Vēlmes piepildās

Rakstīts: 20 oktobris 2012
Ceļošanas laiks: 10 — 19 septembris 2012
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Ģimenēm ar bērniem
Viesnīcas vērtējums:
9.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 9.0
apkalpošana: 9.0
Tīrība: 10.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 8.0
Dodoties uz Grieķ iju, mē s ar draugu meklē jā m nelielu ģ imenes viesnī cu, kas atrodas pirmajā lī nijā , vē lams ar savu pludmali. Gribē ju atpū sties, nopeldē ties un, protams, palutinā t sevi ar grieķ u virtuvi, par kuru man ir palikuš as atmiņ as glabā jas kopš.1985. gada, kad man gadī jā s tos pirmo reizi nogarš ot.
Un tagad esam jau Salonikos, un pē c 2 stundā m izkā pjam no autobusa pie Ocean Hotel durvī m.
Neliela zā le, lete, uz tā s istabu atslē gu kaudze, garā m iet laimī gie peldkostī mos. Pazemī gi gaidā m, jo ​ ​ ir tikai pulksten 10, un norē ķ inā š anā s ir pē c pulksten 14. Nepaiet pat 10 minū tes, kad parā dā s jauns vī rietis ar bā rdu, kā izrā dī jā s, viens no viesnī cas ī paš niekiem, Dimitros, paņ em mū su talonu, salī dzina ar kaut ko, izvē las atslē gu no istabas, paņ em mū su koferus un, salā m kā jā m jautri sitot pa kā pnē m, aicina mū s viņ am sekot. Uz otro stā vu, kur esam apmetuš ies, balts marmora kā pņ u izvadi, absolū ti tī ri jebkurā diennakts laikā .

Mē s iegū stam labu istabu ar standarta mē belē m, gaiš u, plaš u, ar lielu vannas istabu ar starojoš u tī ru santehniku, gandrī z zem griestiem uzstā dī tu ledusskapi, televizoru. Gultas izrā dī jā s ļ oti ē rtas, uz tā m lieliski jutā s muguriņ as. Regulā ri mainī ta gultas veļ a un dvieļ i vienmē r bija sniegbalti. Omulī gs balkons ar skatu uz viesnī cas pludmali, un protams uz jū ru. Ir apaļ š galds un 2 krē sli uz balkona. Visur ļ oti tī rs.
Viesnī cas teritorija ir diezgan maza, bet ļ oti mā jī ga, iekā rtota tā , lai visiem bū tu ē rti. Zaļ o zā lienu no saules sargā dekoratī vs koku vainags, ar kuru labi sader arī bā ra salmu jumts.
Maza pludmale ar pilniem saulessargiem ar sauļ oš anā s krē sliem, un viss bez maksas. Pludmale smiltis un mazi oļ i, mī ksta nolaiš anā s jū rā , dzidrs ū dens. Jū s varat pasū tī t dzē rienus bā rā , ko varat atnest tieš i uz pludmali, bet tas jau ir par naudu. Starp sauļ oš anā s krē sliem ir mazi "naktsgaldiņ i" ar padziļ inā jumiem pudelē m, glā zē m un urnā m, vakarā piepildī ti, no rī ta jau tukš i. Pludmalē visu dienu fonā skan mū zika. Ir galda tenisa galds volejbola laukums, ieskaitot
Bezvadu internets. Tagad vienā , tad otrā stū rī kā ds sē ž ar portatī vo datoru.
Mū su istabiņ a atradā s virs restorā na, un katru rī tu mū s modinā ja tikko pagatavotas kafijas smarž a. Knapi sagaidī juš i brokastu laiku, steidzā mies lejā . Brokastis eiropeiskas, bagā tī gas, ar neaizstā jamā m olī vā m, katra labas plū mes lielumā . , svaigi cepti kruasā ni, grieķ u jogurts. Sā tī gi, garš ī gi .

Vakariņ as sā kā s ar zupu, kuru izlē ja pats š efpavā rs. Visu neizmē ģ inā jā m, bet bezgarš ī go nebija. Tad sā kā s mocī bas, jo š is pavā rs gatavoja ļ oti garš ī gi, gribē ju pamē ģ inā t, ja ne visu, tad tiecā mies pē c š ī , bet nevarē jā m. 10 dienas ē dienu komplektā nebija atkā rtoš anā s. Tradicionā li bija tikai ciema salā ti, tie, kurus mē s saucam par grieķ iem, un olī vas.
Starp citu, š ajos salā tos grieķ i fetu negriež mazos gabaliņ os, bet gan vienā lielā gabalā liek virsū dā rzeņ iem. Jū ras veltes, zivis, gaļ a visu veidu un daž ā dos veidos, kartupeļ i pavisam neparastā s versijā s, dā rzeņ i, biež i grilē ti.
Vakariņ as tika pabeigtas ar neaizstā jamo arbū zu un meloni, un pē c tam pastaiga cauri, kā mē s to saucā m, mū su ciematā .
Kad pusdienojā m viesnī cas restorā nā , deserts bija bonuss.
Jebkurš mū su lū gums sastapā s ar pilnī gu sapratni, kurā mums aktī vi palī dzē ja viesnī cas gide Mouzenidis - Ņ ina, mī ļ a, ļ oti draudzī ga jauniete.
Ar viņ as palī dzī bu mē s ne tikai baudī jā m jū ru un grieķ u virtuvi, bet arī uzkā pā m Olimpa kalnā , klejojā m pa seno Diasu, redzē jā m Filipa II bruņ as Vergenā , peldē jā mies lietū baseinā ar termā lo ū deni. Bet, pats galvenais. , bijā m klosteros uz Meteoras, apmeklē juma iespaidu ar ko citu nevar salī dzinā t. Un vē l paveicā s, ka š ajā ceļ ojumā gide bija Maryana.
Viesnī ca patika gan man, gan kompanjonam. Priecā jamies, ka "Okeā na" attaisnoja mū su cerī bas. Tī ri, omulī gi, ē rti, garš ī gi, saimnieki, istabenes, viesmī ļ i vienkā rš i izstaro labvē lī bu un jau sā k saprast krievu valodu. Grieķ i atpū š as , daudzi Kijevas iedzī votā ji, precē juš ies pā ri, biež i vien ar bē rniem, pat lī dz gadam. Nelielā viesnī cas stā vvietā automaš ī nas ar daž ā du valstu numuriem.

Ieteicā m saviem draugiem un paziņ ā m atpū tai Grieķ ijā izvē lē ties viesnī cu Oceana, kas atrodas Neos Panteleimonas.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu