neliela Folegandros sala

12 Janvāri 2018 Ceļošanas laiks: no 14 Jūlija 2017 ieslēgts 15 Jūlija 2017
Reputācija: +8133
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mans ceļ ojums uz š o Folegandros salu sā kā s Bodrumā . Kad es uzkā pu uz prā mja no Bodrumas uz Kosu ar nolū ku doties uz Santorini, nebiju plā nojis apmeklē t Folegandrosu, un es pat nezinā ju, ka š ī sala pastā v.

                                .  .  .  .  —

Santorini un Mikonas ir skaistas salas, kuras mē s biež i redzam lielā kajā daļ ā Grieķ ijas reklā mas fotogrā fiju — baltā s viesnī cas restorā nu mā ju ē kas nogā zē s un zili balto baznī cu kupoli un tū kstoš iem tū ristu, tač u Folegandros ir atš ķ irī gs. .

Salā pastā vī gi dzī vo 600 salu iedzī votā ju, un tieš i tā da ir ī stā Grieķ ija.


40 minū tes ar ā trgaitas prā mi no Santorini, un jū s jū taties kā citā Grieķ ijā . Uz salas ir pavisam neliela osta - piestā tne mazajā pilsē tiņ ā -ciematā Karavostasi. Uz neliela mola zvejnieki atš ķ etina tī klus un izkrauj no laivā m svaigas zivis. Citā mazā Horas pilsē tiņ ā vai ciematā , kas atrodas 2.5 km attā lumā no ostas, kalnup var nokļ ū t ar kā jā m vai ar vietē jo autobusu.

Hora pilsē ta atrodas ļ oti stā vas klints virsotnē , paceļ oties vairā k nekā.200 metrus virs jū ras. Daž as mā jas ir celtas tieš i klints malā ar verandā m virs klints. Skats uz Egejas jū ru no galvenā Chora laukuma ir neticams, un saulrieti ir vē l elpu aizraujoš ā ki un skaistā ki nekā Santorini, un pats galvenais bez tū kstoš iem tū ristu.

Mē s klaiņ ojā m pa Horu, ī stu grieķ u ciematu: veci cilvē ki spē lē bekgemonu koku ē nā , vī rieš i sē ž bā rā , mierī gi lasa avī zi, dzer kafiju vai glā zi brendija, sievietes sē ž uz savu mā ju kā pnē m. apspriest jaunā kā s ziņ as. Svaigus astoņ kā jus izkarina, lai kaltē , tā pat kā mē s kaltē jam zivis. Salas aptieka pā rdod vī nu un vē ž us no vietē jiem vī na dā rziem.

Mē s gā jā m pa ceļ u no Horas iekš zemē , satikā m tikai vienu garā mbraucoš u automaš ī nu, galvenais braucoš ais transportlī dzeklis uz salas ir ē zeļ i un kazas, kas ganā s ceļ a malā s.

Kad mē s staigā jā m pa Horas ielā m, mē s visu laiku prā tojā m: kur ir cilvē ki, kur ir cilvē ki? Kur ir tū ristu pū ļ i? Noliktavā tikai kaķ i

Pirms doš anā s uz Agali pludmali, kas ir vistuvā k Horai, mē s nolē mā m palikt pa nakti uz salas, atrast ne pā rā k dā rgu viesnī cu. Vietē jā tante ieteica Kallisti Hotel Chora (mans viesnī cas apskats https://www.turpravda.ua/gr/folegandros/kallisti_hotel-h77061-r280112.html)

Blakus viesnī cai pietur autobuss, kas ved uz Folegandrosas pludmalē m un skatu no viesnī cas numuriem uz Panagia Dievmā tes baznī cu. 3 pieauguš ajiem ar brokastī m samaksā jā m 73 eiro par vienu nakti.

Folegandros pludmalē s nav iepriekš organizē tu sauļ oš anā s krē slu un saulessargu, kā arī nav pieejami nekā di ū dens sporta veidi un pludmales kafejnī cas un mazie veikali, viesnī cas var jums par maksu pieš ķ irt sauļ oš anā s krē slus un lietussargu. Bet pludmalē bez maksas var apgulties uz pludmales dvieļ a. Uz pludmali ņ emiet lī dzi ū deni un pā rtiku.


Uz Angali pludmali var nokļ ū t ar autobusu, netā lu no viesnī cas Kallisti ir autobusu pietura un uz tā feles ar krī tu uzrakstī ts grafiks.

Angali pludmale ir viena no ideā lajā m Grieķ ijas salu pludmalē m.

Vakarā nolē mā m uzkā pt salas slavenā kajā apskates objektā Panagia Dievmā tes debesī s uzņ emš anas baznī cā , lī dz sniegbaltajai baznī cai, kur augš ā ved zigzaga ceļ š no Chora. uz klints virsotni.

Augš pusē paveras brī niš ķ ī gs skats uz paš u salu un Egejas jū ru, un Folegandros salas saulrieti savā skaistumā neatpaliek no Santorini salas saulrietiem. Bez tū kstoš iem tū ristu un klusumā varat uzņ emt skaistas fotogrā fijas un baudī t skaistu saulrietu.

Nā kamajā rī tā pē c brokastī m ar nelielu kuģ ī ti devā mies uz salas mež onī gajā m pludmalē m Agios Nikolaos un Livadaki. Laivu un laivu grafiks uz pludmalē m tika uzzinā ts no viesnī cas ī paš nieka, un Angali pludmalē ir tablo ar laivu un laivu grafiku uz daž ā dā m salas pludmalē m. Visas salas pludmales ir savvaļ as, nav lietussargu un sauļ oš anā s krē slu, un praktiski nav cilvē ku. Un Klusums)))

Jau skats no laivas uz balto Livadaki pludmali starp akmeņ iem mū s iespaidoja. Pludmale maza, patī kami oļ i, bet nav kur paslē pties no saules. Ja dodaties uz visu dienu, tad jā ņ em lī dzi ū dens un ē diens

Pret pusdienlaiku bija karsts un gribē jā s uzkost, vakardienas ē diens un ū dens, kas paņ emts lī dzi no Santorini, beidzā s, ņ ē mā m vē rā vietē jo padomu, ka virs pludmales uz klints ir kafejnī ca un braucā m ar laivu. uz š o pludmali. Jū s varat nokļ ū t Agios Nikolaos pludmalē , nevis pa jū ru, brauciet ar autobusu no Chora pilsē tas lī dz Ano Meriapilsē tai, kas atrodas 5 km attā lumā un ejiet lejā no kalna

Arī skats no kafejnī cas no klints uz Ajosnikolas pludmali ir arī brī niš ķ ī gs. Kafejnī ca pasū tī ja lē tus makaronus un saldē jumu.

Skats no kafejnī cas uz klints uz jū ru un pludmali bija brī niš ķ ī gs, kafejnī cā nebija neviena apmeklē tā ja, izņ emot mū s un mē s trī s baudī jā m ē nu zem nojumes kafejnī cā un salas klusumu .

Vē l viena nomaļ a, skaista Katergo pludmale ar tirkī za, absolū ti caurspī dī gu ū deni


Folegandros salā laiks rit lē ni, prom no rosī gā s pilsē tas dzī ves. Š ī mazā sala rada miera, rā muma un klusuma sajū tu. Salas daba ir svē tki acī m un viedtā lruņ a kamerai.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (22) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums