Jaungada brīvdienas Levi ar bērniem.

08 Janvāri 2015 Ceļošanas laiks: no 28 Decembris 2014 ieslēgts 04 Janvāri 2015
Reputācija: +24
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š ogad nolē mā m jauno gadu sagaidī t Levi. Manam mazdē lam ir gandrī z 5 gadi, laiks satikt Ziemassvē tku vecī ti viņ a dzimtenē . Mē s lidojā m no Harkovas uz Kittili. Lidmaš ī na kavē jā s tikai stundu. Tiesa, tad viņ i autobusā gaidī ja vē l stundu, lī dz bija vairā ki koferi. Fakts ir diezgan pā rsteidzoš s, jo lidostā nebija nevienas lidmaš ī nas, izņ emot mū su lidojumu. Sanā ca -28 grā di. Noskaņ ojums tik tā ds, esam dienvidnieki. Bet, paldies Dievam, nā kamajā dienā laiks uzlabojā s. Vecgada vakars bija ok. 0.

Viesnī ca iekā rtojā s ā tri (dzī vojā m Levitunturos). Viesnī ca, mū suprā t, ir piemē rota ģ imenē m ar bē rniem vecumā no 3-13 gadiem.


Mazliet par viesnī cu. Mums bija divistabu apartamenti, kas pilnī bā atbilda aprakstam broš ū rā s. "Bē rnudā rzā " ir divstā vu gulta (protams, augš ē jais stā vs bija aizņ emts). Lielajā istabā ir divas gultas, mini virtuve ar ledusskapi un mikroviļ ņ u krā sni. Vannas istabā ir apsildā ma grī da. Telpā ir ļ oti silts, lai gan temperatū ru var regulē t pē c Jū su vē lmē m. Vannas istabā ir ž ā vē jamais skapis, kas arī ir noderī ga lieta mā jsaimniecī bā . Ā tri ž ū st un ir pietiekami daudz, lai izž ā vē tu drē bes 3 cilvē kiem.

Tas, kas Levitunturi ir labs ģ imenē m ar bē rniem, protams, ir tā spa centrs. Mums bija ikdienas rutī na - no rī ta - brokastis, tad gaiš ajā diennakts laikā vizinā š anā s ar ragaviņ ā m (un decembrī ir tikai trī s č etras stundas), tad akvaparks. Visu dienu uz ielas nevar izturē t, un Levitunturi viesiem ū dens atrakciju parks ir bez maksas, kaut arī reizi dienā . Visiem pā rē jiem ieeja maksas, pieauguš ajam vairā k par 20 eiro un bē rnam nedaudz mazā k. Mē s tur pavadī jā m trī s č etras stundas dienā . Tas nav kaitinoš i, jo ir baseini ar ļ oti siltu un vē su ū deni, ir slidkalniņ š , ir 25 metru baseins peldē š anai, ir hidromasā ž as un dž akuzi, saunas un tvaika pirtis. Vispā r visiem vecumiem, spē jā m un vajadzī bā m ir ko darī t.

Par braukš anu ar ragaviņ ā m. Ļ oti gudrs cilvē ks izgudroja ragavas (ledus) Levi vispā rē jai lietoš anai. Aiznesu pie ē kas, aizvedu bē rnu uz pareizo vietu, atstā ju tur. Viņ š darī ja savu biznesu, paņ ē ma tā s paš as ragavas vai citas, kas iekrita viņ a acī s, un staigā ja tā lā k. Ar ragaviņ ā m var braukt gandrī z visur. Pie korpusa ir mazi slaidi. Netā lu no nulles punkta, slē poš anas kū rorta centra, ir lielā ks slidkalniņ š . Nedaudz tā lā k ir ī paš s rotaļ u laukums, kur var braukt un sasildī ties, iedzert karstu tē ju (bez maksas), cept uz ugunskura desiņ as (bū s jā ņ em lī dzi desiņ as). Vispā r bē rnam - skaistums. Mums paveicā s. Jau pirms lidmaš ī nas mē s izveidojā m kompā niju no trī s aptuveni vienā da vecuma bē rniem. Viņ i jau zina, kā sevi izklaidē t. Tā tad atpū tas brī ž i bija arī pieauguš ajiem.

Protams, galvenais, ierodoties Levi, ir apvienot biznesu ar prieku – doties slē pot un apciemot Ziemassvē tku vecī ti Rovaniemi. 170 km lī dz Ziemassvē tku vecī š a ciemam pa Somijas ceļ iem ir tikai papildu prieks. Arī pats ciemats nelika vilties, ī paš i Santa parks. Ekskursiju varam ieteikt veikt maksimā li konfigurā cijā : ciems + Santaparks ar pusdienā m. Bijā m pie Ziemassvē tku vecī š a pē c jaunā gada (ciemats atvē rts lī dz 10. janvā rim). Lī dz ar to nebija traku rindu. Mē s stā vē jā m 10-15 minū tes. Nobildē jā mies, koridorā izvē lē jā mies fotogrā fiju, kas mums patika (varbū t bija trī s č etri kadri). 30 eiro - un kabatā oficiā la fotogrā fija ar Ziemassvē tku vecī ti skaistā iepakojumā . Par 50 eiro papildus saņ emsi 40 sekunž u video, par 40 - saiti internetā ar paroli, kur var lejupielā dē t abus. Video, godī gi sakot, nav iespaidī gs. Bet tas viss ir amatieriem. Mē s apstā jā mies, lai nofotografē tos. Pirms ciemos Ziemassvē tku vecī tis, kurš vē las - iziet promenā di pa suvenī ru veikaliem. mē s dodam priekš roku izjā dē m ar ziemeļ briež iem. Pē c Ziemassvē tku vecī š a praktiski nav laika - uzreiz dodamies uz Santaparku. Santa Park atrodas blakus Santa Klausa ciematam. Brauciet ar spē ku 10 minū tes. Ieeja caur tuneli. Iekš ā silts un mā jī gs. Tū lī t viņ i tiek pabaroti ar vakariņ ā m, un gandrī z uzreiz parā dā s elfi. Tas ir diezgan skats bē rniem. Tad izvē lē jā mies brī vo programmu – gā ju, kur gribam. Brauciet pa burvju dzelzceļ u divreiz. Vecmā miņ a un mazdē ls kaligrā fijas stundā zī mē ja vē lē jumus un iemeta tos bungā s. Trī s reizes vajag pieklauvē t un bū si laimī gs. Protams, apmeklē jā m Angry Birds veltī tu stū rī ti – š o spē li izdomā ja somi, tā pē c tā ir pelnī jusi ī paš u uzmanī bu. Tad devā mies uz ledus istabu. Protams, kaudze fotogrā fiju un video payamt. Kopumā.3-3.5 stundas jums nebū s garlaicī gi. Ir Ziemassvē tku vecī š a gaismas tū re. Tajā jū s patstā vī gi apmeklē jat Santa parku. Tas arī maksā ok. 20 eiro pieauguš ajam un nedaudz mazā k bē rnam. Pusdienas par atseviš ķ u naudu.


Citas ekskursijas nemaz nav iespaidī gas un vairā k atgā dina banā lu naudas sū knē š anu. Pastaigas ar haskiju ir jebkas, bet ne haskiji, bet daž i neparasti jauktiņ i. Izjā des ar ziemeļ briež iem ir tā das paš as kā Ziemassvē tku vecī š a ciemā , tikai garā kas un daudzkā rt dā rgā kas. Bet tas ir mans personī gais viedoklis.

Jaunā gada tikš anā s. Jaungada vakariņ as nepaņ ē mā m un nezaudē jā m. Tie biedri, kuri ē da š ā das vakariņ as, bija š ausmī gi nelaimī gi. Par 135 eiro uz vienu iedzī votā ju pat nedod kā rtī gu maltī ti, nemaz nerunā jot par dzē rienu. ts. izklaide ir slikta. Vispā r neviens Jauno gadu neorganizē labā k par mums. Mē s ar bē rniem izgā jā m uz terases, paskatī jā mies salū tu, iedzē rā m š ampanieti, pusstundu klejojā m pa ciematu un ar sasnieguma sajū tu devā mies gulē t.

Ja esi slē poš anas cienī tā js, tad ir kur paā trinā ties, bet viss ir diezgan dā rgi. Vienas dienas abonements inventā ra nomai - apm. 30 eiro, slē poš anas karte - apm. 40 eiro. Bukovelā viss ir vairā kas reizes lē tā ks, un slaidi nav sliktā ki. Trases ir koptas, daž ā das grū tī bas pakā pes, bet bez ekstrē ma sporta veida. Vispā r, ja tikai braukt, mē s tur nebrauktu.

Atpū tnieku kontingents - pā rsvarā paš i somi - viņ iem visas cenas ir pieņ emamas, un krievvalodī gā publika.

Š eit ir daž i iespaidi karstā meklē š anā . Kopumā man brauciens patika. Neticami skaista daba, sniegs, kurā gribas vā ļ ā ties, gaiss, ko gribas pildī t kabatā s un aizvest kā kontrabandistus. Mums paveicā s ar laikapstā kļ iem, ar kompā niju. Gaidā m, kad izaugs nā kamie mazbē rni, un cerams, ka atgriezī simies!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums