Sitonija ir aizsargāts Grieķijas stūris. 2. daļa

13 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 21 Maija 2017 ieslēgts 02 Jūnijs 2017
Reputācija: +5251
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā t.

Stā stu ar fotogrā fiju par viesnī cu varat izlasī t š eit: http://www.turpravda.ua/gr/ sitonija/blog-224767.html

Š ī stā sta pirmo daļ u var izlasī t š eit: http://www.turpravda.ua/ gr/sitonija /blog-225072.html

Izbraukš ana ekskursijā uz Meteoru plkst. 5.30. Brauciet vairā k nekā piecas stundas.

Pa ceļ am jū s redzē siet Olimpu tuvu (pie mums viņ š tomē r paslē pā s aiz mā koņ iem),

Olimps mā koņ os

š ķ ē rsot Tesā lijas lī dzenumu un iziet cauri pavisam jaunam tunelim, ar ko grieķ i ļ oti lepojas. Pirms ekskursijas jū s noteikti aizvedī s uz veikalu ar ikonā m, kuru cenas ir ļ oti kodī gas.

Meteori jau ir rakstī ti un pā rrakstī ti pirms manis, bet katram tas ir jā redz savā dzī vē . Tas ir pasaules brī nums!

Meteoras klosteri Meteora (grieķ u Μ ε τ ? ω ρ α — "peld gaisā ") — klintis, kuru augstums sasniedz 600 metrus virs jū ras lī meņ a.

Pirmie mū ki tur ieradā s pirms desmitā gadsimta. Klostu valsts ziedu laiki iekrī t seš padsmitajā gadsimtā .


Š ī s vietas diž enums, dabiskā droš ī ba pret laupī tā ju iebrukumiem, pateicoties stā vo klinš u augstumam, laika gaitā ļ ā va izveidot lielu organizē tu klosteru kopienu ar daudziem klosteriem, kas ar palī dzī bu auga un nostiprinā jā s. no daudzā m dā vanā m un valdnieku ieguldī jumiem. Kopā tika uzcelti 24 klosteri, kā arī liels skaits vientuļ nieku kameru, ascitiriju, kapelas, sketes, alas, vā rti, stabi, kas izkaisī ti meteoru kalnos. Daž i klosteri ir saglabā juš ies kā drupas. Tagad ir tikai seš i aktī vi klosteri: č etri vī rieš u un divi sievieš u.

Iepriekš sievieš u klosteru nebija, bet, kad klostera republika sā ka panī kt, tika atļ auta speciā la atļ auja tur apmesties sievieš u klosteru kopienai. Paš laik daž os klosteros kalpo tikai viens mū ks. Es arī esmu ticī gs, bet joprojā m nesaprotu š o reliģ isko fanā tismu: kā pt plikā m klintī m bez ceļ iem, bez ē diena, bez ū dens un uzcelt tur klosteri. Un stā viet 2 dievkalpojumos dienā , no kuriem katrs ilgst 7 stundas! Kā dam jā bū t ticī bas spē kam?

Lī dz 20.  gadsimta 20.  gadiem, kad uz klosteriem tika ierī koti ceļ i un kā pš anai celti akmens pakā pieni,

mū ki un apmeklē tā ji klosteros varē ja iekļ ū t tikai pa eņ ģ es koka kā pnē m vai ar mū ku palī dzī bu, kuri tos izcē la ī paš os tī klos. Tā dā paš ā veidā klosteros tika celta pā rtika, ū dens, celtniecī bas materiā li. Mū su vizī tē tikko tika celti bū vmateriā li, un mē s paš i savā m acī m redzē jā m vinč u darbī bā .

Arī ilgu laiku klosteros vispirms tika audzē ti celtnieki, bet pē c tam tie, kas krā soja klosteru sienas. Pretē ji kļ ū dainajam viedoklim, mū ki to nedarī ja. Viņ i lū dza 14 stundas dienā , un celtnieki cē la. Katrs nodarbojā s ar savā m lietā m. Tempļ i Meteorā celti pē c Athos tipa, gleznojuš i Krē tas ikonu glezniecī bas skolas meistari. Visas sienas no grī das lī dz griestiem ir klā tas ar freskā m, kurā s attē lotas reliģ iskas ainas ar svē to mocekļ u ainā m, nav nevienas brī vas vietas. Š ī s ekskursijas ietvaros mē s apmeklē jam vienu Sv. Varlaam klosteri.


Ieeja tajā ir papildus 3 eiro no deguna. Templī nav atļ auts fotografē t. Visu svē to baznī ca ir maza, lai gan ir arī mazā kas. Bet kas viņ š var bū t uz akmens? Salī dzinot ar mū su tempļ iem, tas ir diezgan mazs. Š obrī d klosterī kalpo 7 mū ki un viens iesā cē js. Ekskursijas laikā pie mums iznā ca mū ks un pacienā ja mū su grupu ar ķ irš iem. Tā da klostera svē tī ba. Klosterī var iedegt svecī tes ziedojot no 50 centiem lī dz 1 eiro un var iesniegt piezī mes lū gš anu dievkalpojumam (tikai vā rdi jā raksta latī ņ u, nevis kirilicā ), ikonu veikalā iegā dā ties ikonas un visā dus reliģ iskos suvenī rus. Cenas vē l zemā kas nekā veikalā . Kopā ekskursija ilgst 2 stundas, brī vais laiks 40 minū tes (diez vai mums ir laiks bildē ties). Izbraukš ana no Meteoras 15:00, un atkal tā lā ceļ ā . 20.30 atgriezā mies viesnī cā . Tiesa, mums bija laiks vakariņ ā m.

Atpū tuš ies vē l vienu dienu mū su brī niš ķ ī gajā Nikiti ciematā un negaidot labus laikapstā kļ us, mē s devā mies citā plā notā ekskursijā uz Arideju un Edesu.

Š ajā dienā izbraukš ana ir pulksten 7.30. Vispirms dodamies uz Edesas pilsē tu. Š ai pilsē tai ar Odesu nav nekā da sakara, izņ emot lī dzskaņ as nosaukumu. Ļ oti patī kama pilsē ta. Ielu apbū ve, tā pat kā Parī zē , mā jas ir ļ oti lī dzī gas arhitektū rā . Gids stā stī ja, ka jaunieš i praktiski neaizbrauc no š ī s pilsē tas ne uz Salonikiem, ne uz Atē nā m. Dzī ve pilsē tā ir ē rta. Tikko piebraucot lī dz Edesai, uzreiz pamanā t, ka pilsē ta stiepjas gar klinti 400 metru augstumā virs jū ras lī meņ a un izskatā s kā balta glazū ra uz kū kas. Tagad tū risti tiek atvesti uz Edesu, lai redzē tu tā s galveno atrakciju: cauri pilsē tai plū st upe,

kas steidzas lejā uz klints ar spē cī giem ū denskritumiem. Lielā kais no tiem ir Koranos.

Parks ap ū denskritumu ir aprī kots ar soliņ iem atpū tniekiem,

Edesā viss sā kas tik mierī gi

daudzas skatī š anā s platformas

Edesas ū denskritumi

un tilts, gā jiens zem kura beidzas tieš i zem ū denskrituma.

Pastaiga zem Koranos ū denskrituma Edesā

Ap to ir parks, kurā aug ļ oti vecas platā nas.

Senie platā nas Edesas parkā

Pē c foto pastaigas dosimies uz Aridea, vienu no Grieķ ijas termā lajiem kū rortiem.

Aridea termā lais kū rorts

Protams, salī dzinot ar Ungā rijas termā lajā m pirtī m, š ī neatstā j ī paš u iespaidu. Bet, tas atrodas kalnos un visi 3 baseini tajā ir atvē rti. Š ī kalnu gaisa, karstā - 38 grā du termā lā ū dens un netā lu plū stoš ā s ledainā s kalnu upes kombinā cija pieš ķ ir tai ī paš u garš u. Ieeja termā lajā spa ir bez maksas, bet baseini ir maksas - 2 eiro.

Mazs termā lais baseins Aridejā

Lielajā , gandrī z olimpiskajā peldbaseinā ieejas maksa ir 3 eiro.

Liels termā lais baseins Aridejā

Tiesa, par š o naudu jums tiek dota atslē ga no skapja, kurā varat ievietot savas lietas.

Aridea lietu skapji

Pie katra baseina ir ģ ē rbtuves un tualetes.


Apkā rt ir jauks parks ar celiņ iem, galdiem un soliņ iem, kā arī krogs.

Kalnu upe Aridejā

Brī vais laiks lī dz 3 stundā m. Izstaigā jā m parku, gar upes gultni, fotografē jā mies un tad atpū tā mies baseinā . Ļ oti patī kama kontrastē još a procedū ra ir stā vē š ana zem kalnu upes ū denskrituma, bet kā pt tur no silta baseina ir ļ oti neē rti, nav kā pņ u, zem kā jā m ir ļ oti lieli oļ i.

Kontrasts kalnu ū denskritums Aridejā

Kopumā mē s to izmē ģ inā jā m vienreiz un izbeidzā m š o problē mu.

Kū rorta tuvumā ir daudz viesnī cu un dzī vokļ u. Ir veikali un neliels suvenī ru tirgus, kurā pā rdod medu un biš u produktus, svaigus un ž ā vē tus augļ us, vannas piederumus un daž us mā jā s gatavotus medikamentus augu ekstraktos. Mū su tū risti iedzē ra daž us pilienus uz zilā s kumelī tes ekstrakta, kas it kā palī dzot pret galvassā pē m, bet, atklā ti sakot, es tā dā m lietā m neuzticos, un 15 eiro cena par 10 ml pudeli mani ļ oti mulsina.

Aridejā mums paveicā s ar laikapstā kļ iem, bija saulains laiks. Un mū su Nikiti todien atkal lija. Man ļ oti patika brauciens. Redzē ts pietiekami daudz visā du dabas skaistumu, nomazgā jies termā lajā baseinā . Atpū tuš ies un vakarā labā noskaņ ojumā ieradā mies viesnī cā vakariņ ot.

Nā kamajā dienā laikapstā kļ i beidzot apž ē lojā s – iznā ca saule, tā sildī ja mū s visas tā s trī s dienas, kas palika lī dz mū su izbraukš anai. Mū su nepabeigto darbu sarakstā palika vē l viena lieta — ceļ ojums uz sarkanajiem akmeņ iem.

Pā rgā jieni uz sarkanajiem akmeņ iem

Mē s tos visu laiku skatī jā mies no viesnī cas balkona, un mē s ļ oti gribē jā m aiziet un apskatī t tos tuvplā nā . Kas tas par brī numu? Bet nedariet to lietū . Un tad beidzot saule! Tā tad uz ceļ a. Mē s nedevā mies uz krastmalu uz ciematu, bet gan pretē jā virzienā gar krastu. Kaut kur lasī ju, ka ir pamesti lī č i. Faktiski visa piekraste ir viens dzī voklis, kas vienmē rī gi pā riet citā , mijas ar bagā tu grieķ u villā m.

Uz sarkanajiem akmeņ iem celtas arī villas, no kurā m kā pnes ved uz jū ru.


Š aurā piekrastes joslā tuvā k sezonas sā kumam tiek iztī rī tas smiltis, uzstā dī ti sauļ oš anā s krē sli un saulessargi. Nikiti ciems vienmē rī gi ieplū st Metamorfozi ciematā , kur visā piekrastē ir viena un tā pati aina.

Bet akmeņ i tuvplā nā izrā dī jā s vē l gleznainā ki nekā no tā lienes.

Pā rgā jieni uz sarkanajiem akmeņ iem

Tā m paš ā malā aug priedes, kas sliecas uz jū ru. Tiesa, klints klintī s ir ļ oti irdena pat pie neliela vē ja, tā pē c neieteiktu atrasties tieš i zem tā m.

Pā rgā jieni uz sarkanajiem akmeņ iem

Un vē l viena svarī ga detaļ a: grieķ i, protams, iztī ra savas pludmales lī dz sezonas sā kumam, bet ne apakš u. Daudz jū ras ež u. Peldē š ana bez č ī bā m ir tikai paš nā vī ba.

Ež i ir visur: uz akmeņ iem, seklā ū denī ,

Jū ras ež i seklā ū denī

uz smiltī m.

Un nedzī vi ež i apdraud jū su kā jas

Un viļ ņ i tos nes krastā , un jū s varat, skatoties uz apkā rtē jo skaistumu, netī š ā m ieiet visnegaidī tā kajā vietā .

Tas ir tā ds pā rsteigums

Ež u nav tikai Nikiti centrā lajā pludmalē . Vismaz mē s viņ us tur neredzē jā m.

Tie ir dzī vnieki, kas dzī vo Vidusjū rā

Egejas jū rā š ajā s vietā s ir ļ oti skaisti daudzkrā saini oļ i, daž i gabaliņ i, kas mijas ar vizlu, pā rsteidzoš i mirdz saulē un veido zeltainu suspensiju ū denī .

Skaisti oļ i

Rezumē jot, es gribē tu teikt, ka Grieķ ija ir valsts, kurā koki aug uz akmeņ iem. Svē tī ta zeme ar pā rsteidzoš u dabu un draudzī giem cilvē kiem, dziļ i zilā m debesī m, skaistu jū ru un lielisku klimatu.

Un koki aug uz akmeņ iem

Es tevi mī lu, Grieķ ija! Un man tevis jau pietrū kst!

Kalimera, Grieķ ija! Uz drī zu tikš anos!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Древние платаны в парке Эдессы
Так спокойно все начинается в Эдессе
Прогулка под водопадом Коранос в Эдессе
Водопады Эдессы
Шкафчики для вещей в Аридее
Горная река в Аридее
Вот такие звери живут в Средиземном море
И на камнях растут деревья
Поход к рыжим скалам
Морские ежики на мелководье
Поход к рыжим скалам
Поход к рыжим скалам
Красивейшая галька
Вот такой нежданчик
И неживые ежи представляют опасность для ваших ножек
Термальный курорт Аридея
Малый термальный бассейн в Аридее
Большой термальный бассейн в Аридее
Контрастный горный водопадик в Аридее
Олимп в тучах
Монастыри Метеоры
Подъем стройматериалов в Монастыри
Подворье монастыря Святого Варлаама
Монастыри Метеоры
Взгляд с высоты на дорогу и лестницу к монастырю Святого Варлама
Монастыри Метеоры
Монастыри Метеоры
Так строились монастыри Метеоры
Древние платаны в парке Эдессы
 Эдесса.Собачкам шум реки спать не мешает
Эдесса, река протекает через город
Термальный курорт Аридея
Малый термальный бассейн в Аридее
Большой термальный бассейн в Аридее
Эдесса, водопад Коранос
Līdzīgi stāsti
komentāri (22) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums