Īsa ekskursija pa Grieķiju. III daļa. Kurouta ciems (Rietumu Peloponēsa)

22 Janvāri 2020 Ceļošanas laiks: no 14 augusts 2019 ieslēgts 19 augusts 2019
Reputācija: +592.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Maza ekskursija pa Grieķ iju. I daļ a. Atē nas >>>

Maza ekskursija pa Grieķ iju. II daļ a. Patras >>>

DZĪ VOKLIS GIOVANNI MARE


Stā stot par š iem dzī vokļ iem, nevaru nepieminē t vienu nepatī kamu brī di, kas notika apmē ram 3 nedē ļ as pirms ievā kš anā s. Saņ ē mu ziņ u no Booking on soap, kuru rū pī gi neizlasī ju, jo. jau pieraduš i pie š ā dā m ziņ ā m, saka, neaizmirsti, ka pē c kā da laika viņ i tevi gaida vienā vai otrā numuriņ ā , un, ja pē kš ņ i pā rdomā si doties uz turieni un aizmirsī si, joprojā m vari to atcelt bez maksas . Nu, es domā ju, ka š is ir viens no tiem. Tomē r tad es saņ ē mu rē ķ inu no Dž ovanni Mares. Es pā rbaudī ju savu karti un redzē ju, ka no tā s tika iekasē ta pilna uzturē š anā s maksa! Pat uz tikko lejupielā dē tajā m istabiņ as bruņ ā m bija tā ds zī mogs kā PAID. Bet es varē tu atcelt rezervā ciju bez maksas vē l daž as dienas. Tad vē lreiz paskatī jos cauri Booking vē stuli un ieraudzī ju, ka tur rakstī ts, lai varē tu pā rbaudī t, vai man uz kartes ir pietiekami daudz naudas, jo. nā kamajā dienā istabiņ a grasī jā s š o summu norakstī t! Tad, rū pī gi izlasot rezervā ciju, ieraudzī ju, ka tur bija rakstī ts, ka jā pievē rš uzmanī ba ī paš iem nosacī jumiem, piemē ram, rezervā cijas nosacī jumi var mainī ties atkarī bā no sezonas! Ar to Booking mani ļ oti sarū gtinā ja, tagad es bū š u ar viņ u uzmanī gā ks. Problē ma radā s arī reģ istrē joties izmitinā š anas mā jā . Kad mē s ieradā mies, reģ istratū rā (ja to tā var nosaukt)...neviena nebija! (izņ emot incī ti)

Incī tis Giovanni Mare Apartments

Incī tis Giovanni Mare Apartments

Tā vietā tika norā dī ti tā lruņ i, zvaniet, viņ i saka. Un zvani no mobilā telefona ir ļ oti dā rgi! Bet nebija ko darī t, bija jā zvana. Ī paš nieks grieķ u valodā man paskaidroja, kur atrodas mū su istaba, un teica, ka atslē gai ir jā bū t tur ā rā . Spriež ot pē c viņ a vā rda un uzvā rda, es domā ju, ka viņ š ir itā lis, un ieliku itā ļ u frā zi. Viņ š bija sajū smā par pā rsteigumu, un mē s turpinā jā m sarunu jau itā ļ u valodā (turpmā k sazinā jā mies vispirms vienā , tad citā , tomē r runā jā m reti). Starp citu, nā kamajā dienā , kad tikā mies personī gi, viņ š man sevi pieteica kā Jā ni, kas atbilst itā lietim Dž ovanni vai krievam Ivanam. Kopumā istabu atradā m ā tri, un pā rē jā diena pagā ja labi, tā pē c domā jā m, ka ar to mī nusi beiguš ies. Jā , naivs! Bija arī tā ds mī nuss: saimnieks mū s pā ris reizes cienā ja ar arbū ziem, kurus ielika ledusskapī pā rā k tuvu saldē tavai, kā rezultā tā arbū zi sasala un ilgi neatkusa, un tas ir labā k aukstos arbū zus nekost, jo. no š ī jā sā k vaimanā t zobus. : ) Lai gan tas patiesī bā ir tā , tas ir nieks, salī dzinot ar citu, jau MILZĪ GS mī nuss, tomē r vairs nav atkarī gs no saimniekiem, bet par to uz dienvidiem.

Kopumā dzī vokļ u ī paš nieki ir diezgan viesmī lī gi un vienmē r gatavi palī dzē t. Pē c mū su lū guma uz visu uzturē š anā s laiku mums aizdeva kafijas automā tu (apartamentos brokastis netiek nodroš inā tas, tā pē c bija vai nu jā dodas uz kā dā m iestā dē m, vai jā gatavo paš iem), parā dī ja, kur ir atslē ga uz so. sauca reģ istratū ru, un teica, ka viņ u prombū tnes laikā mē s varam ieiet un paņ emt visu, kas mums nepiecieš ams. Nu, izņ emot kases. : )

TELPA MĀ JĀ UN APKOŠ Ā TERITORIJA

Istaba izrā dī jā s diezgan ē rta. . .

Giovanni Mare telpas vispā rī gais skats

. . . ar SAMSUNG plakanā s sienas televizoru. . .

Planas sienas televizors, spogulis

. . . bezmaksas atslē gu lā de. . .

Bezmaksas atslē gu lā de


. . . kondicionieris. . .

Priekš nams

. . . ar parastu tā lvadī bas pulti. . .

Konfekš u bļ oda un tā lvadī bas pultis (ja kā ds to vē l nav izdomā jis, pa kreisi - no zombiju cilvē ka, pa labi - no kondicioniera).

. . . ledusskapis.

Ledusskapis

Ledusskapis ar saldē tavu, atvē rts

Gultas ir ē rtas. . .

Gulta

. . . un tiem, kam patī k vienkā rš i apgulties un skatī ties uz griestiem, atzī mē š u, ka ir forš i tur redzē t nenosegtus koka spā res un dē ļ us.

Griesti Dž ovanni Mares dzī voklī

Bija arī balkons ar diviem krē sliem un galdu (beidzot! ). . .

Balkons

. . . ar skatu uz autostā vvietu. . .

Balkons ar skatu uz autostā vvietu

. . . bija arī veļ as aukla ar drē bju š ķ ipsnā m. Blakus istabiņ u mā jai bija autostā vvieta, lai arī tā nebija bruģ ē ta, un, neskatoties uz to, ka tā bija diezgan liela, ne vienmē r bija viegli tur atrast vietu, lī dz pulksten 17-20 (tomē r mē s gandrī z nekad neatgriezā mies) . Netā lu bija arī kempings ar daudz lielā ku stā vvietu, tā pē c vienmē r varē ja atrast vietu. Atgriež oties istabā , es atzī mē ju, ka santehnika tur bija diezgan pienā cī ga.

Izlietne

Izlietnes tuvplā ns

Tiesa, duš as kabī ne ir tā da paš a tipa kā Atē nā s, turklā t arī š aura.

Dushkabin

Gultas veļ a un dvieļ i tika mainī ti ik pē c 3 dienā m, kā norā dī ts reklā mā angļ u valodā .

PLUDMA PIE DZĪ VOKĻ A

Pludmale atradā s 100 metrus no istabiņ as, tad vajadzē ja vē l nedaudz nokā pt pa kā pnē m, tač u tas nav kritiski. Pludmale, jā saka, ļ oti laba gan teritorijas, gan akvatorijas ziņ ā : pludmale smilš aina, ū dens tī rs un silts, ieeja jū rā tomē r diezgan maiga, bet daž iem tā ir + .

Kurū tas pludmale ar rietoš u sauli

Kurutas pludmale

Kurū tas pludmale ar rietoš u sauli

Kurutas pludmale ar rietoš u sauli

Kurutas pludmale, kad saule gandrī z riet


Mani iepriecinā ja bezmaksas sauļ oš anā s krē sli bā ra klientiem. Atnā cu no rī ta, pasū tī ju vismaz pudeli minerā lū dens un atpū ties vismaz visu dienu. Protams, š ā dā glā zē ar vienu minerā lū dens pudeli lieta, kā likums, nav ierobež ota, un klienti pē rk alu, kokteiļ us vai pat kā du vienkā rš u ē dienu, un tas pā rvē rš as kā rtī gā summā , kas tomē r ir visu aprē ķ inu.

KURUTA RESTORĀ NI UN BARI

Par Kurutas sabiedrisko ē dinā š anu gan jā saka, ka tai ir sava specifika: daž ā s iestā dē s uzsvars tiek likts uz pā rtiku, citā s uz Buhā ru. Sā kumā cenas visur ir aptuveni vienā das, ē dienu izvē le neliela, turklā t nereti pietrū kst puse no ē dienkartē norā dī tajiem, un nez kā pē c nav arī desertu. Maksimums, ar ko var paļ auties, ir saldē jums, un arī tad ne visiem tas ir. No Buhā ras: vī ns 3-3.5 uz 0.5 l, 2-3 veidu analī tiskais alus, nu, un kaut kas no stiprā Buhā ras: vē ž i, ouzo, insekticī ds. . . Ar kravu viņ i ī paš i nekaunē jas, bet izsaka komplimentu no iestā des tur kaut kā nepieņ ē ma. Apmeklē jā m Θ Ε Α Cafe (zivju maisī jums (20). . .

).

Rybmix

. . . 8 pē das vienā tvī tā ). . .

8 kā jas

Σ Τ Ρ Ο Φ Η Τ Ο Υ Κ Ο Τ Σ Ι Φ Α (sasmalcinā ts liellopa steiks (7). . .

. . . kebabs (3)). . .

. . . Remundoss (Ρ ε μ ο ν δ ο ς ), Miloš s (Μ Υ Λ Ο Σ ). Pā rē jie restorā ni ir aptuveni vienā di, daudz neatš ķ iras viens no otra. Tā pē c izvē lieties to, kas jums patī k.

Kas attiecas uz otriem, tie ir parastie stieņ i. Š ajā s iestā dē s tiek pasniegti daž ā di dzē rieni, deserti un vienkā rš as uzkodas, piemē ram, sviestmaizes. . .

Sviestmaizes brokastī m

Vairā k sviestmaiž u brokastī s

. . . un burgeri, dzē rieni tiek pasniegti pie daž ā dā m uzkodā m, kā arī bezmaksas ū dens. Vī ns š ā dā s iestā dē s jau ir dā rgā ks, vidē ji 4 glā zē , kokteiļ i vidē ji 8. Kā jau restorā nos, gadā s, ka kaut kas no ē dienkartes nav pieejams. Gadā s, ka vienā iestā dē ir gan restorā ns, gan bā rs, bet tie ir nodalī ti un tiek uzskatī ti par atseviš ķ ā m iestā dē m, nav iespē jams kaut ko pasū tī t no bā ra uz restorā nu un kaut ko no restorā na uz bā ru. Daudzas citas iestā des darbojas lē ni, un jums ir "3 stundas jā gaida nelietis viesmī lis" ((C) "Gazas josla"

5.  diena, ceturtdiena, 15.8. 19.

CEĻ OJUMS UZ POLYLIMNIO Ū DENSKITUMIU KASKĀ DI (Π Ο Λ Υ Λ Ι Μ Ν Ι Ο )


Š is ū denskritums atrodas diezgan tā lu no istabas, tā pē c mē s tur nokļ uvā m 2-3 stundas. Jū s sasniedzat Kharavgi ciemu (Χ α ρ α υ γ ), tad redzē siet norā di uz kazu taku. Š ajā kazu takā...

Kazu taka starp kalniem

. . . apmē ram kilometrs lī dz stā vvietai, ir arī kafejnī ca. Apmē ram 250 m no autostā vvietas ejot lejā pa kazu kā pnē m, atpū tniekiem ir lapene, uz kuras ir uzraksts grieķ u un anglikā ņ u valodā ar apmē ram š ā du: “UZMANĪ BU! CEĻ A NAV PILNĪ GI DROŠ S, IR RISKS KRĪ T AKMEŅ IEM. IEEJA TĀ ATTIECAS UZ JŪ SU RISKU.

Brī dinā juma zī me pie POLYLIMNIO ū denskritumiem

Tā lā k lejā no kalna bū s 200 metri. Taka, kas izklā ta ar akmeņ iem, sasniedz paš u upi, un jū s uzreiz redzat paš u pirmo mazo ū denskritumu.

Viens no mazajiem POLYLIMNIO ū denskritumiem

Ja turpinā siet kā pt augš pus straumei (un celiņ i tur ir tā di, nobraucieni un kā pumi, brī ž iem asi, brī ž iem slideni akmeņ i - tikai ap 300 m, tā pē c nebū s jā uzmanā s), tad brauksiet garā m virknei ū denskritumi un aizplū des. . .

Upe pie POLYLIMNIO ū denskritumiem

Viens no mazajiem POLYLIMNIO ū denskritumiem

Upe pie POLYLIMNIO ū denskritumiem

Upe pie POLYLIMNIO ū denskritumiem

. . . kurā varē si peldē t, un beigā s dosies uz lielā ko no tiem – Kadi (Κ Α Δ Η ).

POLYLIMNIO galvenais ū denskritums

POLYLIMNIO galvenais ū denskritums


Un ū denskritums ir diezgan skaists, tā pē c ir daudz cilvē ku, kas to vē las apmeklē t, un apkā rtē jā s vietas nav ī paš i labas. Arī tur brauc pā rsvarā kompā nijā s, visi cenš as viens otru nobildē t, neļ aujot to darī t citiem. Tač u cī ņ as tā dē ļ nebija. Ezers ū denskrituma priekš ā vietā m ir dziļ š , tā pē c tiem, kas neprot peldē t, jā bū t uzmanī giem. Aiz ū dens priekš kara joprojā m ir tā da ala. Forš a nieciņ a. Tiesa, tajā nav ieteicams mē rī t dziļ umu, jo. alas aizmugurē jā siena iet it kā š ķ ī bi, un tajā uzkā pjot var atpū st galvu un pat iesist. Bet pat tad, ja nesit, tas kaut kā kļ ū st rā pojoš i no tā , ka atrodies zem ū dens un atspiedi galvu pret kaut ko. Bet, no otras puses, atraš anā s zem ledainā , kristā ldzidra ū denskrituma ū dens ir tā ds saviļ ņ ojums, tik uzmundrinoš s! Kopumā iesaku. Ekstrē miem cilvē kiem ir virvju kā pnes, uz kurā m pē c vē lē š anā s var uzkā pt 2-3 metrus augstā klintī un no turienes lē kt ū denī . Un daž i ekstrē mi cilvē ki kā pj vē l augstā k.

Ir arī cits ceļ š uz š o ū denskritumu: kazu takā ir sazarojums, kurā mē s nogriezā mies pa kreisi, bet varē ja iet pa labi. Lī dz vietai ir nepiecieš ams nedaudz ilgā ks laiks, ir arī neliela autostā vvieta un lapene, un pa taciņ u uzreiz nonā ksiet lī dz lielā kajam Kadi ū denskritumam. Bet š im marš rutam, mū suprā t, ir bū tisks mī nuss – bī stams nobrauciens. Mē s redzē jā m, kā daž i cilvē ki iet uz augš u un uz leju, tač u mē s ar to neriskē tu.

Pē c atgrieš anā s mā jā s mē s devā mies gulē t. Un te mū s gaidī ja mī nuss, kas pā rklā jā s ar visiem pā rē jiem. Bet tas jau ir nā kamā s dienas sā kums.

6.  diena, piektdiena, 16.8. 19.

MUGU NAKTS


Kempingā ir vairā ki bā ri un diskotē kas, tač u troksnis no tiem nerada lielu diskomfortu. Tikai š eit 15. augustā Grieķ ijā ir valsts svē tki - Vissvē tā kā s Jaunavas Marijas diena. Bet acī mredzot to tur pieņ emts svinē t ne tik daudz baznī cā , cik laicī gajā garā un diezgan dī vainā veidā : tas jau oficiā li bija 16. augustā ap pulksten 4:00, kad dzirdē jā m apdullinoš u mū ziku, acī mredzot. nā k no kā das tuvē jā s diskotē kas . Turklā t tā nebija tikai izteikti dzirdama mū zika – likā s, ka tā sit smadzenē s ar tvaika ā mura spē ku (interesanti, ko juta tieš i tajā diskotē kā klā tesoš ie. . . ). Tomē r manai tā lredzī gajai sievai bija tā lredzī ba, lai paņ emtu lī dzi pā ris miega komplektus, kas sastā vē ja no melnas maskas, pā ris ausu aizbā ž ņ iem un vā ciņ a tam visam. Es pat nedomā ju, ka ausu aizbā ž ņ i var tik daudz palī dzē t: ja tie ir pareizi ievietoti ausī s, tad pat tik zvē rī gs Mouzon netiks dzirdē ts, labi, varbū t tikai ļ oti, ļ oti maz, kas nebū t nav kritiski. Es nezinu, ko mē s darī tu bez ausu aizbā ž ņ iem, jo. š is murgs atkā rtojā s 3 naktis pē c kā rtas, un 17. un 18. - kaut kur no vieniem naktī lī dz 6-7 no rī ta. Interesanti, ka katru nedē ļ u viņ i rī ko š ā du akustisko izgā ztuvi naktī no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas lī dz saulei, vai arī mums vienkā rš i "paveicā s"...

CEĻ OJUMS UZ OLIMPIJU

Pateicoties miega komplektiem, mums izdevā s diezgan labi izgulē ties, jutā mies diezgan jautri un nolē mā m daž ā dot savu brī vo laiku ar ceļ ojumu uz Olimpiju. No mū su istabiņ as lī dz tur braukt kaut kur 38 km, tā tad ieradā mies 40-50 minū tē s. Biļ etes uz Olimpiju tiek pā rdotas par 12. Tā s ir apvienotas un ietver 3 vietas: paš u senā s Olimpijas teritoriju, arheoloģ ijas muzeju un seno olimpisko spē ļ u vē stures muzeju.

"Akmens" krustcelē s

Pati senā s Olimpijas teritorija ir diezgan forš a vieta visu veidu drupu cienī tā jiem, ko papildina paskaidrojumi par to, kas tā s kā dreiz bija.

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Kaut kas lī dzī gs futbola laukumam. Vā rti noteikti ir nozagti

Olimpijas drupas

Kā da veida nojume

Kā da veida nojume

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Olimpijas drupas

Arheoloģ ijas muzejs. . .

Arheoloģ ijas muzejs

. . . nekas ī paš i interesants: visur ir daudz monē tu, adatu, podu un citu nieciņ u. . .

Visu veidu podi

Visu veidu podi

Š ķ iet, ka š ī maltī te ir ī stā maltī te

daž ā das figū riņ as

daž ā das figū riņ as

daž ā du figū ru tuvplā ns

Zirgs

Senie bā rbekjū

Senie bā rbekjū

. . . es nerunā ju par salauztā m statujā m.

Lauvas galva

Grieķ ijas vizī tkarte – salauztas statujas

Grieķ ijas vizī tkarte ir salauztas statujas

Pietiek arī ar Martinet bruņ ā m.

Senā s bruņ as

Ķ iveres

Arī Seno Olimpisko spē ļ u muzejā nav gandrī z nekā interesanta - galvenokā rt kausi un citi apbalvojumi, kā arī olimpisko spē ļ u dalī bnieku attē li.

Kā das muļ ķ ī bas Olimpisko spē ļ u muzejā

Kausi Olimpisko spē ļ u muzejā

Kausi Olimpisko spē ļ u muzejā un daž as nolā dē tas lietas ugunij, piemē ram,

Statuja Olimpisko spē ļ u muzejā


Mozaī ka Olimpisko spē ļ u muzejā

Mozaī ka Olimpisko spē ļ u muzejā

Ritenis no ratiem (protams, joks) muzejā Olimpiskā s spē les un visā das figū riņ as

Arhimē da muzejs ir daudz interesantā ks (par to nedaudz uz dienvidiem). Pat lī dzā s senā s Olimpijas teritorijai sē ž Sarkanā Krusta darbinieki un puslitra plastmasas pudelē s visiem dala ū deni bez maksas.

Vietē jā Sarkanā Krusta brī vprā tī gie izdala bezmaksas ū deni 0.5 l pudelē s izslā puš ajiem tū ristiem

Ir arī.3 kolonnas, no kurā m varat piepildī t daž us konteinerus ar dzeramo ū deni un nomazgā ties.

Skaļ ruņ i tū ristiem, kuri apdomī gi paņ ē ma lī dzi ū dens tvertni

ARHIMĒ DA MUZEJS

Tas atrodas nedaudz tā lā k no diviem iepriekš ē jiem muzejiem, tomē r, manuprā t, tas bū s daudz interesantā ks par viņ iem. Ir daž ā di ģ eniā li mehā nismi un to darbī bas principu apraksts (lai gan ir daudz skribeļ u). Piemē ram, ir aprakstī ts vā rtu atvē rš anas un aizvē rš anas mehā nisms senajos tempļ os upurē š anas laikā...

Mehā nisma apraksti tempļ a vā rtu atvē rš anai upurē š anas laikā

. . . tiek prezentē tas hidrauliskā s ē rģ eles. . .

Hidrauliskais orgā ns

Hidrauliskā s vienī bas apraksts

. . . lidojoš s kuģ is balož a formā...

Lidojoš s balodis

Lidojoš a balož a darbī bas principa apraksts

. . . sprā dziena katapulta. . .

Katapultu š auš anas sprā dzieni

Sprā dzienā š aujoš as katapultas apraksts

. . . un vē l daudz vairā k. Nu vecis bija attapī gs, neko nevar pateikt. Apraksti ir grieķ u un angļ u valodā , bet, ja jums ir kā das problē mas ar to, tad ir ekrā ni, kuros, savukā rt, tiek rā dī ti video ar mehā nismu darbī bu. Daudzus mehā nismus var izmē ģ inā t pats, ir arī visā das puzles, kuras piedā vā turpat salikt, un ja nevar, tad ir padomi un apraksts kā to izdarī t, un darbinieki arī piedā vā viņ u palī dzī bu. Ieeja muzejā , starp citu, ir bez maksas, pastā v par apmeklē tā ju atstā tajiem ziedojumiem.

7.  diena, sestdiena, 17.8. 19.

NEDA Ū DENSKRITUMS (Ν Ε Δ Α )


Š ajā dienā mē s apmeklē jā m citu ū denskritumu Neda, kas atrodas pie tā da paš a nosaukuma upes. Uz to var braukt no daž ā diem virzieniem, un acī mredzot tur ir vairā ki ceļ i. Nedaudz papē tī juš i kartes, izvē lē jā mies š o marš rutu. Uz š osejas E55 ir norā de uz pagriezienu uz Nedas ū denskrituma ū denskritumu, aptuveni netā lu no Tholo ciema (Θ ο λ ). Pē c tam braucā m Figaleia (Φ ι γ α λ ε α ) ciema virzienā , pirms iebraukš anas ciemā ir virziena rā dī tā js kazu takai, kaut kā ds arheoloģ iskais š vaķ is, un š ķ iet pat ū denskrituma zī me, neatceros. tieš i tā . Apmē ram pē c 120 m ir straujš pagrieziens pa labi stā vā kalnā uz ar akmeņ iem klā tu ceļ u, tač u jau agri bijā m sajū smā : pē c aptuveni 150 m asfaltē tais ceļ š beidzā s un sā kā s kazu taka.

Kazu taka uz Nedas ū denskritumu

Kazu taka uz Nedas ū denskritumu

Daž reiz bija asfaltē ti vai betonē ti ceļ a posmi, tā ds labs serpentī ns, tad augš ā , tad lejā , ar asiem pagriezieniem, brī ž iem pat nav ī sti skaidrs, kur nogriezties ceļ a stā vā nogā zes dē ļ . Pa ceļ am gar ceļ malu sā ka satikties stā voš ā s maš ī nas. Mē s aizbraucā m uz nelielu asfaltē tu stā vvietu, un mums paveicā s - bija viena brī va vieta. No pagrieziena lī dz kazu takai lī dz stā vlaukumam ir aptuveni 4 km. Pē c tam gā jā m pa kazu taku, satikā m pā ris stā voš us auto: viena stā vē ja zem pā rkaroš a akmens, bet otra bija klints malā (to saimnieki riskanti : )), tad karā jā s zī me “ķ ieģ elis”. Pē c 400 metriem no autostā vvietas atradā mies pie kaut kā da suvenī ru veikala.

Kazu taka uz Nedas ū denskritumu un suvenī ru veikalu


Ē nā bija soliņ i, kur cilvē ki atpū tā s. Š ajā vietā bija sazarojums: taciņ a, kas iet kalnā , ar zī mi, ka lī dz ū denskritumam ir 800 m, un kazu taka, kas ved uz upi. Vispirms devā mies lejā pa kazu taku, š ķ ē rsojā m mazu vecu arkveida tiltiņ u pā ri upei uz otru pusi, tur bija neasfaltē ts stā vlaukums ar maš ī nā m. Mē s nezinā m, cik laba ir ieeja no tā s puses, bet no autostā vvietas bija arī kazu taka. Pā rbraukt tiltu ar automaš ī nu uz otru pusi nevar, iespē jams, pā ri tam var vilkt tikai motociklu. Pē c tilta nogriezā mies pa kreisi uz taciņ as un devā mies lejā uz upi. Cilvē ku tur bija maz, daž i cilvē ki peldē jā s mazā atplū dē . Visdziļ ā kajā vietā , kaut kur cilvē ka augumā , ū dens ir ledains, bet karstumā var iegremdē ties. Tad atgriezā mies suvenī ru veikalā un devā mies pa taciņ u uz kalniem. Ja paņ em karti un uzzī mē marš rutu, tad tas tieš ā m izrā dā s kā di 800 metri, bet, kā saka, "uz papī ra bija gludi, bet par gravā m aizmirsa. . . ". Ī sā k sakot, dzī vē , ņ emot vē rā reljefu, iznā k kā di 2 km. Taka š aura, vienā pusē klints, otrā - klints aizā , un diezgan dziļ a. Kazu taka iet augš ā un lejā , jā kā pj pā ri laukakmeņ iem, jā lec pā ri akmeņ iem, jā izklī st lī dzi pretimnā koš ajai cilvē ku plū smai, lai gan labā k teikt, rā pot. Sasniedzā m pirmo mazo ū denskritumu ar atteku. . .

Atteka pie Nedas ū denskrituma

. . . tur no klints nolē ca puiš u bariņ š , nogā zē pat bija iestrē dzis noplucis veikals, pā ri upei tika pā rmests moderns metā la tilts, tiltam vienā pusē piesieta virve, lai bū tu vairā k ē rti izkā pt no ū dens. Kā da kompā nija arī izklaidē jā s upē lejtecē , bet mē s tur lejā netikā m. Tikuš i pā ri tiltam, pa gludu ar ū deni nopulē tu laukakmeni uzrā pā mies virsotnē . Tā kā turp vedoš ā s takas virziens bija iezī mē ts ar krā su, burtiski daž us metrus vē lā k ieraudzī jā m ū denskritumu.

Nedas ū denskritums

Nedas ū denskritums

Neviens nelē ca no akmeņ iem š ajā ū denskritumā , viņ i tikai peldē ja un peldē ja ar kliedzieniem zem ū dens straumes no augš as. Ū dens ir ledus auksts. Nomazgā juš ies, cilvē ki sildī jā s uz akmeņ iem.

Nedas ū denskritums

"Atpū tas vieta" pie Nedas ū denskrituma

Vienā no nogā zē m bija iestrē dzis arī sols, tač u jau vesels, nav sagruvis. Cilvē ku bija daudz, bet pastā v nemitī gs cikls: kā ds aiziet, kā ds atnā k. Peldē ties Neda ū denskritumā ir jautri, lai gan tas ir nedaudz mazā ks nekā iepriekš ē jais. Arī ū dens tur ir vē ss un atsvaidzinoš s.

VAKARS KURUTĀ

Ierodoties Kurutā , peldē ties pludmalē pē c ū denskritumiem uzskatī jā m par lieku un tā vietā pastaigā jā mies pa vietē jo laukumu. . .

Kempinga zona Kurutā

Statuja vai nu auss formā , vai. . . vispā rī gi , katrs izlemj, kā tas izskatā s

Kempinga zona Kurutā

. . . tad mē s vakariņ ojā m restorā nā Milos (Μ Υ Λ Ο Σ ). . .

Ž rač ka ar Buhā ru

Vē l viena aiza

Makaroni

. . . un tad izbaudi silto augusta nakti bā ra otrajā stā vā...

Ielas skats no bā ra 2. stā va

. . . kas, kā izrā dā s, attiecas uz to paš u restorā nu. Paprasī jā m viesmī lei ē dienkarti, uz ko viņ a puspajokam mums atbildē ja, ka viņ a pati ir ē dienkarte, tad pasū tī jā m viņ ai glā zi sarkanvī na (tur ir uz 4).

Tas pats vī ns, tikai ar zibspuldzi


Un dzerš ana bija tik romantiska, ka mē s pasū tī jā m vē l vienu glā zi un pē c tam pā rgā jā m uz kokteiļ iem, kuriem jau bija 8. Mana sieva pasū tī ja Piñ a Colada, un es pasū tī ju Zombie, bet pē c daž ā m minū tē m viesmī le atgriezā s un teica, ka viņ i ir beiguš ies. sastā vdaļ as zombijam, un jautā ja, vai es nevē los izvē lē ties kaut ko citu. Tad es izvē lē jos Longailendu.

Longailenda

Ar Piñ a Colada kokteili situā cija bija nedaudz labā ka: tam bija tikai parasts krē jums, un tad mē s vienojā mies, ka kokteilis tika pagatavots bez tiem.

Piñ a colada

Tā rezultā tā mē s atradā mies kaut kur uz 30. segvā rda. Pē c tam pa ceļ am uz divstā vu mā ju vē lreiz ielū kojā mies Kokla Al Mare kafejnī cā -bā rā un iedzē rā m vē l vienu kokteili. Sieva izvē lē jā s Zemeņ u Margaritu. . .

Zemeņ u Margarita

. . . un es esmu "Zombijs". . .

Zombar

. . . kas netika iegū ts iepriekš ē jā joslā . Tā pat kā iepriekš ē jā s reizē s, kā komplimentu mums ū deni atveda bez maksas.

8.  diena, svē tdiena, 18.8. 19.

EZERU ALA

Teritorija pirms ieejas Ezeru alā

Š ī ala ir atvē rta katru dienu no 9:00 lī dz 17:30. Mē s tur ieradā mies pulksten 15 ar kaut ko. Taciņ a lī dz tai nebija tuvu - kā di 127 km, braucā m kā das 2 stundas. Biļ ete uz alu maksā.9. Apmeklē jums notiek gida pavadī bā un ilgst aptuveni 15-20 minū tes. Gids, starp citu, no angļ u valodas zina tikai “no photo’s, please” (foto un video tur aizliegts uzņ emt), bet ekskursiju viņ š vada valriekstā . No klā tesoš ajiem klausī jā s grieķ i, arī iztulkoju sievai gides teikto un ā rzemju tū ristu grupa saistī bā ar Grieķ iju kaut kur gā ja paš i (neko jau tā pat nesaprot) un klusiņ ā m fotografē jā s. Ala, jā saka, diezgan interesanta, ar stalaktī tiem un stalagmī tiem un, protams, ar ezeriem, kuros tomē r peldē ties nav vē lams, un tā laikam ir nedroš a nodarboš anā s. Š ajā s 15-20 minū tē s mē s pabraucā m garā m tikai nelielai alas daļ ai, patiesī bā , pē c gida teiktā , tā ir daudz lielā ka, bet tur nokļ ū t nav iespē jams. Gids arī paskaidroja, kur, kā ds ir ezeru garums un dziļ ums, kā arī alas velvju augstums, bet kaut kā š ie dati manā atmiņ ā nav saglabā juš ies. Tač u interesenti š o informā ciju var viegli atrast globā lajā tī meklī . Atceļ ā es, attā linoties no gida, bildē ju, un ar zibspuldzi (bez tā s iznā ks kaut kā das blē ņ as)...

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā


Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

Aizliegts fotoattē ls ezeru alā

. . . bet viņ a gā ja diezgan ā tri un turpinā ja kliegt: "lū dzu, nav fotoattē lu" (vai nu viņ a neredzē ja, ka tas esmu es, vai arī aizmirsa, ka es runā ju grieķ u valodā , vai arī viņ a domā ja, ka š ā ds veids praktizē angļ u valodā viņ ai bū tu liels ieguvums). Bet es tomē r fotografē ju, jo. uzskatī ja tā s par savā m morā lajā m tiesī bā m. Vai es samaksā ju naudu? Apmaksā ts. Vai kā ds vai kaut kas cietī s no fotografē š anas procesa? Nē : nebija neviena, kas kaitinā tu ar zibš ņ u gaismu, un ezeri un kaļ ķ i no gaismas netiktu sabojā ti. Vai kā ds kaut ko izdarī s manā vietā ? Visvairā k mani pavadī s lī dz izejai, bet es pati jau soļ oju uz to pusi. Kopumā mums izdevā s uzņ emt daž as fotogrā fijas, neskatoties uz aizliegumiem.

KĀ NOKĻ Ū T ALĀ

Veidojot marš rutu, jā ņ em vē rā , ka alā var nokļ ū t pa daž ā diem ceļ iem. Ir tač u normā li plati ceļ i, ar marķ ē jumu un izciļ ņ u pieturu, un ir š auri, bez marķ ē juma un pieturvietas, kur pat pretimbraucoš ā ir problemā tiska. Mums MAPS. ME telefonā bija uzstā dī ts navigators, kas darbojā s bez interneta (tikai iepriekš jā lejupielā dē vē lamā apgabala karte), un viņ am bija vienalga, kurš ceļ š , viņ š uzbū vē ja ī sā ko ceļ u, savā viedokli, un biež i vien mū s novirzī ja uz kaut kā du dupsi. Š ī iemesla dē ļ man bija iepriekš jā izpē ta kartes Google tī klā , atrodoties dzī vojamā mā jā ar ieslē gtu Wi-Fi, un jā veic piezī mes, pa kuriem ceļ iem iet un kur nogriezties, gluž i pretē ji, tas nav tā vē rts.

KATAKOLO OSTA (Κ Α Τ Α Κ Ο Λ Ο )

Katakolo osta

Daž ā das laivas Katakolo ostā


Tā lā k mē s nonā cā m Katakolo (Κ α τ ? κ ο λ ο ) ciematā (vai, kā to var saukt krievu valodā kartē , "KatakoloN") ar tā du paš u ostas nosaukumu. Pie ostas ir milzī ga autostā vvieta. Kad ieradā mies, tā bija gandrī z tukš a. . .

Autostā vvieta Katakolo ostā

. . . pat brī nī jā mies, paskatī jā mies, vai nav kā das zī mes, kas aizliedz stā vē š anu vai vē sta, ka par to ir jā maksā , un mums par patī kamu pā rsteigumu atklā jā s, ka tā ir bez maksas un stā vē t tur nav aizliegts . Starp citu, kad jau devā mies projā m, stā vlaukums jau bija lī dz pusei aizņ emts un tajā bezgalī gā straumē piebrauca vē l maš ī nas. Vai nu vakarā cilvē ki atgriež as mā jā s, vai arī nā k pastaigā ties.

Krastmalā atradā s Senā s Grieķ ijas tehnikas muzejs "Senā s Grieķ ijas tehnikas muzejs", tač u tas jau bija slē gts. Ostā ir arī dzelzceļ a stacija, no kuras iet marš ruts Katakolo (Κ α τ κ ο λ ο ) - Pyrgos (Π ρ γ ο ς ) - Olimpija ar starppieturā m (informā ciju var atrast tajā paš ā Grieķ ijas dzelzceļ a vietnē http://www. trainose. gr).

Ostā vajadzē ja bū t labiem zivju krodziņ iem. Tač u tie, kas atrodas tieš i pie ostas, mums likā s kaut kā apš aubā mi, un nolē mā m pastaigā t nedaudz tā lā k, kur atradā m vē l vienu krodziņ u - Marina Restaurant, paš ā pludmales sā kumā pē c ostas. Cilvē ku tur nemaz nebija, tā pē c bijā m ļ oti gaidī ti. Mē s paņ ē mā m 8 kā ju (9). . .

8 kā jas

. . . spageti ar jū ras veltē m (12), menca ar carte biezeni ar ķ iploku mē rci (7). . .

Menca ar carte biezeni

. . . un puslitrs baltvī na (5). Garš ī gas zivis tur kopumā izrā dī jā s. Vienī gais, kas mani kaitinā ja, bija lapsenes, ievē rojamā skaitā . Pati pludmale ir tik tā da, kaut kā das pelē kas smiltis, un ū dens š ķ ita ne tas tī rā kais. Varbū t ir labā kas vietas tā lā k no ostas, bet jū s nevē laties peldē ties š ajā vietā .

KAĶ I

Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Раковина
Киска у апартаментов Giovanni Mare
Киска у апартаментов Giovanni Mare
Раковина крупным планом
Общий вид номера в апартаментах Giovanni Mare
Плоско-настенный телевизор, зеркало
Халявно-ключевой сундук
Коридор снаружи номера
Пляж в Куруте с заходящим солнцем
Душкабина
Холодильник с морозильником, открытый
Потолок в апартаментах Giovanni Mare
Пляж в Куруте с почти зашедшим солнцем
Прихожая
Холодильник
Пляж в Куруте с заходящим солнцем
Пляж в Куруте
Пляж в Куруте с заходящим солнцем
Пляж в Куруте
8-ног
Кровать
Рыбмикс
Пляж в Куруте с заходящим солнцем
Балкон
Пляж в Куруте с заходящим солнцем
Пляж в Куруте
Здание апартаментов
Пляж в Куруте
Балкон с видом на парковку
Конфетница и пульты (если кто еще не разобрался, слева - от зомбоящика, справа - от кондюшника).
Сэндвичи на завтрак
Десертец какой-то
Еще сэндвичи на завтрак
Кебаб
Коктейль
Любезно одолженная кофемашина + арбуз
Стейк
Горы у водопадов POLYLIMNIO
Горы у водопадов POLYLIMNIO
Горы у водопадов POLYLIMNIO
Предупреждающая вывеска у водопадов POLYLIMNIO
Один из мелких водопадов POLYLIMNIO
Коктейль
Речка у водопадов POLYLIMNIO
Речка у водопадов POLYLIMNIO
Заводь у водопадов POLYLIMNIO
Козлотропа между гор
Один из мелких водопадов POLYLIMNIO
Речка у водопадов POLYLIMNIO
Один из мелких водопадов POLYLIMNIO
Речка у водопадов POLYLIMNIO
Основной водопад POLYLIMNIO
Основной водопад POLYLIMNIO
Заводь у водопадов POLYLIMNIO
Основной водопад POLYLIMNIO
Один из мелких водопадов POLYLIMNIO
Речка у водопадов POLYLIMNIO
Речка у водопадов POLYLIMNIO
Тропа у водопадов POLYLIMNIO
Речка у водопадов POLYLIMNIO
Коняшка
Что-то похожее на футбольное поле. Ворота, наверное, сперли.
Древний мангал
Фигурки
Фигурки
фигурки всеразличные крупным планом
Фигурки лап различных зверюг
Еще фигурки
Это, кажись, хреновина для приготовления жрачки
Шлемы
Дверные ручки?
Мост через речку на пути в Олимпию
Еще фигурки
Горшки всякие
Еще фигурки
Древний броник
Что-то похожее на футбольное поле. Ворота, наверное, сперли.
Какой-то однорукий монстр
Развалины Олимпии
фигурки всеразличные
Развалины Олимпии
Горшки всякие
Горшки всякие
фигурки всеразличные
Горшки всякие
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Колонна
Развалины Олимпии
Какой-то сарайчик
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Пересохшая речка на пути в Олимпию
Развалины Олимпии
Какой-то сарайчик
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Какой-то сарайчик
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Какой-то сарайчик
Какой-то сарайчик
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Летающий голубь
Развалины Олимпии
Пересохшая речка на пути в Олимпию
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Волонтеры из местного
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Колонки для туристов, предусмотрительно захвативших с собой емкость для воды
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Пересохшая речка на пути в Олимпию
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Археологический музей
Львиная башка
Развалины Олимпии
Визитная карточка Греции - битые статуи
Шлемы
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Влюбленная парочка
Какие-то хрени в музее Олимпийских игр
Еще один мутант
Развалины Олимпии
Рог и ухо быка
Надо же, почти целая статуя
Развалины Олимпии
Какой-то мутант
Древняя стеклотара
Развалины Олимпии
Визитная карточка Греции - битые статуи
Развалины Олимпии
РазвалинРазвалины Олимпииы Олимпии
Визитная карточка Греции - битые статуи
Кубок в музее Олимпийских игр
Развалины Олимпии
Кубки в музее Олимпийских игр и какие-то хреновины для огня вроде
Бычара
Статуя в музее Олимпийских игр
Кубки в музее Олимпийских игр
А вот этой руки оторвали
Развалины Олимпии
Визитная карточка Греции - битые статуи
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Древняя стеклотара
Развалины Олимпии
Руль от колесницы (шутка, конечно) в музее Олимпийских игр и всеразличные фигурки
Развалины Олимпии
Деревья, постоянно орошаемые специальной поливалкой
Развалины Олимпии
Развалины Олимпии
Катапульта, стреляющая очередями
Фонтанчик
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums