Rodas interesantas lietas pieaugušo un bērnu acīm

08 Novembris 2016 Ceļošanas laiks: no 08 Oktobris 2016 ieslēgts 20 Oktobris 2016
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š ogad Rodā nonā cā m gandrī z nejauš i. Zinā jā m, ka atvaļ inā jumu pavadī sim Grieķ ijā , bet kur tieš i, palika š aubas. Kā vienmē r viss nav skaidrs – kas par finansē m, kas par datumiem. Lī dz augusta beigā m tika noteikti oktobra atvaļ inā juma datumi, un nekavē joties parā dī jā s pieejama tū re uz Rodu. Viesnī ca Mitsis Rhodes Maris 5*.


Mē s esam nedaudz pazī stami ar salu. Stā sti par mū su pagā juš ā gada piedzī vojumiem ir š eit un š eit. Jo mums bija paredzē ts dzī vot Rodā.12 naktis, es sastā dī ju plā nus, nu, tikai "fū re un mazi ratiņ i". Protams, viss neizdevā s kā plā nots, bet kaut kas tomē r izdevā s. Un visas grū tī bas radā s tikai uz mū su raibā s kompā nijas intereš u robež as, kas ir traka 2+2 ģ imene: mamma (es) - organizatore, navigatore, tē rē tā ja, slā pē tā ja; tē tis ir ģ imenes budž eta glabā tā js, kurnē tā js, visa nesaprotamā un nezinā mā izskaidrotā js; meita (6 gadi) - gļ ē vulis, kā pē c, ideju ģ enerators, piesū ceknis; dē liņ š (5 gadi) ir trakulī gs, bezbailī gs vecā ka biedra ideju ī stenotā js un mū ž ī gi izsalcis vecā ku smadzeņ u nesē js : )) Visi mū su kopī gie pasā kumi ir uzbū vē ti apmē ram tā : Ejam tur - Jā , ko lai darī t tur, bet par tā du naudu - Un kas tas ir kur, kā pē c tas notiek, no kurienes tas nā k? - Vai bū s pikniks? - Nu, sē dies, garlaicī gi - Labi, labi, tikai ne kā jā m - Anija, jau pietiekami daudz jautā jumu, tu pats visu redzē si - Vaņ a, kur tu brauci? Kur tu esi? Vaņ a-ah! Tē t, glā b Vaņ u…

Nedaudz pastā stī š u par vietā m, kuras apmeklē jā m, bez vē sturiskā m novirzē m, tikai parā dī š u, ko redzē ja pieauguš ie un kā uz to reaģ ē ja bē rni. Tā pē c pieļ auju, ka š is opuss bū s interesantā ks ģ imenē m ar bē rniem, jo ​ ​ vienmē r ir interesanti palasī t par savē jiem, piemē ram, man ļ oti pietrū kst "bē rnu" stā stu. Un bezbē rnu cilvē kiem, iespē jams, daž i brī ž i var bū t kaitinoš i. Pietika rakstī š anas un fotografē š anas talanta katra objekta individuā lajā m apskatē m, tā pē c viss ir vienā kaudzē .

Turpinā sim izpē tī t salu, kas ir tik maza, bet tik interesanta. . .

Nomā t automaš ī nu. Trī s reizes noī rē jā m automaš ī nu no Marathon nomas automaš ī nas, divas reizes č etrvietī go Smart un vienu reizi Nissan Micra.

Smart Quadruple

Nissan Micra

Mū su pē dē jā braucienā Micra sevi labi pierā dī ja — ē rta, izveicī ga maš ī na. Neskatoties uz to, ka mū su tē tis nebija mazs, mū su tē tis automaš ī nā jutā s ļ oti ē rti. Jā , un Smart ir apmierinā ts ar tā ē rtī bā m. Kā du iemeslu dē ļ bē rni viņ u sauca par "govi", iespē jams, melnbaltā s krā sas dē ļ ))). Par braukš anas sniegumu vī rs teica: “Dī vaina maš ī na, dzī vo savu dzī vi. Varbū t vienkā rš i jā pierod…” Bet, neskatoties uz visiem "dī vainumiem", otrreiz, kad atkal ņ ē mu š o maš ī nu, es gribē ju to treš o reizi, bet tas nebija pieejams. Ak, kur nu vē l braukt ar mersedesu, ja ne Rodā : )) Mums izmaksā ja 40 eiro diennaktī . Protams, izdevī gā k bija ņ emt trī s dienas uzreiz (100 eiro), bet trī s dienu braucieni bū tu izraisī juš i nekā rtī bas starp cilvē ces bē rnu pusi, viņ iem bē rnu klubs ar baseinu tomē r ir interesantā ks. Atklā ti sakot, man nebija ļ oti vē lē š anā s braukt pē c kā rtas trī s dienas vienlaikus. Tagad, ja vī rs piekrita nakš ņ ot kā dā ciematā vai paš ā Rodas pilsē tā , tad jā - piekrī tu. Jā , un bē rnus, manuprā t, varē tu sū tī t pareizajā virzienā . Un tik un tā , ka mā jas-darbs-mā jas. Vakaros atgriezā mies pē c saulrieta.


Jā , tas ir skaisti, bet man personī gi neē rti. Pirmkā rt, man ļ oti nepatī k braukt tumsā , pat pa labiem ceļ iem, piemē ram, Rodā . Otrkā rt, bē rni aizmieg maš ī nā , es nezinu, vai viņ us modinā t vai vilkt uz istabu, mosties, mosties. . . Un ja nā koš ajā dienā atkal kaut kur eju, nē , nē , nē...Galu galā kā du dienu dē ls ieradā s nomodā , bet diemž ē l vakariņ ā s es padevos.

Nu, meita kā ī sts spā ru lē cē js, pā rvarot miegu un nogurumu pē c visiem ceļ ojumiem, spī tī gi devā s uz mini diskotē ku.

Septiņ i avoti. Nolē mā m š eit iegriezties paš ā pē dē jā brī dī Kolimpijā pa ceļ am no Kiotari, kur atrodas mū su viesnī ca, uz Filerimos. Š ķ iet, un ā ķ is nav ī paš i liels, un apskatī sim vē l neredzē tos ciemus - Arč ipoli, Psintosa, Maritsa. . . Kopumā nekas ī paš s. Visticamā k, ka te ir labi svelmainā karstumā , pareizā k sakot, kad visur karsts, bet š eit mež a dē ļ ir vē ss. Mē s staigā jā m apkā rt, bē rni mē ģ inā ja dzenā t zosis, laicī gi aizbē ga - iekrita ū denī .

Mē s devā mies uz tuneli.

Ir izeja no tuneļ a

Es nemaz negribē ju pa to staigā t, neticu kaut kā dai mistikai vai grē ku attī rī š anai, es tikai pajautā ju bē rniem, vai viņ i vē las tur doties? Protams, ka dara! ! ! (varē tu arī nejautā t) Man bija jā iet. Bē rni č ī kstē ja, un es arī vē l mazliet mudinā ju uz š ausmā m. Tas nemaz nav biedē još i, bet kā dā brī dī tumsa sā k apspiest. Kaut kur pa vidu ir ventilā cijas š ahta, tai cauri lauž as mierinoš a gaisma. No iekš puses nobildē t nevarē ja, bē rni man rokas nelaida vaļ ā , bet no ā rpuses izskatā s š ā di

Tē tim bija grū ti, jo pamazā m tunelis saš aurinā s, un daļ a no ceļ a viņ am bija jā pā rvar pussaliektā formā . Paš i avoti ir nedaudz vā ji.

Manuprā t, viss izskatā s iespaidī gā k, iespē jams, pē c lietavā m (es arī gribē ju rakstī t “ledā ji kū st”), kad ū dens plū smas ir jaudī gā kas. Bē rni tika iepriecinā ti ar savu iecienī to prieku – lē kš anu pa oļ iem un saknē m.

Viņ i redzē ja arī "resnā s vistiņ as" — pā vus bez astē m. Ak dievs! Un es visus vilku uz Filerimos, lai cita starpā parā dī tu paradī zes putnus, kas staigā pa ē nainajā m alejā m, viņ i raksta, viņ u ir daudz. Un viņ i, redz, jau ir bezastes. Labi…

Mount Filerimos. Tas ir tas, kā saka. Tē tis priecā jas par serpentī na ceļ u, kas ved kalnā . Dē ls baroja "resnā s vistiņ as",


Es pat nenož ē loju savus cepumu krā jumus, mana meita to nenož ē lo droš ī bas apsvē rumu dē ļ . Bet, kad ap mums sā ka manā mi pieaugt pā vu skaits, pat man palika bail, ja nu pē kš ņ i knā bā s, savā starpā tika sarī koti kautiņ i par cepumiem. Bet meita piespieda tē ti stā stī t par Kristus kaislī bā m, ejot pa aleju, kas simbolizē Kristus ceļ u uz Golgā tu, un pat atceļ ā ar atkā rtojumu. Bē rnam steidzami vajadzē ja noskaidrot (bez "vē lā k", "ne tagad", "kaut kā vē lā k"), kas ir attē lots uz akmeņ iem (proskinitarii, burtiski "noliecies ceļ os un lasī t"), stā vot gar taku. Es jau lasī ju, ka katrs akmens iezī mē vietu, kur apstā jā s Kristus, un alejas garums ir vienā ds ar š o ceļ u.

Nu, mammai vajag skaistumu. Iespaidī gi skati

Š ajā fotoattē lā ir redzama vecā Rodas lidosta, kas tagad ir NATO spē ku bā ze

Š eit varat redzē t, kā lidmaš ī na nolaiž as virs esoš ā s lidostas

Es labprā t dotos garā kā pastaigā pa š o kalnu, bet manai kompā nijai kļ ū st mazliet garlaicī gi. Jā , pastā stī ju arī vī ram par vienu vietu, kuru š odien varē tu apmeklē t, kas ir gandrī z atceļ ā uz viesnī cu - Musolī ni Dacha. Mans vī rs teica: “Gribu, gribu”, tā pē c, man par lielā ko nož ē lu, klosteris palika neizpē tī ts. Labi, varbū t nā kamreiz. . .

Musolī ni vasarnī ca (Villa de Vecchi). Š ī kotedž a atrodas Profitis Ilias (Pravietis Elija) ciematā tā da paš a nosaukuma kalna nogā zē . No Filerimos, garā m lidostai, Soroni, pa kreisi uz Dimilia, un š eit navigators mū s veda pa daž iem kazu celiņ iem, apejot Eleussa ciematu, taisni uz Profitis Ilias. Š ī celiņ a segums ir asfalts, labs, bet tas ir tik š aurs, un ar tik asiem pagriezieniem, un pat tajā paš ā laikā nobraucienā vai kā pumā . Š ausmas! Vienmē r baidī jos, ka nebū s neviena, ko satiku. Tas izdevā s, ieradā s bez starpgadī jumiem. Varbū t jau sā ka krē slot, vai varbū t pateicoties tam, ka nedaudz uzkā pā m kalnos, te bija manā mi vē sā ks, nu, mums bija lī dzi blū zes. Gaiss ir brī niš ķ ī gs! Iespaidī gi skati! Cilvē ki zina, kā izvē lē ties vietas vasarnī cā m))

Ir zinā ms, ka Musolī ni š eit nekad nav bijis, un nav skaidrs, kā pē c š ī mā ja tika nosaukta viņ a vā rdā . Vietē jo iedzī votā ju vidū populā rā ks ir vā rds Villa de Vecchi, jo savrupmā ja kalpoja Itā lijas Dodekanesu salu gubernatoram grā fam Č ezā rem Mario de Vecč i. “Staļ ina dač a” man aizlidoja no mē les. Starp citu, atraš anā s vieta (kalnā starp skujkoku mež u) un apkā rtnes skati (kaut kur lejā , jū ra) nedaudz atgā dina Staļ ina dā mu Soč os. Neskatoties uz to, ka savrupmā ja ir manā mi noplukusi, tā joprojā m izskatā s ļ oti interesanta, var sajust kā dreizē jo greznī bu


Acī mredzot mā ja nav pilnī bā pamesta, bet kā ds saslauka netī rumus, izved atkritumus. Kā pnes uz otro stā vu bija nosegtas ar dē ļ iem, acī mredzot, tur kļ uva diezgan bī stami. Jau gatavojot š o materiā lu, es atņ ē mu (š eit š eit) ka ē ka netiek restaurē ta galē ji labē jo nacionā listu grupē jumu dē ļ un faš istu laikmeta pieminekļ u restaurā cija var kalpot kā provokā cija. Un ka 2014. gadā Musolī ni vasarnī cu pā rdoš anai izlika Grieķ ijas Valsts ī paš uma privatizā cijas fonds (HRADF). Iespē jams, tuvā ko gadu laikā tas tiks atjaunots un tur parā dī sies cita viesnī ca vai restorā ns (vairā k š eit).

Mana meita sā ka noskaidrot, kā das princeses š eit dzī vo un kā pē c š eit neviena nav. Nu, dē ls, ak, š is dē ls, mē ģ inā ja iekā pt jebkurā spraugā , uzlē kt uz katra oļ a, kas mani ļ oti biedē ja un sarū gtinā ja. Nav paš saglabā š anā s sajū tas. Noteikti kā ds teiks: "ir nepiecieš ams turē t roku. " Jā , pamē ģ ini. . . Un viņ am arī š ausmī gi patī k visa veida nū jas un dreifē još ais koks. Kā da laime puiš a seja iedegā s, ieraugot kamī nu

Un par kā du zvē ru es kļ uvu, kad ieraudzī ju savu dē lu pē c tam! ! ! Ar mitro salveš u paku nepietika : ))

Starp visiem š iem postī jumiem kā da brī numa dē ļ izdevā s parā dī ties š ā ds zieds.

No mā jas ceļ š ved uz nelielu baznī cu, kas diemž ē l arī ir pamesta

Apskatiet visdaž ā dā kā s pamestā s vietas, un apkā rt esoš ais mež s š ķ iet diezgan draudī gs

Prasonisi. Bijā m pagā juš ajā gadā un nolē mā m š o vietu apmeklē t vē lreiz, mums patika. Š oreiz š aurums izskatī jā s mazliet nobruž ā ts, iespē jams, no nesenā s vē tras. Un nez kā pē c nebija neviena sē rfotā ja

Bē rni bija aizņ emti, kamē r viņ u vecā ki cī nī jā s ar viļ ņ iem, š ķ iet, viņ i ir ī si, bet tik spē cī gi

Es nolē mu doties uz pussalu. Meita atteicā s, jo viņ ai ir iedvesma un viņ ai jā pabeidz pils. Tā kā tā da lieta, tad tē tis, lai nu tā , paliks viņ u sargā t (nu gulē s blakus smiltī s). Nu, mē s ar dē lu aizgā jā m

Skats uz Rodu no Prasonisi pussalas. Kreisajā pusē - Egejas jū ra, labajā - Vidusjū ra

Un ir piramī das, piramī das, piramī das.

Un kā pē c Rodā viņ u ir tik daudz? Droš i vien no sē rijas "Vasya bija š eit". Pat tā , daudz smukā k par raibajiem grafiti uz sienā m. Tā pē c manam ceļ abiedram izdevā s izveidot pā ris š edevrus

Kanjons. Alfemenas aiza. Elles vā rtit. No Prasonisi mē s devā mies gar rietumu krastu, kur vien skatā s mū su acis. Paš ā Monolithos ciema centrā ir tā da celtne


Protams, daudzi ceļ otā ji to ir redzē juš i, bet ne visi zina, ka tas ir 60 gadus vecs (pē c ī paš nieka teiktā ) un bū vē ts no itā ļ u alus pudelē m, bet es neatceros zī molu. Š ī mā ja tiek izmantota kā virtuve

Mē s braucā m uz Kastellos pili Kritiņ os. Un š eit MAPS. ME lietojumprogramma parā da kanjonu tieš i uz ceļ a netā lu no Lakki ciema. Kanjonus vē l neesam redzē juš i un apstā juš ies.

Un laba iemesla dē ļ . Vieta tū ristu vidū ir maz zinā ma, nesavī tā un ļ oti zinā tkā ra. Esot Maskavā , es atradu informā ciju. Izrā dā s, ka š is nav tikai kanjons, bet gan elles vā rti (kur ī lens neiet vienā vietā ), turklā t personī gi vā rti uz elli Krē tas valdnieces Katrejas Alfemensas dē lam, kurš kļ ū daini nogalinā ja savu tē vu. , sajaucot viņ u ar pirā tu, kā pravietoja Krē tas orā kuli. Nedaudz vairā k varat lasī t vietnē Vikipē dija

Skaista, biedē još a — un pē kš ņ i "sniegs nokritī s no jū su galvas. "

Mums, lī dzenumu iedzī votā jiem, tas ir ļ oti neparasti un, iespē jams, noslē pumaini. Pē c tam bē rni bija pā rsteigti vairā kas dienas. Un ar saviem stā stiem par to, ka viņ i kā puš i kalnos, kur krī t akmeņ i un ir ļ oti grū ti nokā pt un mamma norā va kā ju, un tē tis vispā r negribē ja braukt lejā , š okē ja abas vecmā miņ as.

Par kā pš anu augš up un lejup. Patieš ā m, kā pt augš ā ir ļ oti viegli, piemē ram, kā pš ana pa kā pnē m,

bet, kad paskatā s uz leju, tas kļ ū st kaut kā rā pojoš s. Pirmā doma – nu, pie velna es te uzkā pu

Bē rni, tā pat kā kalnu kazas, skrē ja galopē , tā di kū leņ i viņ iem ir viegli. Bet pieauguš ie nav ļ oti)))

Š ajā vietā ir arī piramī das, tač u vē l ne tik daudz. Mani mazuļ i atstā ja savas pē das

Kastellos pils Kritinijā . Ir jau redzē ts tik daudz akmeņ u, ka, godī gi sakot, š ī pils vairs nav ī paš i iespaidī ga

Bet skati. . . Skati ir brī niš ķ ī gi


Pā rsteigts dē ls. Kad viņ i aizgā ja, viņ š teica, ka izaugs un nā ks š urp, sakā rtos š eit lietas, sakops un dzī vos pie Varvaras (dā rza draudzenes). Galu galā viņ am patika vieta))). Atbildot uz manu uzbrukumu, ka, ja arī viņ š uzvedas nepareizi, nepaklausa, bē g, apzinā ti stā v uz klints malas, tad Varvara viņ u vienkā rš i ieliks tajā paš ā bedrē , bē rns viņ u nogrieza: Ko tu, es aizlā pojiet to!

Vecā Rodas sala. Vecpilsē tas apmeklē jums, iespē jams, ir viens no retajiem gadī jumiem, kad es nekā dus kompromisus nepiegā ju. Bē rni, protams, ir purpursarkani lī dz visā m senlietā m, bet tē tis ļ oti negribē ja: nu, mē s tur bijā m, bet ko tur citu darī t. . . Jā , mē s pagā juš ogad kā du laiciņ u te skrē jā m, un tas bija tikai skrē jiens pa Orfeos un Sokrata centrā lajā m ielā m un vē l nedaudz gar krastmalu. Bet, es zinu, es lasī ju, ka visa interese nav iepirkš anā s ielā s.

Sokratus iela

Es gribu! Rezultā tā mē s tur tusē jā m gandrī z visu dienu. Cik patī kami staigā t pa š aurajā m ieliņ ā m, tik lī dzī gā m un tik daž ā dā m,

lū rē t (lū rē t) citu cilvē ku pagalmos un sveicinā t vietē jā s vecā s kundzes, kas sē ž pie atvē rtā m durvī m

vē rojiet visā das neparastas lietas,

Senatne senatnē

Nav lī mē ts, bet krā sots, š ķ iet, ar guaš u

Noteikti ))

mē ģ ina nozagt mandarī nu no pamestā dā rza

Vecpilsē tas apmeklē jums ir vē l viena no retajā m reizē m, kad biju neapmierinā ta ar bē rnu klā tbū tni. Viņ i, atklā ti sakot, iejaucā s. Es nevarē ju viņ us ne par ko ieinteresē t, izņ emot varbū t daž us kaķ us, kas viņ us novē rsa, kuru ir pietiekami daudz. Es neesmu kaislī gs mā jdzī vnieku cienī tā js, bet es nevarē ju paiet garā m š im skaistajam vī rietim

Lielmeistara pils. Bet bija kaut kas, kas ieinteresē ja bē rnus-dzī vniekus - š ī ir Lielmeistara pils. Kad mē s gā jā m garā m, mē s vispirms paskatī jā mies pa vā rtiem, pē c tam caur turniketiem iekš pagalmā .

Un tad sā kā s: ak, kas tas ir? Oho, kā ds liels, bet, lai redzē tu, kas ir iekš ā...traks! Protams, es ievilku viņ us iekš ā , pē c tam, kad iesā ku savu ierasto frā ž u kopumu: Bē rni, jū s jau zinā t, ka...Jā , mammu, neaiztiec neko ar rokā m, neskrien, nelec, runā č ukstus...Jā , jā , bē rni, ko tu man labi dari! Un labā k vispā r klusē t (kas principā nav iespē jams)

Skati no pils logiem

Š eit, kaut kur ē nā , mū su "nemuzejs" tē tis

Interjers

Bē rniem tas ļ oti patika


Ko viņ a zinā ja - viņ a paskaidroja, ka nezina - starp citu, viņ š negā ja mums lī dzi pie tē ta, nu, viņ š nav muzejnieks)))

Un tā š ī pils kļ uva par gaidā mo dzī vesvietu viņ as meitai, kad viņ a izaugs un kļ ū s par karalieni))) Vē lā k, kad jau devā mies uz maš ī nu, noklausī jos bē rnu sapņ us, kā viņ i dzī vos. uz š ī s jū ras katrs savā s pilī s-pilī s, brauks ciemos, nu mamma un tē tis reizē m atbrauks, dzī vos tā lu - Maskavā . Uz glī tu jautā jumu, vai grib uzaicinā t mammu un tē ti dzī vot pie viņ iem jū rā , bija loģ iska atbilde, bet tu tagad nedzī vo, tā pē c negribi. . .

Kiotari. Sagadī jā s, ka gan pē rn, gan š ogad mū su galvenā mī tnes vieta bija Kiotari pilsē ta. Attā lumu no galvenajā m tū risma vietā m varē tu norakstī t kā mī nusu, bet es to nedarī š u. Ņ emot vē rā salas lielumu, viss ir sasniedzams. Bet Kiotari ciemats ir vienkā rš i ideā ls atpū tai, kad vajag tikai jū ru, sauli un klusumu. Mū su lidojums uz Maskavu bija vakarā , tā pē c no rī ta mums bija laiks aizstaigā t lī dz ciematam, apmē ram 2 km attā lumā no viesnī cas. Oktobris ir sezonas beigas, tū ristu nav, visā mū su pastaigas laikā satikā m, maksimums, piecus cilvē kus. Man š ķ iet, ka pat sezonas laikā pludmalē s š eit nav daudz cilvē ku.

Jū ra ir mierī ga un mierī ga

Bet daž reiz ne visai mierī gs

Secinā jums. Rodas sala ir jauka, skaista, tik mā jī ga un mā jī ga. Rodas sala ir vieta, kur vē laties atgriezties. Godī gi sakot, es gribu atgriezties vecpilsē tā , bet bez bē rniem))). Kas attiecas uz ceļ oš anu ar bē rniem, tad katrs vecā ks pats izlemj, vai vilkt lī dzi savu atvasi vai atstā t auklī š u vai vecmā miņ u uzraudzī bā . Mē s ar vī ru izvē lē jā mies “vilkš anas” variantu, bet mazā s devā s, lai bē rni redzē tu un uzzinā tu, ka bez multenē m un bē rnu klubiņ a ir daudz interesanta. Pilis turpmā kajai dzī vei paš i pieskatī ja : )))

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Смарт четырехместный
Ниссан Микра
Там выход из туннеля
На этом фото видно старый аэропорт Родоса, ныне место базирования сил НАТО
Здесь видно, как заходит на посадку самолет над действующим аэропортом
Крест высотой по одним данным 16 м, по другим 18. Поставлен в 1930 г. итальянскими священнослужителями. Символизирует Голгофу
 Говорят, здесь жил и похоронен отшельник
Вид на Родос со стороны полуострова Прасониси. Слева - Эгейское море, справа - Средиземное
 Вот они какие - Врата Ада
 Чаша молодости
 Кастеллос в Критинии
улица Сократус
Так, что бы наверняка ))
Не обклеена, а именно раскрашена, судя по всему, гуашью
Древность у древности
Вот там где-то в тенечке наш
Вид на пляж и деревню Киотари
пляж в центре деревни Киотари
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums