Barselona un apkārtne

14 Novembris 2013 Ceļošanas laiks: no 25 Septembris 2013 ieslēgts 04 Oktobris 2013
Reputācija: +20
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Piezī mes par Spā niju.

Spā nija vilina ar siltu Vidusjū ras klimatu, gardu virtuvi, draudzī giem cilvē kiem, eiropeisku apkalpoš anu ar zemā m cenā m. Tū risma broš ū rā s viss izskatā s tik lieliski un skaisti, ka gribas visu nomest un doties uz jū ru, uz Spā niju, uz pā ris nedē ļ ā m, vai pā ris mē neš iem. Krī ze ir pagalmā , Spā nijā bezdarbs ir 25%. Apceļ ojiet mazā s Spā nijas piejū ras pilsē tiņ as, pastaigā jieties pa vecajā m ieliņ ā m, apmeklē jiet zivju tirgu, uzkodas restorā nā par pieņ emamā m cenā m.

Sapņ i Sapņ i. Un tagad patiesī ba par paradī zi krī zē .


Atrakcijas. Kaut kas tā ds, kā parasti pietrū kst pludmales brī vdienā m. Nez kā pē c tur, kur silta jū ra un saule, maz ko redzē t, ja neskaita, protams, kā du akmeņ u kaudzi tuksneš a vidū . Dienvideiropa š ajā ziņ ā noteikti uzvar. Barselona ir absolū ti satriecoš a pilsē ta, kurā ar nedē ļ u nepietiek, lai visu apskatī tu un apmeklē tu. Mē s tur palikā m 4 dienas. Iesaku visiem paņ emt biļ etes uz tū ristu autobusu uz 2 dienā m un izpē tī t Barselonu vispirms no tū ristu autobusa otrā stā va. Biļ etes cena ir 32 eiro, bet tas ir tā vē rts. Papildus biļ etē m viņ i dod bukletu par atlaidē m iebraukš anai daž ā dā s apskates vietā s. Un Barselonā visas tā das vietas, es uzsveru, VISAS š ā das vietas ir maksas. Turklā t maksa nemaz nav simboliska, jums nav jā dodas uz NVS nabadzī gajiem muzejiem. Ieejas biļ eti lē tā k par 10 eiro neatradī si. Un daudzviet maksā gan 20, gan 30 eiro. Ja vē laties Park Gü ell - maksā , Gaudi mā ja parkā - maksā vē lreiz, akvā rijs - maksā vē lreiz, spā ņ u ciemats - biļ eš u kase pa labi no ieejas))) ka katedrā le joprojā m tiks pabeigta. Š ķ iet, ka Spā nijas krī zes pā rvarē š ana tika pā rcelta uz tū ristu pleciem. Barselonā.4 dienas ir ļ oti, ļ oti tuvu, un tas, es atzī mē ju, bez muzejiem. Vienkā rš i dodieties pastaigā pa tā dā m nozī mī gā m vietā m kā Gotikas kvartā ls, Rambla, akvā rijs, Muntjuic kalns ar nakts strū klakā m, Zagrada Familia un Gaudi mā jas. Ī sā k sakot, apskates objektu ziņ ā Barselona ir viena no aizraujoš ā kajā m pilsē tā m pasaulē . 12 punkti desmit ballu skalā .

Virtuve. Kad mē s ceļ ojam uz jaunu valsti, vietē jā virtuve ir tikpat liela pievilcī ba kā arhitektū ras pieminekļ i. Protams, ir ekstrē mi cilvē ki, kas Taizemē McDonald's ē d Big Mac, tač u virtuve vienmē r un visur ir daļ a no vietē jā s kultū ras. Un vietē jo ē dienu garš a tikai uzsver valsts garš u. Uz Spā niju lidojā m caur Vī ni, pavadī jā m tur gandrī z dienu. Aizgā jā m uz restorā nu Vī nes centrā paē st. Mums bija Vī nes š nicele ar kartupeļ u salā tiem. Primitī vs ē diens, bet nav skaidrs, kā pē c tik garš ī gs. Barselonā pirmajā dienā devā mies ē st paelju ar jū ras veltē m. Nu nekas ī paš s. Mē ģ inā ja vē lā k daž ā dā s vietā s. Pā rsteidzoš ā kā , protams, ir paella jauktā - jū ras veltes ar gaļ u un desiņ ā m. Maigi sakot, apš aubā ma kombinā cija. Un galvenais jautā jums: kā makaronu š ķ ī vis ar 3-5 garnelē m var maksā t vairā k par 10 eiro? Garneles peld 500 metru attā lumā no restorā na. Ā rpus krī zes bezdarbs. Bet makaronu š ķ ī vis, labi, lai tas ir spageti, bū tī bu tas nemaina, nevar maksā t 10 eiro. Pē c tam noteikti izmē ģ iniet tapas. Viens no labā kajiem tapas bā riem Barselonā , mē s to neizdomā jā m, vietē jie mums ieteica. Viņ i nolē ma neko neizdomā t, tikai palū dza atnest tapas, kas paraugam ir garš ī gā kas. Tā nu tas ir – tā s ir mazas uzkodas. Tie var bū t jebkas un salā ti un sviestmaize un panna ar ceptiem astoņ kā jiem. Garš ī gs? Nu kā tu saki? Es neē du pietiekami daudz un atkal tas ir dā rgi, viss maksā.8-15 eiro, un porcijas ir mikroskopiskas. Vē l viens paradokss - ē dā m gardā ko paelju Barselonā krastmalā par 9 eiro. Izdomā jā m, ka izbrauksim no Barselonas kaut kur piekrastē un tur mazā piejū ras ciematiņ ā bū s garš ī gi pagatavots no svaigā kajiem produktiem. Aizmirsti to tū lī t. Spā nijā nav piejū ras ciematu. Visa piekrastes lī nija ir urbanizē ta. Nav zvejnieku, ir industriā lā flote un korporā cija Nestle, kas taisa absolū ti bezgarš ī gus sterilus atkritumus no jebkā diem produktiem, arī jū ras. un mazā kajā Spā nijas pilsē tā un Barselonas metropolē un Birjuļ ovā restorā ni gatavo no tā m paš ā m daļ ē ji sasaldē tā m izejvielā m. Tā da ir globalizā cija. Ī sā k sakot, Spā nijas restorā ni nebija pā rsteigti. Labi, dā rgi, lai ir, bet tas viss ir stulbi bezgaumī gi. Pilna laterna! Ja vē laties iepazī ties ar vietē jo virtuvi, dodieties uz lielveikalu, iegā dā jieties jamonu, kaltē tas desiņ as, bageti, vietē jo sieru un vī nu. Tas ir ne tikai garš ī gi, bet arī pā rsteidzoš i! Uz tirgu nav jā iet, tā da sajū ta, ka gā ji uz Auchan gatavot, logi kā veikalā , ledusskapji neinteresanti.

Jū ra. Š eit mē s esam nonā kuš i. Es negribē ju peldē ties Barselonā . Noī rē jā m automaš ī nu un atkal pē c Barselonas iedzī votā ju ieteikuma devā mies uz kū rortu. 180 kilometrus no Barselonas virzienā uz Franciju ir tā da pilsē tiņ a ar neizrunā jamu nosaukumu Calella de Palafrugel. Mē s izvē lē jā mies piekrastes lī niju. Ir laiks, kā pē c gan nepaskatī ties uz piekrasti. Pa jū ru tieš ā m ir interesantā k braukt. Blanesā mani pā rsteidza Tez Tour birojs un attiecī gi arī nepieredzē ti lielais krievvalodī go ā rvalstu tū ristu skaits. Ticiet man, mū sē jie ir tieš i ā rā pa automaš ī nas logu ar ā trumu 50 km/h. Tā di mē s esam krā saini. Jū s iebraucat Blanesā , sajū ta, ka atrodaties Aluš tā . Tā lā k pa ceļ u atrodas Tossa de Mar. Ļ oti skaista vieta. Ir vē rts tur palikt uz pā ris dienā m. No Tossa lī dz Saint Feliu apmē ram 30 km absolū ti pā rsteidzoš a ceļ a. Tici man, ir grū ti atrast skaistā ku un lī kumotu serpentī nu, kas skrien gar jū ru. No marš ruta paveras vienkā rš i elpu aizraujoš i skati uz maziem lī č iem. Neticami skaisti. Ļ oti iesaku. Mē s ieradā mies Calella de Palafrugel galapunktā . Kluss, mierī gs, neviena cilvē ka - bijā m septembra beigā s. Divas viesnī cas ir atvē rtas, treš ā tiks slē gta rī t. Gā jā m pa krastmalu, jū tot, ka visa pilsē ta ir slē gta lī dz jaunajai sezonai. Jā , tas ir kaut kā garlaicī gi. Viens pluss - es neatceros, ka kaut kur bū tu redzē jis tī rā ku pludmali un jū ru. Ū dens ir vienkā rš i tī rs! Nu, neskatoties uz sezonas beigā m, cenas visur ir, tā teikt, uzmundrinoš as: istaba 12 m2 bez kondicioniera -150 eiro, atkal banā ls makaronu š ķ ī vis ar garnelē m - 13 eiro. Ja nepatī k, ejiet pa krastmalu - otrajā (tas ir pē dē jā ) restorā nā tā ds pats š ķ ī vis maksā.14 eiro. Nav pasakas, viss ir aprē ķ inā ts un ņ emts vē rā . Kā pē c tu atnā ci š eit, labi, atpū ties un nejū ties slims. Nav izklaides, kurš nesaprata - vispā r nē ! ! ! Paē dā m, nomazgā jā m kā jas un devā mies gulē t. Nav arī televizora)))), kas vē las peldē ties, sauļ oties un gulē t - jū s esat š eit, nevilcinieties! Nā kamajā dienā aizbē gā m uz Sidž esu. jā , Sitgesa ir civilizā cija. Pludmales tieš ā m smilš ainas, ū dens dubļ ains, viļ ņ i lieli. Daudz sē rfotā ju un balož u. Tad nupat pabeidzā m lasī t internetā , ka Sidž esa ir netradicionā las orientā cijas jaunieš u iecienī tā kā pilsē ta. Jaunieš i pē c Eiropas standartiem ir tie, kas jaunā ki par 55 gadiem. protams Sitgesā vakara dzī ve rit pilnā sparā . Pat nesezonā gā jē ju ielas ir pilnas, ir kur padzerties.

Vispā rē jais iespaids. Gandrī z divas Spā nijā pavadī tā s nedē ļ as atstā ja ambivalentu iespaidu. Es nevē los izskatī ties pē c galī gā s patiesī bas. Tā s ir tikai tū rista piezī mes, personisks iespaids. Pirms ceļ ojuma internetā izlasī ju daudz atsauksmju. Diemž ē l daudz ko raksta "eksperti" bez paskaidrojumiem, piemē ram, "kā pē c tu nezini, kas ir tapas? ". Kam domā tas brī vdienas Spā nijā ? Ja jums ir nepiecieš ama aktī va atpū ta, apskates vietu ziņ ā , kas atstā s atmiņ as, tad Barselona un tā s apkā rtne ir tas, kas jums nepiecieš ams. Vienkā rš i aizmirstiet par kā du eksotiku. Barselona un apkā rtne ir Eiropa, urbanizē ta, industrializē ta un globalizē ta. Tajā paš ā laikā daž as lietas š ķ iet pilnī gi stulbas un kaitinoš as. kā parkoš anā s skaitī tā js. Kā du rī tu ejot uz pludmali, ieraudzī ju interesantu bildi - kā ds vā cu tū rists stā vlaukumā pie parkoš anā s skaitī tā ja histē rijā kliedza "shize parking meter", kas aptuveni nozī mē "velna parkoš anā s automā ts". nā kamajā dienā bija apmā cies, mē s sē dē jā m netā lu no pludmales un es nolē mu izpē tī t š o shaitan aparā tu. Sī krī ku intuitī vā s vadī bas laikmeta pagalmā esam tū ristu valstī , par stā vvietu jā maksā . Kā da pie velna problē ma? Š ķ iet, ka parkoš anā s skaitī tā ju dizaineri dzī vo kā dā citā dimensijā , vai arī viņ i lidoja no citas galaktikas. Iedomā jieties, par š o muļ ķ i nav NEVIENA vā rda nevienā valodā , izņ emot spā ņ u valodu. Č etras pogas č etrā s krā sā s – bez paraksta, un ciparu tastatū ra. Es labi pā rzinu tehnoloģ ijas un zinu Eiropas valodas (spā ņ u valodā ir nepilnī bas). 20 minū tes es atrisinā ju š o mī klu - bez rezultā tiem. Sā kumā mē ģ inā ju kaut ko jē gpilni nospiest, tad visu. Vai nu pilnī ga ignorē š ana, vai nereā ls rezultā ts 7.50 eiro (lasī ju internetā , stunda maksā ap 3 eiro). Tagad saprotu vā cu ā rzemju tū rista ī gnumu. Tā pē c brauciens ar automaš ī nu Spā nijā ir pilnī gs apgrū tinā jums. Viņ š kaut kur aplaimoja, samazinā ja ā trumu, lai to saprastu, pē c 0.051 sekundes no aizmugures atskanē ja taures, protams, karstais spā ņ u kavaliero kavē jā s uz stieni. Bezmaksas autostā vvieta ir ā rkā rtī gi reti sastopama. Tā s Barselonā vispā r nepastā v. Sitgesā ir nepiecieš ami divi kvartā li, lai atrastu autostā vvietu darba dienas pusdienlaikā . Viss aizņ emts, visi sē ž mā jā s, viņ iem ir krī ze. Ejam strā dā t, viņ i bū tu priecī gi. Vai vē l viena lieta. Kā pē c viss slē gts no pulksten 16 lī dz 19. Kas ir siesta? pa dienu guļ , tad miegainā s pā ris stundas strā dā , tad fiesta lī dz 2 naktī un no rī ta atkal miegaini un pusdzē ruš i iet uz darbu un brī nā s, ka viņ iem krī ze? Sakiet, ja jums bū tu strā dnieki, kuri nā k uz darbu miegaini un pusdzē ruš i, un viņ iem patī k pa dienu pagulē t 4 stundas, vai viņ i strā dā tu ilgi? Un tur visa valsts tā da)))) Un piemē ram, vā cieš i kā nolā dē ti ar no rī ta lī dz krē slai. Un viņ i neguļ pa dienu. Vispā r tā da sajū ta, ka spā ņ i ES iekļ uvuš i kļ ū das pē c, vai tā teikt pē c teritoriā lā principa. Viņ iem jā atstā j tomā ti, jā skrien kopā ar buļ ļ iem pa š aurajā m ieliņ ā m, jā guļ , jā pavada un vakarā jā iedegas. Kā ar darbu? Nu lai vā cieš i strā dā , viņ i ir dzimuš i strā dā t.


Un jamons un desas joprojā m ir bumba.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums