Brauciens uz ziemeļrietumiem

03 Jūnijs 2012 Ceļošanas laiks: no 28 Aprilis 2012 ieslēgts 02 Maija 2012
Reputācija: +23.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Somija-Zviedrija 27.04. 12. – 02.05. 12

Pirms brauciena somu stunda. Baidos, ka man nepietiks atmiņ as divā m valodā m vienlaikus.

Uzsvars vienmē r krī t uz pirmo zilbi. Moi - Sveiki (neformā la, sarunvalodas forma).

Jā kyllä ​ ​ kyll

Paldies kiitos kiitos

Lū dzu pyydä n pudyan

piedod pahoillaan pahoillaan

Sveiki hei hei (starp citu, arī zviedru valodā )

Ardievu nä kemiin nä kemiin

Lī dz tam laikam sillä aikaa

labrī t labu huomenta labu huomenta

Kā tevi sauc mikä sinun nimesi on mikä sinun nimesi on

Ļ oti jauka ilo

Kā jums klā jas kuinka voit

labi labi labi

Nu, tagad ceļ ā . 21-20 no Ļ eņ ingradas dzelzceļ a stacijas vilciena uz S. -P. 15 automaš ī nas sā nu sē dekļ i. Aptuveni 1-30 Bologoe. Tad viņ š aizmiga.


4-40 ieraš anā s Maskavas dzelzceļ a stacijā...un ko darī t lī dz 0-30? Mantas noliktavas telpā , uz ielas pats. Gandrī z nekas nedarbojas. Gandrī z neviena nav. Metro ir slē gts. Bet pirmie trolejbusi devā s. Apsē dā s uz viena. Ieradā mies Sv. Ī zaka katedrā lē . Staigā ja viņ am apkā rt. Mē s devā mies uz vietē jo kafejnī cu. Š avarma ar alu mani uzmundrinā ja. Un brauciet ar autobusu atpakaļ uz dzelzceļ a staciju.

Pierakstī ts uz ekskursiju - Pavlovska-Puš kino pulksten 12-00. Ejam atkal pastaigā ties.

Ar metro braucā m uz Vladimirskas staciju. Mē s gā jā m uz Fontanku, tad uz Ņ evski. Sē dē ju McDonaldā . Tad mē s devā mies uz Gostiny Dvor. Atklā š anu gaidī jā m 10:00. Viesu nams sagā dā ja vilš anos. Mē s gaidī jā m vairā k. Milzī ga teritorija, un izvē le nav ī paš i liela. Lū pu krā sa netika atrasta. Tad devā mies pusdienot uz kafejnī cu. Un uz staciju ekskursijā .

S. -P. joprojā m gan lī dzī gas, gan ne lī dzī gas Maskavai. Kaut kur aiz muguras. Kaut kur tas iet savu ceļ u. Centrā ir daudz velosipē distu, kas brauc pa ietvē m un apdraud gā jē jus.

Autobusos un trolejbusos ir konduktori. Metro ž etoni. Veikali nepieņ em kartes. Daudzi veikali un ē stuves ir paslē ptas dziļ os un sarež ģ ī tos pagalmos. Vā rti š auri krā soti. Uz moderno ē ku fona noplukuš i 2-3 stā vu grausti. Apstā dī jumu gandrī z nav.

12-00 ar mikroautobusu devā mies uz Pavlovo. Mē s devā mies ekskursijā uz Pavlovskas pili. Iekš pusē var bildē t tikai par naudu. Pē c 15 minū š u pastaigas pa parku braucam uz Katrī nas pili. Ir ekskursija.

Jū s varat fotografē t bez maksas. Mammu iespaidoja dzintara istaba. Visas karaliskā s pilis ir lī dzī gas, lai gan katrai no tā m ir savas ī paš ī bas.

Un atpakaļ pie S. -P. Iestrē dzis sastrē gumā . 19:00 sasniedzā m staciju. Mē s nedevā mies apskates ekskursijā - bijā m noguruš i. Paē dā m pusdienas. Stacijā nomazgā jā mies par 300 rubļ iem. Uzgaidā majā telpā atpū tā mies 2 stundas. Un pē c bagā ž as paņ emš anas devā mies meklē t autobusu.

0-30 ar autobusu no Ņ evas tū risma aģ entū ras devā mies Somijas virzienā . Ap 3iem no rī ta bijā m pie robež as. Tā lā k gaidot un ejot, ejot un gaidot, un atkal gaidot un ejot. Rezultā tā muita mums aizņ ē ma apmē ram 7 stundas.


Tikai pulksten 10 izbraucā m uz Helsinkiem. somu pulksten 9. Aptuveni pusceļ ā (80 km no Suomi galvaspilsē tas) piestā jā m brokastī s kafejnī cā netā lu no degvielas uzpildes stacijas. Pusdienas ar alus glā zi - 14 eiro. Alus nav ī paš i labs. Un tā lā k uz Helsinkiem.

Braucam uz Somiju. Gide Gaļ ina Golubeva. Skatoties uz priekš u, rezervē š u, mums nepaveicā s. Tā nav pirmā reize, kad dodos prom. Ir ar ko salī dzinā t. Es neesmu pā rliecinā ts par sevi. Viņ š paklū p. Kaut kas maz noderī gs, vē lā k nederī gs, atkā rtojas vairā kas reizes. Vē l kaut kas ir aizmirsts. Nepatī k jautā jumi. Viņ š lū dz nejautā t. Viņ š prasī ja padomu (kur Stokholmā labā k pirkt pulksteņ us) par to, ka tur pā rdod pulksteņ us, viņ š nemaz nezina. Viņ š saka daudzas lietas, kas nav aktuā las, un svarī gais tiek zaudē ts. Jauc datumus un pat gadsimtus.

Tā tad, mē s braucam uz Somiju. Skatā mies pa autobusa logu. Daudz mež a.

Koki ir vairā k skujkoku - priedes, egles. Bet ir arī bē rzi. Koki nav ī paš i augsti. Ne vairā k kā.10-20 metri. Ir mež izstrā des vietas. Braucam garā m ezeriem un purviem. Viņ i saka, ka ir daudz ogu. Biež i vien ir laukakmeņ i, š ķ ietami morē nas izcelsmes. Kā arī klinš u atsegumi. Augsnes ir plā nas. Daudz sū nu, daž reiz arī zā les. Gadā s, ka koks izaug tieš i no akmens. Uz ko tas ir balstī ts? Ko tas ē d? Klimats lī dzī gs S. -P. Ziemā ir daudz sniega, bet bez lielā m salnā m. Kaut gan gadā s, ka Ziemassvē tki bez sniega. Arī vasara ir kā Pē terburgā . Un tā ir taisnī ba – Maskavā bē rzi jau zaļ o, bet Ņ evas pilsē tā to vē l nav.

Ceļ i ir labi, bet ne ideā li. Es arī neredzē ju ideā lu tī rī bu. Daudz gobiju un citu atkritumu. Apdzī votā s vietas ir ļ oti mazas. 1-2-3-4 mā jas. Tajā paš ā laikā attā lums starp apdzī votā m vietā m ir neliels.

Helsinki ir skaista pilsē ta. Ir metro un daudzvagonu tramvaji. Pirmā apskates ekskursija. Debesskrā pji nespī d. Kaut kas S. -P. atgā dina. Bet atš ķ irī bas ā tri kļ ū st skaidras. Puse no gā jē ju ietvē m ir bruģ akmens. Ir vairā k koku. Daudz zaļ umu un ziedu. Visur ir veloceliņ i. Pie kokiem daudz velosipē du, aprī koti velosipē du novietoš anai. Daudz velosipē distu. Gandrī z visi, ī paš i bē rni un sievietes, valkā ķ iveres. Pat bē rni ar skrejriteņ iem.


Tad brī vais laiks. Staigā t pa pilsē tu. Stacijā dabū ju bezmaksas karti.

Un aizgā ja pastaigā ties. Redzē jā m arī dzī vu pieminekli. Viņ am iedeva 1 eiro. Teica, ka ar to ir par maz – vajag 2 eiro lai nobildē tu. Man bija jā ziņ o. Eiropa ir jū tama veikalos. Tev uzticas. Turniketu nav. Kases aparā ts nebloķ ē izeju. Somi veikalos nesteidzas, ī paš i pie kases.

Saldē jums (bumba vafeļ u konusā ) - 3.5 eiro. Suvenī ru pildspalva 3 eiro. Magnē ts ar termometru 5 eiro. Kafija + 100g vī na 10 eiro. Cenas iekost. Tualete 50 centi. Stā voklis ir š ausmī gs. Sliktā k par mū su ciemu.

16:30 uzkā pjam uz prā mja. 10 klā ji. Lifts. 4-vietī ga istaba. 2 divstā vu gultas (lai gan platā kas un garā kas nekā vilcienā ). Iluminatoru nav. Istabā ir duš a un tualete. Bet tas joprojā m ir cieš i. Pē c duš as bija mazā ks nogurums. Vakariņ as – bufete. Liela izvē le un ļ oti garš ī gi. Garastā voklis ir uzlabojies vē l vairā k. Tad gulē t. Diskotē kai enerģ ijas vairs neatlika. 30. aprī lis. Rī ts. Zviedrijas laiks - 2 stundas. Brokastu bufete pulksten 8. Pulksten 10 ieraš anā s Stokholmā . Pē c tam autobusa apskates ekskursija.

Sā kā m no skatu laukuma. Skaista pilsē ta. Starp blakus esoš ajā m zemajā m 4-6 stā vu daudzkrā sainā m mā jā m paceļ as skatu smailes. Turpiniet doties uz karalisko pili. Pē c tam pastaiga pa gā jē ju veco centru. Visas gā jē ju ielas ir bruģ ē tas ar bruģ akmeņ iem. Daudz kafejnī cu un boutiques. Cenas kronā s. 1 eiro = 8-9 kronas. Pilsē ta nav ideā li tī ra. Uz ielā m ir daudz atkritumu. Stokholmā ir siltā ks klimats nekā Helsinkos. Bē rzi jau zaļ o. Vispā r Stokholma ir diezgan zaļ a pilsē ta.


Pē c tam, kad apmeklē jā m krastmalu. Mē s redzē jā m gatavoš anos tē la sadedzinā š anai. Atgā dina Valpurģ u nakti. Un arī civilizā cija, kristī ga valsts. Pē c tam devā mies uz Rā tsnamu. Pē c tam devā mies uz Djurgå rden salu. Vasa muzejs. Liels koka kuģ is, kas celts 1627. gadā . Viņ š nopeldē ja 1200 metrus un pē c sveiciena nogrima. Balasta trū kums. Blakus bija arī citi muzeji, piemē ram, Astrī das Lingrē nas, bet gide pat neļ ā va fotografē ties. Atsaucoties uz laiku.

Lē nā m riņ ķ ojā m kā das 20 minū tes un braucā m lī dz operai. Mums tika dota tikai 1 stunda brī va laika. Daudz velosipē distu. Veloceliņ i ir visur. Ir metro. 30. aprī lis š eit ir valsts svē tki. Karaļ a dzimš anas diena. Viņ am ir 66 gadi. Redzē jā m zemessargu kolonnu tautas formastē rpos. Gā ja uz karalisko pili. Tā lā k uz centru. Glā ze alus - 69 kronas. Nopirku pulksteni par 400 kronā m. Un uz autobusu.

15-45 devā s uz jū ras terminā li. 16:40 viņ i devā s burā . Ardievu Stokholma. Tiesa, ne visiem))). Gids lī dz galam nepaskaidroja, kā tikt uz prā mja, un viena sieviete apmulsa. Rezultā tā viņ a nepaspē ja laicī gi uzkā pt uz prā mja, un viņ a palika Stokholmā .

Nu droš i iekā pā m prā mī un ieņ ē mā m savu kajī ti. Iegā ja duš ā . Burā jot viņ i sarī koja fotosesiju augš ē jos atklā tajos klā jos. Pē c gardā m sā tī gā m vakariņ ā m, vakara dziedā š ana kajī tē lī dz 23:00. Saņ ē ma zī mī ti un gulē ja. No rī ta pamodos slims. Es biju satriekts.

01.05. no rī ta daž u kaimiņ u kajī š u pasaž ieri ar nepatiku skatī jā s uz Krievu bē rniem. Pē c brokastī m 10-00 dodamies krastā Helsinkos. Krastā mū s sagaidī ja mū su atpalikuš ais ekskursants. Atbrauca ar prā mi caur Turku. Bet vē l viens tika pazaudē ts. Gaidī juš i viņ u gandrī z stundu, devā mies, atstā jot gidu, uz dzelzceļ a staciju. Tad izrā dā s, ka š is biedrs vienkā rš i pā rgulē jis.

Vienalga, vai Stokholmā vai Helsinkos, lielu sastrē gumu nav. Tač u neskaitā mi luksofori ar ī su zaļ ā s gaismas periodu, daudz krustojumu, gā jē ju un velosipē du pā rejas, lē ni un pieklā jī gi autovadī tā ji dara savu: kustī bas ā trums galvaspilsē tā s ir neliels (20-30 km stundā ). Mums bija dotas tikai 45 minū tes, lai staigā tu.


Helsinkos 1. maijs ir ļ oti lieli svē tki. Brī vdiena. Pavasaris un darba diena. Studentu diena. Augstskolu absolventu tikš anā s diena. Naktī no 30.04 uz 01.05 iedzī votā jiem ir atļ auts pastaigā ties un dzert š ampanieti. Sviniet jautri. Mē s redzē jā m daudz tukš u pudeļ u uz ietvē m. Ielā s notiek svē tki. Daudzi baltos vā ciņ os ir universitā tes absolvē š anas simbols (beigā s papildus ž etonam izdala arī vā ciņ us). Daudzi ir krā sainā s krā sotā s biksē s. Redzē jā m arī demonstrā ciju ar karogiem un baneriem. Karogi ir sarkani, daudzkrā saini un melni. Kā jau tikā m brī dinā ti, Helsinkos š ajā dienā gandrī z viss ir slē gts. Visi veikali ir slē gti. Sabiedriskā transporta gandrī z nav. Bet zem dzelzceļ a stacijas man izdevā s atrast darba tirgu.

12-00 vietē jā ceļ ā viņ i iekā pa autobusā un brauca Krievijas virzienā . Pa ceļ am mē ģ inā ju vairā k pajautā t gidei par Zviedrijas un Somijas kultū ru, bet viņ a to ignorē ja. 15:15 pē c Maskavas laika ieradā mies pie robež as. Š oreiz viss gā ja ā trā k, lai gan, izejot cauri mū su muitai, bijā m nedaudz satraukuš ies - lika izkraut visu bagā ž u. Un 18-00 devā mies uz S. -P. Es nejutu lielu nostalģ iju. Tač u ceļ u stā vokļ a pasliktinā š anā s bija jū tama gandrī z uzreiz. Ceļ u uz Pē terburgu paspilgtinā ja biroja romantika. Sastrē gumi nebija. Mē s ceļ ojā m pa Krondš tatu. Daž i nokavē ja vilcienu. Stacijā ieradā mies pē c 22:00.

Iespaids par braucienu ir neviennozī mī gs. No vienas puses saaukstē jos - kakls ir iesnas.

Ekskursijas vadī tā js neatbildē ja uz jautā jumiem.

Solī tie braucieni uz akvaparku un Turku nenotika.

Negulē ju daudz.

No otras puses, es apmeklē ju divas jaunas brī niš ķ ī gas valstis, uzzinā ju daudz par tā m.

Braucu ar prā mi (daudzstā vu liels laineris).

Nopirku sev pulksteni un pā ris suvenī rus.

Ļ oti paveicā s ar laikapstā kļ iem. Visas dienas bija saulainas, lai arī ar vē ju un ne pā rā k karsts - +7, +15 karstums.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Хельсинки
По пути
Хельсинки
Хельсинки
Хельсинки
Хельсинки
На пароме
На пароме
Стокгольм
Стокгольм
Стокгольм
Стокгольм
Стокгольм
Стокгольм
Стокгольм
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums