Īsa ekskursija pa Grieķiju. II daļa. Patras

20 Janvāri 2020 Ceļošanas laiks: no 12 augusts 2019 ieslēgts 14 augusts 2019
Reputācija: +592.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ī sa ekskursija pa Grieķ iju. I daļ a. Atē nas >>>

ASTIR 4* VIESNĪ CA

Viesnī ca Astir

Mums paveicā s ar istabiņ as atraš anā s vietu – tā atrodas blakus Patras autoostai. 4 * ņ emt Grieķ ijā nav gluž i saprā tī gi, tač u š ī istabiņ u mā ja, mū suprā t, izrā dī jā s labā kā kvalitā tes/cenas attiecī bas ziņ ā (cena 70 par dienu ar visā m maksā m, iekļ autas brokastis): centrs ir netā lu , un autoosta, un osta, no kurienes mē s vē lā k taisī jā mies doties uz Kefaloniju...un pat peldbaseinu ar bā ru uz jumta. : )

Bā rs blakus jumta baseinam

Lai gan varē tu paņ emt labu trī s rubļ u banknoti diezgan ē rtā vietā par aptuveni 45 par nakti, bet tā dā s istabiņ mā jā s, kā das redzē jā m Booking, lā des nez kā pē c vispā r nebija, un š ī mums bija kritisks - pirmajā s tajā s ceļ ojuma dienā s, kad vē l ir daudz skaidras naudas. Istaba laba, plaš a, ē rta. . .

II telpas vispā rī gs skats, televizors ar kupriņ u

III telpas vispā rī gs skats

. . . balkons ar skatu uz jū ru.

Skats no I balkona


Uz š ī balkona ir pat divi krē sli, tač u diezgan nobruž ā ti no dzī ves. . .

Krē sli uz balkona, no kuriem viens, acī mredzot, ir ļ oti nosists dzī ves dē ļ

. . . bet nav tabulas. Vaina tomē r: kur likt pudeli ar glā zē m? Var, protams, nolikt pudeli uz grī das un turē t glā zes rokā s, bet tas ir kaut kā vulgā ri. Televizors ir mazs un vecmodī gs, kuprī tis, bet par tā du tehnikas brī numu jau sen neesam interesē juš ies. Tač u telefons ir modernā ks nekā Atē nā s.

Tā lrunis

Bezmaksas kodu lā de (kods lī dz 6 cipariem). . .

Bezmaksas kodē ta lā de skapī

. . . bet tas nedarbojā s, kad ieradā mies. Gaisa kondicionē tā ja tā lvadī bas pults ir iebū vē ta sienā , un regulators ir fiksē ts aptuveni 24 ° C temperatū rā . Un tā , manuprā t, ir diezgan komfortabla temperatū ra. Viesnī cā ir bezmaksas Wi-Fi (tā pat kā visā s citā s, kas minē tas š ajā ziņ ojumā ), bet pirmā stā va vestibilā bija arī dators. . .

Comp

. . . kas ir daudz ē rtā k lietojams par mobilo telefonu pat ar platā ko ekrā nu (kā ds var iebilst, ka ir arī planš ete, bet atbildē š u, ka nav ī paš i ē rti nē sā t lī dzi) . Santehnika jau ir interesantā ka nekā iepriekš ē jā istabā : duš as kabī nes vietā vanna. . .

Vanna

. . . ir pat bidē .

Tualete ar bidē

Tomē r matu ž ā vē tā js ir pirms plū du laika.

Antediluvian matu ž ā vē tā js

KURŠ U PROBLĒ MAS RISINĀ Š ANA


Kad sapratu, ka lā de nedarbojas, piezvanī ju uz reģ istratū ru un ziņ oju par problē mu. Man solī ja to atrisinā t. Pē c kā dā m 5 minū tē m pienā ca istabiņ as darbiniece, paskatī jā s un teica, ka jā maina baterijas. Es jautā ju, kad tie tiks mainī ti, uz ko viņ š atbildē ja apmē ram "š odien vai rī t". Mē s nekad neesam apmierinā ti ar š ā du situā ciju, un es devos uz reģ istratū ru, lai to sakā rtotu, viņ i saka, chezan. Viņ š pat ieteica, lai viņ i izvelk mums lā di no citas brī vas telpas, noliek to tur un tad salabo. Viņ i man atbildē ja, ka tas nav iespē jams, jo lā de bija piestiprinā ta pie sienas, bet es teicu, viņ i saka, nē , es redzē ju, ka tas tā nav. Tač u viņ i man piedā vā ja citu risinā jumu – vienā no viņ u uzņ emš anas kamerā m nolikt vē rtī gas mantas un iedeva tā s atslē gu. Labi, man š ķ iet, ka suns ir pie viņ iem, piekritu. Un jau, manuprā t, tajā paš ā vakarā viņ i man paziņ oja, ka problē ma ar krū tī m ir atrisinā ta, un, pats galvenais, tā izrā dī jā s patiesī ba!

BASINE UN JUMTA BĀ RS

Bā rs blakus jumta baseinam

Uz Doss mā jas jumta ir diezgan forš s baseins ar bezmaksas sauļ oš anā s krē sliem un bā ru netā lu. Alus tur tač u nav lē ts - 4.5, un tas ir tikai 0.4 litri! Nu, labi, daž reiz jū s varat atļ auties izrā dī ties. Es peldē jos baseinā , runā ju tur ar itā ļ u ģ imeni viņ u dzimtajā valodā , kamē r mana sieva sauļ ojā s sauļ oš anā s krē slā . Tad ar sievu iedzē rā m alu, tad istabā pā rģ ē rbā mies un devā mies meklē t ī rē jamo maš ī nu.

AUTOMAŠ Ī NU NOMAS BIROJI

Nomas automaš ī nas meklē š ana Patras nebū t nebija viegls uzdevums: viens birojs tika slē gts, un ē ka tika pā rdota, citā nebija darbinieka, bet tika atstā ts tā lruņ a numurs, pa kuru var sazinieties un sarunā jiet ar viņ u, treš ais ir atvē rts tikai lī dz 14:00...ī si sakot , tad skava saplī sa, tad š oferis crap. Un tas neskatoties uz to, ka jau iepriekš internetā atradā m vietē jos nomas birojus, uzzinā jā m to adreses un darba laikus. Bija arī starptautiskas kompā nijas (AVIS, Europcar u. c. ), bet ar tā m cenš amies nekontaktē ties. Un tad es dzirdē ju, ka tad, kad tu aizmirsi padomā t par š o lī zingu, tev var sagā dā t pā rsteigumu soda naudas norakstī š anas veidā no kartes par videokameru fiksē tu pā rkā pumu. Tomē r mē s devā mies uz vienu no Avis ofisiem, bet sarunas laikā izrā dī jā s, ka viņ iem ir franš ī ze tikpat lielā apmē rā kā pļ ā vē js, bet tas man nederē ja.


Beidzot veiksme mums uzsmaidī ja, un mē s atradā m biroju "Avance Rent a Car Patras" Agiou Dionisiou 29-31, kur mums piedā vā ja "Fawn-208" ("Fawn, protams, automobiļ u izpratnē , nevis medī bu un bezcietuma slengā ) par 55 dienā . Bet tur bija arī franš ī ze, tomē r jau 600. Jautā ju, vai š o “Fawn” var dabū t uz pilna riska nosacī jumiem, un atbildē ja, ka jā , bet tikai par papildus č iepš anu dienā . Tā dē jā di š ī sile mums izmaksā ja 325 par 5 dienā m (65 dienā ). Jā...Krē tā to paš u auto varē tu noī rē t lē tā k un uz 8 dienā m, bet tomē r labā k nekā braukt uz Krē tu 4. reizi pē c kā rtas. Ī sā k sakot, atstā ju depozī tu 100, paspiedu roku un vienojos, ka maš ī nu paņ emš u katru otro dienu pulksten 12.

VAKARIŅ AS RESTORĀ NĀ CUCCUVAIA

Pē c vienoš anā s par auto nomu devā mies pastaigā pa pilsē tas centru, vienlaikus meklē jot vietu, kur varē tu pavakariņ ot. Tā tad, jā atzī mē , ka pat ar š o ir diezgan skā bs. Visur ir kafejnī cas, ē stuves un citi rygalovki. Beidzot atradā m restorā nu ar nosaukumu Cuccuvaia (vai, kā viņ i to sauc, Owl Wine Bar Cuisine), kas mums š ķ ita pieklā jī ga vieta.

Restorā ns Cuccuvaia

Uz galdiņ iem ir izvietoti stendi ar trim pogā m: viena viesmī ļ a izsaukš anai (CALL), otra rē ķ ina pieprasī š anai (PAY), treš ais iepriekš ievadī tā s komandas atcelš anai (CANCEL).

Tā lvadī bas pults restorā nā Cuccuvaia

Tur mums uzreiz atnesa maizi un sviestu par vienu ebreju un litru ū dens par 2, lai gan mē s to nepasū tī jā m. Bet, no otras puses, viņ i arī atnesa komplimentu kaut kā du raķ eš u salā tu, ķ irš u tomā tu, kaperu, siera kubiņ u un š ķ iņ ķ a veidā .

Maize un ne pā rā k veselī gi salā ti

Nav veselī gā kais sastā vdaļ u komplekts, tač u to var ē st. Mē s tur arī pasū tī jā m garneļ u salā tus (12.50). . .

Garneļ u salā ti

. . . laš a steiks ar sautē tiem spinā tiem krē jumā ar priež u riekstiem (15). . .

Laš a steiks ar spinā tiem

. . . kurfile gabals (8.50). . .

Violeta lī dzī ga

. . . un 2 krū zes Kaiser izlejamā alus, katrā pa 4. Bet alus mums kaut kā ī sti nederē ja, tā pē c arī izpē tī jā m ē dienkarti pē c alus pudelē s un, cita starpā , tur atradā m Š neideru.

Schneider alus

Man jā saka, ka tā ir lieta! Un salī dzinā ms ar manu mī ļ ā ko "Franciscanner". Tā da pudele jau bija pusč ipa vē rta, bet par kvalitā ti var nedaudz pā rmaksā t, vai ne? Un beigā s mums atnesa vē l vienu komplimentu - pudeli Limoncello (ap 100g) un tā du paš u liķ iera pudeli ar medu un kanē li.

Kanē ļ a liķ ieris, limoncello un nedaudz ū dens, kas pievienots kravai


Beigā s rē ķ ins bija 63, un mē s uzmetā m virsū vē l 3 kā dzeramnaudu, kas viņ iem bija pā rā k dā sni, kā mē s vē lā k sapratā m. Tomē r, kā teica biedrs Lukaš ins no slavenā s padomju filmas: "Mums vajag mazā k dzert"...Nu, labi, mē s š o kļ ū du labosim nā kamajā dienā . Taisnī bas labad gan jā atzī mē , ka porcijas ir lielas, tā pē c diviem pietiktu paņ emt vienu karsto ē dienu vai pat salā tus + karsto ē dienu.

3.  diena, otrdiena, 13.08. 19.

SITUĀ CIJAS PAZIŅ OŠ ANA

Kad es pamodos nā kamajā dienā , es nevarē ju atrast savu manometru, ko izmantoju regulā ri. Fakts ir tā ds, ka mani jau sen ir vajā jis sirsnī gs slepkava (kā ā rsti viņ u sauca), vā rdā Hipertensija. Un, lai viņ a man nepietuvotos pā rā k tuvu, man jā kontrolē asinsspiediens un jā lieto atbilstoš as ​ ​ zā les. Rū pī gi pā rmeklē juš i visu bagā ž u, sapratā m, ka iepriekš ē jā istabā esam aizmirsuš i manometru. Un tas vē l nav viss – mē s tur arī aizmirsā m gandrī z visas zā les, kas man jā lieto. Vajadzē ja kaut kā labot situā ciju, pretē jā gadī jumā insults (tas arī ir insults, vai, kā agrā k sauca, apopleksija) var rasties jau pie sistoliskā spiediena 160 mm Hg. Vai arī , ja starpī ba starp sistolisko un diastolisko spiedienu ir lielā ka par 65 mm Hg.


Es uzrakstī ju vē stuli uz iepriekš ē jo istabu (par laimi, manā telefonā ir grieķ u izkā rtojums, lai gan, protams, es varē ju rakstī t angliski) un jautā ju, vai viņ i ir atraduš i manu manometru (starp citu, tonometru grieķ u valodā sauc par π ι ε σ μ ε τ ρ ο , ja kā du interesē ). Tad, lai netē rē tu laiku, piezvanī ju viņ iem pa telefonu (sarunas minū te ar Atē nā m tur maksā ja 18 kapeikas), un viņ i man atbildē ja, ka tieš ā m kopā ar narkotikā m atraduš i manu manometru. Tad sā kā m domā t, kā problē mu atrisinā t. Vai doties uz Atē nā m pē c manometra? Bet tas ir veselas dienas zaudē jums, un biļ etes. . . Vieglā k un lē tā k ir nopirkt jaunu uz vietas. Grū tā k ar narkotikā m. Cik zinā ju, tad tikai Krievijā bez receptes var nopirkt gandrī z jebkuras zā les, kamē r Eiropas dragā bez tā m var nopirkt tikai kā du aspirī nu, apdeguma krē mu, tū biņ u zobu pastas vai paciņ u kontracepcijas gumijas. . Tomē r mē s tomē r nolē mā m mē ģ inā t. Sastā dī ju sarakstu ar latī niskiem nosaukumiem man vajadzī gajā m zā lē m aktī vā s sastā vdaļ as ar atbilstoš u devu un devā mies uz tuvā ko dragu, kuru, starp citu, var koš ļ ā t pat ar dupsi. Tā s ir š ā das iestā des ar uzrakstu Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ο un, kā likums, ar lielu zaļ u, daž reiz gaiš u krustu.

Starp citu, grieķ u valodā ir tā da nianse: “φ ρ μ α κ ο ” ir “zā les”, bet “φ α ρ μ κ ι ” jau ir “inde”, tā pē c netī š ā m nejauciet. Un, starp citu, lielā kā daļ a narkotiku patieš ā m pā rvē rš as par indē m, ja tiek pā rsniegta deva. Un pat tad, ja tas netiek pā rsniegts, jo gandrī z jebkuras zā les, kā saka, dziedē vienu - kropļ o citu. Kopumā mē s iegā jā m š ajā dragā , un kā jū s domā jat? Tur man bez problē mā m pā rdeva visas nepiecieš amā s zā les, izņ emot vienu, kura vienkā rš i nebija ī stajā devā ! Tiesa, par tiem nā cā s maksā t 23 + vē l 39 par jaunu manometru, starp citu, diezgan ē rtu un kompaktu (lai gan ar satraucoš o nosaukumu "microlife" : )). Pē c tam iegā jā m citā dragā , kur pazuduš ais medikaments vajadzī gajā devā arī netika atrasts, bet, no otras puses, treš ajā dragā mums uzsmaidī ja laime. Tiesa, š ā ds smaids maksā ja 6.40, un Maskavā š ī s zā les man bū tu maksā juš as 3-4 reizes lē tā k. Vispā r mē s parasti ļ oti rū pī gi apskatā m daž ā dus naktsgaldiņ us, drē bju skapjus, atvilktnes pirms izejam no viesnī cas, bet, kā saka, tur ir porno par vecenī ti.

PASTAIET PATRĀ

Atrisinā juš i iepriekš ē jā s sadaļ as problē mu, devā mies pastaigā pa pilsē tu. Apskatī jā m centrā lo laukumu. . .

Centrā lais laukums

Centrā lais laukums

. . . ar vemoš u lauvu statujā m un daž iem citiem briesmoņ iem virs tiem.

Strū klaka ar vemoš ā m lauvā m uz centrā lā laukuma fona

Strū klaka ar vemjoš ā m lauvā m

Strū klaka ar vemjoš ā m lauvā m

Mē s gā jā m pa apkā rtē jā m ielā m.

Viena no pilsē tas ielā m

Viena no pilsē tas ielā m

Viena no pilsē tas ielā m

Mē s vē lē jā mies apmeklē t arī Romas stadionu. . .

Romas stadions

. . . bet izrā dī jā s, ka otrdienā s tas ir slē gts, tā pē c atlika tikai apstaigā t to.

Romas stadions

Romas stadions

Neliels kakts netā lu no Romas stadiona

Mē s nofotografē jā m citu templi, starp citu, tas neizskatā s pē c tā .

Kā da veida templis

Kā da veida templis


Un vienā no ielā m es ar mā cī tu aci nokopē ju sava iecienī tā kā "Franciscanner" emblē mu, kas karā jā s pie kroga ar nosaukumu "La Bodegueta". Krogs tač u bija slē gts, nu, tas nepā rsteidza, jo vē l bija bē rnu laiks - kaut kur ap diviem. Tomē r stingri nolē mā m tur atgriezties vakarā , iepriekš internetā apskatot darba laiku - no 19 lī dz 5 no rī ta, ko arī izdarī jā m, tač u pē kš ņ i atrā vā mies: lai gan laiks jau bija diezgan vē ls, tas joprojā m bija slē gts. Tā tad xs, vai nu tas bija tikai slē gts tajā dienā , vai pat slē gts ellē .

CEĻ OJUMS UZ TUVĀ KO PLUDMU

Patrā ir arī dzelzceļ a stacija, no kuras iepriekš varē ja nokļ ū t Atē nā s un ne tikai.

Vietē jais dzelzceļ š

Kam un kā pē c vajadzē ja demontē t dzelzceļ u, nav skaidrs, bet fakts ir tā ds, ka no dzelzceļ a palika tikai nož ē lojams stienis ar 7-8 stacijā m. Elektriskie vilcieni tur kursē katru stundu, biļ ete maksā.1, 40. Un vē l stacijā bija sludinā jums, ka š ī s biļ etes tirgo arī pā rtikas veikalos. Vispā r nopirkā m biļ etes un mierī gi devā mies uz pludmali Κ Α Σ Τ Ε Λ Ο Κ Α Μ Π Ο Σ (Kastelokampos), kas pē c bilž u izpē tī š anas internetā mums š ķ ita vispieklā jī gā kā . Turp brauciet apmē ram 20 min.

Tiesa, kad mē s ieradā mies stacijā , mē s vē lē jā mies. . .

Dzelzceļ a stacija netā lu no pludmales

. . . bijā m pā rsteigti, atklā jot, ka nav kases aparā tu kā klases.

Tad es tuvumā ieraudzī ju pā rtikas veikalu (tur tos sauc par Π Α Ν Τ Ο Π Ω Λ Ε Ι Ο ; ir arī tā sinonī ms Μ Π Α Κ Α Λ Ι Κ Ο , bet es neko neatceros ar tā diem nosaukumiem), mē s devā mies uz turieni un vaicā jā m, vai viņ i pā rdod vilciena biļ etes, ko. Saņ ē mu stabilu atbildi no pā rdevē ja. Mē s jautā jā m, kur tos var nopirkt, bet viņ š mums teica, ka viņ am nav ne jausmas. Nu labi, nopirkā m no viņ a Alfa Weiss par 1.70 bundž ā un devā mies uz pludmali, kas atrodas 200-300 metrus no stacijas. Ejot paskatī jā mies taksi meklē jumos, bet kur tur, kurš brauks lī dz tā dai bedrei. . . Pludmale mež onī ga, oļ aina, bet diezgan patī kama, var peldē t.

Pludmale

Pludmale

Pludmale un tilts pā ri jū rai


Ir pat sauļ oš anā s krē sli ar saulessargiem un pā ris bā ri. Pē c atpū tas tur mē s nolē mā m atgriezties. Gā ja pie tā paš a pā rtikas preč u tirgotā ja, lai pajautā tu, vai nevar izsaukt taksi. Runā jot par taksometru, viņ š atbildē ja, ka tas nav labā kais risinā jums. Un nupat gadī jā s kā da cita kliente, kura mums piedā vā ja 2 biļ etes, nav zinā ms, no kurienes viņ a tā s dabū ja. Pā rdevē js ieteica tā s ņ emt. Paskatī jos - biļ etes it kā normā las, bet uzreiz iekrita acī s cena 1.00 pret 1.40. Tad paskatī jos tuvā k un ieraudzī ju uzrakstu "φ ο ι τ η τ ι κ ". Es saku, viņ i saka, tā s ir studentu apliecī bas, kā mē s ar tā m iesim! Uz to viņ š atbildē ja, ka jā nokļ ū st gala stacijā (tā bija tikai nā kamā ) un tur jā nopē rk normā las biļ etes un, ja pē kš ņ i ir kontrolieris, jā parā da studenta apliecī bas, un tam vajadzē tu strā dā t. Un, ja, viņ š saka, pē kš ņ i radī sies problē mas, aizmirstiet, ka runā jat grieķ u valodā , runā jat tikai krieviski un izliecieties, ka nesaprotat, kas ir problē ma. Tā tad, viņ š saka, daudzi viesi no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Labi, nopirkā m š ī s 2 biļ etes, bez starpgadī jumiem aizbraucā m lī dz gala stacijai Rio, vilciens tā lā k neiet, lai gan daudzā s kartē s pē c Rio ir redzamas pā ris aktī vā kas stacijas. Viņ i jau nopirka normā las biļ etes un mierī gi atgriezā s Patrasā .

Starp citu, mē s nekad neesam satikuš i kontrolierus š ajā lī nijā . Ja kā dam ir interese, tad otrā virzienā , no Patras centrā lā s stacijas, vilciens dodas vienu pieturu - uz Agios Andreas.

PAR VALŪ TAS MAIŅ U

Ja pē kš ņ i jā maina dolā ri pret ebrejiem (vai otrā di), ar to nevajadzē tu rasties problē mā m, jo ​ ​ banku tur ir pietiekami daudz (starp citu, banka grieķ u valodā saucas Τ Ρ Α Π Ε Ζ Α ). Vienam uz tablo pamanī jā m, ka viņ i pat maina rubļ us (tikai tas bija ī sts vai tī ri izskata dē ļ - xs). Tiesa, kursets joprojā m bija tas pats: mainot rubļ us pret ebrejiem, kurss bija 78.03, un, ja bija otrā di, tad tikai 68.46.

OTRĀ S VAKARINĀ S PATRĀ AR IEPRIEKŠ Ē JĀ S KĻ Ū DAS LABOJUMU

Tā kā La Bodegueta bija krū š utē ls, mē s nolē mā m pastaigā t apkā rt un apskatī t citas vietas, tostarp Beer Bar Q, vietu, kas ir redzama internetā , bet arī tā bija slē gta, un arī nav skaidrs, vai tas ir pastā vī gi vai ī slaicī gi. Vispā r neko interesantu neatraduš i, nolē mā m doties uz to paš u restorā nu, kur bijā m iepriekš ē jā dienā - CUCCUVAIA. Tur mums uzreiz atnesa maizi (2) un ū deni (2), bet mē s teicā m, ka ū deni nevajag, jo ejam dzert alu. Viesmī lis pamā ja, atņ ē ma ū deni un atnesa mums to paš u komplimentu - kaitī gus salā tus. Tad tur pasū tī jā m vē l vienu uzkodu - Portobello sē nes, ceptas pannā , pildī tas ar malto gaļ u zem siera garozas (+ bija arī mazs katliņ š ar tā du paš u gaļ u - 9.50)...

Portobello sē nes, ceptas pannā , pildī tas ar malto gaļ u zem siera garozas (+ kastrolis ar to paš u gaļ u)

. . . cū kgaļ as karbonā des ar dā rzeņ iem, tortiljas un mē rci (10.50), liellopa gaļ as steiks, ko mums pasniedza ar salā tu piedevu, ķ irš u tomā tiem, ar mē rci + mazā katliņ ā bija arī Olivier -tipa salā ti (18), tikai gaļ as vietā bija zivs. . .

Ž rač ka, ī sumā


. . . un aizmirstot, ka porcijas tur ir lielas, mē s tur vienkā rš i paē dā m. Zem visa apē dā m vairā kas Š neidera pudeles (pa pusš ķ ipsniņ ai katrā ). Kad mums atnesa rē ķ inu, atklā jā m, ka tur joprojā m ir ū dens, proti, kravā obligā ti bija ieslidinā tas preces 4 ebrejiem. Nu jā , mums ir tā da pretestī ba š im - mē s atņ emam slodzi no dzeramnaudas. Un, ja pagā juš ajā reizē bijā m uzrunā juš i komplimentus un atstā jā m tik dā snu dzeramnaudu, tad š oreiz nolē mā m, ka ar tiem dzeramajiem, ko viņ iem pagā juš ajā reizē siekalojā mies, viņ iem pietiks. Turklā t komplimentus Buhā ras izskatā tikpat kā nedzē ru (starp citu, ja pirmo reizi atnesa 2 flakonus daž ā da veida spirta, tad š oreiz tikai Limoncello), jo nā kamajā dienā bija jā brauc, un pirms tā das lietas man ir paradums precī zi un pat ar lielu rezervi aprē ķ inā t, cik es varu izdzert iepriekš ē jā dienā .

Ī si sakot, viņ i atstā ja mī klu tieš i rē ķ inā . Kad devā mies prom, viens no viesmī ļ iem, kurš vē l nebija redzē jis, cik daudz naudas mums ir palicis, pieskrē ja pie mums un teica apmē ram "paldies, mē s ar prieku gaidī sim jū s rī t. " Jā , sapņ o! Un lai gan...ja mē s neaizbrauktu nā kamajā dienā , mē s, visticamā k, dotos uz turieni (bez zivī m, kā saka, jū s pats kļ ū sit par vē zi), tikai mē s bū tu daudz pieticī gā ki, pasū tot ē dienus.

4.  diena, treš diena, 14.08. 19.

APRĒ Ķ INS AR HOTEL ASTIR

Pē c brokastī m (atļ auš os neaprakstī t brokastis ne š ajā , ne iepriekš ē jā numuriņ ā , jo tā s nav nekas ī paš s, diezgan normā las brokastis) un pakoš anas (š oreiz rū pī gi pā rbaudot katru stū ri, ņ emot vē rā skumjas pieredze iepriekš ē jā istabiņ ā : ) ), devā mies uz reģ istratū ru samaksā t. Nez kā pē c mums pat neprasī ja 36 "kapeikas" par 2 minū š u telefonsarunu ar Atē nā m, lai gan š ī s kapeikas bija iekļ autas rē ķ inā . Sī kums, bet jauki tomē r!

NOMA AUTOMAŠ Ī NAS

Tad es devos uz nomas biroju pē c automaš ī nas, un mana sieva palika mani gaidī t viesnī cas vestibilā ar lietā m. Maš ī na tika kaut kā izgatavota ilgu laiku (tā s parasti ir kaut kā das bremzes). Viņ i noņ ē ma kredī tkartes datus, par kuru nepiecieš amī bu brī dinā ja pieteikuma dienā (piemē ram, ķ ī la, un tad pē kš ņ i ir daž i naudas sodi, bet pē c tam es bloķ ē ju š o kredī tkarti un atkā rtoti izsniedzu: Negribu, ziniet, piedzī vot nepatī kamu pā rsteigumu, kad jau aizmirstu domā t par š o ī ri, jo tas, spriež ot pē c atsauksmē m, reizē m gadā s, jo es tur diezgan biež i pā rsniedzu ā trumu - kaut vai tā pē c. elementā ru satiksmes droš ī bas noteikumu ievē roš anu, no kuriem viens saka, ka visdroš ā kā braukš ana ir braucot ar ā trumu, kas ir aptuveni vienā ds ar plū smas ā trumu).


Beidzot es samaksā ju pā rē jo ī res maksu, saņ ē mu automaš ī nas atslē gu un lī gumu. Iznomā jot automaš ī nu, iznomā tā js daž kā rt uz speciā las diagrammas atzī mē defektus jau uz automaš ī nas. Tā tad manā gadī jumā uz š ī s diagrammas nebija dzī ves vietas, jo visā s maš ī nas malā s bija visā di iespiedumi un skrā pē jumi, lai arī sī ki. Turklā t sile izrā dī jā s pā rsteigums, un ne viens vien. Tiesa, par vienu no tiem man pastā stī ja darbinieks, norā dot uz degoš u zema riepu spiediena indikatoru. Viņ š teica, ka tas ir absurds, jebkurā degvielas uzpildes stacijā riepas var uzpumpē t. Tā lā k viņ š novē lē ja man patī kamu ceļ ojumu, un es devos uz viesnī cu pē c sievas. Ā tri iekrā mē juš i mantas bagā ž niekā , devā mies apskatī t vietē jo apskates objektu - Patras pili.

PATRE PILS

Ieeja Patras pilī

Ieeja š ajā pilī ir bez maksas, pati pils, manuprā t, ieinteresē s tik senu ē ku cienī tā jus.

Patras pils mū ris

Nepilnī bas

Patras pils teritorija

Patras pils sienas

Mums patika. Tiesa, staigā t pa pili karstumā , iet augš ā un lejā , ir diezgan nogurdinoš s uzdevums. Pils priekš ā ir arī diagramma, kurā paskaidrots, kura daļ a pieder kuram periodam: pirmajam, franku, venē cieš u, paleoloģ iskajam vai osmaņ u periodam.

Patras pils shē ma

No pils torņ iem paveras skats uz Patru, jū ru. . .

Skats uz jū ru no Patras pils torņ a

Skats uz jū ru no Patras pils torņ a

. . . un kalni.

Skats uz kalniem no Patras pils torņ a

Skats uz kalniem no Patras pils

Izrā dā s diezgan skaists attē ls. Š ī pils ir atvē rta apskatei no 8:30 lī dz 16:00, otrdiena ir brī vdiena.

PĀ RSTEIGUMI AR AUTOMAŠ Ī NU


Pē c Patras pils apskates devā mies uz Kurutu, lī dz kurai bija jā brauc aptuveni 80 km. Pa ceļ am, protams, nolē mā m iegriezties tuvā kajā degvielas uzpildes stacijā , lai uzpumpē tu riepas, un uzpildī t degvielu nenā ca par ļ aunu, jo bā ka bija tikai 3/8 pilnas. Pē c tam, kad darbinieks ir uzpildī jis maš ī nu (starp citu, kas attiecas uz 95. benzī na izmaksā m bez Pb (nez vai kā ds kaut kur ir redzē jis benzī nu ar Pb pā rdoš anā ? : ) ), tad maksā apmē ram 1.55-1.7 litrā ) , es palū dzu viņ am pā rbaudī t riepu spiedienu. Pā rbaudot spiedienu ar manometru, viņ š man paziņ oja, ka no vienas riepā m sū cas gaiss, un norā dī ja uz riepā iestrē guš ā s skrū ves galvu. Iegā ju iekš ā benzī ntankā un palū dzu darbiniekiem no sava telefona sastā dī t nomas biroja numuru (lai nezvanī tu no mobilā ), kam viņ i laipni piekrita. Problē mas bū tī bu izskaidroju biroja darbiniekiem, un viņ i ieteica braukt uz tuvā ko riepu veikalu, lai novē rstu problē mu, vienlaikus prasot saglabā t č eku un solot kompensē t izdevumus. Viņ i pat mē ģ inā ja man paskaidrot, kur atrodas š is riepu veikals, bet kaut kā ne pā rā k saprotami, tā pē c es to neatradu ar pirmo mē ģ inā jumu. Pati degvielas uzpildes stacija nezinā ja, kur tā atrodas. Tad mē s apstā jā mies citā degvielas uzpildes stacijā , bet viņ i arī tur nezinā ja. Un viens no š oferiem man ieteica vē rsties ar š o jautā jumu pie kā da taksometra vadī tā ja, jo viņ i noteikti zina. Bet galu galā taksista vietā dabū ju 3. benzī ntanku, kur man teica, ka riepu veikals ir tepat blakus. Mē s devā mies uz turieni. Tur mū s silti uzņ ē ma, riteni ļ oti ā tri noņ ē ma...

Mū su automaš ī na riepu veikalā

. . . viņ i saplacinā ja riepu, izjauca, vulkanizē ja, iedeva man tā du paš u skrū vi kā suvenī ru, uzpumpē ja riteni un uzstā dī ja to vietā . Visa lieta aizņ ē ma č ivinā š anas minū tes, maksimums pusotru un maksā ja 7. Č eks tika izsniegts, man pat nebija jā jautā . Tač u, iedarbinot dzinē ju, pamanī ju, ka gaisma nepā rstā ja degt. Tad viens darbinieks ierakā s borta datorā un norā dī ja man, ka ir sistē mas kļ ū me. Tač u drī z vien nodzisa riepu indikators, un ar mierī gu sirdi devā mies Kurutas virzienā . Tač u pē c pā ris dienā m, kad jau bijā m Kurutā , š is rā dī tā js atkal iedegā s. Pē c tam aizbraucā m uz tuvā ko degvielas uzpildes staciju, pā rbaudī jā m riepu spiedienu, un indikators nodzisa. Bet vai nu nā kamajā dienā , vai tajā paš ā , viņ š o5 aizdegā s! Borta dators atkal parā dī ja spiediena indikatora darbī bas traucē jumus. Tad apturē ju maš ī nu un izslē dzu dzinē ju, pagaidī ju minū ti, un atkal iedarbinot, indikators nodzisa. Bet pē c nā kamā s stā vē š anas tas atkal ieslē dzā s. Un tā tas turpinā jā s vairā kas reizes. Un kā dā brī dī gaisa kondicionieris sā ka sabojā t: vai nu tas darbojā s normā li, vai arī vienkā rš i sā ka dzī t karstu gaisu, un temperatū ra “aiz borta” rā dī ja mī nusu.

Ī sa ekskursija pa Grieķ iju. III daļ a. Kurouta ciems (Peloponē sas rietumi) >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Очередь из желающих заселиться
Телефон
Шкаф
Унитаз с биде
Общий вид номера I
Допотопный фен
Курфиле вроде
Салат из креветонов
Общий вид номера III
Коридор
Стулья на балконе, один из которых, как видно, сильно потрепан жизнью
Холодильник
Ванна
Холл отеля
Хлеб и не очень полезный для здоровья салат
Вечерняя улица
Общий вид номера II, горбатый телевизор
Пульт в ресторане Cuccuvaia
Комп
Ликер с корицей, лимончелло, а также водичка, принесенная в нагрузку
Кровати
Вид с балкона I
Халявно-кодовый сундук в шкафу
Киска
Бар рядом с бассейном на крыше
Одна из улиц города
Вид с балкона II
Вид с балкона III
Стейк из лосося со шпинатом
Еще одна киска
Отель Astir
Вид с крыши
Вид с балкона IV
Парковка
И еще киска
Ночной вид с балкона
Одна из улиц города
Одна из улиц города
Одна из улиц города
Фонтан с блюющими львами
Центральная площадь
Фонтан с блюющими львами
Какая-то постройка
Центральная площадь
Фонтан с блюющими львами
Фонтан с блюющими львами на фоне центральной площади
Разрисованная стена
Еще одна разрисованная стена
Еще одна разрисованная стена
Что-то вроде места раскопок I
Что-то вроде места раскопок II
Что-то вроде места раскопок III
Вид города немного сверху
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Римский стадион
Небольшой закоулок рядом с римским стадионом
Римский стадион
Небольшой закоулок рядом с римским стадионом
Римский стадион
Храмешник какой-то
Еще какой-то закоулок
Улица, ведущая к морю
Храмешник какой-то
Храмешник какой-то
Храмешник какой-то
Храмешник какой-то
Еще какой-то храмешник
Местный желдор
Киска в магазине, где мы покупали пиво Alfa и обратные билеты
Отдыхающая киска
Желдорстанция у пляжа
Пляжик
Пляжик
Пляжик и мостешник через море
Все та же магазинная киска
Еще одна киска
И еще одна киска
...и еще одна
...и еще две киски
Зал ресторана Cuccuvaia
Грибы Portobellо, запеченные в сковороде, залитые мясным фаршем под сырной корочкой (+ кастрюлька с тем же мясом)
Жрачка, короче
Пиво
Киска
Киска
Какая-то постройка у замка Патр
Указатель на замок Патр
Вход в замок патр
Бойницы
Схема замка Патр
Стена замка Патр
Территория замка Патр
Территория замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на горы с башни замка Патр
Вид на горы с башни замка Патр
Вид на горы с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Внутри замка Патр
Внутри замка Патр
Какой-то мусор
Внутри замка Патр
Внутри замка Патр
Внутри замка Патр
Внутри замка Патр
Внутри замка Патр
Внутри замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Стены замка Патр
Стены замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Стены замка Патр
Стены замка Патр
Стены замка Патр
Стены замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид на город с башни замка Патр
Вид на море с башни замка Патр
Вид сверху на замок Патр + вид на море
Замок Патр
Замок Патр
Замок Патр
Замок Патр
Замок Патр
Замок Патр
Вид на горы с замка Патр
Вид на горы с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Замок Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на горы с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид с башни замка Патр
Вид на море с замка Патр
Вид на море с замка Патр
Наша машина на шиномонтажке
°Un tren me cruza el paso, es largo y lento...° (J. Iglesias - °La carretera°) (°Поезд пересекает мне путь, он длинный и медленный
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums