Kruīzs "Svētais Atoss"

16 augusts 2016 Ceļošanas laiks: no 12 augusts 2016 ieslēgts 12 augusts 2016
Reputācija: +76.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sveiki, dā rgie lasī tā ji! Š oreiz vē los dalī ties ar jums stā stā par kā du ekskursiju, kuru nesen apmeklē ju pati. Š is ir kruī zs "Agios Athos", ap Svē to kalnu, ar skatu uz 8 no 20 klosteriem, pietura Uranupoli pilsē tā un vī na pagraba apmeklē jums atpakaļ ceļ ā .

Tā , ceļ ojums sā kā s plaš ā un ē rtā divstā vu autobusā , kur mū s sagaidī ja š oferis Nikoss un viņ a pavadoš ā Jana. Viesu bija patieš ā m daudz (ap simts cilvē ku), starp kuriem bija gan pā ri, gan draugu grupas, gan ģ imenes ar bē rniem. Visi ē rti iekā rtojā s un devā s ceļ ā . Pieredze rā da, ka š ī , iespē jams, ir viena no populā rā kajā m un neskaitā mā kajā m ekskursijā m Halkidiki.

Kuģ a atieš anas vieta atradā s lī cī ar simbolisku nosaukumu Ormos Panagias (Dievmā tes lī cis).


Kuģ is bija liels, ar trī s klā jiem un lielu sē dvietu izvē li (atvē rta un slē gta, ar dī vā niem, mī kstiem sē dekļ iem, krē sliem un soliem). Uz diviem klā jiem atradā s bā ri, kur varē ja iegā dā ties bezalkoholiskos un alkoholiskos dzē rienus, kafiju, tē ju un uzkodas (picu, sviestmaizes), uz kuģ a darbojā s arī suvenī ru veikals, kurā cita starpā varē ja iznomā t binokli, lai apskatī tu objektus attā lums. Mū s sagaidī ja kuģ a kapteiņ i – draudzī gie Andreass un Jorgoss ar komandu. Izbraukš ana bija agri 10. datumā , un mē s devā mies uz Athos dienvidu punktu. Pē c divu stundu patī kamas burā š anas ieraudzī jā m majestā tiski izvirzī to Svē to Atona kalnu (augstums - 2033 metri), tad kuģ is pagriezā s uz labo bortu un devā s gar pussalas rietumu krastu. Kruī za viesi varē ja vē rot 8 no 20 klosteriem, galveno Athos ostu – Dafni (tā nosaukts lauru koku dē ļ ) un klausī ties stā stu par katru no klosteriem un Athos vē sturi kopumā .

Neaprakstī š u visus vē stures faktus, rakstī š u tikai par daž iem un piebildī š u, ka stā sts bija ļ oti izzinoš s un aizrā va ar tieš ā m interesantiem un unikā liem faktiem. Tas galvenokā rt bija par desmito gadsimtu, pirmais un galvenais Athos klosteru hierarhijā , ko mē s redzē jā m, bija Lielā Lavra. Zī mī gi, ka mū ki š ajā s vietā s sā ka parā dī ties kopš.4. un 5. gadsimtā . Un leģ enda vē sta, ka Dieva Mā te un Jā nis Teologs, ceļ ā uz Kipras salu pie bī skapa, cieta kuģ a avā rijā un nokļ uva Atosā . Dieva Mā te svē tī ja š o vietu, bet viņ a pati deva pavē li, lai sievietes š eit nedrī kst atrasties, un, kad imperatora meita pē c kā da laika mē ģ inā ja nokļ ū t Atosā , ikona uzrunā ja viņ u un teica, ka nav iespē jams kā rdinā t. mū ki, un, ja viņ a uzskata sevi par ī stu kristieti, tad viņ ai jā atstā j Athos.

Un 1045. gadā tika izdots ļ oti reā ls dekrē ts, kas aizliedza sievietē m ierasties (galvenais iemesls tam bija lielais laju un viņ u ģ imeņ u skaits no Halkidiki, kas ieradā s darba meklē jumos un radī ja neē rtī bas mū kiem). Š is aizliegums ir spē kā lī dz pat š ai dienai un ir tik bargs, ka jebkurai sievietei par tā pā rkā pš anu var draudē t lī dz pat 12 mē neš iem cietumā . Interesants ir arī fakts, ka vē stures gaitā un iekaroš anas mē ģ inā jumos no 300 klosteriem ir palikuš i 25, bet pē c tam tikai 20 (ieskaitot krievu, bulgā ru un serbu), un saskaņ ā ar citu dekrē tu š is klosteru skaits vairs nevar pieaugt. . Š ī s autonomā s republikas iedzī votā ju skaits ir aptuveni 2500 cilvē ku. Tai ir savi noteikumi un noteikumi, savs laika aprē ķ ins un kalendā rs (Julian), nav elektrī bas (plaš i tiek izmantota saules enerģ ija) un nav ceļ a, kas savienotu ar pā rē jo Grieķ iju.

Pusnakts š eit pienā k saulrietā , un pulkstenis rā da tā saukto bizantieš u laiku. Eskorta stā stī jums bija krievu, angļ u, grieķ u un itā ļ u valodā s. Apskatī jā m Svē tā s Annas klosteri, kas atrodas 400 metru augstumā virs jū ras lī meņ a, Dionī sija klosteri, kur valda ī paš i stingrs noteikums un daudz ko citu, ko labā k redzē t savā m acī m, jo ​ ​ š is ir patiesi pā rsteidzoš a pieredze un iespaidi.


Ierodoties Ouranoupoli (Debesu pilsē tā ), viesiem bija aptuveni pusotra stunda brī va laika, lai tikai nedaudz pastaigā tos pa mazajā m ieliņ ā m, ielū kotos veikalos ar Athos produktiem un papusdienotu. Apkalpotā ja Yana konsultē ja Kritikos krodziņ u, kur ē dieni un apkalpoš ana bija garš ī gi un kvalitatī vi (pusdienas diviem ar diviem ē dieniem - risoto un makaronu, un grieķ u salā ti maksā ja 30 eiro).

Atpakaļ ceļ š bija ī ss un ilga apmē ram stundu, kuras laikā pirmajā klā jā notika izklaide ar tradicionā lajā m grieķ u dejā m un dzī vo mū ziku. Ikviens varē ja pievienoties un apgū t sirtaki un citu deju pamatkustī bas. Atceļ ā viesus, kas atpū š as Kasandrā , gaidī ja arī vī na pagraba apmeklē jums ar vairā ku veidu vī nu degustā ciju un lielu tradicionā lo grieķ u dzē rienu sortimentu un ī paš ā m akcijas cenā m. No cilvē ka, kurš ilgstoš i strā dā tū risma jomā , skatī jumā varu teikt, ka š is kruī zs un tū res organizā cija bija ļ oti augstā lī menī .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums