Pērku kažoku Kastorijā.

30 Septembris 2018 Ceļošanas laiks: no 09 Jūlija 2018 ieslēgts 21 Jūlija 2018
Reputācija: +88.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š ajā stā stā es vē los dalī ties pieredzē par kaž oka iegā di Grieķ ijā paš ai. Nolē mu š o uzdevumu apvienot ar brī vdienā m pludmalē . Divi putni ar vienu akmeni. . . Ceļ ojuma laiks 2018. gada jū lijs

Š is bija mans otrais brauciens uz Grieķ iju pē c kaž oka. Pirmā notika pirms 8 gadiem un bija daļ a no kaž oku tū res. Nevaru teikt, ka toreiz viss izvē rtā s ļ oti labi, bet biju apmierinā ts. Tiesa, daudzas nianses par š ā dā m ekskursijā m man toreiz nebija zinā mas un par to uzzinā ju tikai pē c atbraukš anas mā jā s. Un ļ oti nož ē loju, ka toreiz neizpē tī ju informā ciju internetā .

Š oreiz nolē mu sagatavoties labā k un kopš pavasara sā ku pē tī t apskatus un publikā cijas par š o tē mu internetā , mē ģ inot nodalī t reklā mu no patieš ā m nepiecieš amā s informā cijas. Mē rķ is bija iegā dā ties kvalitatī vu blackglam kaž oku. Un, ja tas izdodas par naudu, tad katrai dienai ir kaut kas vienkā rš ā ks.


Viesnī ca tika izvē lē ta ilgu laiku. Es gribē ju zelta vidusceļ u. Un lai kaž oks paliek un pieklā jī gi atpū š as. Rezultā tā es rezervē ju ar interneta starpniecī bu uz 12 naktī m divvietī gu numuru viesnī cā Athos Palace 4 * ar skatu uz jū ru un "viss iekļ auts" ē dinā š anu diviem pieauguš ajiem un pusaudzim par 14.000 rubļ u.

Hotel ATHOS PALACE Skats no balkona.

Ī sumā sakot, viesnī ca noteikti ir nogurusi, tač u jū s joprojā m varat tajā normā li atpū sties. Ē diens nav daudzveidī gs, bet diezgan kvalitatī vs un garš ī gs. Tu nepaliksi izsalcis. Visi dzē rieni, izņ emot alu, ir surogā ti, ķ ī miskas vielas un pulveri. Istabas ir mazas un vecas, tač u tajā s var gulē t un pā rģ ē rbties. Skats no loga, ja uz jū ru, ir vienkā rš i lielisks. Jū s uzreiz piedodat viesnī cai visas mazā s aplodas. Pludmale ir lieliska. Vispā r, ja nepā rmaksā , tad tas ir diezgan normā li.

Grieķ ijā galvenā kaž oku galvaspilsē ta ir Kastorijas pilsē ta, kas atrodas pā ris stundu brauciena attā lumā no Salonikiem. Mazā ki tirdzniecī bas centri ir Paralia Katerinis un Kallithea pilsē tas. Viss pā rē jais ir atseviš ķ i veikali un tā tā lā k

Mana viesnī ca atradā s pā ris kilometrus no Kalitejas. Varē ja noiet divdesmit minū tē s vai par taksi samaksā t 5 eiro.

Pilsē tā ir vesela gara iela ar kaž oku veikaliem. Mazā kā s joslā s redzē ju arī vairā kus veikalus.

Daudzi nosaukumi man neko neteica, lai gan pē dē jo trī s mē neš u laikā jau biju izlasī jis daudz informā cijas, un daž i no tiem piederē ja diezgan labi zinā miem zī moliem, tač u tie bija mazā kumā . Tā kā plā nos vē l bija jā brauc uz Kastoriju, tad pietika ar vienu vakaru pastaigā ties un pajautā t cenu. Raugoties uz priekš u, teikš u, ka Kastorijā sortiments izrā dī jā s daudz bagā tā ks. Viena zī mola veikali Kastorijā un Kallitē ir ļ oti atš ķ irī gi, nevis par labu pē dē jam. Š eit drī zā k aprē ķ ins ir balstī ts uz tū rista slinkumu un grū tī bā m nokļ ū t kā dā tā lā vietā sveš ā valstī .


Halkidiki, jo ī paš i Kasandrā , kur mē s dzī vojā m daudz viesnī cā s un tū ristu. Un ne visi dosies kaut kur tā lu, lai kaut ko salī dzinā tu vai redzē tu. Lielā kā daļ a dod priekš roku kaž oku paņ emš anai uz vietas. Manuprā t, tā ir kļ ū da. Iztē rē jot ne vairā k kā.100 eiro par automaš ī nu un benzī nu, jū s varat ietaupī t daudz vairā k. Vē l viens neliels padoms. Ja viesnī ca neatrodas gluž i nomalē , nomā jiet automaš ī nu nevis paš ā viesnī cā , bet gan mazos nomas birojos, kuru Grieķ ijā ir daudz ik uz soļ a. Un nevajag neko bloķ ē t uz kartes, un tad nebū s problē mu ar apdroš inā š anu. Vienkā rš i paņ em pilnu un viss. Atš ķ irī bā no tā s paš as Spā nijas vai Itā lijas, tas gandrī z nedublē s ī res izmaksas. Raugoties uz priekš u, teikš u, ka mē s paņ ē mā m Ford Focus par 50 eiro uz vienu dienu, un gā ze mums izmaksā ja tikpat. Tā ir izdevuma cena, ceļ ojot uz Kastoriju. Un, ja jū s esat divi vai jū s pat varē tu sadarboties ar kā du no viesnī cas, kā mē s to darī jā m, tas parasti ir lē ti.

Ir vē l viena iespē ja iegā dā ties kaž oku slinkiem tū ristiem, kas atpū š as Halkidiki. Gandrī z no jebkuras viesnī cas Mouzenidis ceļ vež i bez maksas aizvedī s uz tirdzniecī bas centru ENIGMA (Nea Moudania).

Un nav svarī gi, vai esat viņ u klients vai nē . Mē s rezervē jā m ceļ ojumu paš i, tač u ar to nebija nekā du problē mu. Tirdzniecī bas centrs ir labs. Gandrī z visi veikala darbinieki ir krievvalodī gi, ar sapratni problē mu nebū s. Vairā k nekā puse centra veikalu ir kaž oki. Ir daudz parastu suvenī ru veikalu, kuru preč u klā sts ir nemainī gs, lai kur jū s atrastos Grieķ ijā . Ir drē bes, ā da, aksesuā ri un tā tā lā k. Bet tas jau ir otrajā plā nā , galvenais ir kaž oki.

Gluž i kā Kallitē , ir zinā mi zī moli, bet ir tā di, kuru nosaukums, cī tī gi pē tot š o tē mu, ne reizi nav nā cis internetā . Zī molu veikali noteikti izskatī jā s daudz labā k. Mē s staigā jā m daudz, gā jā m ilgi. Viņ i to varē ja izdarī t ā trā k, bet, ja jū s tika ievesti organizē ti, tad jū s atgriezī sities kopā ar visiem. Mē ģ inā ts uzvilkt mē teļ u kaudzi. Bija arī tā di, kuriem patika. Un cenas mums it kā bija piemē rotas, bet nolē mā m nesteigties un neko nepirkt pirms brauciena uz Kastoriju, lai gan kā rdinā jums bija liels. Pē rciet to un nekur nav jā dodas. Kā rā dī ja turpmā kā prakse, mums bija taisnī ba. Protams, Kastorijā izvē le nav daudzkā rt, bet gan daudzkā rt lielā ka.

. Vispā r, ja kā du nekaitina mazā izvē le un varbū t nedaudz augstā ka cena, bet kaitina doties kaut kur tā lu, tad Enigma ir diezgan labs variants.


Tā tad Kastoria. Mē s tur nokļ uvā m nedaudz vairā k kā divā s stundā s. Ceļ š ir lielisks. Divreiz maksā jā m 1-20 un 2-40, bet tas bija tā vē rts. Ā truma ierobež ojums ir 130, droš i var braukt ar 150. Maš ī nu tikpat kā nav. aiz loga ir skaistums, it ī paš i, kad uzkā pjat kalnos tuvā k Kastoriai. Pilsē ta, kā atcerē jā s pirms astoņ iem gadiem, tā da ir palikusi. Vispā r nekas nav mainī jies. Pat zī mes ir vienā das. Es atceros pamanā mu grafiti pie vienas mā jas sienas, tā pē c tas palika š ā dā vietā .

Atrast kaž okā du rū pnī cas Kastorijā ir viegli. Gandrī z visi no tiem atrodas tieš i pie š osejas, pa kuru jū s dosieties uz Kastoria. Kaut ko palaist garā m milzī go zī mju dē ļ nav iespē jams. Tie sā kas kā dus 4-5 kilometrus no paš as pilsē tiņ as, un, iebraucot tajā vē l piecsimt metru, pretī nā k mazā ki veikaliņ i. Tā tad tie atrodas tā lā k viens no otra pā ris trī ssimt metrus, tad pa labi, tad pa kreisi pa š oseju ā rpus pilsē tas. Paš ā pilsē tiņ ā veikali gandrī z rindā un visi ceļ a kreisajā pusē . Ezers bū s labajā pusē . Tiem, kuri baidā s nā kt paš i un kaut ko neatrast, informē ju, ka jū su bailes ir veltī gas. Viss ir ļ oti vienkā rš i. Turklā t internetā vietnē YouTube es redzē ju vairā kus video, kā braukt pa š oseju Kastorijā pa kaž oku rū pnī cā m ar nosaukumiem. Kuru vajag atrast. Es neiesaku jums mē ģ inā t apiet visas rū pnī cas. Tas ir nereā li vienā dienā . Vislabā k jau iepriekš izvē lē ties č etras, piecas jā redz, bet pā rē jā s, kā izrā dā s. Internetā ir daudz informā cijas par š o tē mu, un jū s, iespē jams, jau esat ievē rojuš i vadlī nijas vai grasā ties to darī t, pretē jā gadī jumā jū s tagad nelasī tu š o tekstu.

Uzdevums bija atrast mē teli no Blekglamas un, ja palika nauda, ​ ​ tad ko vienkā rš ā ku, aiziet uz maiznī cu, kā saka.

Pirmā rū pnī ca manā sarakstā un pirmā , ko redzē sit, tuvojoties Kastorijai, ir MANZARI. Mē s sā kā m ar viņ u. Ir daudz jebkā da veida kaž oku, krā su un kaž okā du. Izmē ģ inā jā m vairā kus modeļ us un prasī jā m cenu. Izskatā s labi, lai gan cena ir nedaudz augstā ka nekā gaidī ts. Ļ oti jauki pā rdevē ji. Var redzē t, ka mū s negribē ja laist, bet kaut kā stulbi bū tu aiziet uz pirmo veikalu un tur nopirkt kaž oku, nesalī dzinot cenas, kvalitā ti vai modeļ us. Teorē tiski jū s varē tu kaut ko nopirkt, lai apgrieztos un atgrieztos. Bet pē c plā na vē l bija rū pnī cas un mē s negribē jā m no tā atkā pties.


Tā lā k pa ceļ u uz Kastoria, pē c divsimt metriem apstā jā mies pie Gliagias rū pnī cas (varē ju kļ ū dī ties ar burtu nosaukumā ). Tas nebija plā nos, bet izmē rs iedvesa cieņ u. Mē s nevarē jā m tikt garā m. Cenas ir pievilcī gas. Vē lā k, apmeklē jot vairā kas Kastorijas rū pnī cas, sapratā m, ka š ī rū pnī ca ir laba tiem, kas vē las kaut ko iegā dā ties lē ti un bez ī paš ā m pretenzijā m. Š eit apskatī jā m vienu ī su kaž ociņ u no sē rijas tā diem, kas ir vienkā rš ā ki, klasiskā valriekstu krā sā , bet tā kā vē l neesam paveikuš i maksimā lo uzdevumu, atcerē jā mies un devā mies tā lā k.

Tad bija MANAKAS rū pnī ca. Mū su nepieredzē juš ajai acij mē s neatradā m daudz atš ķ irī bu no iepriekš ē jā s. Un kaž oki un cenas ir aptuveni vienā das.

Tā lā k bija arī vairā kas lielas rū pnī cas, tač u mē s nolē mā m koncentrē ties uz tā m, kuras sā kotnē ji nolē mā m apmeklē t. Tā nu gā jā m garā m. Ja visu apiesi, tad nepietiks ne laika, ne spē ka.

Nā kamā AVANTI rū pnī ca. Š ī ir otrā , kuru esmu ieplā nojusi obligā tā vizī tē . Tas jau ir pie Kastorijas ceļ a kreisajā pusē . Nav iespē jams pabraukt garā m un to nepamanī t. Ir daudz mē teļ u. Uzreiz skaidrs, ka ir gan kvalitatī vi, gan interesanti modeļ i, tač u, tiklī dz bija runa par cenā m, tā uzreiz pazuda interese kaut ko mē rī t tā lā k. Es rakstī š u uz priekš u. Š eit ir dā rgi. Nedomā ju, ka citā s rū pnī cā s ir apmē ram tikpat sliktā ka kvalitā te. Ja jautā jums par cenu netraucē , tad ļ oti laba vieta. Nolē mā m, ja neko neatradī sim, tad atgriezī simies.

Nā kamais sarakstā MOUSIOS. Tas atrodas netā lu no AVANTI. Vē l piecsimt metru uz Kastorijas pusi, bet jau labajā pusē . Par š o rū pnī cu ir lasī tas tikai labas lietas. Internetā ir daudz atsauksmju, tač u neviena slikta nav. Tas bija pat interesanti. Salonā nav tik daudz kaž oku kā nevienā no iepriekš ē jā m rū pnī cā m, bet kopē jais iespaids ir daudz labā ks. Kaut kā viss ir vienā stilā vai kā . Un jū s varat redzē t visas vienā das kvalitā tes mē teļ us. Nav sliktā ku vai labā ku mē teļ u. Nav acī mredzamu nelikvī du aktī vu un noliktavas sajū tas, kur katra bū tne ir savienota pā rī un ir neskaitā ma.


Mē s izmē ģ inā jā m vairā kus mē teļ us. Man patika pā ris varianti. Bet tad Nikolass devā s uz zā les otru galu un atgriezā s ar aitā das mē teli. Viņ š saka – lū k, tavs kaž ociņ š . Es zinu precī zi. Es nezinu, kā da viņ am bija acs un kā viņ š saprata, kas man ir vajadzī gs, bet tieš ā m tas bija š ī s dienas interesantā kais variants. Arī par cenu viss atbilst. Un interesanti, ka pieeja nav tā da kā visiem citiem. Lazaross teica, ka varē tu man iedot divreiz augstā ku cenu, paslavē t kvalitā ti un pateikt, ka tā ir dā rga, jo tā ir labā ka par visiem, un tad nomest 30-40% un visi bū tu priecī gi. Beigā s viņ š teica, ka kopš mē s pie viņ iem nonā cā m, viņ š man tagad sauc galī go cenu un ļ auj man iet uz visā m č etrā m pusē m meklē t kaut ko labā ku un lē tā ku. Un ka viņ š noteikti zina, ka mē s atgriezī simies. Kopā.2200 eiro lī dz ceļ galam ar kapuci 46. izmē rā , š ķ ē rsgriezums no apbrī nojama blackglam.

Mē s devā mies tā lā k. Pa ceļ am nā kamā s rū pnī cas bija P. K. Z. un ALESSANDRO BOSSO. Arī par otro bija labas atsauksmes internetā , bet par pirmo savu kaž oku iegā dā jos pirms astoņ iem gadiem. Viņ a bija labi valkā ta, bet, kā vē lā k sapratu, es daudz pā rmaksā ju.

Vietnē P. K. Z. pat neko nemē rī ja. Valkā jiet mē teļ u pā ri. Viens ir blackglam, viens ir grafī ts. Cena bija diezgan augsta, bet teica, ka kā ds atnā ks un uztaisī s lielu atlaidi. Godī gi sakot, es ī sti negribē ju. Man vairā k patika blackglam Mousios, un lē tā kais variants acī mredzot izskatī jā s izdevī gā ks GLIAGIAS vai MANAKAS. . Aizbraucā m bez nekā . Divi vai trī s kaž oki tika pielaikoti un apturē ti. Mē s nolē mā m iet tā lā k.

Pē dē jais rū pnī cas veids paš as pilsē tas priekš ā ir NAOMI. Viņ i skrē ja. Viņ i to juta, savija, viņ i pat neko nemē rī ja. Izskatā s, ka mē telis ir labs, bet kaut kas nav kā rtī bā . Viņ iem nebija tā , kas mums bija vajadzī gs. Ļ oti noguris.

Pē dē jā rū pnī ca manā sarakstā bija CHRISOS. Š ī rū pnī ca jau atrodas paš ā pilsē tā , bet patiesī ba vairs nebija pietiekami spē cī ga.

Kopumā mē s nolē mā m atgriezties pie MOUSIOS FURS, lai iegū tu blaglam un pie GLIAGIAS, lai iegū tu vienkā rš ā ku ī su kaž oku.

Kad Lā cars mū s atkal ieraudzī ja, viņ š nebija pā rsteigts. Kaž ociņ š karā jā s atseviš ķ i un gaidī ja mū s, un zī mola soma jau stā vē ja blakus.

Turklā t, kamē r bū tī ba un lieta redzē ja garu kaž oku rindu, kas bija pā rklā ta ar audumu pie sienas. Viņ a jautā ja, kas tur ir. Kaž oki izrā dī jā s ļ oti pieklā jī gi, vienkā rš i brū na klasika. Pat ne gluž i brū ns, krā sa tā da pati, bet ar dzirksti. Lazaross teica, ka š ie ū deļ u kaž oki ir no viņ u paš u saimniecī bas un, ja mē s vē lamies kaut ko no tā s iegā dā ties, viņ š varē s piedā vā t tā du cenu, ka mē s nevaram atteikties, jo ī paš i tā pē c, ka tas bū tu otrais kaž oks. Mē s tos pā rklā jā m, lai kaž oks neizbalē tu no spē cī ga apgaismojuma.


Un mē s izvē lē jā mies to paš u. Noteikti ne tas, kas bija sā kotnē ji plā nots, bet arī lielisks variants. Kopumā ņ ē mā m abus. Kopš manas ieraš anā s no Grieķ ijas ir pagā juš as gandrī z trī s nedē ļ as. Š o apskatu nerakstu steigā , bet jau atdzisusi no ceļ ojuma. Mē teļ i ir lieliski. Esmu pā rliecinā ts, ka izdarī ju pareizo izvē li.

Es gribē tu nedaudz rezumē t. Pirmais un svarī gā kais ir tas, ka, ja nepiecieš ams grieķ u kvalitatī vs kaž oks un plā nojat to iegā dā ties uz vietas, tad nevajag slinkot un nokļ ū t Kastorijā . Un tikai uz Kastoriju. Tas joprojā m bū s daudz lē tā ks nekā mā jā s. Un mā jā s tā dus kaž okus neatradī si. Viena Ķ ī na. Jā , un no tū rista viedokļ a tas ir interesanti. Pilsē ta patieš ā m ir ļ oti skaista.

Runā jot par kaž oku cenā m kopumā , tur visi vienbalsī gi saka, ka tā s ir pie vē sturiskā minimuma. Tā das cenas nav bijuš as ļ oti ilgu laiku. Krī ze. Es pats pirms astoņ iem gadiem paņ ē mu savu ī so kaž oku par 3200. Tagad daudz labā ku kaž oku par 2200. Sajū ti atš ķ irī bu.

Labs ceļ ojums un labi ceļ abiedri. Liec like, raksti komentā rus. Es ceru, ka mans stā sts jums noderē s.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Отель ATHOS PALACE Вид с балкона.
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums