Ceļojiet no Ukrainas uz Gruziju ar automašīnu. 3. daļa no 5. Mtskheta, Borjomi, Okatse kanjons

25 augusts 2015 Ceļošanas laiks: no 07 augusts 2015 ieslēgts 21 augusts 2015
Reputācija: +98.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit:

1. daļ a

2. daļ a

No rī ta izbraucam no Tbilisi un braucam uz Mtskhetu. Nofotografē jamies, baudā m skatu un dodamies uz Borjomi. Vienkā rš a pilsē tiņ a kalnos, smarž o pē c Padomju Savienī bas. Viņ i paņ ē ma ī sto Borjomi no avota. Vē lē tā ju ir daudz, ar krū zē m, glā zē m, pudelē m un pat 5-8 litru pudelē m. Rindā dienu un nakti. Atceļ ā mē s piestā jā m Borjomi, lai saņ emtu ū deni pulksten 1 naktī , un tur joprojā m bija cilvē ki. Ir divi avoti: viens ar aukstu Borjomi, otrs ar siltu. Izstaigā jā m Botā nisko dā rzu, pirkā m ievā rī jumu no č iekuriem (nekur citur neko tā du neesam redzē juš i). Un vakarā devā mies tā lā k. Pa ceļ am paē dā m kafejnī cā . Nolē mā m nakš ņ ot teltī s. Kad braucā m no Borjomi, meklē jā m vietu, bet izrā dī jā s diezgan grū ti atrast. Tagad nogā zes, tad akmeņ i, tad koki. Vairā k vai mazā k normā lu izcirtumu atradā m Akhaldabas ciemā (starp Borjomi un Khashuri). Ciema centrā aiz tilta pie upes.


Jū s varat braukt ar automaš ī nā m. Viņ i dedzinā ja uguni un pusi nakts vē roja krī toš ā s zvaigznes. Pā rsteidza, ka nebija odu. Naktī bija +15 (750 metru augstumā ). No rī ta pastaigā jos pa ciematu. Uz tilta makš ķ erē ja vietē jie zvejnieki. Kad gā ju garā m, viņ i paš i sā ka runā t, kā viņ i atpū š as, no kurienes tu esi? Un beigā s iedeva maisiņ u, es to atveru, un tur ir ā boli, bumbieri, cepumi. Tas notiek tā . Un tā du piemē ru ir daudz, nu, tie ir viesmī lī gi, ko darī t. Dodamies tā lā k uz jū ras pusi. Starp Khashuri un Kutaisi ir ciems, kur viņ i pā rdod apaļ u tumš u saldo maizi (vairā k kā rullī ti). Š ie stendi stiepjas gar visu ciematu, to ir ļ oti daudz. Gan pa labi, gan pa kreisi. Š o maizi pā rdod tikai š eit! Un tas ir Ļ OTI GARŠ Ī GI! Tas maksā.2 lari (20 UAH). Izmē ģ iniet to noteikti! Mē s nopirkā m vienu, lai mē ģ inā tu, un tad mums bija ļ oti ž ē l, ka bija tik maz. Pē c tam dodamies uz Okatse kanjonu.

Sā kumā gan nedaudz apmaldī jā mies, aizbraucā m uz Ghvedi ciemu, nogā jā m greizi, atgriezā mies, sasniedzā m Khoni, un tad pa ceļ u ir norā des: Okatse kanjons. Pajautā jiet vietē jiem. Ceļ š uz kanjonu ir lielisks, kanjons (piekares celiņ š ) tika atklā ts 2014. gadā . Tū ristu joprojā m ir maz. Š ī ir vē l viena vieta, kuru noteikti vajadzē tu apmeklē t! Tas ir neaizmirstami! Piebraucat lī dz marš ruta sā kumam ar automaš ī nu, tad pa betona taku ejiet lī dz kanjonam (2 km). Takas sā kumā ir tū risti ar teltī m. Laba vieta, vē ss, mež s. Taka nav gluda, augš ā un lejā . Pats kanjons ir 1 km garš . Turp un atpakaļ bū s 6 km. Svarī gi: bē rniem, kas jaunā ki par 10 gadiem, nav atļ auts ieiet pā rvadā ! Daudzi ar bē rniem nebija apmierinā ti, ka viņ i par to nekur neraksta. Mē s mē ģ inā jā m pā rliecinā t apsargus, lai viņ i izlaiž mū su 6 gadus veco bē rnu, tač u viņ i to nedarī ja. Bet, kad iekļ uvā m paš ā kanjonā , sapratā m, kā pē c bē rnus nelaiž , un pat priecā jā mies, ka mū sē jos nelaida cauri. Ieeja ir 5 lari (50 UAH) vienai personai.

Lai nestaigā tu 2 km lī dz kanjonam, var braukt ar taksi-dž ipu. Tas maksā.20 lari, bet es nezinu, vai tur un atpakaļ ? Un no cilvē ka vai maš ī nas? Pē c kanjona taksisti piedā vā ja doties uz ū denskritumiem, bet mē s nedevā mies, bijā m jau kavē juš ies, š odien jā tiek lī dz jū rai un nav zinā ms, kur nakš ņ osim. Un ir jau 17:00. Pē c pā ris stundā m sasniedzā m Grigoleti un beidzot ieraudzī jā m jū ru. Nolē mā m doties uz Ureki un tur meklē t vietu teltij. Un mē s atradā m lielisku vietu! Kuram tas interesē : Ureki jū s braucat uz jū ru, sasniedzat jū ru, pagriezieties pa kreisi un brauciet pa pludmali gandrī z lī dz paš am ciemata galam (saukts Magnetiti) un pa labi meklē jat mež u ar telš u pilsē tiņ u. Auto iebraukš ana 2 GEL, telts 5 GEL dienā . Pie telts ir pieejamas automaš ī nas. No telts lī dz jū rai 30 metri. Smiltis š eit ir ī paš as, melnas, magnē tiskas, dziedinoš as. Viņ i saka, ka tas ir vienī gais pasaulē . Lasiet Google (smiltis Ureki). Mē s š eit pavadī jā m divas naktis.

Ciemats ir netī rs, mā joklis vecs, viss kaut kā nabadzī gs, tiek celtas jaunas kotedž as, bet to joprojā m ir maz. Man atgā dina kaut ko lī dzī gu Rybachye Krimā . Maš ī nas galvenokā rt ir Gruzija, Azerbaidž ā na, Armē nija. Krievu ir ļ oti maz, un ukraiņ us nemaz neredzē ja. Tiklī dz mē s ieradā mies, viņ i jautā ja, cik mā joklis maksā s septiņ iem, viņ i teica, ka no 150 GEL dienā (1500 UAH). Droš i vien varē tu izskatī ties lē tā k, bet mē s gribē jā m bū t vienatnē ar dabu. Vakarā devā mies uz vietē jo restorā nu ar dzī vo mū ziku, guvā m lielu prieku un pat pasū tī jā m un nodejojā m “Tu esi man pidmanula”. Halle aplaudē ja! Un tad gruzī ni mums atbildē ja ar savu deju. Vidē ja restorā na apmeklē jums Gruzijā mums visiem septiņ iem maksā ja vidē ji 70-80 GEL (700-800 UAH).

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums