Uz vulkāna okeānā

18 Septembris 2018 Ceļošanas laiks: no 19 augusts 2018 ieslēgts 30 augusts 2018
Reputācija: +193.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Izklausā s biedē još i. . . Bet patiesī bā mē s runā jam par visbrī niš ķ ī gā ko un brī niš ķ ī gā ko atpū tu Spā nijas salā Tenerifē (postpadomju telpas cilvē kam - Kanā riju salā m).

Ī paš s PALDIES (!! ! ) visu mū su ceļ ojumu laipnajai eņ ģ elī tei Katjai Ustimukai "na" par to, ka jebkurā situā cijā , pateicoties viņ as dalī bai, mē s vienmē r atrodamies uzvarē tā ju pozī cijā . Vivat, Vivanta! ! !


Mē s ilgi sapņ ojā m par Kanā riju salā m. Vasaras sā kumā ieraudzī jā m saprā tī gu cenu atvaļ inā jumam augustā HOVIMA viesnī cu tī klā un nolē mā m riskē t ar rezervā ciju. Mē ģ inā ja rezervē t Hovima Santa Maria, izmantojot Join Up, rezervā cija tika noraidī ta, piedā vā jot apsvē rt Hovima Atlantis vai Hovima Jardin Caleta. Pē c vilcinā š anā s viņ i piekrita Atlantī dai. Tomē r atraš anā s vieta civilizā cijas centrā . Lī dz svē tkiem bija palikuš i 2 mē neš i. Atpū š oties, sā kā m veidot plā nus. Pē c 2 nedē ļ ā m Join Up atcē la mū su lidojumu uz Tenerifi (un ne tikai. . . ). Steidzami mē ģ inā ja pā rgrā matot caur TPG. Hovima Atlantis vairs nepieņ ē ma, tikai Hovima Jardin Caleta palika izskatī š anai. Piekritu, apstiprinā ja viesnī ca. Sapratuš i, ka nedzī vosim centrā un, izlasī juš i atsauksmes par pā rē jo, nolē mā m, ka ī rē sim auto. Mē s esam 3 cilvē ku ģ imene, un autobusu cenas izmaksā tu vairā k nekā ī rē jot automaš ī nu uz nedē ļ u. Auto pasū tī ts uzreiz no mā jā m no firmas ORCAR, saņ emts arī apstiprinā jums. Viņ i sā ka lasī t vietni "Tenerife krievu valodā ", izdrukā t nepiecieš amo informā ciju, kartes, marš rutus. Nedē ļ u pirms atpū tas bija sajū ta, ka visu salu zinā m no galvas. 3 dienas pirms izbraukš anas TPG nosū ta mū su tū roperatoram atvainoš anā s vē stuli, viena no saimniekiem bankrota un kavē tā maksā juma dē ļ Hovima Jardin Caleta viesnī cai viesnī ca nevar mū s pieņ emt uz visu mū su atvaļ inā juma laiku. Tā pē c viņ i piedā vā apsvē rt iespē ju "citu viesnī cu" uz nedē ļ u, kam sekos pā rcelš anā s uz 4 dienā m uz Jardin Caleta, vai arī viņ i ir gatavi pilnī bā atmaksā t mū su naudu. Ak kā! ! ! Brezenta zā baks uz kristā la sapņ a! ! ! Tas notiek! ! ! Pateicoties mū su ceļ ojumu rī kotā jas Jekaterinas "Vivanta Travel" neticamajiem pū liņ iem un mū su dusmu lē kmē m, mē s saņ ē mā m alternatī vu variantu Ponderosa dzī vokļ u viesnī cai Las Americas centrā uz 7 dienā m, kam sekoja pā rcelš anā s uz Hovima Jardin Caleta viesnī cu uz 4 dienā m. zvejnieku ciematā La Caleta. Lī dz atpū tai (izlidoš anai) tik daudz reiž u zaudē jā m ticī bu š ī piedzī vojuma izdoš anai, ka pat tad, kad stā vē jā m lidostā un tablo meklē jā m reģ istrā cijas letes numurus lidojumam Tenerifē , es personī gi vairs neticē ju, ka burtu kombinā cija TENERIFE tablo nozī mē to, ko es domā ju domā ju. Es vienkā rš i nevarē ju noticē t, ka mē s tur nokļ ū sim. Bet te beidzā s "bē dī gā " daļ a un sā kā s fantastisks atvaļ inā jums. Lai neko nepalaistu garā m, man bija jā raksta dienasgrā mata...          

19.08. 2018. Lidojums no Kijevas ilga 6 stundas, izlidoja skaidri bez kavē š anā s. Gaisa pā rvadā tā js UIA. Biju patī kami pā rsteigts, ka uz kuģ a bez papildus maksas tika piedā vā ts ū dens, tē ja, kafija. Lidoja perfekti, Dienvidu lidosta. Ola, Spā nija! ! ! Š ie ir mū su pirmie svē tki Eiropā! ! ! Pasu kontrole - bez problē mā m. Plombas tika liktas it kā ar aizvē rtā m acī m (bez vī zas! ). Saņ ē mā m bagā ž u un tikā mies ar pavadoš o gidu. Gide bija ļ oti neizpratnē , kur mū s reģ istrē t, viņ ai bija informā cija par mums Ponderosa Jardin Caleta, - tā das viesnī cas nav (((Viņ i paskaidroja, smē jā s. Mē s ieradā mies viesnī cā pē c vietē jā laika vienā no rī ta. Numurs tika dota zibens ā trumā , bez piemaksā m 11. stā vs, apskatī t dzī vokli 1105. Papildus informā cija par viesnī cu ar foto ir attiecī gajā mā jas lapas sadaļ ā .

08/20/2018 Pirmais rī ts Tenerifē . Pamodā mies 7 no rī ta, pē c pusstundas brokastis, un aiz loga bija nakts. Laternas spī d, sajū ta kā.3 naktī , zvaigznes debesī s, paš as debesis melnas. Pē c pusstundas sā ka kļ ū t gaiš s. Mū su acu priekš ā burtiski bija rī ts. Brī niš ķ ī gi! ! ! Pamodos un nā ca brokastī s. Viesnī cas restorā ns ir mazs un mā jī gs. Uz galdiem ir tī ri galdauti, tiem virsū klā ti vienreizē jā s lietoš anas papī ra, kas ievē rojami atvieglo viesmī ļ u darbu uzkopš anā un paā trina procesu. Paš i viesmī ļ i ir ļ oti laipni, gudri, draudzī gi. Pē c sortimenta brokastī s (katru dienu viens un tas pats): cepts bekons, 2 veidu desa, siers, desiņ as, kartupeļ u pankū kas, ceptas, vā rī tas, mizotas olas (vā rī tas bez č aumalā m), vairā ku veidu konditorejas izstrā dā jumi (eklē ri, mafini, kruasā ni , siera kū kas) , pankū kas ar daž ā dā m piedevā m, grauzdiņ i. Vairā ku veidu auzu pā rslas, ievā rī jumi, jogurts, konservē ti ananā si. Augļ i - banā ni, ā boli, bumbieri, kivi. Dzē rieni - kafija no automā tiem, tē ja, karsts piens, augļ u smū tiji.


Mums bija iekļ autas brokastis un vakariņ as (pusdienas netika ē stas ar nolū ku), tā pē c par pusdienā m neko nevaru teikt, es tā s neredzē ju.

Pē c brokastī m izgā jā m pa viesnī cas apkā rtni, lai paskatī tos. Ainavas no visā m mū su stā va pusē m bija pā rsteidzoš as. No rī ta apmā cies un kalni pretī no augš as mā koņ os, ļ oti gleznaini! Izgā jā m uz ielas, acī s iekrita tī rī ba visur, ideā li ceļ i ar skaidru marķ ē jumu, gludas ietves, apmales, atkritumu š ķ iroš anas urnas, gā jē ju celiņ i, pā rejas. Visur palmas, zā lā ji, puķ es, kaktusi. Ļ oti disciplinē ti braucē ji - pie pā rejā m laiž garā m gā jē jus, samazina ā trumu jebkurā m maš ī nā m. Reljefs ir kalnains, lī dz ar to slidkalniņ i, nogā zes gandrī z visur. Gar ietvē m ir daudz soliņ u ē nā atpū tai. Netā lu no viesnī cas ir vairā ki parki. Palmas, protams. Gā jā m kā jā m uz SIAM Mall, lielu iepirkš anā s centru, daudziem interesantiem veikaliem, kamē r tie vē l no rī ta ir slē gti. Aizgā jā m tikai uz Hipper Dino lielveikalu, nopirkā m ū deni, vī nu, kā dus sī kumus. Vī na cena ir sā kot no 1.5 eiro. Mē s atgriezā mies viesnī cā , lai satiktu mū su gidu.

Gide Svetlana jautā ja, kā mums bija tik “interesanti” rezervē t pat 2 viesnī cas vienai atpū tai. Viņ i to paskaidroja nevis ar mums, bet ar jums. Nopirkā m pie viņ as biļ etes uz Siam Park un Loro Park, pajautā jā m pamatlietas, vienojā mies sazinā ties.


Pē c tikš anā s ar gidu devā mies uz pludmali iepretim viesnī cai Troy, kas, manuprā t, ir visveiksmī gā kā š ajā rajonā . Okeā ns salī dzinoš i silts, bet atsvaidzinoš s, 23-24 grā di. Pludmalē nav viļ ņ u viļ ņ lauž u dē ļ , peldē ties ir ē rti, smiltis ir pelē kas visā Costa Adeje. Melnā s smiltis ir atrodamas Los Gigantos pludmalē Playa de La Arena. Apgabalā , kur atradā s mū su Panderosa, Playa Fanabe pludmale ir arī pastaigas attā lumā . Tā arī ir diezgan aprī kota, skaista, nogā zē s iestā dī tas palmas un zaļ š zā liens. Visā krastmalā (mums stā stī ja 14 km) no La Caleta lī dz Los Cristianos ir daudz kafejnī cu, restorā nu, pie katras stā v barkeri, afroamerikā ņ i staigā pa krastmalu ar brillē m, pulksteņ iem, somā m. Daudz veikalu, McDonalds (ar bezmaksas wi-fi). Augusts, kā izrā dī jā s, ir traku izpā rdoš anas periods. Benettonā cenas bija tik než ē lī gas, ka cilvē ki steidzā s pa veikalu ar daudzā m lietā m. Daudzi zī molu veikali Armani, Hugo Boss, Tomi Hilfiger, Pepe Jeans.

21.08. 2018 SIAM PARK. Uzreiz pē c brokastī m devā mies uz pirmo plā noto parku SIAM PARK pā ri ceļ am no mū su viesnī cas. Pie ieejas paņ ē ma mums biļ etes, paņ ē ma pirkstu nospiedumus, izsniedza citas biļ etes (LORO PARKA apmeklē jumam), pā rbaudī ja, vai mugursomā nav stikla un izsniedza parka karti. Parka teritorija ir plaš a, zaļ a sakopta. Atpū tas zonu ir daudz, mē s atrodamies Viļ ņ u pils rajonā , š ī ir parka mala. Tas bija iespē jams parka iekš ienē uz daž ā dā m saliņ ā m apstā dī jumos atpū tas zonā . Toreiz atrakcijas saskaitī ju 17. Visu rindu dē ļ nepaspē jā m. Ko darī t-sezona, Kanā riju salas ir pieprasī tas! Visas atrakcijas parkā ir ļ oti liela mē roga. Slī dkalniņ i ir aprī koti ar apgaismojumu, lā zera stariem, ū denskritumiem un burbuļ vannā m. Rindā s bija jā gaida 20-30 minū tes, bet ne saulē , bet zaļ o zonu vai lietussargu ē nā . Tā pat rindā s parka darbinieki ū deni vē lē tā jiem dalī ja bez maksas. Uz visiem slidkalniņ iem ir instruktori un glā bē ji, kuri rū pī gi seko lī dzi kā rtī bai parkā . Ir "donuts" nolaiš anā s 1 personai, 2.3, 4, laivas, pledi. Teritorijā ir atpū tas zonas, aktivitā š u zonas, mini zoodā rzs melno gulbju un kaž okā du formā , daž ā di sauļ oš anā s krē sli. Interesantā kie slaidi, manuprā t, ir Vulkā ns un pū ķ is. Es neapguvu "Spē ka torni". Ļ oti baisi! ! ! Lai arī uzkā pu uz tā , stā vē ju rindā , izturē ju instruktā ž as un pē dē jā brī dī pā rdomā ju par doš anos. Viņ i saka, ka tā augstums ir samē rojams ar astoņ u stā vu ē kas augstumu, bet, uzkā pjot tajā un paskatoties, tad vietē jā reljefa dē ļ var redzē t visu Las Americas piekrasti. Pat mū su 11. stā vs Ponderosā ir zemā ks par viņ u. 3 sekundes brī vā kritiena no š ī augstuma man ir par daudz. Lai gan slī dkalniņ ā ir atļ auti bē rni, kas vecā ki par 1.40 gadiem (uzturē š anā s skaitī tā ji ir pieejami visos slaidos ar vecuma ierobež ojumiem, un tas tiek stingri uzraudzī ts). Uz visiem slaidiem ir kameras, daž os pat slaidos, un ļ oti jauki jauni instruktori. Neskatoties uz ļ oti lielo cilvē ku plū smu, pret visiem izturas ļ oti laipni. Ieteikums topoš ajiem parka apmeklē tā jiem ir lī dzi jā bū t koraļ ļ u č ī bā m, č ī bas nav ī paš i ē rti, un vai nu neņ emiet lī dzi vē rtī gas lietas, vai arī nododiet tā s skapī š os pē c atslē gas principa. Parka slē gš anas brī dī , pulksten 18.00, mē s atkal tikā m augstu no mū su viesnī cas atraš anā s vietas: š ķ ē rsojā m ceļ u - un esam mā jā s))).


22.08. 18 AUTOMAŠ Ī NAS NOMA. ORCAR biroju Fanabe pludmalē atradā m bez problē mā m. 5 minū š u laikā saņ ē mā m iepriekš pasū tī to auto. Mums paveicā s: pasū tī jā m Renault Twingo un saņ ē mā m baltu Seat Ibiza, nobraukums 10.000 par 88 eiro uz nedē ļ u. Benzī ns 1 eiro litrā , nobraukums neierobež ots. Pirmajā dienā nobraucā m 153 km.

23.08. 2018. LORO PARKS. Pē c brokastī m izgā jā m no viesnī cas. Dzī vojā m salas dienvidos, bet ziemeļ os atrodas Loro parks. Ceļ š ir pasaka! Š iks autobā nis ar divā m joslā m un ā truma ierobež ojumu 120 km/h. Mē s ieradā mies Loro parkā . Loro parks ir zoodā rzs, cirks un botā niskais dā rzs, 3 vienā . Ļ oti iespaidī gs parks ar lielisku infrastruktū ru. Tajā ieguldī ti 18 miljoni dolā ru, pē c š ī skaitļ a vien jau var iedomā ties apmē rus. Dzī vnieki kopti, aploki labiekā rtoti, ē rti apskatei apmeklē tā jiem. Visas izrā des skatuves ir ļ oti skaisti dekorē tas. Pingvinā rijs, zobenvaļ u š ovi ir veidoti tā , lai pingvī nus un zobenvaļ us varē tu vē rot pat zem ū dens. Paš i priekš nesumi ir ļ oti oriģ inā li un interesanti. Mums bija daudz jautrī bas un pozitī vas enerģ ijas. Izrā des ilgst 20 minū tes un tiek rī kotas 4 reizes vienā dienā . Zobenvaļ u š ovu var skatī ties bezgalī gi. Mani pā rsteidza akvā rijs ar dzeloņ rajā m un haizivī m. Stingrays ir vienkā rš i pieradinā ti, un haizivis, it kā pē c rakstura, ir jautras un agresī vas. Te ir ļ oti interesants parka posms, kur virs kokiem uz visā m pusē m izstiepti tī kli, un putni lido it kā savvaļ ā . Jū s varat staigā t pa kā pnē m un ejā m un vē rot papagaiļ us kā Ē denes dā rzā . Aiz stikla ir visas dzī vnieku klī nikas, inkubators. Visu var vē rot caur stiklu. Parkā nav daudz dzī vnieku. Galvenā uzmanī ba tiek pievē rsta kaž okā du roņ iem, delfī niem, zobenvaļ iem, papagaiļ iem, pingvī niem. Liels skaits bū ru ar daž ā diem putniem visā s takā s. Ir vieta, kur staigā flamingi. Lauvu pā ris, surikati, gorillas, pantera. Bet parka veģ etā cija un dizains ir kaut kas! ! ! Neko labā ku neesmu redzē jis (botā niskā dā rza ziņ ā ).


Pē c Loro Parque apmeklē juma atpakaļ ceļ ā vē lē jā mies piestā t Playa Jardin pludmalē . Atbraucā m, atradā m pludmali, redzē jā m ar vienu aci un nevarē jā m nekur noparkoties. Maš ī nas bija tik blī vas, ka apmetā m 3 apļ us ap kvartā lu, lī dz atvadī jā mies no domas apskatī t š o pludmali. Tas, ko mē s redzē jā m, nav liela platī ba lagū nā , pludmales priekš ā ir stā dī ti tropiskie koki un krū mi. Smiltis pludmalē ir tumš as. Izskatā s pē c Ē denes dā rza okeā na priekš ā . Fotogrā fija neizdevā s.

Pē c atgrieš anā s viesnī cā un gardā m vakariņ ā m mē s nolē mā m pastaigā ties pa krastmalu lī dz Zelta jū dzei. Tas ir salī dzinoš i tā lu no mums, bet, ņ emot vē rā pā rvietoš anos dienas laikā ar automaš ī nu, tas ir reā ls. Zelta jū dzē atrodas iepirkš anā s centri, bā ri, restorā ni, kazino, dziedoš as strū klakas un Hard Rock Cafe, kurā regulā ri tiek rī koti flamenko š ovi. Pati Hard Rock Cafe struktū ra atgā dina teā tri, tik pretencioza un grandioza. Zelta jū dze izskatā s ļ oti iespaidī gi, skaista kū rorta promenā de. Viss spī d, pat palmas vī tnē s. Zī molu veikalu, boutiques uzkrā š anā s. Strū klaku š ovu var vē rot no blakus esoš o ē ku 2. stā va. Izrā de sā kas laicī gi 2 reizes vakarā . Ļ oti ballī š u vieta. Mums patika. Mē s pat daž us nopirkā m no veikaliem.

Atgriež oties istabā , mē s dzē rā m atdzesē tu vietē jo vī nu uz mū su dzī vokļ a balkona. Mē s apbrī nojā m Las Americas rosī go naktsdzī vi no 11. stā va un baudī jā m Tenerifes maigo klimatu. Diena silta, bet ne tik nogurdinoš i karsta kā vasarā Ē ģ iptē vai Turcijā . Un vakarā ir ē rti, pat vieglus dž emperus var izlaist. Nav auksts. . . augusts. . .


24.08. 2018. TEIDE. Nolē mā m vē lreiz mē ģ inā t tikt lī dz Teides pacē lā jam. Izgā jā m no viesnī cas 9.00 10.15 un ieradā mies galamē rķ ī . Veiksmī gi noparkojā mies (maš ī nu vē l nav tik daudz) un devā mies pē c biļ etē m. Nekā du problē mu paņ ē ma biļ etes uz 12.20 funikulieri. Izstaigā jā m apkā rtni, atgriezā mies maš ī nā , pā rģ ē rbā mies siltā kā s drē bē s, paņ ē mā m dž emperus un devā mies uz pacē lā ju. Diena bez mā koņ iem un karsta. Viennozī mī gi laicī gi uzkā pā m 3550 m augstumā un tā pē c izrā dī jā s, ka nav tik auksts kā gaidī jā m. Vai nu laiks mierī gs, vai augusts ietekmē , bet var staigā t bez jakā m, tikai T-kreklos. Nacionā lā parka teritorija š ajā vietā ir taciņ a (nosacī ti runā jot), kas bruģ ē ta ar sastinguš as lavas gabaliem. Jū s varat staigā t tikai pa š ī m takā m! Mē ģ inā jā m nobraukt no taciņ as un nofotografē ties tuvā k malai, tač u pieskrē ja dusmī gs spā nis un sā ka mū s biedē t ar 200 eiro sodu, jo š ī ir Teides nacionā lā parka teritorija, tā ir aizsardzī bā . UNESCO. Paskaidrojā m, ka nezinā jā m un neredzam nekā das brī dinā juma zī mes (tā s tieš ā m atrodas tā lā k). Diena izvē rtā s bez mā koņ iem un no vulkā na augstuma pat var redzē t piekrasti ar piekrastes pilsē tā m. Pē c pusstundas pastaigas izbaudī jā m ainavu, apskatī jā m pietiekami daudz sastinguš ā s lavas gabaliņ u apkā rt un nolē mā m atgriezties, jo tajā dienā plā notais marš ruts bija noslogots.

Tā lā k mē s devā mies pa š oseju uz Esperanzas mež iem netā lu no ciemata ar tā du paš u nosaukumu. Ceļ š ir kalnu serpentī ns, pa ceļ am vairā ki miradori. Apstā jā s netā lu no "mē ness" ainavā m. Tā da sajū ta, ka tā nav planē ta Zeme vai filmas "Zvaigž ņ u kari" dekorā cijas. Uz Teides fona arī observatorija ir ļ oti skaista. Gā jis garā m daž ā diem akmeņ iem, akmeņ u griezumiem. Ceļ š ir lī kumains un aina aiz loga mainā s tik krasi, ka tas ir vienkā rš i neticami. Nā kamais pagrieziens ir jaunas ainavas ar pavisam citu veģ etā ciju, klintis krā sotas daž ā dā s krā sā s. Š eit es ticē ju salas krā sainajā m smiltī m. Tikko braucā m un apbrī nojā m "Marsu", nā kamais pagrieziens un esam jau reliktu mež ā ar ļ oti blī vu veģ etā ciju. Augstas priedes aizveras pā ri ceļ am, vietā m apauguš as ar sū nā m. Papardes, eikalipta biezokņ i. Lī dzī ga aina bija "Jurassic World". Patieš ā m, š ķ iet, ka aiz stū ra jū s varat satikt dinozauru. Pagā juš i garā m vairā kiem gleznainiem miradoriem, braucā m uz Tenerifes galvaspilsē tu Santakrusu. Galvaspilsē tā apmeklē jā m laukumu pie Auditorio de Tenerife, Plaza de Españ a. Nedaudz pastaigā jā mies pa pilsē tas ielā m. Mē s devā mies uz vairā kiem tirdzniecī bas centriem. Zarā nevarē ju pretoties un iegā dā jos jaunu lietu - augusta izpā rdoš anas ir ļ oti valdzinoš as! Zara un Benetton par izdevī gā m cenā m. Pat š ajā kū rortā parfimē rijas un kosmē tikas veikali ir plaš i izplatī ti. Visos stā vos tirdzniecī bas centros un jebkurā noslogotā vietā . To var atrast pē c smarž as (nav jā ņ em lī dzi smarž as). Pati galvaspilsē ta atstā ja iespaidu - piekrastes ostas pilsē ta ar modernu infrastruktū ru ar daudzā m alejā m, alejā m, iepirkš anā s centriem, kafejnī cā m, restorā niem. Ir vē rts apmeklē t, bet es negribē tu atpū sties š ā dā vietā . Tas ļ oti atgā dina pā rē jo pilsē tas burzmu.


Pē c tam mē s devā mies uz Las Americas (uz Los Cristianos) ar pieturu ceļ ā uz ļ oti gleznaino Candelaria pilsē tu. Pati pilsē tiņ a atrodas tieš i pie autobā ņ a. Tajā ir ļ oti viegli orientē ties un atrast paš u laukumu iepretim pirmajai Tenerifes baznī cai - Svē tā s bazilikas baznī cai un krastmalu ar guanč u karaļ u statujā m. Mē s tur nokļ uvā m ap 19.00 un dzirdē jā m zvanu zvanu zvanu tornī . Baznī ca ir diezgan augsta, krā sota gaiš i bē š os toņ os, majestā tiski paceļ as virs laukuma. Apkā rtni ieskauj divstā vu mā jas ar Kanā riju salu koka balkoniem. Tik izteiksmī gi un krā saini! Atmosfē ra paš ā pilsē tā ir tik mierī ga un draudzī ga. Mē s bijā m apburti! ! ! Negribē jā s iet prom! Gleznaina krastmala, mā jas kā rotaļ lietas, okeā ns ar melnajā m smiltī m ripo krastā . Ļ oti iesaku apmeklē t. Iespaidi fantastiski! ! !

25.08. 2018. ROŅ U ATPŪ TA. No rī ta pē c brokastī m devā mies uz baseinu. Pē c uzturē š anā s viesnī cas viesi atstā ja piepū š amā s rotaļ lietas – gulbi, apļ us, virtuļ us. Tagad tos baseinā izmanto visi. Mē s lieliski izpeldē jā mies baseinā , lai gan viesnī ca nodroš ina sauļ oš anā s krē slus, bet nav lietussargu. Tiklī dz saule apgriezā s un sā ka cept, mē s devā mies uz istabu. Uz balkona dzē rā m aukstu vī nu ar jamonu un devā mies uz Siam Mall (otrpus ceļ am). Rī t pā rceļ amies uz citu viesnī cu La Caleta, un vē l neesam izpē tī juš i visas nozī mī gā kā s vietas ap viesnī cu. Siam Mall ir tik daudz veikalu, nebija iespē jams visu apiet. Cenas ir mazā k pievilcī gas nekā tajos paš os Santakrusas veikalos. Piemē ram, Zarā viss ir dā rgā ks.

Pē c pastaigas pa Siam Molu karstums nedaudz atkā pā s, un mē s nolē mā m doties uz pludmali. Bet ne Trojas pludmalē , bet netā lu atrodas H10 viesnī cā . Pludmale izrā dī jā s tikpat ē rta kā Troja. Tas, par ko gids runā ja, izrā dī jā s patiess, pieredzē ts no pirmavotiem. Ieeja okeā nā uz akmeņ iem, tiiik nav jauki! ! ! Pludmales apkā rtne ir skaista. Un okeā ns ir ļ oti silts. Tā tad secinā jums ir tā ds, ka Playa de Troya ir labā kā pludmale Las Americas.

Vakarā - pē dē jā pastaiga gar Las Americas krastmalu lī dz Zelta jū dzei. No Ponderosas lī dz "jū dzei" var nokļ ū t vairā kos veidos. Vienu atradā m ī sā kus marš rutus starp mā jā m un viesnī cā m, bet otru pa krastmalu. Pa krastmalu tas aizņ em ilgā ku laiku, bet ceļ š ir gluds, nav nekā du nobraucienu vai kā pumu, ņ emot vē rā vietē jo reljefu. Staigā t 20-25 minū tes ā trā tempā .


26.08. 2018. PĀ RVIETOŠ ANA UZ JARDIN CALETTA. No rī ta plunč ā jā mies Ponderosa baseinā , izbaudī jā m pē dē jā s stundas Las Americas. 12.00 nodevā m istabu, iekā pā m maš ī nā un braucā m uz La Caleta. Brauciet ne vairā k kā.15 minū tes. Atbraucā m, noparkojā mies un uzreiz devā mies uz Caleta pludmali, lai gaidī tu reģ istrē š anos (pē c noteikumiem reģ istrē š anā s plkst. 14.00). Pludmale bija fantastiska! ! ! Š eit var sajust okeā na spē ku! ! ! Molu nav. Pie ieejas nav akmeņ u, ir mazi oļ i. Bet tie nav ī paš i kaitinoš i, ieejot ū denī . Tikai tad, kad okeā ns ir nelī dzens, vilnis var trā pī t š iem oļ iem uz kā jā m. Es pats to pā rbaudī ju. Tā tad ar dzeltenu karogu es neiesaku jums stā vē t ū denī krastā . Traumatisks. Bet cik skaisti okeā ns ripo pa smiltī m ! ! ! Garie viļ ņ i. Pat sē rfotā ji mē ģ ina viņ us noķ ert š ajā vietā . Smiltis ir tumš as, kad tā s kļ ū st mitras, tā s kļ ū st melnas. Š ī s pludmales lielā kā priekš rocī ba ir tā , ka tā atrodas tieš i blakus viesnī cai. Ja nepiecieš ams, bez sasprindzinā juma var skriet uz istabu. Pē c pusdienā m š ajā pludmalē nolaiž as paraplā ni. Pats ciemats bū tī bā ir nomaļ a vieta. Viesnī ca mums š ķ ita ē rtā ka nekā Ponderosa. Tā s koncepcija ir ļ oti lī dzī ga Turcijas un Ē ģ iptes viesnī cā m. Animā cija, baseini, restorā ns, bā ri, mini-disko vakaros. Viesnī ca tipiskā m ģ imenes brī vdienā m. Jaunieš iem š eit var bū t garlaicī gi. Bet viesnī cas lī menis ir augstā ks par iepriekš ē jo Ponderosu, to var just uzreiz.

Pulksten 14.00 mums paziņ oja labā s ziņ as “dzī vokļ i ir gatavi”, un mē s iekā rtojā mies. Numurs A357 - SUPER! ! ! Pā rskatiet viesnī cu, skatiet atbilstoš o sadaļ u, neatkā rtoš os.

Lakaleta "zvejnieku ciemats" pē c izskata nepavisam nebija tā ds, kā du es to iedomā jos. Drī zā k kū rorta ciemats ar nepā rtrauktiem dzī vokļ iem, viesnī cā m. Katram pagalmam ir savs neliels baseins. Takas ir pilnī gi gludas un tī ras. Mā jas ir krā sainas kā visur citur, krā sotas gaiš ā s vai baltā s krā sā s, dakstiņ u jumti. No mū su viesnī cas jumta varē ja redzē t gandrī z visu ciematu. Tas nav liels un ļ oti ē rts. Dzī vokļ i tajā katrai gaumei un katram stilam. Blamingo kū rorta dzī vokļ i ir kā no Holivudas filmā m. Es nekad neko tā du neesmu redzē jis. Ī sti luksusa apstā kļ i atpū tai. Nož ē lojami un pretenciozi. Viss tiek darī ts augsto tehnoloģ iju stilā , gludas formas, vitrī nas, nevis standarta sauļ oš anā s krē sli. Pat savs spilgts uz balkona. Ciematā ir mazā k grezni, bet ē rtā ki, labiekā rtoti iekš pagalmi ar bugenviliju krū miem, oleandru mā jas ar dakstiņ u jumtiem. Vispā r krastā nav nekā du zvejas tī klu, ciematā pelē kas, saraustī tas mā jas. Reā li viss izrā dī jā s ļ oti ē rti un skaisti! Atmosfē ra ciematā ir ļ oti mierī ga, kas veicina klusu ģ imenes brī vdienas. Nemaz ne tā kā Las Americas, solī ds kustinā tā js un ballī tes. Es vē l neesmu izlē musi, kur man tas patī k vairā k. Bet š eit noteikti ir savā dā k.


27.08. 2018. Ceļ ojums uz LOS GIGANTOS. Pē c brokastī m nolē mā m paņ emt maš ī nu un doties uz Los Gigantos pilsē tiņ u uz to paš u Playa de La Arena pludmali ar melnā kajā m smiltī m. Š ī ir ļ oti gleznaina piekrastes pilsē tiņ a, es to pamanī ju mū su pē dē jā vizī tē uz miradoru ar Los Gigantos akmeņ iem. Pā ris stundas pastaigā jā mies pa tā s ielā m, fotografē jā m akmeņ us no daž ā diem rakursiem. Mums par laimi debesī s ir mā koņ i un staigā jot pa pilsē tu nav tik karsti. Un tajā paš ā laikā mā koņ i uzsver paš u akmeņ u augstumu. Gar piekrasti klintī s redzami dabiski baseini, kuros var arī peldē ties. Tie nav dziļ i un tā pē c, š ķ iet, ir ļ oti silti. Tie ir labā kais veids, kā ņ emt vē rā okeā na ū dens tī rī bu un caurspī dī gumu. Vienā no Tamā ras vietē jā m kafejnī cā m ir rosī gs stū rī tis. Tajā dzī vo kanā rijputniņ i, tukā ns un runā još s papagailis. Papagailis ļ oti skaidri saka “Ola! ”, kas piesaista garā mgā jē ju uzmanī bu. Daudzi garā mgā jē ji ierodas, lai apskatī tu š o dabas brī numu un tā dē jā di gū tu kafejnī cas ienā kumus. Un, kad tu sā c ar viņ u sazinā ties, viņ š grimasē – sā k tev atbildē t ar tavu balsi un intonā ciju. Mā kslinieks! Mē s pavadī jā m vairā k laika š ajā kafejnī cā , nekā bija paredzē ts. Tas ir gudrs mā rketings! Piestā tni sasniedzā m ar laivā m, jahtā m, laivā m. Puisis uz mola atnesa bulciņ u un sā ka mest to okeā nā , barojot zivis. Peldē ja daudzas daž ā das zivis. Daž as bija diezgan lielas, ne pievilcī gi pelē kas, bet bija arī koš as koraļ ļ u zivis. Apstā jā mies apskatī ties, ū dens ļ oti dzidrs. Pat cauri dziļ umam dibens ir lieliski redzams. Un tad mums par pā rsteigumu tieš i gar dibenu mū su priekš ā peldē ja milzī gs Atlantijas tauriņ u stars ! ! ! Es sā kumā neticē ju savā m acī m. Tik milzī gu nogā zi nebiju redzē jis, tas bija pusotra metra diametrā , kā varē jā m noteikt. Ž ē l, ka man nebija laika viņ u fotografē t, es biju paralizē ta no pā rsteiguma.

Pē c pastaigas pa pilsē tu mē s atgriezā mies savā automaš ī nā un devā mies uz Playa de La Arena pludmali. Pludmale bija ļ oti skaista. Teritorija tā s priekš ā ir bruģ ē ta ar flī zē m, kā pnē m, kas ved uz pludmali, ir masī vas margas ar balusters. Ir zā lieni ar palmā m, oleandru krū miem. Viss š is krā š ņ ums ieskauj ne pā rā k lielu, bet ļ oti skaistu piekrasti ar melnajā m smiltī m. Pludmale ir lieliski aprī kota, ir koka celiņ i, duš a ar saldū deni. Darbinieki pludmalē rū pī gi slauka celiņ us no smiltī m, jo ​ ​ smiltis ir neticami karstas! ! ! Pa to basā m kā jā m staigā t nav iespē jams, ļ oti sā pī gi, kā uz karstas pannas. Pludmales kreisajā pusē ir akmeņ i. Varat uzņ emt skaistus attē lus uz akmeņ u un okeā na fona. Kad bijā m tur, bija viļ ņ i un aerosols izrā dī jā s nereā li teksturē ts. Okeā ns patieš ā m trakoja, un glā bē ji sā ka izdzī t peldē tā jus no š iem akmeņ iem. Visā s pludmalē s neesmu redzē jis nevienu vienaldzī gu glā bē ju. Visi nemitī gi staigā gar jū ras lī niju un uzrauga kā rtī bu un situā ciju. Ja nepiecieš ams, nomainī t karogu un brī dinā t atpū tniekus. Pati atmosfē ra pludmalē ir ļ oti harmoniska. Skaista ainava, mī kstas smiltis, caurspī dī gs okeā ns. Saka, ka smiltis dziedē , bet man likā s, ka pati vieta bija kaut kā unikā la. Es negribē ju no turienes doties prom. Š ķ iet, ka tur un nelaiž vaļ ā . Pā rskatos teikts, ka melnā s smiltis nav tik lipī gas kā gaiš ā s smiltis, es to nevaru teikt. Nā cā s rū pī gi un ilgi mazgā t (varbū t pie vainas, protams, saules aizsargkrē mi). Smilš u kratī š ana no visā m somu un koferu spraugā m turpinā jā s mā jā s.


Atpakaļ ceļ ā mē s apstā jā mies Mercadonna, nopirkā m vī nu, jamonu un langoustī nus. Atgriež oties viesnī cā , uz balkona iekodā m garneles, apbrī nojot skatus uz piekrasti un okeā nu. Mums neizsakā mi paveicā s ar numuru, jo pretī otram viesnī cas spā rnam notika bū vniecī ba. Es domā ju, ka tiem atpū tniekiem bija jā samierinā s ar š o skatu, un mē s vienkā rš i izbaudā m atpū tu.

Vakarā mē s devā mies pastaigā pa krastmalu uz Plaza Del Duque. Tas atrodas 2 kilometrus no mū su atraš anā s vietas. Tik-tik tirdzniecī bas centrs. Daž i zī moli, augstas cenas, bez izpā rdoš anas. Neko sev noderī gu tur neatradā m. Bet pie izejas mū s sagaidī ja aizlidotā js. Viņ i mū s ļ oti pierunā ja apmeklē t viņ u superviesnī cas-apartamentus ar prezentā ciju, solī ja karalisko Kanā riju salu vī nu un turpmā k praktiski bezmaksas atvaļ inā jumu savā viesnī cu ķ ē dē . Bet veselais saprā ts mū s atturē ja no š ī s š ķ irš anā s, un mē s atkā pā mies no š ī s tē mas.

28.08. 2018 Pē dē jā diena ar auto mū su rī cī bā . No rī ta nolē mā m doties iepirkties uz Las Americas. Ierodoties mū su "bijuš ajā " rajonā , izjutā m nostalģ iju - "dzī ve ir visur"! Lakaletā , protams, tā nemaz nav. Mierī gi, mierī gi un mazliet garlaicī gi. Pat tuvā kais lielveikals Mercadona ar maš ī nu jā brauc 5 km. Atgriež oties no Las Americas, mē s apstā jā mies Playa Del Duque pludmalē . Daļ a pludmales ar pelē kā m smiltī m, daļ a - ar baltā m. Ē rta pludmale ar pompozā m luksusa viesnī cā m apkā rt, diezgan gara. Ir viļ ņ lauž i, maiga ieieš ana okeā nā . Bet ū dens ir kaut kā netī rs. Varbū t tā arī notika, bet mē s tur ilgi neuzkavē jā mies. Mū su pludmale La Caleta mums š ķ ita labā ka.

Pē c pusdienā m mē s devā mies uz mū su pludmali netā lu no viesnī cas. Okeā ns bija nedaudz vē trains, bet ū dens bija silts. Pludmalē sā ka nolaisties paraplieri. Noskatī jā mies tā s, sauļ ojā mies un devā mies vakariņ ā s. Pē c vakariņ ā m devā mies uz Mercadonna, lai uzkrā tu vī nu un garneles. Pā rē jais pamazā m tuvojā s beigā m.


29.08. 2018 Pē c brokastī m nolē mā m doties uz akmeņ ainu ragu, lai apmeklē tu kaktusu, zem kura pirms 6 gadiem 100 dolā rus paslē pa "Ē rgļ a un astes" saimnieki. Protams, viņ i necerē ja atrast 100 dolā rus, vienkā rš i bija interesanti paskatī ties uz š o vietu, jo ī paš i tā pē c, ka tā atrodas blakus ielā . Pastaigā jā mies pa La Caleta ielā m, vē l labā k izpē tī jā m apkā rtni, ieraudzī jā m ko tā du, ko iepriekš nebijā m pamanī juš i. Kaktuss uz akmeņ aina zemesraga kopš programmas izlaiš anas acī mredzami nav garlaicī gi. Bet vieta patieš ā m ir pā rsteidzoš a! Paldies programmai Eagle and Tails par tik forš ā m fotogrā fijā m, ko uzņ ē mā m uz tā s klints. Ja nebū tu mū su bē rna ticī bas pasakai par 100 dolā riem, mē s savā dzī vē tur nebū tu tikuš i.

Ņ emot vē rā automaš ī nu. Tik interesanti. . . Tā da sajū ta, it kā ū dens glā ze bū tu atdota. Meitene birojā paņ ē ma atslē gas, noskaidroja stā vvietu. Teica: "Ak, ak, č au. " Viss))) Neviens nepā rbaudī ja automaš ī nu vai nav jaunu skrā pē jumu, nepā rbaudī ja salonu, vai sē dekļ i ir slapji. Brī niš ķ ī gi))). Mē s atgriezā mies viesnī cā pa promenā di, gar Fanabe, Del Duque pludmali un mū su Caleta pludmali. Attā lums ir 2.8 km. Gā jā m lē nā m, brauciens ilga apmē ram stundu. Pateicoties š ai pastaigai, varam lepoties, ka esam izstaigā juš i visu promenā di no Zelta jū dzes lī dz La Caleta. Ne uzreiz, bet izgā jā m cauri un visu redzē jā m!

Pē c pusdienā m mē s nolē mā m doties uz pludmali. Okeā ns atkal bija vē trains. Dzeltenais karogs. Apmetā mies netā lu no ū dens malas, jo smiltis ir ļ oti karstas. Tā bija mū su kļ ū da. . . Vienā ne ideā lā brī dī vilnis pilnī bā pā rklā ja mū su gultas veļ u ar visu saturu, arī telefonu. Visas drē bes, dvieļ i, cepures sajauktas ar smiltī m, samirkuš as, vispā r nav patī kama sajū ta. Lū k, tā da ū dens stihija – okeā ns! Jums vajadzē tu bū t modram.

Pē c vakariņ ā m mē s devā mies pastaigā pa krastmalu. Mē s sē dē jā m uz soliņ a Del Duque pludmalē . Daž i baltie putni, kas izskatā s pē c kaijas, lido naktī . Viņ i izdod tik interesantas skaņ as, it kā minioni runā tu...Tas ir ī paš i labi dzirdams La Caleta. Las Americas starp mū ziku un troksni tos nedzirdē ja. Un š eit mierā un klusumā skaidri dzirdamas viņ u "sarunas". Viņ i ir tik smieklī gi! ! ! Cilvē ki, kas tos dzird pirmo reizi, apstā jas, paceļ galvu un nevar saprast, no kurienes nā k skaņ a. Un patiesī bai sā kumā es nespē ju noticē t, ka tie ir putni. Jū s varē tu domā t, ka kā ds ir tā lrunis. Dabas brī nums!! !

08/30/2018 Plkst. 12.00 atbrī vojā m istabu, palikā m viesnī cā lī dz vakaram un 20.40 izbraucā m uz lidostu. Vasara tuvojas beigā m, un lī dz ar to arī mū su brī niš ķ ī gā s brī vdienas.


Noslē dzot savu stā stu par brī vdienā m Tenerifē , varu teikt sekojoš o. . . Š ī s ir ļ oti daudzveidī gas, daudzveidī gas brī vdienas. Izklaide ir absolū ti katrai gaumei, maciņ am un formā tam. Š eit jū s varat baudī t relaksē još as pludmales brī vdienas viesnī cā pie Atlantijas okeā na, varat organizē t pā rgā jienu (tam ir daudz vietu - mež i, kalni, alas, aizas). Jū s varat iznomā t jebkura veida transportu un braukt pa apskates vietā m. Var iepirkties, apmeklē t kazino, naktsklubus. Un cik daudz interesantu un nozī mī gu vietu š eit ir ! ! ! Augstā kā priede Eiropā , augstā kais punkts Spā nijā , lielā kais akvaparks, lielā kais pingvinā rijs, vienī gais zobenvaļ u š ovs Eiropā un, protams, vienī gais Teides vulkā ns ar savu unikā lo nacionā lo parku. . . Un kas krā sainas pilsē tiņ as un ciemi! ! ! Kā da viņ iem ir unikā la atmosfē ra! Tā ir kā paš u labā ko kolekcija! ! ! Vienkā rš i pirms doš anā s uz š o kū rortu iesaku jums vispirms skaidri izlemt, ko tieš i vē laties redzē t, un izveidot savā m vajadzī bā m atbilstoš u atpū tas formā tu. Uz š ejieni noteikti jā dodas sagatavotam (palī dzē t “Tenerife krievu valodā ”). Un tad noteikti bū s gan interesanti, gan samē rā “budž eta” atpū sties. Postpadomju telpas iedzī votā jiem Kanā riju salas ir iecienī ta "jauno krievu" atpū tas vieta. Es vienmē r domā ju, nu, kas tur ir "tā ds" š ajā s Kanā riju salā s? Pē c mū su ceļ ojuma es sapratu...es saprotu "jaunos krievus")))

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Хамон в супермаркете Гипер Дино
Вид с балкона нашего номера 1105
улицы Лас Америкаса
СИАМ ПАРК
Аттракцион Дворец волн
Array
Горка Башня Силы (3 сек свободного падения)
неведомые дорожки СИАМ ПАРК
скалы Лос Гигантос
по дороге к ущелью Маска
ущелье Маска
горные серпантины
вид на деревню Маска
гора-холм
вид на побережье
дорога на Тейде
Национальный парк Тейде
мирадоры
сосна ПИНО ГОРДО
паспорт сосны)))
ЛОРО ПАРК
пингвинарий ЛОРО ПАРКА
у пингвинов полярная ночь
Шоу морских котиков
Шоу дельфинов
Шоу касаток
Шоу попугаев
Океанариум ЛОРО ПАРКА
Шоу поющих фонтанов на
Вид на Лас Америкас
фуникулер на Тейде
фото с фуникулера
лунные пейзажи
девочка и вулкан
лес Эсперанса
вид на Санта Крус де Тенерифе
аудиторио де Тенерифе
Канделария Набережная
Канделария
церьковь Святой Базилики
набережная Лас Америкаса
поселок Ла Калета
городок Лос Гигантос
природные бассейны в Лос Гигантосе
улицы Лос Гигантоса
лодочная станция Лос Гигантос
живописные улицы на фоне скал
говорящий попугай в кафе
Лос Гигантос
черный песок Плая де Ла Арена Лос Гигантос
плая де Ла Арена
Бенеттон
плая Дель Дуке
Гранд Отель на пляже Плая Дель Дуке
плая Дель Дуке
пляж Ла Калеты
Плая Фанабе (пляж Фанабе)
Плая Дель Дуке
по дороге в Ла Калету
Ла Калета
Ла Калета
вид с балкона А 357
Ла Калета
Ла Калета
Līdzīgi stāsti
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums