Brauciet pie Ziemassvētku vecīša

08 Novembris 2014 Ceļošanas laiks: no 01 Marta 2014 ieslēgts 04 Marta 2014
Reputācija: +218.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Auto vadī š ana ziemā pa apledojuš u ceļ u prasa noteiktas prasmes. Tač u, automaš ī nai sā niski iebraucot pagriezienā , paceļ ot augstu sniega putekļ u kolonnu, š ā da aina ir patiesi valdzinoš a un hipnotizē još a. Es gribē tu to atkā rtot pats. Apvienojot biznesu ar prieku, var iegū t "ziemas" braukš anas iemaņ as ī paš ā s Lapzemes trasē s. Parasti tos liek uz aizsaluš iem ezeriem.

Ar pieredzē juš u instruktoru jū s jutī sities pā rliecinā ti pat tad, kad maš ī na pā riet no taisnas lī nijas uz sā nslī di vai uz “atritinā š anu”. Ir viegli apgū t pamattehniku: nobremzē t "kā slē pē m", noliekot auto sā nis un virzī t to precī zi pagriezienā . Galu galā riepā m uz ledus un sablī vē ta sniega ir labā ka saķ ere š ķ ē rsvirzienā nekā garenvirzienā . Š ajā gadī jumā tiek iesaistī ta ne tikai riepas apakš ē jā saskares zona, bet arī sā nu malas mala. Tā pē c sā nu slī dē š anas bremzē š ana ir daudz efektī vā ka nekā parastā bremzē š ana, kad ir iedarbinā ta darba bremze.


Un, ja tev ir pietiekama braukš anas pieredze, tad braukš ana ar “radž os riepā m” ievilktu sacī kš u auto, kad zem riteņ iem ir pliks ledus, uz Tevi atstā s neizdzē š amu iespaidu! Rovaniemi apkā rtnē Jū su rī cī bā ir rallijreidu leģ endas - leģ endā rā s Ford Escort un Mitsubishi WRC automaš ī nas. Noteicoš ais faktors bū s mā ksla smalki sajust automaš ī nu. Adrenalī ns pieliks mirklī ti, kad savaldī si maš ī nu lielos ā trumos, uz slidenā m virsmā m un atradī si savu "č ipu" trases ejā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums