Neaizmirstama iepazans ar Gruziju

22 Marta 2016 Ceļošanas laiks: no 31 Decembris 2015 ieslēgts 07 Janvāri 2016
Reputācija: +11
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es sā kš u ar to, ka es ļ oti gribē ju doties uz Gruziju. Aizraujoš i bija to draugu stā sti, kuri vairā kkā rt apceļ ojuš i Gruziju. Lē mums pieņ emts pē c fotogrā fiju apskatī š anas un pā rsteidzoš ajiem iespaidiem no kolē ģ a, kurš oktobrī lidoja uz Gruziju. Anamnē zē bija arī Š engenas vī zas neesamī ba draugam un Ē ģ iptes slē gš ana krieviem (pagā juš o Jauno gadu svinē jā m Ē ģ iptē , un tas bija ļ oti forš i).

Ņ emot vē rā vē lu pieņ emto lē mumu, ka vē lamies sagaidī t Jauno gadu Gruzijā , ceļ ojums izrā dī jā s ne lē ts – pē dē jā s divas sē dvietas tieš ajā lidojumā Sanktpē terburga – Tbilisi mums izmaksā ja vienu treš daļ u no visas tū res cenas. . Patstā vī gi meklē t viesnī cas, izvē lē ties utt. - nebija laika, un patieš ā m nebija arī vē lē š anā s. Veiksmī ga sadarbī ba ar uzņ ē muma TripTravel vadī tā ju Margaritu un š oreiz noritē ja bez aizķ erš anā s. Margarita pē c iespē jas ī sā kā laikā izvē lē jā s mums elegantu tū ri.


Patiesī bā ekskursija izrā dī jā s tā sauktā "individuā lā ", jo viss tika izvē lē ts tikai mums - gan tas, ka vē lamies tieš os lidojumus, gan tas, ka nevaram izlidot ā trā k par 31. decembri (smagā s slodzes dē ļ ). darba slodze darbā ). Un tas, ka gribam dzī vot centrā un, ja iespē jams, pē c iespē jas vairā k ceļ ot ekskursijā s.

Jā saka, ka š ī nav pirmā reize manā dzī vē , kad 31. decembrī kaut kur lidoju vai kaut kur dodos. Patiesī bā š ie ir patī kamā kie Vecgada vakara darbi - gaida lidojumu lidostā : ) Protams, ņ emot vē rā to, ka paš u Jauno gadu kā ds jau iepriekš sarī kojis : )

31. decembrī droš i ieradā mies Tbilisi (robež kontroles laikā - robež sargs atdod pasi ar zī mogu un izsniedz 375 ml Saperavi 2012 (! ) pudeli), mū s sagaidī ja pā rstā vis no Sunny Tours saimnieks, aizveda mū s uz viesnī cu, kur mē s (ne sliktā ki par karavī riem armijā ) ā tri sapulcē jā mies svinē t jauno gadu restorā nā . Vecpilsē tas restorā ns, spriež ot pē c 90% viesu, ir precī zi izveidots, lai apkalpotu tū ristus, kuri vē las sagaidī t Jauno gadu Tbilisi. Galdi plosī jā s no garš ī giem ē dieniem, bija obligā ti hač apuri un kebabi. Protams, š ampanietis. Bet vī ns, dī vainā kā rtā , bija bezgarš ī gs. Bet š ī bija vienī gā reize Gruzijā , kad dzē rā m bezgarš ī gu vī nu. Bija š ika izklaides programma – ar dzī vo dziedā š anu un gruzī nu dejā m. Jaunais gads tika svinē ts trī s reizes – krievu, gruzī nu un ukraiņ u valodā .

Tad mums nejauš i bija uzdevums "Nokļ ū t viesnī cā Vecgada vakarā ". Fakts ir tā ds, ka mē s nepaņ ē mā m viesnī cas vizī tkarti, bet, kad mū s sagaidī ja lidostā un pē c tam aizveda uz restorā nu, gides meitene mū s pā rliecinā ja, ka mums vienkā rš i jā iet pie restorā na administratora un jā lū dz izsaukt taksi. uz mū su Boutique City viesnī cu. Patiesī bā nez kā pē c neviens nevarē ja atrast š ī s viesnī cas adresi, un mē s ar taksistu devā mies pē c savā m atmiņ ā m - ko izdevā s pamanī t pa ceļ am no lidostas : ) Beidzot atbraucā m.

Viesnī ca Boutique City ir maza un ļ oti glī ta. Atraš anā s vieta ir vislabā kā , manuprā t, tū ristiem - paš ā vecpilsē tas sirdī un blakus Brī vī bas laukumam. No jebkuras puses lī dz galvenajā m apskates vietā m - viegli sasniedzama. Un attiecī gi - staigā ar kā jā m : )


Kad mē s reģ istrē jā mies savā numurā , mū s sagaidī ja patī kams pā rsteigums no viesnī cas - š ampanieš a pudele un pastkarte, kas parakstī ta ar roku un adresē ta tieš i mums. Ņ emot vē rā robež kontrolē izsniegtā s divas Saperavi pudeles, vienā nelielā laika vienī bā mums jau bija noteikts alkohola krā jums : )

1. janvā rī cē lā mies brokastī s, paē dā m brokastis un atkal devā mies gulē t : ) Tad pē c piedā vā tā s programmas (un mums bija brī va diena un ekskursijas programmā tika ierakstī ti ieteikumi laika pavadī š anai) izgā ju pastaigā , tiku lī dz funikulierim, pavakariņ oju ar garš ī giem khinkali un mazliet pastaigā ju pa vecpilsē tu.

2. janvā rī notika brī niš ķ ī ga pastaigu ekskursija pa Tbilisi kopā ar burvī go dā mu - Sunny Tours gidi. Brī niš ķ ī gs stā sts, interesanti fakti, saulaina diena – viss veicinā ja to, ka visai grupai ekskursija patika, lē diju negribē ja laist.

Un, protams, vakarā mē s devā mies uz sē ra vannā m. Ciemojoties Tbilisi, š ī ir viena no nepiecieš amā kajā m lietā m: ) Ā rā pirtis nesen rekonstruē tas, bet iekš ā viss vē l diezgan padomju laiku: ) Lai gan patiesī bā to vairs nemana pē c pirmā s iegremdē š anas karstā sē rskā bes baseinā ū dens. Protams, neaizmirsā m, ka esam meitenes un pasū tī jā m masā ž u ar skrubi. Atnā ca stingrā tante (: )) ar spainī ti, dū raiņ u un aizdomī gi smirdoš u š ķ idrumu. Viņ a deva komandas, kā virsserž ants parā des laukumā – gulies! apgriezies! apsē dies! Jā , jū s droš i vien varat viņ u saprast - mū su ir daudz, bet viņ a ir viena. Ķ ermenis tika notī rī ts ar dū raiņ u un etiķ i (aizdomī gi smarž ojoš ais š ķ idrums izrā dī jā s etiķ is), un ziepju masā ž a izrā dī jā s nemaz ne masā ž a, bet gan darbī ba ar nosaukumu “tikai kustini rokas” : ). Tač u mē s nemaz nebijā m sarū gtinā ti – jebkurā gadī jumā ķ ermenis bija ļ oti labi sagatavots vē rtī gā sē rskā bā š ķ idruma uzņ emš anai un uzsū kš anai.

3. janvā rī devā mies uz Kahetiju – divu dienu ekskursijā ar Alazani ielejas, klosteru, Niko Pirosmani muzeja un Kinzmarauli rū pnī cas apmeklē jumu.


Lai aprakstī tu Alazani ielejas skaistumu, pat ja ir sniegs, nepietiks epitetu. Tas viss jā redz savā m acī m. Mū su grupa bija neliela - 6 cilvē ki, mū s pavadī ja divi Ž orž i - š oferis un gids. Un man jā saka, ka galvenā mū su sajū sma par Gruziju ir tieš i viņ u nopelns. Pirmkā rt, mē s bijā m praktiski vienī gā grupa, kas š ajā s dienā s varē ja aizbraukt uz Kahetiju - tur bija bargs sals un ceļ i apledojuš i. Un pa kalnu ceļ iem ar maš ī nu varē ja braukt tikai ī sts dū zis – mū su š oferis Georgijs. Rezultā tā mē s redzē jā m gandrī z visu, kas bija plā nots, apmeklē jā m Kinzmarauli ar obligā tu degustā ciju un pusdienojā m neticamā restorā nā uz kalna. Pa ceļ am uz Dž ordž u piestā jā m pie kā da sava drauga un vakariņ ā s paņ ē mā m mā jā s gatavotu vī nu. Pat 10 litri : )

Nā kamajā dienā , kad jau atgriezā mies Tbilisi, pē c mū su lū guma mū s aizveda uz ceļ malas kafejnī cu ar ī stu mā jas ē dienu. Jā saka, ka gruzī nu virtuve visur ir ļ oti laba, bet privā tā s mazā s iestā dē s viss ir ī paš i garš ī gs. Un piestā jā m arī ī stā pilsē tas tirgū , kur ļ oti veiksmī gi iegā dā jā mies gruzī nu ī paš os ē dienus - Svan sā li (kuru, kā izrā dī jā s, vajadzē ja pā rvadā t kaut kā dā pilnī gi blī vā un hermē tiskā iepakojumā , jo mans koferis izvē dinā ja tikai pē c diviem mē neš iem : )), citas garš vielas - adž ika, suneli apiņ i; obligā ta Churchkhela un obligā ti mā jā s gatavoti suluguni.

5. janvā rī mē s devā mies uz Mtskheta (seno Gruzijas galvaspilsē tu) un uz privā tu vī na raž oš anu - Chateau Kvareli. Salī dzinot ar Kinzmarauli spirta rū pnī cu, vī na raž oš anas tehnoloģ ija atš ķ iras, bet arī vī ni ir ļ oti garš ī gi, kas izrā dī jā s degustā cijas laikā : )

6. janvā ris bija brī va diena, un, tā kā tā bija pirmssvē tku diena, nolē mā m doties uz Svē tā s Trī svienī bas asambleju – lielā ko katedrā li Gruzijā . Un tad viņ i vienkā rš i staigā ja apkā rt, pirka suvenī rus. Patiesī bā pats elementā rā kais un nepiecieš amā kais gruzī nu suvenī rs ir vī ns : ) vai č ač a : ) vai konjaks : ). Pā rē jais ir pē c izvē les - churchkhela, garš vielas, magnē ti, trauki, tautas tē rpi utt.

Pē c ilgas pastaigas mums neticami paveicā s ar vietu, kuru izvē lē jā mies vakariņ ā m. Pagrabs, kas no ā rpuses nebija ī paš i pamanā ms, iekš pusē izrā dī jā s mā jas restorā ns ar pilnī gi mā jī gu atmosfē ru. Pasū tī jā m obligā to Adž ā rijas hač apuri, obligā to lī dz tam laikam vistas zupu - chikhirtma un, protams, khinkali. Viss bija neizsakā mi garš ī gi, un restorā na ī paš nieka meita mums parā dī ja, kā ē st Adž ā rijas hač apuri. Izrā dā s, ka lī dz tam laikam mē s š os pī rā gus ē dā m nepareizi : )


7. janvā rī bija atgrieš anā s reiss uz Sanktpē terburgu. Knapi sabā za pudeles savos koferos un pavisam aizmirsa par alkohola normu, ko drī kst ievest valstī : ) Konjaku nopirkā m arī lidostā veikalā . Rezultā tā Pulkovā visi, kas atbrauca no Tbilisi, tika aicinā ti nolikt koferus uz jostas un jau skenerī skaitī ja pudeles : ) Acī mredzot arī mū su muitnieki zina, ka labā kā dā vana no Gruzijas ir vī na pudele. Mums bija skaidra biste ar alkoholu : ) Bet mums par godu Ziemassvē tkiem tika piedots. Urā!! !

Es ļ oti vē los atgriezties Gruzijā  — satikt brī niš ķ ī gus iedzī votā jus, no kuriem daž i, par laimi, jau ir kļ uvuš i par mū su draugiem, apskatī t ziedoš o Alazani ieleju, iedzert ī stu mā jas vī nu un ē st ī stu mā jas sieru.

Atklā jiet Gruziju! Un neaizmirstiet sazinā ties ar TripTravel par ekskursiju ar obligā tu nosacī jumu, ka saimniekam jā bū t Sunny Tours.

P. S. Fotogrā fijas telefonā : ) Neizmetu no klē pjdatora, bet ticiet man - Dž ordž ija ir skaista!! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums