Mūsu ziemas brīvdienas Ēģiptē

21 Februāris 2016 Ceļošanas laiks: no 13 Februāris 2016 ieslēgts 20 Februāris 2016
Reputācija: +93
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sveiki visiem! Es jums pastā stī š u, kā mē s gribē jā m doties uz Ē ģ ipti, bet 2016.  gada februā rī nonā cā m Spā nijā .


Pē c pagā juš ā gada atvaļ inā juma Š armā domā ju, ka janvā rī -februā rī mani nevar nekur aizvilkt, izņ emot uz Sarkanā s jū ras pludmali. . Bet februā ra sā kumā , sazinoties ar mū su tū risma aģ entū ru, viņ i dzirdē ja, ka laika apstā kļ i tajā laikā nebija ī paš i labs, kurš atpū tā s janvā ra beigā s - februā ra sā kumā bija neapmierinā ti ar savu atvaļ inā jumu š ī iemesla dē ļ . . Tā pē c nolē mā m doties uz Ne-Ē ģ ipti. . Bija daudz variantu Ne- Ē ģ ipte, viņ i pamā ja uz Goa, Š rilanku un AAE, bet š eit meklē š anas lodziņ ā nebija gaidā mā s ekskursijas - Kostabrava, Spā nija, viesnī ca - ruletes sistē ma. . . Cena, maigi izsakoties, mū s lika. ļ oti priecī gs un mans vī rs teica - Ejam! Mē s redzē sim Barselonu. Un es teicu, iesim! Mē s redzē sim Madridi (netā lu no Madrides dzī vo vairā k nekā.10 gadus, mans vecais draugs un ģ imene). Bija nolemts, samaksā jā m, devā mies bildē t pē c vī zā m, atstā jā m pirkstus un gaidī jā m apstiprinā jumu) gaidī jā m) Apskatī jā m karti, cenas braucieniem sabiedriskajā transportā un noteikti nolē mā m ī rē t auto.

Mē s labi lidojā m ar vecu lidmaš ī nu ar vecu kabī ni un mazā m sviestmaizē m, piemē ram, "brokastis"), bet ne par to ir runa, pats lidojuma fakts mani vienmē r iepriecina! ) izlidoju no vecā Barselonas terminā ļ a pulksten 8:00.13. februā ris, +16 iela, saule, gaiss salds, smarž o pē c apelsī niem, palmā m, jū ras un vē l kaut kā ļ oti garš ī gs. Viesnī ca mums izkrita Lloret de Mar 4 *. Sā kumā bijā m nedaudz sarū gtinā ti, domā jot, ka 75 km vē l ir tā lu no Barselonas. . Bet gide mū s mierinā ja, klusi pač ukstot, ka no visiem iespē jamajiem variantiem (Malgrat de Mar, Pineda, Calleia un Blanes) mums ir skaistā kā un zaļ ā piekraste.

Viesnī cai HTOP Royal Star nebija nekā da sakara ar honorā ru, izņ emot nosaukumu, tā bija parasta, ietilpī ga, nobruž ā ta viesnī ca. Paldies, ka bija kur nakš ņ ot 5 naktis un par gardo jogurtu rī tdienai. Izdomā ju nerakstī t, bet nu labi - hihh, pirmo reizi dzī vojā m ar viesnī cu nevis skatu uz jū ru, ne skatu uz dā rzu, ne skatu uz baseinu, bet gan sementari skatu (pē c 15 metriem ir kapsē tas ž ogs, gan kapsē ta ir skaista, gulē jā m kā miris miegs, bet domā ju, ka tas ir noguruma dē ļ , nevis ar kaimiņ iem. )

Lī dz reģ istrē š anā s brī dim bija palikuš as 2 stundas un braucā m meklē t maš ī nu, labi, ka zinā jā m kur un kurā klasē ejam. 3 dienas + 1 diena dā vanā + pilna apdroš inā š ana + neierobež ots nobraukums Skoda Fabia 1.2 dzinē js (vidē jais patē riņ š pilsē ta + š oseja 5.5 litri benzī na) = 168 eiro. Cena par 1 litru 95. benzī na ir 0.97 - 1.13 eiro.


Nu, mē s nekavē joties metā mies uz lielveikalu, lai taupī tu ceļ u uz Madridi. Manuprā t, izbraukā jot un uzkā pjot visus iespē jamos valsts merkatus), lē tā kie ir Lidl, Dia, Mercadona, Alcampo (mū su Auchan parastajā tautā ). Viņ i nevar ciest franč us) Viņ i pirka pā rsvarā lē tu ne-elitā ru ne-melno jamonu par 9e/kg, aitas Curado sieru par 7-8e/kg, tā dus sierus kā Gorgonzola, Brie, Camamer ap 2 eiro par 200 gramiem un bagetes plkst. 0.25-0.37 par gabalu Ananā si - 0.89 gab. , vietē jie apelsī ni pa 1-1.2 eiro kg, mango - 1 eiro par gabalā , zemenes - 1 e kg. dzē ra limonā di un sulas, apelsī nu, mango mmmm pa 1.35 par 1 litru, alkoholu nedzeram, bet cenas vī niem bija iespaidī gas, ja par pudeli sarkanā sausā.2014-2015 - 1.35-2.5 eiro. un 2010. -2011. gadā - pa 6-8 eiro. Spā ņ i galvenokā rt dzer Rojas zī molu. Mums bija pasū tī jums Torres Esmeralda, lielveikalos prasī ja 7 eiro, bet mē s aizbraucā m uz tirgu, kur tirgo arā bi un dabū jā m pā ris pudeles ar 5. magnē tiņ iem par 0.75 eiro un paliktņ us krū zē m 5 eiro vietā par 2)

Izbraucā m ap plkst.  15 pa bezmaksas ceļ u N11? lai gan zī mes neatlaidī gi veda uz samaksā to С32 (30 eiro uz Madridi). Mē s aizbraucā m uz Barselonu, uz brī di apstā jā mies, lai orientē tos un dotos uz Lleidu, un tū lī t pat netā lu apstā jā s policija ar spā ņ u policistu meitenē m un jautā ja, kas noticis)) Es saku: mē s esam no turienes un tur, vai ne? viņ a - jā , viss ir pareizi, tā pē c ej, Astaluego)))) A2 ceļ š , un viņ i aizbrauca, viņ i neprasī ja licenci vai dokumentus automaš ī nai. Ceļ š krā š ņ s, ej - atpū š aties, marķ ē jums ideā ls, zī mju daudz, apmaldī ties nav iespē jams, limits 120, ik pa laikam radari, bet priekš ā.101 brī dinā jums. viņ iem)) Man radā s iespaids, ka visas automaš ī nas ar kruī za kontroli brauc 115 km))) kā roboti)

No Lleidas lī dz Saragosai mē s nokļ uvā m lietusgā zē , vē jā , viesuļ vē trā ) Un nav iespē jams apstā ties, lī dz pat pa labi. Lietus nevienam netraucē ja, visi brauca zem 120, un tā lā k.


No Saragosas pa rajona lī niju uz Gvadalaharu un sā ka zvanī t draugiem - viņ i saka, satiekas) Viņ i dzī vo gleznainajā Alcala de Henares (pilsē ta pie Henares upes), 25 km attā lumā no Madrides, kur viņ š dzimis un ieguvis augš ā , ak, viņ š rakstī ja, ak, Dons Kihots ir zems, ak, lielais Servantess. 12 gadi atš ķ irtī bas un pilnī gas neziņ as ir pagā juš i ar pirmajiem apskā vieniem un apsē dā mies pie ī sta spā ņ u galda ar ī stu spā ņ u paee (saka paella, nevis paella)), tortilju, visā dā m č aumalā m, apelsī niem, jamonu un sieru. Un 12 naktī , kad gā ju gulē t, man teica - ejam, es saku - kur? - nakts! Tā pat kā kur, visi š ajā laikā iziet pastaigā ties. Un tieš ā m visas ielas ir pilnas ar cilvē kiem, gan jaunieš iem, gan pensionā riem, senioriem, senioriem un senioriem ar matiem, ar vakara grimu un tualetē m) ir daudz policistu, kas sargā kā rtī bu. Pastaigā jā mies, apskatī jā m mā ju, kurā dzī voja minē tais, viņ a vā rdā nosaukto laukumu, bet mani iespaidoja bibliotē ka, kas ar viņ iem strā dā lī dz 4 no rī ta, kurā sē dē ja mū su paziņ u meita, bē rns mā cā s. .

14. februā ra rī tā pē c mī ļ otā noskū pstī š anā s un Valentī na kartiņ as uzrā dī š anas devā mies uz Madridi. Vispirms uz vē rš u cī ņ u tika uzaicinā ti 4 debesskrā pji, pē c tam Plaza del Tores, bet š is nav mans. jaudī gi, iespaidī gi. Fotoattē lā ir rinda)

Tad mē s novietojā m automaš ī nu centrā . Ak, uz autostā vvietas rē ķ ina, š ī ir caurule) Ja nepaveicas, nepaveicas, kuram ir paveicies un viņ am ir vieta priekš ā , labā k staigā t ar kā jā m vai braukt ar metro) Visa brauktuve ir nokrā sots, kur brauc ar velo, kur taksi, kur autobuss, kur maksas stā vvieta, bet maksimums 2 stundas, kur maksas (vē l dā rgā k) stā vvieta lī dz dienai. Vidē ji 2.5 eiro stundā . Un ja baltā punktē tā lī nija ir brī va, bet uz tā s stā vē t ir nereā li. Ja izdodas, es noliecu galvu.

Karaļ a pils, katedrā le, mē ra laukums, apkā rtē jā s ielas un kvartā li, mē s apskatī jā m zem lietus ar krusu), bet mums ļ oti patika. Tad draugi mū s aizveda uz restorā nu. Nu, es neesmu pā rliecinā ts, ka tas ir restorā ns (lai gan tā bija rakstī ts), ka vieta, kur viņ i pasniedz ceptu olu kā ē dienu un frī kartupeļ us, ir viens. Labi))) bija forš i par 6.90 Aisberga salā ti ar tomā tiem, frī , olu un vistas karbonā di, viss ļ oti garš ī gi. Vī nam pienesa 0.5 saldo minerā lū deni. Mani spā ņ i ir mī ļ i. ielē ju glā zē ū deni, vī nu virsū un sā ka dzert)) it kā viss normā li, bet ko)))


Tajā paš ā dienā mē s pā rcē lā mies uz Toledo, es atzī stos, es nepā rzinu Spā nijas vē sturi un ģ eogrā fiju, tā pē c es nebū š u gudrs, lasiet Google) Nocietinā ta pilsē ta, muzeju pilsē ta, cik daudz torņ u - jū s nevarat saskaitī t, cik vā rtu, baznī cu, katedrā ļ u - arī . Skatī jā mies un neelpojā m. . Pē c tam visu Eiropas apskates objektu Miniatū rparks un miegs. Pirmdienas rī tā devā mies ceļ ā uz Valensiju un pat neiedomā jā mies, ka no aukstuma uz reģ ionu no +20 nokļ ū s grunč i, kokos apelsī ni un citroni un dziedoš i papagaiļ i. Cik forš i viņ i izdomā ja, pilsē tas vidū uzbū vē juš i milzī gu parku-ielu, kas iet cauri visai Valensijai. Apskatī jā m centrā lo laukumu, viņ u del Toros parā des laukumu, iegā jā m katedrā lē , nopirkā m saldē jumu un devā mies uz savu viesnī cu. Mē s gulē jā m, kā jū s saprotat, labi)) No rī ta mē s devā mies apskatī t Barselonu pa to paš u ceļ u. Tā kā viņ iem nepatī k kreisie pagriezieni krustojumos, viņ i izveidoja vairā kus apļ us, padarī ja apļ a ceļ u par galveno, un jū s gaidā t, izlaidiet to))

Nomalē kā dā industriā lajā zonā Barselonas dienvidaustrumos, brī numainā kā rtā noparkojā s un iekā pa metro. Maksa par vienu ir 2.15 eiro, ja brauc 10 braucienos - 9.95 eiro. Izkā pā m Sagrada Familia stacijā . Un tad bija pienā cis laiks apdullinā t)))) Es nedomā ju, ka katedrā le ir tik tuvu, vienkā rš i nā c klā t, ņ em un paskaties. Es nevaru aprakstī t savas jū tas, tā pē c nemē ģ inā š u. Brauciet un redziet. Tā lā k ejot kā jā m (lai saproti, tajā dienā Barselonā nogā jā m kā dus 17 km) devā mies uz Mila un Batlló mā jā m, aizbraucā m uz Ramblas, aizbraucā m uz pā ris veikaliem, jā , es zinā ju, ka laiks plkst. atlaides bija pagā juš as, bet sā pes sirdī , skatoties uz cenu zī mē m, š is nesamazinā jā s........., tad uz centrā ltirgu, gg, smieklī gas cenas tur, par 100 gramiem š okolā des ( Neslē pš u, tie ir mī ļ i) 7 eiro) augļ i, jū ras veltes, viss ir uz bildē m . Pē c tam ekskursija pa Plaza Catalunya, Gotisko kvartā lu. Atkal nopirkā m pā rtiku lielveikalā , iekož ojā mies un devā mies uz Camp Nou pē c iespaidiem. 28. mač s Barca-Sevilla, lē tā kā s biļ etes 90 eiro, tā s ir maz, tad 110 un 320. FC Barcelona muzejā ieeja bez maksas, iekš ā var nopirkt visu sā kot no pudelē m, t-krekliem, beidzot ar bumbā m.

Tad vakarā devā mies kā jā m, lai apskatī tu Svē tā s Ģ imenes katedrā li) Pē c tam apskatī jā m Kolumba statuju, Agbara torni un rā pā mies lī dz maš ī nai, tik tikko to atradā m))) braucā m mā jā s.

Nā kamajā dienā es braucu š urpu turpu uz Ž ironu, un man patika viņ u galvenā katoļ u katedrā le un tai pieguloš ā s š aurā s ieliņ as. 12 nodevā m maš ī nu un beidzot devā mies apskatī t jū ru jau mā jā s, Loretā .

Mani ļ oti pā rsteidza pludmale, nevis smiltis, ne akmeņ i, bet kā granī ta drupatas, milzī gas klintis, palmas un skuju koki, plata lī nija, nezinu, kā ir vasarā , bet tā ir ļ oti skaisti ziemā ))))))


Pats Loreta ir dinamisks, dzī vespriecī gs, draudzī gs. Mē s apskatī jā m visas 11 galvenā s apskates vietas, kā paredzē ts) ļ oti viegli pā rvietoties.

Kopumā es hronoloģ ijā izklā stī ju to, kas palika visvairā k atmiņ ā .

no tā , ko es redzē ju. noklausī jies. noklausī jies - tur dzī vo bezpajumtnieku sejas, visiem suns, silta sega, nakš ņ o bankas filiā lē s, smē ķ ē gultā )

- cilvē ki ir pā rsteidzoš i atvē rti un atsaucī gi,

- daudz melnā dainu cilvē ku, nebiju gaidī jis, ka ieraudzī sim tik daudz,

- Es zinā ju, ka katalā ņ iem nepatī k Madride, bet es nedomā ju, ka tas ir tik daudz. . .

- visur tī rs, bezmaksas tualetes, duš as, ideā li apstā kļ i cilvē kiem ar paaugstinā tā m vajadzī bā m,

 — braukš anas kultū ra uz ceļ a.

Tā nedē ļ a paskrē ja svē tku, neizskaidrojama prieka un laimes gaisotnē . Atbrauksim vē l, nā kamreiz brauksim apskatī t Portugā li un dabū sim atlaides, citā di sā p sirds))))))

Novē lu jums visiem labus ceļ ojumus, parū pē jieties par sevi!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums