Ligūrija

25 Jūnijs 2016 Ceļošanas laiks: no 10 Septembris 2015 ieslēgts 22 Septembris 2015
Reputācija: +136.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ceļ ojums no Tallinas uz LigurIyu ar Persona ceļ ojumu (Rī ga).

Atkal nebija vasaras un skatiens bija vē rsts uz glā bē jiem – ceļ ojumu aģ entū rā m. Igaunijā vai nu nav nekā interesanta, vai arī firma ir slikta. Tā tad atkal Rī ga. Piedā vā jumi ir, bet "labo no laba nemeklē " un tā pē c atkal uz Personas tū ri! Viņ iem ir 12 dienu autobusu tū re uz Ligū riju no 10. lī dz 21. septembrim. Reģ istrē jies un gaidi. Gaidī jā m, maksā jam par ekskursiju, apdroš inā š anu un ekskursijā m. Kopā sanā ca 1140 eiro. Meklē ju atlaidi pā rbaudī tā marš rutā uz Rī gu un atpakaļ ! Atradu, apvienoju divus uzņ ē mumus, par visu par visu 26 eiro turp un atpakaļ par diviem.


Izbraukš ana 22.30 ar Viļ ņ as autobusu, un 2.50 esam Rī gā autoostā , dodamies uz stacijas ē ku gaidī t atlikuš o laiku. Pē rn tas tika pā rbaudī ts darbī bā un š ogad apstiprinā jā s: uzrā dot biļ eti, uzgaidā majā telpā tiek ielaists bez maksas (bez tā s 1 eiro no cilvē ka). Zā lē var pasē dē t, pasnaust, iedzert kafiju no automā tiem (no 50 lī dz 80 centiem), apmeklē t maksas tualeti (30 centi), apskatī t zī mē jumus (bija mazas meitenes darbu izstā de).

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: piestā š ana ar transportu no Igaunijas ir normā la, gaidī š anas laiks stacijā ir viegli pā rceļ ams, kavē š anā s un pā rklā juma gadī jumā var informē t grupas vadī tā ju un problē mu tiks atrisinā ts.

Pirmā diena.

Pulksten 5.35 devā mies uz tirdzniecī bas centru Origo. Noteiktajā laikā atbrauca autobuss un ieņ ē mā m vietas pē c iepriekš norunā tā . Autobuss pilns, 46 vietas. Par autobusu un š oferiem stā sta beigā s. Komforts ir standarta, atbilst budž eta braucienam (ir tualete, kuru nav vē lams izmantot, ir karstais ū dens (gan tikai pieci litri un tikai pieturā s), š ķ ī stoš ā kafija un dzē rieni, tē jas maisiņ i). Gaisa kondicionieris darbojas labi. Izbraucā m laicī gi! Grupa ir visa krievu valoda, tā pē c valodu pā rklā š anā s nebija.

Latvijā un Lietuvā bija paredzē tas tualetes pieturas. Bija klā t apskates ekskursija pa garā mbraucoš ajā m vietā m. Apstā jieties pusdienā s Abro bā rā (Augustavas rajonā ). Pasū tī jā m pirmie, pasū tī jums tika saņ emts ā tri. Viņ i saprot krievu valodu, var norē ķ inā ties skaidrā naudā (eiro un zlotos) un ar karti. Cenas ļ oti pieņ emamas (divas zupas un divas sekundes plus alus - 12.49 eiro). Nepatika neviens no ieteiktajiem ē dieniem. Pupiņ u zupa (Fasolka po brelonsku) izrā dī jā s trekna un pikanta, kā ds ungā ru ē diens (Placek po weglersku) sastā v no divā m pankū kā m un gaļ as mē rces starp tā m. Palika pilns, bet ne pā rā k apmierinā ts. Š eit bija pā rklā jums. Pē c mums pie bā ra ieradā s poļ u grupa, kas pieņ ē ma pasū tī jumu. Apkalpojuš i lielā ko daļ u mū su grupas, viņ i sā ka apkalpot poļ u grupu. Un mū su atlikuš ie daž i cilvē ki tika apkalpoti pē c poļ u grupas, tas ir, viņ i sē dē ja un gaidī ja savu pasū tī jumu. Incidents - "atmiņ ā " ierakstī ja grupas vadī tā js ar sekojoš iem secinā jumiem!


Vakarā (22.30) ieradā mies tranzī ta viesnī cā uz robež as ar Č ehiju (Gambit Hotel (Hotel Gambit ul. Bucewicza 18, Cieszyn 43-400, Polska)) Cieszyn. Viesnī ca divas zvaigznes, numuri DBL, TWIN. TV (arī krievu valodā ) ir, tī rs, pieejams WiFi. Duš as un tualetes telpa ir ļ oti niecī ga.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi:

Vakarā nav laika aiziet uz veikalu un nopirkt kaut ko vakariņ ā m (un mē s pa ceļ am nekur neapstā jā mies). Veikals ir tā lu un ir jau vē ls, tā pē c arī ballī te tiek likvidē ta. Varē ja nopirkt bā rā (vai paņ emt pusapē stu), paprasot "kastī ti". Reģ istratū rā varat palū gt verdoš u ū deni un saņ emt pā rtikas krā jumus.

Otrā diena.

No rī ta brokastis pulksten 6.30. Standarta komplekts: olu kultenis, š ķ iņ ķ is, ievā rī jumi, siers, sviests, muslis. Dzē rieni ir neizturī gi. Izbraukš ana plkst. 7.40 – priekš ā Č ehijai.

Ā tri pabraucā m garā m Č ehijai, pie izejas, pie Mikulova, piestā jā m, lai apmeklē tu veikalu (Lidl)! Mē s nopirkā m pā rtikas preces vakariņ ā m.

Ieplā nota pietura Austrijā un ekskursija pa Vī ni. Protams, ekskursija bija apskates ekskursija un to vadī ja vietē jais gids, kuram š ī tē ma piederē ja, stā stī ja daudz un interesanti! Atvē lē tā laika pietika tikai, lai apbrī notu daiļ avas un iemī lē tu š o pilsē tu - nā kamreiz bū s jā iepazī stas sī kā k!

Brī va laika bija maz, bet es gribē ju darī t visu. Bet tā nenotiek, un mē s bijā m apmierinā ti ar uzkodu Rozenbergas ā trā s ē dinā š anas uzņ ē mumā un, diemž ē l, nebijā m ī paš i apmierinā ti!

Pē c tam mū su ceļ š ved uz Itā liju. Pa ceļ am bija kā ds traucē klis, riepas pā rdurš ana, un tas prasī ja laiku, tā pē c viesnī cā ieradā mies ļ oti vē lu, pē c diviem naktī .

Viesnī ca: Meditur Hotel Udine nord (Via Alpe Adria 10, Udine http://www. hoteludinenord. it/). Viesnī ca ir diezgan jauna, numuri ir tī ri un patī kami. Duš a, fē ns, tualete, bidē , kondicionieris, TV, daž ā s istabā s elektriskā tē jkanna (tikai, nez kā pē c, ir tikai viens krē sls). Wi-Fi ir pieejams, bet tikai vestibilā , netā lu no reģ istratū ras (neaizmirstiet izvē lē ties pareizo tī klu). Viesnī cas apkā rtnē nekā nav, tā atrodas blakus lielceļ am (tipiska tranzī ta viesnī ca), un laika nebija vispā r!


Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: brokastis Polijas viesnī cā ir diezgan pieņ emamas un standarta. Pā rtikas preces Č ehijā vē lams pirkt ne tikai tā pē c, ka vē lā k nebū s laika, bet arī tā pē c, ka tur vienkā rš i ir lē tā k. Lidl veikals preč u pieejamī bas ziņ ā ir optimā lā kais (stā vvietai tuvā kajā Mikulovā ir trī s veikali pē c kā rtas, Lidl).

Ekskursiju Vī nē ir vē rts doties visiem tiem, kas nav pazī stami ar pilsē tu - vienkā rš i nav iespē jams visu aptvert saviem spē kiem. Slavenā Vī nes strū dele un kafija nav pā rā k lē ti (vairā k nekā.8 eiro). Uzkoda Rozenbergā (divas kafijas, strū dele, zupa) maksā ja 16.80 eiro, salā ti, alus un š nicele pā rsniedza 30! Tualete, š ķ iet, ir samaksā ta, ir 50 centi, bet izsniegto č eku var izmantot un š ie 50 centi samazinā s jū su pirkumu. Tā tad vispirms tualete, un tad ē st! Starp citu, uz ceļ a Austrijā ir tā da pati sistē ma ar tualetē m.

Tā pē c atkal labā k ir vienkā rš i uzkost ar izejvielā m vai veikalā iegā dā tā m precē m un pavadī t laiku pastaigā .

Slavenos Vī nes saldumus lē tā k var iegā dā ties veikalā pie Albertiņ a muzeja, kur, starp citu, pasniegs krievu valodā !

Treš ā diena.

Rī ts, nedaudz vē lu, brokastis viesnī cā ! Pieticī gi, ļ oti pieticī gi, pā ris sviestmaizes, glā ze kaut kā kafijas vai tē jas. Tipiska bilde tranzī ta viesnī cā m Itā lijā un, kā saka, Francijā . Kā rtē jo reizi ar labiem vā rdiem atcerē jos č ekas veikalā raž otos krā jumus!

Riepas pā rdurš anas dē ļ nā cā s mainī t gan marš rutu, gan uzturē š anā s laiku tajā , t. i. , nā cā s izsaukt autoservisu un “aizpildī t robu”. Renovā cijas laikā izstaigā jā m kā du mazpilsē tu (Konkordiju), pareizā k sakot, vairā k pievē rsā m uzmanī bu veikalam un iepirkā mies vakaram.

Otrā plā notā pietura un ekskursija. Gardas ezers (Lago di Garda) un Sirmiones pilsē ta (Sirmione). Patī kams gids, silts laiks, gandrī z pirmā iepazī š anā s ar Itā liju. Tipiska kū rortpilsē ta.

Mē s neuzturē jā mies ļ oti ilgi, un mums bija maz brī vā laika. Tā pē c neviena vannoš anā s un pat naš ķ oš anā s neizdevā s. Jā , viss ir savā s sliedē s. Nā c uz saldē juma – garš ī gi!


Vakarā ieradā mies "izvietoš anas" vietā , kempingā (Camping dei Fiori, Viale Riviera, 15/17 - 17027 Pietra Ligure (Sv) http ://www. campingdeifiori. it/), kur viņ i apmetā s. Mū s sagaidī ja, satika, palī dzē ja iekā rtoties.

Iespē jams, š eit ir jā apraksta kempings. Visticamā k, š ī ir vieta jaunieš iem vai budž eta dzī voš anai. Š ī , protams, ir tā lu no telts, bet tā nesasniedz pat viesnī cu, pat divas zvaigznes. Neaprakstī š u to daļ u, kas paredzē ta tū ristiem maš ī nā s ar mā jā m. Mums tika sagatavotas atseviš ķ as mā jas 4-5 cilvē kiem. Katrā mā jā ir divas nelielas istabiņ as, kurā s var ievietot gultu (DUBL) vai divas gultas (TWIN) un atstā t ļ oti mazu eju. Divvietī gajā numurā virs gultā m ir arī saliekamā gulta. Tualete ar izlietni (ar elkoņ iem pieskaras sienā m). Atseviš ķ a duš a, vismaz. Kopī ga virtuves telpa (ar virtuves dī vā nu). Gā zes plī ts, ledusskapis, trauki. Nodroš ina vismaz, bet pilnī gi pietiekami! Daž as no ē rtī bā m ir kafijas tases, vī na glā zes, geizera kafijas automā ts. Gaisa kondicionieris, sildī tā js, fē ns, TV. Diezgan maza veranda ar galdu un krē sliem uz tā s. Ir pieejama gultas veļ a, dvieļ i (vafele, bet pietiekami lieli) ir. Elektrī ba, karstais un aukstais ū dens, kanalizā cija, Wi Fi! Patī kams, izpalī dzī gs personā ls.

Kempingā ir neliels veikals, kur var iegā dā ties konditorejas izstrā dā jumus. Peldbaseins, sanā ksmju telpa.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: mū su uztverē brokastis viesnī cā ir nelielas, tā pē c labā k ir droš i rī koties.

Ekskursija pa Sirmioni, iespē jams, parasta un garā mejoš a! Tipisks untwisted kū rorts, daudz tū ristu. Protams, nenož ē loju, ka tur biju, bet daudz kā pietrū ka - ne ezera sajū tas, ne relaksā cijas gaisotnes, ne vē sturiskā s vietas skaistuma. Varbū t, ja mums bū tu mazliet vairā k laika, lai vairā k pastaigā tos, bū tu savā dā k!

Kempings izrā dī jā s diezgan pieņ emams — es gaidī ju daudz neē rtī bu. Protams, š eit ir nedaudz pā rpildī ts un nav kur atpū sties – tikai vieta, kur gulē t!

Ceturtā diena.


Visu nakti lija lietus. Iezagā s aizdomas, ka mē s nekur netiksim. Viņ i atmeta aizdomas, pagatavoja brokastis un, ietinuš ies no galvas lī dz kā jā m, aizklī da uz autobusu. Š odien ekskursija uz Sanremo (tikai 76 km no mums).

Sanremo mū s sagaidī ja sirsnī gā k, jebkurā gadī jumā lietus nebija, kas, protams, mainī ja situā ciju un noskaņ ojumu! Pilsē tas apskate gida pavadī bā . Pē c ekskursijas, brī vā laika un slikto laikapstā kļ u dē ļ nolē mā m otro ekskursiju nerī kot, dodoties atpakaļ uz kempingu.

Neskatoties uz lietus, mē s nolē mā m iepazī t pludmali. Vilnis jū rā neļ ā va visiem iegrimt.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: š oreiz izdevā s labā k iejusties Itā lijā un iepazī š anā s, varē tu teikt, notikusi. Ekskursijas apjoms ir pilnī gi pietiekams. Pā rtikas veikali neš okē ja ar cenā m, tač u jū ras veltes joprojā m ir dā rgas. Protams, ir nepiecieš ams iegā dā ties produktus, jo. un vakariņ as un brokastis ir obligā tas. Sanremo var kaut ko uzkost, noteikti nogarš ojiet focaccia (mums ieteica gide un norā dī ja vietu - bijā m sajū smā ), tā s ir daž ā das un visas garš ī gas, bet ne visā s vietā s!

Piektā diena.

Š odien Francija!

Izbraucā m plkst.  8.00. Marš ruta kopē jais garums ir 162 km.

Marš ruts jau ir kļ uvis pazī stams. Izbraukš ana no Pietras, reģ istrē š anā s Imperia (paņ emiet gidu). Tā lā k mū su ceļ š veda mā kslinieku pilsē tā Senpoldevensā (Saint-Paul-de-Vence). Gleznaina pilsē tiņ a, viss skaisti un mā jī gi. Bet, diemž ē l, nā cā s nogriezt tikai topus, t. i. virspusē ja iepazī š anā s. Bet kā ds tur var klī st stundā m ilgi un baudī t - ir daudz mazu veikaliņ u un galeriju, var iegā dā ties gan reprodukcijas, gan oriģ inā lus. . . Protams, š ī vieta ir tū ristiem “asinā ta”!

Jauki tā lā k. Apskates ekskursija un daļ a no autobusa loga.

Brī vais laiks. Iekodā m, nedaudz pastaigā jā mies, apskatī jā m pludmali un peldē jā mies.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: Mā kslinieku pilsē tiņ a ir jauka, bet pā rā k “maz”! Grū ti kaut ko piebilst par Nī cu - visu, ko ieteiktu redzē t, redzē jā m, laika vairs nav!

Sestā diena.

Š odien vē l divas ekskursijas. Garums ir 114 km. Izbraucā m 7.30.


Vispirms mē s apmeklē jā m smarž u rū pnī cu Ezē . Rū pnī cas apskates ekskursija, pē c kuras preč u paraugu iegā de. Neliela ekskursija pa pilsē tu.

Pē c tam autobusā un ceļ ojumā uz Monako. Apskates ekskursija, pils apskate, pastaiga pa moderno kvartā lu, kazino. Katedrā lē , kuru arī apmeklē jā m, tika atklā ta krievu mā kslinieka Georgija Š iš kina izstā de (cikls “Krievu sapņ i”). Ieeja kazino ir 10 eiro.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: Jū s varat apmeklē t smarž u rū pnī cu, ja nekad iepriekš neesat bijis. Noteikti smarž a ir ā rpus diagrammā m. Protams, jū s neredzē siet nekā dus ī paš us volā nus - vispā rē ja paziņ a! Tad pateiks, cik izdevī gi ir pirkt tieš i rū pnī cā , kā das atlaides š eit var saņ emt, un tad sā ksies š o produktu “iesū kš anas” process. Es neieteiktu ļ auties pā rliecinā š anai, lai jū s varē tu kaut ko iegā dā ties suvenī ram. Smarž o nepazī stami un pirkumus iegū st tikai par pirkumiem! Tač u visi veica pirkumus, atstā jot summas, kuras nekad neatstā j, dodoties pie mums uz smarž u veikalu!

Monako noteikti nedrī kst palaist garā m. Monako satika uzrakstus krievu valodā (arī kafejnī cā s). Es nerunā ju par apskates tū ri, tā ir paredzē ta un viņ as dē ļ , tai skaitā , un piekritu š im ceļ ojumam. Katedrā lē rinda ir kā mauzolejā , tā dā nozī mē , ka nav garuma, bet š ajā lī nijā ejat cauri katedrā lei. Ir vē rts ieiet. Par pili ir jā maksā atseviš ķ i, viņ i izsniedz radio ceļ vedi, un katrs var staigā t pats. Ekskursija nav gara un biju ļ oti gandarī ta, ka apmeklē ju un skatī jos! Es negā ju uz kazino spē lē t, bet mē s atradā m tos, kas gribē ja mū su grupā - ja ir tā da "vē na", tad jums ir jā reģ istrē jas tur.

Septī tā diena

Diena bez ekskursijā m vai drī zā k diena bez organizē tā m ekskursijā m.

Mē s gā jā m tuvā k, lai iepazī tos ar pilsē tu, kas mū s pajudina. Ir ko redzē t, turklā t nav tū ristu simpā tiju. Apskatī jā m apskates objektus, ielū kojā mies veikalos, izgā jā m promenā di gar krastmalu. Protams, skatī jā mies uz pludmali un ne tikai saslapinā jā m kā jas jū rā . Kempingā paē dā m pusdienas, tad arī vakara pastaiga pa pilsē tiņ u.


Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: Droš i vien lietderī gā k bū tu atpū tas dienu atstā t uz pē dē jo uzturē š anā s dienu, tad jau varē tu stingrā k iepirkt, ko ņ emsim lī dzi uz mā jā m. No otras puses, t. i. cits viedoklis ir, ka atpū tas dienu pareizā k iekā rtot ceļ ojuma vidū . Diena paskrē ja ā tri un droš i vien ne tik notikumiem bagā ta, bet es to atceros.

Astotā diena.

Ceļ ojums uz Č inkve Teri. Ar autobusu braucā m uz La Spezia (La Spezia), tas ir 177 km. Pē c tam pā rsē dieties uz vilcienu. Marš ruta apraksts vietnē . Mē s nopirkā m biļ eti un devā mies iepazī ties...ar paraž ā m, paraž ā m un tehnoloģ ijā m. Apmeklē jā m vairā kus ciematus (Manarola, Vernazza, Riomaggiore, Monterosso al Mare) un marš rutu pabeidzā m Levanto, kur mū s gaidī ja autobuss. Visā s vietā s bija nelielas apskates ekskursijas. Visur daudz cilvē ku. Pē dē jā ciematā tur bija brī vais laiks, bet viņ i to vienkā rš i pavadī ja "ē dot un sē ž ot"!

Ceļ ojums ir ļ oti pā rslogots gan fiziski, gan emocionā li. Tas ir tas, ar ko š is rajons ir slavens (dī kstā vē neko nedarot) mums neizdevā s sajust!

Mē s ieradā mies mā jā s vē lu vakarā .

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: pā rā k saspringta ekskursija. Tā ir cilvē ku, kas to vē las redzē t, pā rpilnī ba, tas ir ierobež otais laiks katrā ciematā (lai paspē tu uz nā kamo vilcienu), š ī ir arī sarež ģ ī ta kriminogē na situā cija. Nav ī paš u apskates vietu, visiem ciemiem ir daudz kopī ga.

Devī tā diena.

Š odien atkal Francija un botā niskais dā rzs, kas izlaista slikto laikapstā kļ u dē ļ . 157 km.

Vispirms apstā jā mies botā niskajā dā rzā (Giardini botanici Hanbury), un daļ a no grupas nedevā s š ajā ekskursijā , bet gan uz apģ ē rbu tirgu. Rudens, diezgan nekoptais dā rzs neatstā ja spilgtu iespaidu. Turklā t mē s vienkā rš i klejojā m pa dā rzu pa norā dī to marš rutu, patstā vī gi pē tot floras pā rstā vjus. Laika nebija daudz, tā pē c prieka nebija, bet pozitī vi iespaidi palika!

Pē c ekskursijas mē s atkal satikā mies un devā mies uz Kannā m! Kannā s, apskates ekskursija un brī vais laiks, ar ko pietika, lai ā tri izpeldē tu un nedaudz pastaigā tos pa pilsē tu, ieturot kā du maltī ti.

Izziņ otā iespē ja apmeklē t saliņ as ir iluzora, tā pē c neviens uz š o iespē ju pat neskatī jā s.


Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: Jū s varat apmeklē t dā rzu jebkurā gadalaikā un gū t iespaidus. Pavasarī , iespē jams, krā su sacelš anā s ir iespaidī ga. Dā rzs pie jū ras un skats ir vienkā rš i brī niš ķ ī gs. Bet diez vai tā ir ī paš i pievilcī ga vieta ekskursijai.

Kannas strā dā ja pē c vispā rpieņ emtas shē mas, patika pilsē tai, pludmalei, jū rai un sabiedrī bai!

Desmitā diena.

Pulksten 7.30, mantas ienirstot autobusā , devā s atpakaļ . Pa ceļ am apstā jā mies Dž enovā . Apskates ekskursija, kam seko brī vais laiks pē dē jiem pirkumiem.

Vakarā mē s sasniedzā m to paš u viesnī cu Udī nē , kur apmetā mies ceļ ā uz Itā liju. Dī vaini, istabā ir tikai viens krē sls diviem un nevienas brilles. Mū su istabā duš ā nebija durvju - barbari viesojā s.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: diezgan bagā ta un interesanta tū re, bet "galī gā " noskaņ a neļ ā va nobaudī t visus jaukus. Traucē ja arī baž as par naš ķ iem un atvadu pirkumiem. Labi izreklamē tais veikals ostā izrā dī jā s ļ oti dā rgs un nož ē lojā m, ka uz to bijā m cerē juš i, uzklausot gida ieteikumus.

Vienpadsmitā diena.

Klasiskā s brokastis un autobusā . Š ķ ē rsoja Dolomī tus - ļ oti skaisti. Mē s iebraucā m Austrijā un š oreiz apskatī jā m Grā cu. Mums tur bija apskates ekskursija, kas mums ļ oti patika. Turklā t mē s tikā m lī dz svē tkiem. Pilsē tā bija cilvē ki tautastē rpos, visiem bija jautri!

Pē c tam braucā m uz Mikulovu un apstā jā mies pa nakti Katovicē (viesnī cā Campanile Katowice, http://www. campanile-katowice). pl/ lv). Viesnī ca ir diezgan jauna, tā pē c nekā du pretenziju nav – viss atbilst viesnī cas lī menim.

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: Alpi ir skaisti. Mums ļ oti paveicā s ar brī vdienā m Grā cā . Es biju gatavs vienkā rš i staigā t apkā rt un vienkā rš i skatī ties uz cilvē kiem!

Pē dē jā diena.

Brokastis un ceļ š uz mā jā m. Pietura pusdienā s Lomzā . Rī ga pusnaktī . 2.30 autobuss uz Tallinu seš os no rī ta esam mā jā s!

Iespaidi, sajū tas, ieteikumi: paē dā m diezgan pieļ aujami (parasta kafejnī ca) un lē ti.


No komentā riem vē los izcelt neveiksmī go transporta uzņ ē muma izvē li. Autobuss nebija tehniski sagatavots tik garam un grū tam braucienam. Brī nums, ka notikuš ajam bija tik minimā la ietekme uz mū su droš ī bu. Rezerves riepas trū kums, problē mas ar pā rnesumu pā rslē gš anu ir acī mredzama izlaidī ba. Turklā t paš i š oferi nav savu uzdevumu augstumos. Vadī tā jam jā pā rzina marš ruts, jā bū t vē rī gam. Tas ir saš utums, kad gids stā sta un rā da apskates objektus un saka, ka jā skatā s vienā vai otrā virzienā un š oferis š os ieteikumus ievē ro, t. i. skatā s pa kreisi, tad pa labi. Ir nepieņ emami novē rst gida uzmanī bu no mū su apmaksā tā darba ar jautā jumiem par to, kur doties, kur novietot automaš ī nu, kur uzpildī t degvielu. Š oferi nevajadzē tu ne redzē t, ne dzirdē t, bet mū su š oferi nemitī gi iejaucā s sarunā . Mani arī pā rsteidza viņ u klā tbū tne ekskursijā s, š ķ iet, ka š is laiks viņ iem atvē lē ts autobusa apsargā š anai, atpū tai, ē š anai, profilaktisko darbu veikš anai. . .

Izbraucot no Rī gas, tie bija "civilizē ti" ģ ē rbti cilvē ki. Tas, kas ar viņ iem notika un kļ uva par kravas automaš ī nu vadī tā jiem, joprojā m ir noslē pums un mulsina.

Jautā jums par to, kam bū tu jā nodroš ina "mū zikas pavadī jums", nav lī dz galam skaidrs, tač u niecī gais un ierobež otais repertuā rs tika klausī ties vairā kas reizes.

Es arī izjauktu video repertuā ru. Tomē r gribē tos domā t, ka katram ir atš ķ irī ga interese un uztvere un, protams, kā du laiku var upurē t savas intereses citu intereš u labā . Bet visam ir jā bū t mē ram, un, skatoties seriā lu daudzas stundas, jū s vienkā rš i nonā kat stuporā .

Par laimi Pē teris izrā dī ja profesionalitā ti un neļ ā va daļ ai no grupas, kas vē lē jā s apmeklē t tirgu, nevis ekskursiju.

KOPĀ :

Uzņ ē mums nepievī la — par diezgan nelielu samaksu viņ i noorganizē ja mums aizraujoš u ceļ ojumu.

Grupas vadī tā js (Pjotrs Kudinovs) bija uzņ ē muma vadī tā js uz pusslodzi. Visi raduš ies jautā jumi tika atrisinā ti, viss tika organizē ts un izpildī ts. Viņ š pats bija korekts, sniedza daudz interesantas informā cijas.

Liels pluss vadī bai par ekskursiju pieejamī bu un gidu profesionalitā ti!

Pati ekskursijas programma bija pilna. Bet š eit katrs pats izlemj, kas viņ u interesē : vai nu ekskursijas, vai vienkā rš i apgulties pludmalē . Iespē jams, kā kompromisu varē tu organizē t ekskursijas un pē cpusdienu atstā t atpū tai. Bet tad viņ i, protams, bū tu redzē juš i uz pusi mazā k.

Kempings, es atkā rtoju, nav labā kā izvē le, turklā t tas ir nedaudz tā lu no jū ras. Tač u ekskursijas cena nosaka arī lī meni, tā pē c problē ma ir jā redz ikvienam. Jā , ne pā rā k ē rti un ē rti, bet tomē r pietiekami pieņ emami! Turklā t kempinga komanda ir ļ oti pretimnā koš a un viesmī lī ga!

No visa iepriekš minē tā ceļ ojumu nav iespē jams novē rtē t kā izcilu, ja vē rtē jat to 10 ballu skalā , tad tas ir tikai 8! Bet š is ir pamatī gs astoņ nieks, brauciens izdevā s, iespaidu ir daudz.


Vē lreiz paldies Petram Kudinovam un viņ a uzņ ē mumam! Iesaku kompā niju un ekskursiju!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Гид
Гид в Вене
Гид в Сирмионе
Гид
Гид
Гид в Граце
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums