Negaidītas brīvdienas Adžārijā

24 Jūlija 2016 Ceļošanas laiks: no 10 Jūlija 2016 ieslēgts 17 Jūlija 2016
Reputācija: +6628
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es iemetu monē tu jū rā Suhumi, bū dams treš ā s klases skolnieks, cerot apmeklē t Batumi (es ļ oti gribē ju doties uz delfinā riju), bet Suhumi tā das nebija. Pē c Kaukā za grē das “Suvorova” š ķ ē rsoš anas un izbrauciena pa kalnu ceļ iem ar salauztu autobusu, vecā ki vē lē jā s nedē ļ u pavadī t bez stresa un izbraucieniem: tieš i pie jū ras labā (tolaik) viesnī cā , tā pē c brauciens uz Batumi principā netika apspriests. Bija mierī gi 80. gadi, un dzī ve š ķ ita skaista un cerī bu pilna. Un es cerē ju apmeklē t Batumi. Ir pagā juš i tik daudzi gadi, un es pat nedomā ju, ka tas izdosies (apmeklē ju delfinā riju Hurgadā un biju pilnī bā apmierinā ts ar to), bet...tas izdevā s. Un tagad - negaidī ts ceļ ojums uz Batumi! Sapņ i piepildā s.... nu, gandrī z! : )


"Viltī gie" dī leri no ceļ ojumu aģ entū rā m labi pā rzina š ā dus "pā rsteigumus", tā pē c viņ i paš i brauc "pa reizei" - kur ir labas atlaides. Tā s ir ne tikai "infotū res", bet arī visā das atlaides, kad parā dā s jauna tū risma aģ entū ra, jauns virziens, jauns pā rvadā tā js. Cenas ir patieš ā m zemas, salī dzinot ar parastajā m ekskursijā m. Parastie cilvē ki tos neapzinā s. Tikai tā dē ļ . Tas maksā ja 4800.00 UAH no deguna. Fortune sistē ma - t. i. , jū s nezinā t, kurp dodaties. Viņ i solī ja 3 Batumi. Bez ē diena. Viņ i izdomā ja – ar 20 lariem dienā pā rtikai vajadzē tu pietikt. Likmes 2016. gada jū lijam: 1 dolā rs = 2.34 lari. 1 GEL = 10.70 UAH Izpē tī juš i padomus (arī par Turpravdu), nolē mā m - apmainī sim bukus un tur pē c vajadzī bas pā riesim uz lari (un katram gadī jumam arī paķ ersim karti). Tas bija ē rts risinā jums, jo apmainī tā ji ir visapkā rt (gan ceļ malas veikalos, gan ciematos, gan Batumi). Tū lī t rezervē š u - cilvē ki maksā ja veikalos ar kartē m (ar Privat kartē m un viņ i pat redzē ja filiā li Batumi - bet es to neatradu vietnē ) un es nezinu, pē c kā da kursa maiņ a notika. Vietē jā banka teica, ka grivnas nav izdevī gi mainī t pret lari, dolā ri ir labā ki. Kopumā : aprē ķ ins izrā dī jā s pareizs - pietiekami (bez volā niem un lielā karstumā apetī te ir mē rena).

Tā tad, lidojums no Zhulian tieš i uz Batumi Š oreiz uzņ ē mums sastā vē ja no 4 pieauguš ajiem, tā pē c viņ i č ipojā s ar taksometru (600 UAH) - izrā dī jā s, katrs 150 UAH. Ņ emot vē rā , ka mikroautobuss uz galvaspilsē tu maksā.80-85 UAH, un vē l ir kā ds veids, kā pā rvietoties pa pilsē tu, š ķ iet, ka tas nav dā rgs ē rtī bas labad: piegā de bez pā rsē š anā s un ar komfortu bija piemē rota ikvienam. Atpakaļ tā pat. Izbraukš ana bija vē la, ieraš anā s bija agra, tā pē c mums vajadzē ja komfortu.

Man patika

Ž ulians - bez Pontes, kā Borispolē . To paš u varu teikt par Batumi lidostu. Mazs un diezgan ē rts, ar dutikā m. Pasaž ieri nebija apmierinā ti ar tā du š monu kā Borispilā vai Š armā . Ū deni puslitros nesa mierī gi, neviens neko neatņ ē ma. Daž as Batumi, izbraucot, tika reā li pā rbaudī tas, bet ļ oti selektī vi (nu patī k puskailas "blondī nes", ko lai dara) : ). Vispā r bija sajū ta, ka lidojam nevis uz ā rzemē m, bet gan iekš zemes reisā . Jaunais pā rvadā tā js "Bravo Airwais" izskatī jā s labā k nekā Mau izskatā s tagad. Jā , un baroja nevis ar "akmens" bagelē m, bet kā rtī gā m sviestmaizē m (uz garš ī gas grauzdē tas maizes ar pienā cī gu š ķ iņ ķ i). Sulas nebija, bet bija iespē ja izvē lē ties ū deni un limonā des. Viņ i izsniedza š okolā di un kē ksus tē jai un kafijai (aizmugurē ). Kopumā ar lidojumiem bijā m apmierinā ti - mū su pā rvadā tā js mū s nepievī la! Ī paš i uz tā fona, ka cilvē ki ar pā rvadā tā ju YanAir (YANAIR) uz dienu iestrē ga Batumi. Pē c informā cijas tirnetā , tas pats notika Bulgā rijā un š is pā rvadā tā js tiks pā rbaudī ts saistī bā ar tehnisko stā vokli. Tā pē c esiet uzmanī gi – pā rbaudiet pie tū roperatora arī pā rvadā tā ja


Tā tad viņ i ieradā s. Jā atzī mē , ka mana loma mū su uzņ ē mumā tika samazinā ta lī dz frā zei - "un es tev teicu...". Atceros, ka senie dievi trojietei Kasandrai uzdā vinā ja tā lredzī bas dā vanu + nelielu bonusu: tajā paš ā laikā viņ ai neviens neticē ja. : ) … Iznā ca lī dzī gi. Negribē ja braukt tikai tie, kas jau iepriekš Kaukā zā bijuš i - tas ir, es un vienī gais vī rietis mū su kompā nijā (paņ ē ma viņ u pē c cienī jama izskata un izmē riem, lai padzī tu vietē jos mač o, nu, jo viņ š bija viena no mums laulā tais un otra radinieks). Viņ š tika pieķ erts, ka piekrita braukt “iesildī tā ” stā voklī , bet man vienkā rš i nebija izvē les (ekonomiskā krī ze bbrbrbrbr viņ a kā ja, bet es gribu uz jū ru).

Nekavē joties veiciet rezervā ciju — Adž ā rija nav Gruzija! Drī zā k tikai neliela "ī paš a" daļ a. Ir absolū ti nepareizi vē rtē t Gruziju pē c š ī s jomas, tā pat kā bū tu muļ ķ ī gi salī dzinā t Ukrainas rietumu un austrumu reģ ionus (labi, arī ziemeļ u un dienvidu reģ ionus). Principā , tā pat kā jebkurā valstī , arī reģ ioni un reģ ioni ir ļ oti atš ķ irī gi: tie vienmē r ir ļ oti atš ķ irī gas jomas mentalitā tes un dzī vesveida ziņ ā . Adž arijas Autonomā Republika ir vē sturisks, ģ eogrā fisks un politiski administratī vs reģ ions Gruzijas galē jos dienvidrietumos, netā lu no Turcijas robež as. Tā tika izveidota 1921. gada 16. jū lijā kā Adž ā rijas ASSR - vienī gā autonomija nominā li ateistiskajā PSRS, kas balstī jā s nevis uz nacionā lu, bet uz reliģ isku principu! Adž ā rijas galvenie iedzī votā ji ir adž arieš i, gruzī nu tautas (bet ne klasisko gruzī nu) etnogrā fiska grupa, starp kuriem viduslaikos plaš i izplatī jā s islā ms (“pateicoties” Osmaņ u valsts 300 gadu kundzī bai). Sazinoties ar dā mu no Tbilisi, radā s iespaids, ka daudzi š eit atkal atgriež as pie kristietī bas, bet patiesī bā viņ iem tagad ir daž ā du reliģ isko postulā tu juceklis (piemē ram, viņ i nekad nav mainī juš i tradī ciju likt krustu uz mā jas maizes, ir Islā ma laikā ). Š eit gandrī z nav dzirdama gruzī nu valoda: dominē vietē jais dialekts, turku un krievu valoda. Lai gan jaunieš i jau tā slikti zina krievu valodu (bet š ķ iet, ka skribelē angliski), ja vajag kaut ko iemā cī ties, sazinieties ar vecā kiem cilvē kiem, viņ i to iemā cī ja skolā .

Vispā r zinā ju, ko ieraudzī š u, lai gan "nopirku" drauga zvanus - ņ emiet kaut ko elegantā ku. Gandrī z viss iekrita koferī . Š ī nav Odesa....Tika izmantotas tikai pludmalei paredzē tā s lietas (pludmale: š orti, kleita un tunika, lai neapdeg) un viens variants vienā m "ā rdurvī m". Š eit vislabā k piestā v dž insi ar T-krekliem un kedas.


uh...ciems (ciemats) un š oferis sā ka jaukties starp jaukā m un nepabeigtā m mā jā m, pā rvietoties no asfalta uz zemes ceļ a, un izvairī ties, jautā t visiem ceļ u...man kļ uva slikti...visi sā ka gausties un zvē ru...un pirmo reizi visiem atgā dinā ju: "un es teicu...." Pateicoties viskarikam, viņ i mani neatsū tī ja. Atveda mū s uz 4 stā vu "viesnī cu" - maza mā jiņ a, mā jiņ a. . . visiem nepietika vietas. Tas mū s neapbē dinā ja, jo visi domā ja, ka apmetī sies normā lā viesnī cā , nevis “viesu namā ”. Visi gaidī ja solī tā s trī s zvaigznes. "Viesnī cas" ī paš nieks teica, ka tie, kas viņ am neder (viņ š ņ em tikai tos, kas brokasto), dzī vos pie mā sas - netā lu, pā ri tuksnesim (uz kuras novietotas kravas automaš ī nas). Manai mā sai izrā dī jā s vē l vieglā k (ģ imenes viesnī ca "Melnā s jū ras pē rle", kā man - pā rā k pretenciozs nosaukums mā jai bez jumta). Es sā ku smieties. Tie, kas nedzē ra, sā ka bļ aut, ka viņ i vispā r maksā ja par 4 zvaigznē m - kur viņ i ir? Saimnieks (beigā s viņ š ieguva mū su iesauku - Ak), teica - bet vai ir zvaigznes? : ). Nebrī nī jos, ka Adž ā rijā nav zvaigž ņ u (ko lai viņ i tur dara? ) un pā rliecinā ju visus jau ievā kties, jo labā k tik un tā nekļ ū s, drī zā k jā brauc uz jū ru. Un tad tas ir klusā ks nekā Uzh ar viņ a veikalu (kur mē s vē lā k iegā dā jā mies un mainī jā m dolā rus). Jau apstiprinā ts – te mierī gā k. Blakus ir ganī bas, un tuksnesis, un jū ra ir redzama, un kalni ir blakus. Sajū ta: sajaukts "Azure" un Yaremche + pievienots nedaudz Irā nas....krā sa nokrī t....

Viesnī ca izrā dī jā s ne tik biedē još a, kā likā s (griesti bija, bet jumta nebija, jo nebija pabeigts, kas š eit ir ierasta lieta), bet numuriņ os bija visas ē rtī bas: a vannas istaba, gultas, skapis, naktsgaldiņ i, gaisa kondicionieris, TV. Veļ a tika nodroš inā ta, bet dvieļ i un tualetes papī rs bija jā pieprasa. Fē na un “vannas komplekta” nebija, labi, ka no Ē ģ iptes un Turcijas viesnī cā m paņ ē mā m lī dzi mini š ampū nu un ž eleju pakas. Vienreiz saplī sa tualete (sataisī ja), televizora pultī nebija baterijas (pielika), kondicioniera pults bija 3-4 istabā m (izņ emot mū s, nevienam nebija vajadzī ga). Tā nu iekā rtojā mies bez frī ž iem, bet ar ē rtī bā m. Saimnieki, jauki cilvē ki (ar bē rniem un vecvecā kiem) dzī voja tieš i tur (š ī s viesnī cas pagrabā , kur bija ē damistaba un virtuve), un rū pē jā s par mums gandrī z “kā par ģ imeni” (brokastis kā.20 lari no plkst. deguns). Ceļ š (nelī dzens-akmeņ ains) uz pludmali gā ja caur ganī bā m ar govī m, lī dz veikalam uz Už u - caur tuksnesi-stā vvietu, lī dz autobusam uz pilsē tu - pa plū du kanalizā ciju pā r akmeņ iem. Viss ir jauki un lauku. Sā kumā lija lietus, bet 2. dienā lū dzā m vecvectē vam uztaisī t labu laiku - un lū k! Saule iznā ca uzreiz un nekad mū s nepameta.

                      Tā tad, kā jū s sapratā t, mē s nebijā m apmetuš ies Batumi. Viņ i mū s apmetinā ja Gonio. Batumi ir Adž ā rijas galvaspilsē ta un Gruzijas galvenie jū ras vā rti. Mē s nonā cā m piekrastes zonā (tas ir Kobuleti, Makhinjauri, Gonio, Sarpi un citi) Gonio ciems (mē s to saucā m par "gonivo" ” vai "galimoe") atrodas 5 kilometrus uz ziemeļ iem no Turcijas robež as un 15 km attā lumā . un uz dienvidiem no Batumi pie Melnā s jū ras (kas š eit ir tī rā ks nekā Batumi). Sā kotnē ji tas bija Apsaras cietoksnis (romieš u priekš postenis), kas ir saglabā jies lī dz mū sdienā m un ir pakļ auts apskatei (biļ ete 3 GEL), lai gan neliels. Bet, domā jams, tur atrodas apustuļ a Mateja kaps, tas pats no 12.


Pirmajā s dienā s stipri dzē rā m vietē jo vī nu un ar autobusu apmeklē jā m Batumi (par š o interesanto pilsē tu taisī š u atseviš ķ u fotoreportā ž u), kur izmē ģ inā jā m vietē jo virtuvi un apskatī jā m arhitektū ras jaukumus. Laiks sā kumā bija lietains, un, lai arī mē s bijā m sarū gtinā ti, ieraugot Batumi, mums nebija karsti. Ū dens jū rā bija vissiltā kais un caurspī dī gā kais, bet oļ u pludmale ir tikai skā rda. Toli, aiz alkatī bas, vai neapdomī bas (ak vī ns, vī ns), mē s uzreiz nepirkā m silikona caurspī dī gā s č ī bas (10 GEL) un ļ oti cietā m no iebraukš anas jū rā . Iesaku visiem uzreiz tā s iegā dā ties, jo tā s ir labā kas par Ē ģ iptes koraļ ļ u č ī bā m (kas plī st un uzbriest no ū dens). Tad tie noderē s citā s valstī s. Sauļ oš anā s krē sls maksā.3 GEL. Nolē mu neskopoties, jo pludmalē joprojā m ir netī rumi un š ļ irces. Turklā t vietē jā s mā miņ as ļ auj "piņ ķ erī giem puikā m" darī t savu darbu tieš i š eit, neiekā pjot krū mos. Protams, pludmalē nav ģ ē rbtuvju un tualetes (uz tualeti viņ i skrē ja vai nu uz Už u, vai uz š iku viesnī cu netā lu no pludmales). Ir maksas duš as telpa (50 vietē jā s kapeikas). Turklā t vietē jiem iedzī votā jiem, kas atpū š as, ir “burvī gs” ieradums mest akmeņ us, un kopumā viņ i kaut kā arī neciena personī go telpu (staigā gandrī z uz galvas).

                                                                                       Pē c izskata tie visi ir vienā di - š ķ ū nī š i ar salmu jumtiem (pareizā k sakot, tas ir izkaltuš as niedres) - pilnī ga asociā cija ar viena no vilka izpū stā sivē na mā ju. Rezultā tā izvē lē jā mies Charlie's, kur porcijas ir lielā kas. Bet viņ iem ir arī jauks ieradums - katram ē dienam neprasot ienest lavaš u un summu iekļ aut rē ķ inā (starp citu, vienī gā kafejnī ca, kur pasniedz lavaš u, citviet nez kā pē c maizes, ko mē s pat neē d mā jā s). Mē s sapratā m savus gultņ us un sā kā m prasī t pusi porcijas lavaš a (1 lari). Mē ģ inā jā m nogarš ot vairā k vietē jos ē dienus, tā pē c vienmē r pasū tī jā m vienu jaunu kopī gu ē dienu (4), lai nogarš otu kā du gabaliņ u. Es pat negribu atcerē ties nosaukumus, jo tas nav iespē jams: č aš uš uli, ajapsandali utt. Man patika gandrī z viss - ļ oti interesants Adž ā rijas hač apuri laivas formā : ar kausē tu sieru, sviestu un olu. Š aš liks daž ā dā s kafejnī cā s ir atš ķ irī gs. Iemī lē jos biezu zupu-biezeni ar vistu, ar ko pietika pusdienā m ar pitas maizi - 6 + 1 + nodoklis = 8 GEL. Cū kgaļ as kebabs ar lavaš u - 10 GEL. Ņ emiet vē rā , ka summā m tiek pievienots nodoklis, tā pē c rē ķ ins bū s lielā ks nekā ē dienkartē norā dī tā s cenas. Es vē rš u jū su uzmanī bu uz to, ka tie ir slikti ar zaļ umiem. Es domā ju, ka man bū s skorbuts. Nevienam neienā ca prā tā gatavot substrā tu no zaļ umiem š aš likam - vienkā rš i ielika traukā , pievienoja pā ris neapstrā dā tu sī polu gredzenus un viss. Nekā das salā tu lapas, pē tersī ļ i, cilantro, pat kā dekorā cija. Dā rzeņ u salā ti kā atseviš ķ s ē diens maksā tā pat kā gaļ a.


Vispā r mazliet skumji, jo daž i gaidī ja "kaukā zieš u viesmī lī bu". Viņ a š eit nav. Vakaros viņ i pulcē jā s vakariņ ā s viesnī cas pagalmā un klā ja galdu ar vī nu klubā . Un tad sā ka ielī st vietē jie viesi (gruzī ni, armē ņ i) un saimnieki. . . Visi bija izcili un dzē ra. Palī dzē ja pateikt. Treš o reizi viņ iem jau pateica (protams, zem "pā riem), ka viņ i ir sarkanie un nepavisam nav viesmī lī gi.... un tikai tad tika atnests armē ņ u konjaks un gruzī nu uzkodas. Labi, ka Uzha veikals nebija tā lu - viņ am bija augļ i, mā jas vī ns un jogurts (matsoni), ū dens, tē ja un daudz kas cits. Blakus uz š osejas bija arī veikali, kur ū dens ir lē tā ks (1-1.5 GEL liels) un klā sts ir lielā ks. Mē s nopirkā m ū deni, jo tas tecē ja no krā na ar smiltī m. Vispā r labā kais variants ir pirkt lielveikalos Batumi: tur viss (izņ emot zaļ umus - 3 lari bariņ š ) ir lē tā ks. Turklā t pē c svara ir ļ oti daudz vietē jo kulinā rijas izstrā dā jumu - savā ca salā tus, sieru, baklaž ā nu ē dienus, pitas maizi, paņ ē ma 5 litru baklaž ā nu ar vī nu (daž ā dus vī nus arī “degustē ja” bez maksas) un devā s uz savu Gonio. pilnā m rokā m: mikroautobusi kursē lī dz vē lai naktij (1 GEL), atš ķ irī bā no autobusiem (80 kapeikas turp un atpakaļ ). Bet saprast, kur viņ i dodas, ir problē ma! Daudz laika pavadī jā m vē lā s naktī s gaidot mikroautobusus pa daž ā dā m tumš ā m un pamestā m ielā m cerī bā izbraukt (pē c vietē jo padoma, ko laikam nesapratā m....par vī nu, vī nu....tā pē c mē s turē jā m iedzimtos aizdomā s par daž ā dā m viltī bā m). Zinā mas problē mas rodas komunikā cijā ar vietē jiem – mē s viņ us nesaprotam, viņ i mū s (arī bez vī na). Un jautā t ceļ u Kaukā zā , tas ir gluž i kā joks: “Dā rgais, kā tur nokļ ū t? - Ak! Es tev tū lī t pateikš u! Turiet arbū zu! " Ļ oti sabiedrisks un zinā tkā rs, galu galā - pagā ja pusstunda, lai kaut ko uzzinā tu....Forš i, bet paņ em daudz laika....

Ar transportu arī interesants jautā jums, vē l esam izdomā juš i, vairā kas reizes gā jā m pie "zaķ a". Marš ruts: Batumi - Gonio - Robež a, aprī kots ar "vē siem" autobusiem ar kondicionieri (ne visur tā di), kuros principā visi maksā ar kartē m (visur ir speciā las ierī ces). Turklā t š oferis pā rdod biļ etes. Ļ oti dī vaini : ). Dubultā biļ ete (80 kapeikas) - tā ir ne tikai jā iegā dā jas, bet arī jā iespiež speciā lā kompostē (to ir mazā k nekā karš u lasī tā ju, tā pē c mē s tos neatradā m uzreiz). Biļ eti var izmantot daž ā dos veidos: vienam pasaž ierim - turp un atpakaļ : vienu reizi ieduriet tur un otrreiz atpakaļ . Vai uz vienas biļ etes, lai brauktu kopā - izlauž as 2 reizes uzreiz. Lī dz sapratā m....ē ē ē...Vairā kas reizes jautā ja. . . tikai uzreiz nesaprata (ak. . . vī ns, vī ns). Kā pē c es tik sī ki aprakstu, bet tā pē c, ka autobuss brauc uz robež u. Sapratu? Ar pasē m var š ķ ē rsot un atgriezties ar pirkumiem! Ir dutiķ i un lupatu veikali. Viskijs maksā kā par 7 dolā riem lē tā k nekā lidostā ! Nokavē jā m (vī nu, vī nu), kad ar autobusu devā mies tur apskatī t ū denskritumu (pases neņ ē mā m), un saimnieks š o brī di izstā stī ja jau pē dē jā dienā sā tī gā s vakariņ ā s. Š eit mē s sapratā m, kā pē c autobuss bija piepildī ts ar cilvē kiem ar maisiem. Eh.... pirkumi nokrita.... Tā tad darbs palika nepabeigts! Es ceru uz jums!


                 Kopumā š eit nepaļ aujieties uz turku vai ē ģ iptieš u pakalpojumiem. Viss ir daudz vienkā rš ā k un triviā lā k, kamē r jū s saņ emat jū ru un kalnus! Jū s gū stat jaunus iespaidus! Bet jū lija sā kumā viņ iem joprojā m it kā nav sezona - sajū ta: smacī gs, karsts, drē gns maijs. Vai vienkā rš i karsts maijs. Lido maija vaboles, zied ziedi, kas Ukrainā jau sen izbalē juš i. Nekas vē l nav nogatavojies (importē ti augļ i). Saule cep stipri - Adzharia tomē r! Acī mredzot vispiemē rotā kais laiks viņ iem ir septembris (pē c viņ u domā m). Kopumā es nezinu par saviem draugiem, nebiju vī lusies, jo sā kotnē ji es neko negaidī ju. Viņ i teica, ka es pat vairs nebraucu uz š ejieni....es pat uz Tbilisi ar viņ iem nebraucu (ī rē jā m maš ī nu, kuru gandrī z visu atlikuš o laiku meklē jā m), lai neklausī tos viņ u vaimanā š ana un nevis teikt kā veca grimza: "Es tev teicu...". Viņ iem ceļ ojumā nepatika viss, tač u viņ iem patika Tbilisi - vecpilsē ta virs Kuras un tajā paš ā laikā ļ oti stilī ga. Viņ i teica, ka tas ir mazs, tač u jū s varat pavadī t 3 dienas, dzī vojot tajā un apmeklē jot vietē jā s apskates vietas (tempļ us, alas, ū denskritumus, ielejas un vī na darī tavas).

                                                                                                                                                                                                    Es neesmu ceļ otā js, es esmu tū rists....Vienkā rš i jū ra man ir mī ļ a. Sentimentā las stulbas asaras sabirst, dzirdot pantiņ us: “Es laizu savas brū ces kā zvē rs. Un kā kafija es izš ķ ī du skumjas. Es smarž oju pē c laimes, saules un ū denspī pes. Nā c! Man pietrū kst! (paraksts) "JŪ RA"!! ! ".

Man patī k gan melns, gan sarkans, gan Vidusjū ras: tā s visas ir daž ā das garš as un sajū tas, un tā s visas ir jaukas. Katram ir savs fetiš s vai mā nija: kalni, spē les, raftings, iepirkš anā s, maš ī nas, un man ir jū ra. Un divu dienu atkā pš anā s pludmalē ceļ ojuma beigā s atmaksā jā s — bagā tī gs, š okolā des iedegums, kā ds man nav bijis gadiem ilgi (cilvē ki skatā s apkā rt). Mierī gas, relaksē tas brī vdienas pie jū ras, tas man kā tū ristam ir vajadzī gs (neskaitot neatlaidī go Tbilisi mač o iebrukumu manā realitā tē , kas pat pusdienā s kafejnī cā pasū tī ja dziesmu “divas sveces”, kas par pretī gumu )....viņ iem nebija iespē ju, nabaga lietas. . . ). Vispā r pā rē jā atmiņ ā palika jū ra, skaistā kā jū ra uz kalnu fona, kuras man nemitī gi pietrū kst. . . : Melns, Sarkans vai Vidusjū ras! Tā tad. . . Atkal iemetu jū rā monē tu. . . Interesanti, kā tas darbosies? 20 gados Tbilisi? : ).

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Гонио, вид вокруг отеля
Пастбище через которое мы ходили к морю
Наш
Вид из окна
Наши апартаменты
Удобства
Бесконечный галечный пляж
Набережная в Гонио
Цены не написаны
Самый классный отель, где мы навещали
Кафе в этом отеле, очень стильное, как мне кажется. Вход свободный
Меню в этом кафе, цены в общем везде примерно одинаковые + или -
Бассейн в этом отеле, в котором мы не купались
Аджарский хачапури - очень сытный и вкусный
Водопад недалеко от Турецкой границы - посвящен крещению Грузии
Море около водопада
Вид на Турцию.... не нужен нам берег Турецкий...
Вот такие милые отельчики у границы
Храм у границы. Заходишь, оставляешь денежку, берешь свечки.... никого нет (имеется в виду безумные бабки). Люди сами приходят и остаются наедине с Богом
А вот и граница
Меню нашего любимого кафе на набережной в Гонио
Вот вам чашашули, вот мой любимый супчик (страница с ценами на эти блюда рядом)... и аджарский хачапури... зелени нет...
Крепость в Гонио (в остановке от нашего жилья)
План крепости и раскопок
Клад который нашли в крепости
В крепости
Сад в крепости
komentāri (19) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums