Halkidiki-Saloniki

20 Jūnijs 2016 Ceļošanas laiks: no 19 Maija 2016 ieslēgts 01 Jūnijs 2016
Reputācija: +13
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sveiki visiem. Vē los padalī ties iespaidos par mū su atvaļ inā jumu Halkidiki pussalā . Maijā atpū tā mies, jo š ajā laikā apmeklē tā ju nav pā rā k daudz un laiks ir lielisks - temperatū ra biež i nesasniedz 30 grā dus. Mums bija š ika viesnī ca - Pomegranate. Pakalpojums š eit ir visaugstā kajā lī menī . Mouzenidis Travel puiš i mū s sagaidī ja, palī dzē ja svē tkos, arī vienmē r nā ca pie viņ iem pē c padoma!


Iespē jams, vienu no spilgtā kajā m emocijā m, kas saistī tas ar Halkidiki, atstā ja viesoš anā s Grieķ ijas ziemeļ u galvaspilsē tā Salonikos. Pirmkā rt, nav tā lu jā brauc - 40 minū tes no mū su viesnī cas, otrkā rt, jau autobusā jū s sā kat iepazī ties ar galvenajiem pilsē tas apskates objektiem, orientē ties tā s ielā s un pamazā m tajā iemī lē ties. Nokļ uvā m Akropolē - tas ir, senā s pilsē tas augstā kajā punktā , un kā ds skats paveras no turienes! Katru reizi, ierodoties Grieķ ijā , mē s to atklā jam no jaunas puses, un Saloniki kļ uva par vē l vienu pā rsteigumu. Gids mū s iepazī stinā ja ar pilsē tas vē sturi, ē ku iezī mē m un nosaukuma izcelsmi.

Ekskursija izvē rtā s ļ oti daudzpusī ga – var apmeklē t vē stures pieminekļ us, pareizticī go baznī cas un vē l ir laiks iepirkties. Š eit ir tik harmoniski apvienotas senā s imperatora pils drupas un grafiti ielu mā ksla!

Starp citu, Saloniki ir pilsē ta ar miljonu cilvē ku, tač u, neskatoties uz visu, dzī ve š eit ir ļ oti mē rena, bez kņ adas, kā tas patī k grieķ iem. Klī dā m pa š aurajā m ieliņ ā m un visur satikā m mā jī gas kafejnī cas, kur atpū š as jaunieš i, mazus veikaliņ us ar rokā m darinā tā m rotaslietā m, augļ u un saldumu bodes. Noteikti pastaigā jieties pa krastmalu, lai apskatī tu pilsē tas simbolu – Balto torni. Un vesels kvartā ls ar krodziņ iem!

Rezultā tā mē s atkal devā mies uz Salonikiem, tač u iepirkš anā s nolū kos, un atkal bijā m apmierinā ti! Tā pē c noteikti iepazī stiet Saloniku pilsē tu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums