naktsmī tņ u meklē š ana pē c gara ceļ ojuma, kā jau man, ir diezgan nervoza lieta. Bet tu izvē lies. Ja pusdienojat krodziņ os, tad vidē jais rē ķ ins ģ imenei, kurā ir 2 pieauguš ie un 1 bē rns, ir 35 eiro. Cenas veikalos ir aprakstī tas iepriekš . Pareizi plā nojot ceļ ojumu un izvē loties ē rtu nakš ņ oš anas vietu Sitonijā uz 10 dienā m ģ imenei, kurā ir 2 pieauguš ie un 1 bē rns, kā arī ceļ a un tranzī ta nakš ņ oš anas izmaksas, iesaku noteikt budž etu aptuveni 1300 eiro apmē rā . Jebkurā gadī jumā cena var palielinā ties vai samazinā ties atkarī bā no jū su individuā lajā m vē lmē m. Personī gi mē s redzē jā m daudzus eiropieš us, kuri ieradā s grupā s ar vairā kā m automaš ī nā m un dzī voja teltī s tieš i pie jū ras ļ oti skaistā s un mazapdzī votā s vietā s. Tā tad kempinga cienī tā ji var lieliski atpū sties kā dā paradī zē Sitonijā ar diezgan pieticī gu budž etu.

P. S. Ceļ ojuma plā noš anai iesaku izlasī t arī Harkovas autoceļ otā ju atskaiti, tur arī daudz noderī gas informā cijas par Sitoniju http://www. opel-club. com. ua/forum/topic/275278-gretciya-na -avto-halkidiki-sarti-iyun -2016/

Lai visiem jauks ceļ ojums.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (62) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums