Barselona (un ne tikai) ar neaktīvistu acīm

31 Janvāri 2019 Ceļošanas laiks: no 19 Janvāri 2019 ieslēgts 27 Janvāri 2019
Reputācija: +838.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Labdien, foruma lietotā ji)

Es plā noju apmeklē t Barselonu — un tagad tas izrā dī jā s). Es nopirku biļ eti un rezervē ju viesnī cu jau septembrī . Mē ģ inā ju atrast viesnī cu netā lu no Katalonijas laukuma, kas tiek uzskatī ts par vienu no pilsē tas centrā lajiem laukumiem un transporta mezglu centru. Daž i attaisnoja cerī bas, daž i nē . Jā , un es nevaru sevi attiecinā t uz aktī viem ceļ otā jiem (apskates vietu apskatei). Internets č aloja pa viesnī cu, pilsē tu, transportu un tuvē jā m pilsē tā m.

Tā tad, ir lidojums ar S7 (uz Maskavu un Barsu), atpakaļ ar Aeroflot. Mierī gi, labi, laikā . Nav ī paš u pā rmē rī bu.


Ieradā s, saņ ē mu bagā ž u (visu saskaņ ā ar bultiņ ā m), pa kreisi no 1. terminā ļ a uz zaļ o bezmaksas marš ruta autobusu uz 2. terminā li. Tur (viss saskaņ ā ar bultiņ ā m un gara pā reja) devā s uz biļ eti dzelzceļ a stacijas birojā , palī dzē ja nopirkt T10 un novirzī ja mani uz stā voš u vilcienu. Viesnī ca atradā s vistuvā k Katalonijas laukumam un Passeig de Gracia dzelzceļ a stacijai. Kaut kur lasī ju, ka š ī stacija ir treš ā no lidostas, dabū ju 4. . Š ausmas, es gandrī z paliku uz Barselonas Sants, bet vī rietis, kurš vadī ja mani uz izeju, izskrē ja, panā ca un atgrieza mani atpakaļ vilcienā . Starp citu, stacijas darbinieku uz perona vispā r nebija. . . Atbraucu, izkā pu (izmantojam liftus, visur ir norā des) pie slavenā s Gaudi celtā s Batllo mā jas, devos meklē t viesnī cu. Es meklē ju kartes (lejupielā dē tas bez maksas iPhone) (nedaudz), jo informā cija pie ieejas ir minimā la. Barcelona City Center Hostal - 2. stā vā . Satikā mies laipni (Karls no Venecuē las), man pietika ar minimā lo angļ u valodu. Istaba adekvā ta, viss strā dā , ir ledusskapis un istabā dalī ta sistē ma (bet divas segas netraucē ja). Kopē jā koridorā - tē jkanna, kafija-tē ja, garš vielas, mikroviļ ņ u krā sns.

Pilsē tā bija nedaudz vairā k par nedē ļ u, pirmā un pē dē jā diena netika skaitī ta, otrajā dienā pusi dienas lija lietus kā mū ris (nedaudz sarū gtinā ts).

Barselonā : paņ ē mu T-10 transporta karti (to pilnī bā neizmantoju), Hop on - hop off biļ eti (2 dienas 40 eiro), biļ etes uz Sagrada Familia (vietnē.31 eiro, 30 rindā , ar audiogidu), Park Gü ell (8.5 eiro). Nenož ē loju: divas dienas staigā ju pa diviem autobusu marš rutiem, bildē ju, pat sauļ ojos, cenš os paņ emt pa ā rzemju pilsē tā m - sniegts vispā rī gs apskats. Bet vietnē lasī ju, ka no citā m pilsē tā m pirktas biļ etes dod 8-10% atlaidi pē rkot autobusa biļ etes jaunā pilsē tā , bet Barcā tas nenotika, meitene uzmeta ļ oti pā rsteigtu seju. Tā pat, pē rkot biļ etes paš ā pilsē tā (piemē ram, uz Park Gü ell), nedarbojā s reklamē tā s atlaides, kas tika solī tas, pē rkot BarcelonaCityBus biļ etes. Š ī ir tikai piezī me pā rē jam.

Vispā r Barselona man patika kā jauna pilsē ta. Vispā r jau ziņ kā rī gs, bet nekas vairā k. Es ilgi domā ju, vai man vajadzē tu doties uz Sagradu. Ā rē ji - iespaidu, bet iekš ā - radā s iespaids - it kā tu bū tu iekš ā kaut kā da fantastiska bū tne, un visi š ie stabi, kolonnas, sijas - kā tā s ribas, kauli utt. Š okē ts par meistara entuziasmu un talantu. Jā , Sagrada ir apskates vē rta.

Plaza Catalunya ir labs centrs visam) Labs 9 stā vu El Corte Ingles.

Batllo un Milas mā jas. Ā rē ji ziņ kā rī gs, bet ieeja ir pā rā k dā rga. Starp citu, pē dē jā s dienā s pirmos divus stā vus klā ja sastatnes, acī mredzot plā nota rekonstrukcija. Mani nevilinā ja iet iekš ā (subjektī vi). Milas mā ja ir interesanta, tur arī rinda pē c biļ etē m. Protestē tā ji vairā kas dienas pulcē jā s laukumā pie tā , tā pē c centos nepietuvoties pā rā k tuvu. Vispā r Barcā ir tik daudz kuriozu mā ju, var vienkā rš i staigā t un apbrī not (pie sevis))

La Rambla bulvā ris nav platā kā avē nija. Nav iespaidu (piemē ram, -ah! -...)


Gotiskais kvartā ls ir interesants. Var staigā t apkā rt, sajust, ka saule ne vienmē r sasniedz bruģ i. Kā rtē jo reizi pā rliecinā jos, ka negribē tu dzī vot viduslaikos))

Vecā Barselonas osta un Rambla de Mar laipa, tā sauktā Marine Rambla, uz tirdzniecī bas centru Maremagnum. Barseloneta ir tradicionā la josla gar pludmali. Var vienkā rš i sē dē t uz soliņ a, klausī ties jū ru, sauļ oties, vē rot, kā vietē jie biedri ietin siltā s š allē s)

Montž uika kalns. Nez kā pē c tā tur nevilka, bet padevā s pē kš ņ am impulsam. Smieklī gi sanā ca - izkā pu 2 stā vu autobusa pieturā , pa autobusa marš rutu devos kalnā , kaut kā ds kalns (kazu takas), saī sinot ceļ u, pretī - neviens. Es piegā ju pie zilā tramvaja, un pā reja uz to bija pā rsieta ar lenti - š odien tas nedarbojas. (!.... ) Š eit mana intuī cija man teica – nenonā k tur. Pasmaidī ju sev un atpakaļ (jau ā trā k)))

Barselonas Nacionā lā pils un Monž uikas burvju strū klaka. Strū klaka (lī dz kā dam februā rim, tā rakstī ts uz stenda) nedarbojas, remonts, kungs.

Spā nijas laukums ir interesants, tirdzniecī bas centrs Arena - ar eskalatoru uzkā pa uz jumta uz skatu laukumu (vai arī varat izmantot ā rē jo liftu par noteiktu samaksu). Uz jumta pastā vī gi jū tama ē diena smaka no kafejnī cā m un restorā niem, kas atrodas tur.

Guell parks - paņ ē mu biļ eti par 8.5 eiro, rinda minimā la. Ī paš i nepā rsteidza. Viņ š ir – jā , nestandarta – jā . Un viss. Viņ š tieš ā m ir mazs. Piparkū ku namiņ i "mī lī gi", fotoattē lam.


Taragona. Es plā noju no mā jā m. Paņ ē mu biļ eti uz dzelzceļ a staciju. Passeig de Gracia, kā rtē jo reizi nopriecā jos, ka dzī voju netā lu no š ī s salī dzinoš i mazā s stacijas. Pie kases visiem laipni paskaidroja, uz lapiņ as uzrakstī ja laiku, peronu utt. Uz perona tablo parā da ienā koš os vilcienus + skaļ u paziņ ojumu. Kontroliere izturē ja divas reizes, pā rbaudi pavadī ja 2 policisti. Sanā ca ā tri un ē rti. Taragona man patika, nepretenciozs, mierī gs. Atzī mē š u daž as detaļ as: no augš as redzams romieš u amfiteā tris, no ceļ a malas ir lifts, lai nokā ptu; romieš u cirks; Vidusjū ras balkons - tik mazs, tikai balkons, bet ne lodž ija))); Jaunā Rambla ir tikai centrā lā iela, daudz mazā ka nekā Barselonas Rambla; piemineklis Castelleros - labi padarī ts, tie parā dī ja vispā rē jo cilvē ku vienotī bu; Simtgades strū klaka ir interesanta, bet skulptū ra ar krokodilu ir bojā ta (atvainojos). Pati pilsē ta ir kā nedaudz mierī ga pē c Barselonas.

Ž irona. Viss ir tā pat kā ar Taragonu. Pā riet uz vē sturisko centru, daļ u no romieš u mū ra, Onyar upes krastiem. Visi meklē ja vienu un to paš u fotogrā fisku attē lu ar upes pagriezienu, kur gleznainā s mā jas iedvesmoja tū ristus. Nav ko teikt: viņ i mani neiedvesmoja uz ļ oti seklas upes fona)) Un pirmais, kas uzreiz ienā ca prā tā , bija kuģ is (muzejs) Vasa Stokholmā , kas nogrima pirms 333 gadiem. Tika cilā ts, ž ā vē ts un berzē ts un berzts daudzus, daudzus gadus, un tagad tiek rā dī ts tū ristiem (par noteiktu naudas summu))) Bet š o pilsē tu es noteikti atcerē š os - man izdevā s apmaldī ties gotikā ( ebreju) kvartā ls, kur nogriezos pē c 90 majestā tiskā s katedrā les pakā pieniem. Nolē ma staigā t. Sajū tas - ne ī sti, es domā ju, ka es pat nezinu, vai bū t laimī gam vai nē , ja kā ds mani satiek pusceļ ā )) Izkā pu - un mē ģ inā ju nekavē joties atstā t š o pilsē tu uz savu gandrī z dzimto Barselonu, kur viss ir tik pazī stami)

Es zinu, ka man nebija laika redzē t daudz, daudz, kur neesmu devies, nenonā cu utt. Tas nav tik svarī gi, labi, es neesmu aktī vs). Aizbraucu uz Barselonu (un + kaut kas). Daž as analoģ ijas parā dā s ar Lisabonu. Un es pat tagad nezinu, kur es atkal dotos. Vai varbū t atkal uz abā m pilsē tā m. Atspoguļ oš ana rā dī s) Fotogrā fiju nav daudz - visi labā kie kadri jau sen ir bijuš i internetā , tā pē c mē ģ inā ju vienkā rš i nobildē t ar acī m.

Tomē r katram ir sava Barselona.

Veiksmi visiem ceļ ojumā ))

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Барселона. Около кафедрального собора (по вечерам играл орган)
Барселона. Некоторые лучи солнца прорывались)
Барселона, часы на тротуаре
парк Цитадели в Барселоне, релакс)
паэлья с черным рисом и креветкой
Dreta De l*Eixample (в Барсе)
Вечерняя Саграда Фамилия
эскалатор на площадь Испании от МNАС
Парк Гуэль
а трамвайчик голубой не ходил....
в Таррагону
римский амфитеатр, Таррагона
Просто. Таррагона
Балкон (-чик) Средиземноморья, Таррагона
Жирона
где же
походить-побродить в Жироне
Кафедральный собор Жироны
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums