Brīvdienas Somijā

20 Septembris 2016 Ceļošanas laiks: no 10 Septembris 2016 ieslēgts 12 Septembris 2016
Reputācija: +838.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

*Smaidī ja. Mani pē dē jā laikā kaut kas velk uz ī siem atpū tas veidiem. Neatkarī gi no tā , kā jū s pieradī sit))

Tā tad. Nolē mu doties uz Somiju uz trim dienā m, kamē r kompā nija Finair mū s lutina tieš ajā reisā no mū su pilsē tas. Es to izdarī ju, oktobrī lidojumi apstā jas, un mana vī za beidzas. Tieš ais lidojums ir ē rts - ielidoš ana 6.40, izlidoš ana bija 23.55. Gandrī z brī vdiena trī s pilnas dienas)))

Lietots. Es paņ ē mu biļ eti parastajai (caur aģ entū ru, es nezinu, kā , tas vienkā rš i notika). Hotel Cumulus Kallio Helsinki 3* (vienvietī gs, brokastis). Š o viesnī cu lī niju Kalio izvē lē jā s, jo tā atrodas nosacī tā tuvuma centram. Informā ciju meklē ja visur. Pat š eit mē ģ inā ju uzmest jautā jumu par tramvajiem uz viesnī cu. Es nedaudz gaidī ju un gaidī ju, tad atkal iekļ uvu interneta noslē pumos...man palī dzē ja izkļ ū t. Praktiski panorā mas versija visam, ko redzē ju un uzzinā ju. Un tad saņ ē mu atbildi Turpravdā , vismaz vienu - paldies tik un tā .


Ielidoju, nokļ uvu dzelzceļ a stacijā ar autobusu no Finair (6.30 eiro, bet varē ja arī braukt ar 615. autobusu - daudz lē tā k; ilgi gaidī t negribē ju). Starp citu, robež kontrole man prasī ja tū ristu talonu viesnī cai un atgrieš anā s biļ eti. Kā pē c mani tie tik ļ oti interesē ? ))

Galu galā ieraš anā s ir agri - viesnī cā reģ istrē ties nedarbosies, tā pē c paskatī jos pa centru, atradu izeju uz informā cijas aģ entū ru tirgus laukumā (Esplanā dē ), apbrī noju lī ci, kaijas (tā das biezas).....Labi)) ) Informā cijas centrā (stū ra ē kā ) ir viens darbinieks, kurš labi runā krieviski (sē ž pie loga). Atlaides, akcijas, kaudze bukletu. . . Ierakstī ju tā lā kai precizē š anai un viesnī cu. Mierī gi aizbraucu lī dz tā s durvī m (pie paš as ieejas - Urheilutato tramvaja pietura, Nr. 3). Reģ istrē jos agrā k par 14.00, nekā biju apmierinā ts. Istabiņ a ir maza (pat ļ oti maza), bet viss bija minimā ls 3 dienu uzturē š anā s laikam (turpat Turpravdā ir apskats par viesnī cu). Un atpakaļ uz centru). Izbraucu apskates ekskursijā ar divstā vu autobusu (Hop on - hop off) + brauciens ar kuģ ī ti pa Helsinku arhipelā gu) - 35 eiro par 24 stundā m. Es braucu ar autobusu pa visu marš rutu, tas izrā dī jā s gandrī z bez pieturas, jo es biju pē dē jais viesis un biju "kā karaliene" braucienam, austiņ as ar tulkojumu 10 valodā s "skaties pa kreisi, paskaties pa labi ")). Viņ i to atveda uz to paš u vietu. Un es uzreiz devos uz molu. Man praktiski paveicā s, jo 18.00 brauciens bija nevis 1.5 stunda, bet 2.5 - pusdienu dē ļ . Man vairs negribas ē st, tā pē c iekā rtojos augš ē jā klā jā ar segā m un rietoš ā s saules staros apceru apkā rtni. Daudz, daudz salu. Praktiski uz katras ir mā jas, no katras ir nolaiš anā s ū denī...Kaut kur laivas, kaut kur hidroplā nas, kaut kur salas savieno paceļ amie tilti (tilts dienas laikā atiet no kaimiņ u salas krasta)...Labi)))

No rī ta pē c brokastī m (bufete ir diezgan sā tī ga, vienalga - ne jau kontinentā lā s brokastis, ir jau ar ko salī dzinā t) uz laukumu devos kā jā m. Un no pulksten 10 es biju atpakaļ autobusā - tu brauc lī dz nā kamajai pieturai, izkā p, ej ar kā jā m, tad uz nā kamo autobusu. Galvenais nepazaudē t biļ eti (jā uzrā da))) Senā ta laukums, katedrā le, baznī ca klintī , Sibē liusa piemineklis utt. Atceros kā du informā ciju no pē dē jā ceļ ojuma (aprī lī braucu cauri Somijai no Sanktpē terburgas lī dz prā mim uz Stokholmu un atpakaļ , š eit Turpravda ir apskats), vakar kaut ko redzē ju. Vispā r staigā ju pa pilsē tu. Aizbraucu uz Olimpisko stadionu un (pateicoties garā mgā jē jiem) sasniedzu Linnanmä ki atrakciju parku. Mani jau no tā lienes pā rsteidza citplanē tieš u torņ i, bezmaksas ieeja, garš ī gs saldē jums un smieklī gi š ausmu stā sti, jo no atrakcijas neko sev neizvē lē jos))) Bet es ieskatī jos SeaLife akvā rijā , kā teikts bukletā , cena ir 16.50 eiro, pē c informā cijas centra atlaidē m - 10 ("ja paņ em vē l to, to un to. . . "), un puisis pie kases man teica - ī paš a diena un paņ ē ma tikai 8 eiro) . Tā pat kā š is)) Es pastaigā jos un paskatī jos. Mani iespaidoja izliektas-ieliektā s ieejas baseinos, kad labajā -kreisajā -augš ā ir ū dens, tas ir tā , it kā tu spertu soli ū denī ))

Tajā dienā es beidzot biju bez kā jā m. Man bija tik daudz jā staigā ) patī kams nogurums.


Bet nā kamajā (ak, te pē dē jā ) rī tā nopirku tramvaja karti dienai (8 eiro) - viena biļ ete transportā.3. 2, bet Helsinku karti nenopirku (š eit uzkavē jos ī si), Parē ķ inā ju - tas ir pat neizdevī gi ar atlaidē m un bezmaksas ieeju muzejos. Transports iet lieliski - ā tri, skaidri, tī ri iekš ā , pieturas (š ī un nā kamā ) ir parā dī tas tablo, pieturā s tablo pareizi ziņ o par gaidī š anas laiku, nav jā kā pj pa kā pnē m - ieeja-izeja ir apstā š anā s zonas lī menī . Jauki.

No rī ta nokļ uvu (knapi kā jā m, bet izrā dā s, ka lī dz tam ir tramvajs)) uz Vikingu terminā li un uzzinā ju, ka tieš ā m bū tu iespē jams ar prā mi aizbraukt uz Tallinu un atpakaļ , bet es jau bija "pē dē jā diena" (š eit) reģ istrē ta)) Pē cpusdienā nodevu istabu, atstā ju mantas istabā reģ istratū rā uzraudzī bā (bez maksas, kas nevarē ja iepriecinā t) un devos pastaigā ). Braucu pa daž ā diem tramvaju marš rutiem (4.1 un 1a, 2) - apskatī t pilsē tu. Patī kami, ka daž i tramvaji maina numurus beigu pieturā s (3 pagriež as uz 2 un otrā di), staigā ja pa centrā lajiem veikaliem - Forum, Sokos, Kluvi, Stockmann. . . ak, iekrita acī s uz blū zes, un tas ir nedaudz vairā k par 200 eiro. . Es protu izvē lē ties)))

Tirgus laukumā un tirgos uzkodas (garš ī gi un gandrī z lē ti) - zivju zupu, ceptu un vā rī tu zivi utt. Zivis ir ļ oti garš ī gas (patī kami atcerē ties))

Vakarā no dzelzceļ a/stacijas nokļ uvu lidostā ar 615. autobusu, izmantojot to paš u transporta karti (var iegā dā ties informā cijas centrā vai R-kioskos, pē dē jie ir interesants bistro + preses kiosks). Robež kontrole ir smaga. . . Mans jogurts tika izklā ts - 150 grami (manas nakts brokastis. . . ), tika pā rbaudī ts snickers, tika izņ emts rullē jamais dezodorants maisiņ ā . bet tas bija aizskaroš ā k zivju konserviem - izlika, sagrā ba. Pat mana sē rī gā "Mana zivs. . . " nepalī dzē ja....eh.....

Lidosta milzī ga..... mū su vā rti 36k pē c zī mē m bija kaut kā dā negatī vā versijā - tu ej, tu ej......Bet tur bija Wi-Fi un ligzdas uzlā dē š anai. Un man blakus ir tukš a vieta lidmaš ī nā . Un viņ i ieradā s 2 stundā s, nevis kā tur - par 2.40. Un mā jā s ir labi, pat ja lī st lietus un +10, un tur, cietzemes ziemeļ os, +17 + 19 un cilvē ki sauļ ojā s, un peldē jā s ā ra baseinos. . Interesanti, cik pilsē tas pirts ir, un biļ etes parastas - 6-8 eiro.

Tā tad. ES devos. Labi darī ts.


Py. Sy. : š eit ir mī lē ti tikai velosipē disti - viņ iem asfalts un visiem pā rē jiem bruģ akmens bruģ is. Lai gan mani apavi bija ē rti, izrā dā s, ka tie ir ē rti uz asfalta un ē rti uz bruģ akmeņ iem - tā s ir divas lielas atš ķ irī bas)))

Py Sy two: š is ir mans pirmais gandrī z pilnī gi neatkarī gais ceļ ojums uz ā rzemē m, nevē rtē jiet stingri))

Tirgus laukums, tas pats bruģ is

Dzelzceļ a stacija un Atlanta ar lampā m

Baznī ca Kallio

Tirgus sā kas (un ā boli par 5 eiro kg)

Mini golfa laukums

Novirzī ts tilts starp salā m

Ledlauž i nolikti

vakara pastaiga pa arhipelā gu

Jau ceļ ā uz atrakciju parku

beidzot. . .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Рыночная площадь
ЖД вокзал и атланты со светильниками
Церковь в Каллио
Рынок начинается (и яблоки за 5 евро кг)
Площадка для мини-гольфа
Отведенный мост между островами
ледоколы на приколе
утро)
вечерняя прогулка по архипелагу
уже на подходе к парку развлечений
СиЛайф
напоследок...
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums