Ceļojiet no Ukrainas uz Gruziju ar automašīnu. 4. daļa no 5. Batumi, Botāniskais dārzs, Sarp

25 augusts 2015 Ceļošanas laiks: no 07 augusts 2015 ieslēgts 21 augusts 2015
Reputācija: +98.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit:

1. daļ a

2. daļ a

3. daļ a

14.  augustā izbraucam uz Batumi. Netā lu, tikai 60 km. Ienā kot Batumi, viņ i stenē ja un elsoja apmē ram tā pat kā tad, kad tikko bija iebraukuš i Gruzijā . Arhitektū ras struktū ras mū s pā rsteidza, kā saka, lī dz dziļ umiem! Ļ oti skaists un moderns centrs, krastmala. Nu neaprakstī š u, arī internetā daudz kas tā ds ir. Pasū tī jā m dzī vokli Batumi jau iepriekš , caur internetu. Es izdarī ju tā : Facebook meklē š anā ierakstī ju “Batumi”, cilvē ki izlē ca, pā rsvarā ī rē jot mā jokli, un pē c tam nosū tī ja viņ iem ziņ u, ka mū su ir tik daudz, tad mē s darī sim, kā di varianti jums ir? Un cilvē ki atbildē ja, piedā vā ja. Es darī ju to paš u Odnoklassniki. Meklē ja arī www. airbnb. ru un Rezervē š ana. Š eit ir lieliska gruzī nu vietne ar ī paš nieku tā lruņ u numuriem http://gancxadebebi. ge/ru/ Bet ir tikai telefoni, un uz Gruziju nevar zvanī t.


Es darī ju tā : pierakstu telefonā numuru un, ja pē c tam parā dā s Viberā , tad likumsakarī gi tam cilvē kam ir arī Viber (? ), un pē c tam viņ š bez maksas zvanī ja vai atsū tī ja ziņ u. Izvē lē jā mies 5 istabu dzī vokli 9 stā vu mā jā.6 stā vā . Dzī voklis ir vienkā rš s, bet arī ar visu nepiecieš amo (kondicionieris, veļ as maš ī na, karstais ū dens, virtuve, plī ts, wifi). Maksa mums visiem ir 50 USD par nakti. Atrodas Khimshiashvili ielā , netā lu no ū dens atrakciju parka, 50 metru attā lumā no jū ras - vienkā rš i š ķ ē rsojiet ceļ u. Batumi pludmale ir oļ u, brī ž iem smilš aina, stiepjas pa visu pilsē tu, plaš a, vietu ir daudz, tā pē c š ķ iet, ka pludmalē ir maz cilvē ku. 6 dienu laikā , ko mē s š eit pavadī jā m, ū dens bija pastā vī gi dubļ ains. Es nezinu, vai tas tā ir vienmē r. Ja vē laties iegā dā ties garš vielas, svaigu foreli, gaļ u, mā jā s gatavotu vī nu un pā rtiku kopumā , dodieties uz pā rtikas preč u tirgu. Atrodas gaisa vagoniņ a zonā . Adrese: st. Majakovska un sv. Plehanovs. Ir 1. a autobuss, daudz mikroautobusu.

Vē l viens tirgus Batumi ir slavenais Hopa. Tas atrodas pilsē tas centrā , starp David Agmashenebeli, Galaktion Tabidze un Rurua ielā m. Š is ir apģ ē rbu tirgus. Š eit ir lē ti suvenī ri, turku lietas, labi, ķ ī nieš i, kā arī bez tiem. Ukraiņ iem viss kaut kā ir nedaudz dā rgi, bet ja mū su likme 1 gada laikā nebū tu palielinā jusies 3 reizes, viss bū tu Ļ OTI lē ti. Pie mums, tikai pā ris kilometrus no lidostas, skrejceļ a. Un pludmale. Jū s peldat jū rā , un lidmaš ī nas nolaiž as un paceļ as virs jums. Aizraujoš s skats. Lidojumu grafiku apskatī jā m š eit https://rasp. yandex. ua/station/9623697/? filter=arrival&time_zone=213. Viņ i lido pē c grafika. Speciā li devā mies fotografē ties uz lidojoš o lidmaš ī nu fona. Š eit daudzi nā k to apskatī t, fotografē t ar telefoniem. Gribē jā m aizbraukt uz Turciju (robež a ir 15-20 km no Batumi), bet bijā m nobijuš ies, ka it kā varam ilgi nostā vē t pie robež as, un laika nebija daudz, kopumā arī nebija. aiziet.

Lai iebrauktu Turcijā , ukraiņ iem arī nevajag vī zas, tikai pase, kurā ielī mē ti bē rni. Mē s nedevā mies uz Turciju, bet mē s devā mies uz pierobež as Sarpi, peldē jā mies skaidrā jū rā (viņ i raksta patiesī bu), lecam jū rā no kalna, peldē jā m maskā / snorkelē . Savā cā m daž us rapanus (pagatavoju, ē dā m), bet mī diju ir maz, un mē s par tā m esam lieli cienī tā ji. Lielā ko daļ u gliemeņ u saplosī jā m Bulgā rijā Sveti Vlasā uz akmeņ iem aiz jahtu ostas. Un, protams, Adž ā rijas hač apuri, ko vajadzē tu izmē ģ inā t tikai Adž ā rijā , piemē ram, Batumi. Mē s dzirdē jā m par Retro Cafe, kur viņ i it kā gatavo visgarš ī gā kos hač apuri. Atradā m š o kafejnī cu, vienkā rš i aizgā jā m apskatī ties situā ciju. Mums nepatika, vienaldzī gi viesmī ļ i, dū maka un kaut kā viss “retro”. Bet ne ar vienu nestrī dos, varbū t tur tieš ā m garš o.

Mē s sā kā m jautā t vietē jiem gruzī niem, kur nogarš ot khachapuri, un visi kā viens ieteica restorā nu Adzharuli Sakhli, kas atrodas Sherif Khamshiashvili ielā.10 (netā lu no torņ a un netā lu no ezera). Un mē s nekļ ū dī jā mies, viss bija ļ oti garš ī gi! Tiem, kas vē las dzert gruzī nu vī nu: mē s esam daudz mē ģ inā juš i. Vidē jā vī na pudeles vidē jā s izmaksas ir 10 GEL (100 UAH). Var atrast 6-7. Kindzmarauli veikalos 15-25 lari, Khvanchkara 30-50. Tirgū drafts Saperavi 5 lari 1 litrs, bet labā ko variantu atradā m firmas veikalā "Old House of Wine" st. Zviad Gamsakhurdia 43. Balts Sauvignon uz krā na - 4 GEL 1 litrs, sarkans Saperavi 8 GEL. http://batumilife. ru/magazin-staryiy-dom-vina. Un vē l viens veikals - "Kindzmarauli Maraniya" st. Memeds Abaš idze 45 http://batumilife. ru/magazin-vina-kindzmarauli-marani - Kindzmarauli 10 lari/1l.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Перед матчем Барселона - Севилья
Мцхета
Мцхета
Боржоми
Здесь можно набрать настоящей Боржоми
Мы в палатках
Каньон
Каньон
Каньон
Каньон
Подвесной мост
Уреки. Палатки
Магнитный песок в Уреки
Уреки. Здесь хорошо видно где пляж, где машины, где палатки.
Пляж в Уреки
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums