GRAMVOUSAS SALA UN BALOS LAGŪNA

11 Jūnijs 2013 Ceļošanas laiks: no 16 Maija 2013 ieslēgts 23 Maija 2013
Reputācija: +75
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

GRAMVUSA SALA UN BALOS LAGŪ NA.

Gramvousa pils un Balos lagū na.

Tam ir jā bū t š eit!

Uz mū su planē tas ir daudz debesu vietu, un š ī ir viena no tā m.

Par to ir daudz rakstī ts internetā , daudz fotogrā fiju un piezī mju no tū ristiem - bet š ā ds ceļ ojums vienkā rš i nevar neatstā t zī mi atmiņ ā!

Tā pē c, ja atrodaties Krē tas rietumos, novē lu jums noteikti atlicinā t kā du dienu atvaļ inā jumā , lai ceļ otu uz š o paradī zi! Patieš ā m, lai nokļ ū tu š eit no citā m Krē tas vietā m, tū risti ceļ ā pavada 3 stundas!

Par š o iespē ju uzzinā jā m nevis no viesnī cas gida - gidu ignorē š ana ir kļ uvusi par paraugu, ko radī jis laimī gais laika izjū tas trū kums atvaļ inā jumā , ar ko nelepojamies, bet arī nejū tamies.

Izlē muš i uz salas ieraudzī t ko ī paš u, tikko devā mies uz vienu no daudzajā m Platanias ekskursiju tirdzniecī bas vietā m uz ielas.


Laipnā vadī tā ja stā stī ja par brī niš ķ ī go lagū nu, bet viņ u autobusi turp ved tū ristus ceturtdien, piektdien un sestdien - š ajā s dienā s mē s jau uz Krē tu skatī tos tikai fotogrā fijā lietainajā Ukrainā.

Atradā m izeju – mums tika sniegtas detalizē tas instrukcijas, kā patstā vī gi tikt lī dz vistā lā kajam rietumu punktam Kissamos ostā , netē rē jot par pā rsē š anos papildus 15 eiro.

Katru dienu 8:30 no rī ta izbrauc autobuss no Hanjas, kas, apstā joties visā marš ruta garumā , ap 10:00 visus nolaiž tieš i pie kuģ iem. Kusamos ostā kruī zā Gramvousa-Balos. Kuģ iem pienā kot ap 18:00, turpat jū s gaidī s arī marš ruta autobuss.

Tā kā autobuss ir tikai viens, tad ļ oti uztraucā mies, ka to nepalaiž am, un dejojā m zem jau tā karstā s saules apmē ram 20 minū tes, lī dz 9:00 mū s savā ca mū su pieturā Pyrgos Psilonerou.

Kā jebkurš cits Krē tas autobuss, arī tas izrā dī jā s ļ oti ē rts - grū ti liegt sev prieku nogulē t stundu par 4-5 eiro iztē rē š anu transā ar lielisku mū ziku, kondicionieri, kā ju dē ļ iem un nolaiž amiem sē dekļ iem : ).

Osta ir diezgan gleznaina un maza. Jū s varat viegli redzē t vienstā va stendus, kur viņ i pā rdod biļ etes uz kuģ iem. Noteikti paņ emiet lī dzi bukletu par ceļ ojumu - tajā iegū sit visu nepiecieš amo informā ciju ar vē sturiskā m atsaucē m - patiesī bā to paš u uzzinā jā t no gida, kurš iegā dā jā s š ā du ekskursiju no viesnī cas gida.

Milzī ga divstā vu kuģ a biļ ete maksā.25 eiro, plus 2 eiro - eko nodoklis.

Kuģ i kursē pē c pilnī bas, un, tā kā maijs vē l nav sezona, mums bija 40 minū tes, lai izpē tī tu kuģ i.

Š eit viss ir radī ts cilvē kiem - milzī gi soli un galdi, plaš as vannas istabas ar kondicionieri, liela virtuve ar sadales letē m, kur ir visā di dzē rieni un uzkodas, un pilna maltī te (starp citu, cenas neatš ķ iras no iestā de pilsē tā ). Otrajā stā vā ir bā rs.

Vispā r jau stundu pirms pirmā s izvietoš anas vietas ir ko darī t, turklā t vē rot neticamā s ainavas abā s pusē s. Seš ā s valodā s tiek sniegta informā cija par ceļ ojuma grafiku, vē sturiskiem faktiem un uzvedī bu uz kuģ a.


Lī dzi paņ ē mā m augļ us, bet ū deni var nopirkt uz kuģ a. Kā arī Ritsina, ekskluzī vs Krē tas vī ns, kura degustā ciju nez kā pē c aizbraucā m uz š o braucienu. Š o ir vē rts izmē ģ inā t, baltvī ns amatieriem, piesā tinā ts ar priež u sveķ iem un ar pā rsteidzoš i neaizmirstamu Ziemassvē tku eglī tes garš u un aromā tu. To pā rdod š ajā s pudelē s.

Pē c stundas, jau š ķ ietami emociju un atmiņ u piepildī ti, devā mies uz salu. Nav iespē jams aprakstī t š o prieku no tā , ko viņ š redzē ja!

Un pirmais, ko vē lies darī t, ir ienirt š ī s jū ras debeszilā , uzrakstī t tuviniekiem SMS “Es esmu laimī gs” un atstā t kuģ i aiz muguras. Acī mredzot, lai izvairī tos no piektdienu blī vi apdzī votā s salas - mobilā savienojuma nav vispā r. Apmē ram desmit minū tes, vaļ ē jā m mutē m elsot par skatiem uz cietoksni no absolū ti dzidra ū dens.

Bet visi uzkā pj pa kā pnē m uz cietoksni, un nomazgā juš ies un vē l nezinot, kā ds ceļ š mū s sagaida, steidzā mies pē c jau svī stoš ajiem un daž ā dā s valodā s lamā još ajiem tū ristiem.

Ceļ š zem dedzinoš ā s saules ir grū ts, ar katru metru arvien grū tā k pā rvarē t no akmeņ iem veidoto pakā pienu lī dzī bu - kā jas slī d, traucē no peldkostī ma izmirkuš ā s drē bes. Paņ emiet lī dzi minimā lo lietu daudzumu un pē c iespē jas vairā k aizsedziet no saules.

Kā pjam augš ā starp klusajiem tekilas kaktusiem, akmeņ iem, ē rkš ķ ainiem sarkaniem krū miem...Visur ir Kri-Kri pē das, bet paš as kazas nav atrastas.

Š ī s pū les ir tā vē rtas! Harmonijas, miera pilnī bas, klusuma un pilnī ga klusuma sajū ta. Es atceros vienī go domu manā galvā : "Tas bija š eit pirms manis un bū s š eit pē c manis. "

Vē ju dieva sala neiepriecinā ja pat ar vieglu vē jiņ u. Gaiss vienkā rš i stā vē ja uz vietas.

Par cietokš ņ a vē sturi var uzzinā t no ceļ vež a, bukletā vai internetā - neatkā rtoš os.

Mums tika dota pusotra stunda, lai uzkā ptu plato, pastaigā tu pa Venē cijas cietokš ņ a virsotni, nokā ptu lejā un nedaudz nopeldē tu. Necenties ilgā k uzturē ties ū denī – neaizmirstama pelde Balos lagū nā gaidā ma pē c 15 minū tē m. Laika pietika visam. Kuģ is iesaucā s 3 reizes — visi klā ja. Balos lagū nas.

Un lū k – svē tlaime! Jums ir jā bū t š eit, lai izjustu visu š o emociju gammu!


Balos lagū na ir sirž u vieta: baltajā s smiltī s sirds formā izvirzā s akmeņ u masa, un pateicī gi tū risti visā s valodā s zī mē mī lestī bas apliecinā jumus Krē tai - atstā jiet arī š eit daļ iņ u no savas mī lestī bas.

Par ū deni nav ko teikt. Tas ir tik caurspī dī gs, ka var redzē t jū ras zvaigznes un visu veidu gliemež vā kus.

Dziļ ums ir galī gi nesaprotams - ejiet piesardzī gi.

Un lagū nas otrā pusē - lī dz potī tē m silts un maigs ū dens no paisuma.

Apmē ram divas stundas, aizmirstot par visu uz pasaules - mī ņ ā jiet un izbaudiet š o pasauli, lai prieka pilns atgrieztos uz kuģ a.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Критское вино Рицина
где купить билеты на корабль Gramvousa Castle
расписание круиза Gramvousa Castle
кактусы на острове Грамвуса Крит
Gramvousa Castle
виды с острова Gramvousa
Gramvousa Castle
Crete love you
вода по щиколотку Лагуна Балос
вид на корабль Balos Lagoon
Balos Lagoon
ракушка Balos Lagoon
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums