Ar autobusu, prāmi, mašīnu... Atceroties Krētu. 8. daļa. Uz plašā Limpopo

07 Oktobris 2020 Ceļošanas laiks: no 14 Septembris 2019 ieslēgts 28 Septembris 2019
Reputācija: +6643.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit:

1.  daļ a. Mī kla ir pabeigta >>>

2. daļ a. Vē stures labirintā >>>

3. daļ a. “Kandija palika pē cnā cē jiem… ” > >>

4. daļ a. 17 zilas nokrā sas >>>

5.  daļ a. La Kanejas burvī gais miers >>>

6. daļ a. No plkst. Trī svienī ba lī dz Ursai >>>

7. daļ a. Gar aizā m un pakalniem >>>

Es nezinu, vai tas vienkā rš i skatā s uz panorā mu netā lu no Piso Preveli, mē ģ inot redzē t Melno kontinentu. . .

. . . vai nu karstums, kas uz š o brī di bija pastiprinā jies, vai jau ne reizi vien pieminē tā lasī š anas mī lestī ba, bet š oreiz vissavienī bas vectē vs Č ukovskis man neizgā ja no galvas ar savu:

“Mē s dzī vojam Zanzibā rā

Kalahari un Sahā rā ,

Fernando Po kalnā ,

Kur staigā nī lzirgs Po

Plaš ajā Limpopo.


Un apkā rtē jā realitā te pā rsteidzoš i saskanē ja ar š o refrē nu. Galu galā mē s nonā cā m Palmbī č ā  — otrajā lielā kajā dabiskajā palmu mež ā Krē tā (tas ir, to radī jis nevis cilvē ks, bet gan nezinā ma dabas kaprī ze). Protams, mani nedaudz satrauca divas lietas - diezgan stā vais un nogurdinoš ais 200 soļ u nobrauciens (un attiecī gi arī kā pums) uz pludmali no visā s atsauksmē s aprakstī tā s stā vvietas. . .

. . . un baumas, ka 2010. gadā š eit izcē lā s diezgan spē cī gs ugunsgrē ks, gandrī z pilnī bā iznī cinot Preveli Palm Grove. Tie. varē tu bū t variants, ka tā dā karstumā uzkā ptu uz pludmali, bet tur nebū tu palmu! : ))

Tas ir labi tiem, kuri tiek atvesti uz Palmbī č u ar mazā m izklaides laivā m — ja viņ i pat neredz palmas, tad tas vismaz nebū s tik aizvainojoš i.

Tač u es steidzos jū s nomierinā t: neskatoties uz zinā tnieku prognozē m, palmas pē c pagā tnes ugunsgrē kiem ā tri atguvā s un priecē visus apmeklē tā jus ar sulī gi zaļ ā m vainagu vī tnē m.

Un, skatoties uz š ī m ainavā m, vienkā rš i nav iespē jams neatcerē ties Limpopo! ; )))

Tā tad Krē tā ir pat gabaliņ š Ā frikas! : )

Vē l viena Palmbī č as iezī me ir tā da, ka Mega Potamos, kas š eit ieved savus ū deņ us, veido nelielu ezeru Limni Preveli ("limni" nozī mē "ezers"), un tā pē c jū s varat veikt ū dens procedū ras kā jū rā...

…un saldū denī . : )

Saskaņ ā ar ceļ vež iem š ī teritorija ir iekļ auta Eiropas programmā dabas skaistuma un ekoloģ ijas aizsardzī bai "Natura 2000", tā pē c nav nekā du civilizā cijas priekš rocī bu sauļ oš anā s krē slu, lietussargu, ū dens sporta un citu pludmaļ u veidā . infrastruktū ru, tač u š eit var ierasties tā di tieš ie viesi:

Vai arī varat doties uz nelielu baznī cu netā lu no pludmales kā promenā di (ja vē l neesat bijis).

Bet beidziet gozē ties - mē s gaidā m mā jupceļ u. Pē c plā na ieskatī jā mies arī tuvē jā Plakijas ciemā (š ajā vietā tiek atvestas Palmbī č as gribē tā ju laivas)...

… tai ir pludmale, kas nav daudz zemā ka par Palmu. Nu, izņ emot palmas. : )

Un pā rē jais un skati. . .

. . . un infrastruktū ra, un gandrī z pilnī ga cilvē ku neesamī ba tikai palielina Plakias manā apskates vietu vē rtē jumā .


Izdzeram kafiju un dodamies atpakaļ ceļ ā . Tač u pā rmaiņ u labad mē s ejam nevis cauri Kourtalotas aizai, bet gan caur Kotsifu aizu. Arī š eit svilpo vē ji, tā pē c grieķ i ilgi netraucā s un nosauca to par "svilpoš anu". Aiza”. Bet tas absolū ti netraucē ē rglim, kas paceļ as augstumā .

Pa ceļ am mē s satiekam citu Sv. Nikolaja baznī cu, kas ir paslē pta tieš i klintī . Vispā r tik daudz tempļ u, cik Krē tā apmeklē ju š ī ceļ ojuma laikā , Ukrainā gada laikā neapmeklē ju. ; ))

Paskatieties uz Lī bijas jū ru. . .

. . . un mē s dodamies uz caurlaidi. Teikš u tā : arī š eit skati ir skaisti, un mē s ī paš i plā nojā m atceļ ā piestā t, lai apbrī notu panorā mas.

Turpat mū su viesnī ca atrodas tikai akmens sviediena attā lumā , un mē s redzam saulrietu Krē tas jū rā .

Tā noslē dzam mū su Krē tas izpē ti. Lai gan vē l ir daudz iespē ju redzē t. Parasti pirms ceļ ojuma es sagatavoju sev kopsavilkuma mini ceļ vedi, piemē ram, “Noderī ga informā cija par...(aizstā j pareizo)”. Tā tad mana “Noderī ga informā cija par Krē tu” aizņ ē ma 85 (! ) Lappuses ne pā rā k lielā drukā , un es nemē ģ inā ju, kā saka, es izvē lē jos galvenokā rt interesantā s lietas no rietumu krasta, kas mums bija salī dzinoš i neilgi. lai nokļ ū tu. Starp citu, lai sagatavotos ceļ ojumam, es tikko atradu supervietni, kurā tika ievietota daudz noderī gas informā cijas par Krē tu ar atrakciju apraksti, ar noderī giem padomiem , ar gataviem marš rutiem utt. Bet ne tur, kā izrā dī jā s, es paskatī jos š ajā vietnē ! : (((

Vispirms bija rū pī gi jā izlasa tur ievietotā tautas gudrī ba: “Cenš oties vienā ceļ ojumā apskatī t visu Krē tu, pastā v risks, ka salu neredzē si pareizi un apniks. tā ds atvaļ inā jums. . . ”. Pilnī bā atbalstu! Kā es cietu, guļ ot pludmalē un domā jot, kur vē l varē tu doties un ko vē l interesantu un skaistu redzē t!


Tač u es negribē tu beigt savu stā stu par Krē tu ar tik nenozī mī gu noti, tā pē c pieminē š u vē l vienu no saviem Krē tas iespaidiem. Burtiski paš ā s pirmajā s ceļ ojuma dienā s, pastaigā joties pa Retimno, ievē rojā m, ka kafejnī cā sē doš ajai kompā nijai uz galda stā v iespaidī ga, biezu sienu, aizmiglota pudele, kuras tilpums ir vismaz litrs ar dzidru š ķ idrumu iekš ā . Turklā t ievē rojama š ķ idruma daļ a jau ir migrē jusi uz ne mazā k iespaidī gā m biezu sienu glā zē m. Es nezinu, kā kā ds, bet man uzreiz bija skaidra asociā cija ar mū su tautas stipro dzē rienu (vai, sliktā kajā gadī jumā , ar grieķ u ouzo). Tiesa, nedaudz mulsinā ja patē rē š anas vieta un laiks - bija balta diena 35 grā du karstumā . Tomē r es domā ju, ka varbū t cilvē kiem ir svē tki, un viņ i netraucē .

Bet, ejot tā lā k, mē s sā kā m pamanī t lī dzī gas "klusā s dabas" uz citiem galdiem. Es nezinu, cik ilgi mū su apjukums bū tu pastā vē jis par tā das “dzē ruma un alkoholisma kultū ras” klā tbū tni, citē jot Mihailu Veksleru, bet tad bija mū su kā rta doties uz restorā nu uzbē rums. Un mums atnesa to paš u komplektu, lai gan pasū tī jā m alu, riekstus utt. Izrā dī jā s, ka pudelē bija garš ī gs auksts garš ī gs ū dens. : ) Bet cik mē s par viņ u priecā jā mies! Un katrā nā kamajā kafejnī cas apmeklē juma reizē pirmais, ko sagaidī ja, protams, bija tā da pudele, kuru pieņ emts ienest pilnī gi bez maksas pie jebkura pasū tī juma.

Un vē lā k, apceļ ojot Krē tu, piesā tinā ts ar tā s skaistumu, vē sturi, garu, galu galā es pieķ ē ru sevi pie domas, ka pat tad, ja izrā dī tos, ka uz Krē tas galdiem lī dzī gā s pudelē s nav liets pat ū dens. Grieķ i, Tad droš i vien nodomā tu: “Ko es gribu? ! Nu tie tač u ir grieķ i! ”, ; ))))))))))))))

Un paldies visiem, kas lasī ja un aktī vi piedalī jā s mū su braucienā ar autobusu, prā mi, automaš ī nu Krē tā ! : )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums