Un atkal Spānija

18 Aprilis 2018 Ceļošanas laiks: no 17 Marta 2018 ieslēgts 24 Marta 2018
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Martā Vremya Tour vietnē mē s redzē jā m labu atlaidi apskatam ("Classic Spain Light", 65 tū kstoš i diviem) un ar sievu domā jā m: "Sen neesam bijuš i Spā nijā . " un nolē ma iet. Daž as pilsē tas esam redzē juš i ne reizi vien, bet Andalū zijā vē l neesam bijuš i.

Pirmā diena.

Lidojums pagā ja labi, bez kavē š anā s, lidojā m ar Ural Airlines, lidmaš ī na maza, 6 sē dvietas pē c kā rtas. 13:00 ieradā s Barselonā . Mē s bijā m vienī gie mū su tū rē . Mū s sagaidī ja mū su gids Kirils, aizveda pie cita tū rista, tad gaidī jā m citu reisu no Maskavas un devā mies reģ istrē ties. Mū su viesnī ca atradā s Barselonas priekš pilsē tā , Castelldefance pilsē tā , netā lu no Olimpiskā airē š anas kanā la. Pē c reģ istrē š anā s nolē mā m doties apskatī t Barselonu. No pilsē tiņ as kursē gan autobusi, gan vilcieni, tā pē c nolē mā m braukt ar autobusu. Lai arī netā lu no Barselonas, bet autobuss ilgi riņ ķ o pa pilsē tu un stundas laikā sasniedza Katalonijas laukumu,


biļ etes cena no vadī tā ja 2-20. Barselonā sā ka smidzinā t, tā kā Barselonā bijā m bijuš i ne reizi vien, aplijā m ap pazī stamā m vietā m no Sagrada Familia katedrā les (metro sadā rdzinā jā s, tagad 2-20 par braucienu), gar Paceos de Gracia un atpakaļ uz Katalonijas laukumu. Vilš anos sagā dā ja tas, ka tagad uz Sagrada Familia katedrā li (Sagrada Familia templis) bezmaksas biļ eš u nav, bet tikai pē c iepriekš ē ja pasū tī juma. Tā kā mū su ekskursija bija bez vakariņ ā m un rī t ir svē tdiena, kur visi Spā nijas veikali un tirgi ir slē gti, mē s Carrifour sakrā jā m vī nu, jamonu, desu un tomā tus un braucā m atpakaļ . 20:00 aiz logiem jau bija tumš s, un mē s ī sti nezinā jā m, kur izkā pt Castelldefans netā lu no mū su viesnī cas. Labi, ka vietē jie palī dzē ja mums izlemt, kad izkā pt no autobusa. Tā pē c labā k bija nokļ ū t Barselonā ar vilcienu. Es lietū nebildē ju, jo man ir daudz Barselonas bilž u no iepriekš ē jiem braucieniem, pastā stī š u un kā dreiz ielikš u.

Otrā diena

Pē c brokastī m (ļ oti bagā tī gas, ar siltu ē dienu) mū su grupa pulcē jā s autobusā . Autobuss bija paredzē ts 39 cilvē kiem, un grupa bija 23. Tā kā visi centā s ieņ emt vietas priekš ā , tad mē s dabū jā m vietas aizmugurē , kas š ajā gadī jumā bija liels pluss, jo uzreiz bija vairā kas rindas brī vas: apsē dā mies viens, gulē ja garos ceļ ojumos uz citiem.

Ekskursija notika Samanas Santas (Svē tā s nedē ļ as) priekš vakarā , tā pē c spā ņ i tam gatavojas nopietni, un daudzas ielas var bū t slē gtas. Uz paš u Lielo nedē ļ u nevienam neiesaku nā kt, jo nekur netiksi, daudzas katedrā les bū s slē gtas.

Laiks bija saulains, lai gan diezgan vē jains. Pirmkā rt, mū s aizveda uz Montž uika kalnu uz Katalonijas Nacionā lo mā kslas muzeju un kur atrodas 1992. gada Olimpiskais stadions.

Labā kie Barselonas skati

Katalonijas Nacionā lais mā kslas muzejs

Pē c tam ar autobusu pa krastmalu mū s aizveda uz Sagrada Familia katedrā li. Interesanti, vai tas tiks pabeigts laikā ?

Piedzimš anas portā ls, kas uzbū vē ts Gaudi dzī ves laikā

Un š is ir Kristus Cieš anu portā ls, kas tika uzcelts arhitekta Subiraksa vadī bā .

Tā lā k mū su ceļ š veda uz Gotisko kvartā lu. Katedrā le bija slē gta kalpoš anai, atļ auts bija tikai klosteris (iekš ē jais pagalms).

13 baltā s zosis katedrā lē simbolizē Barselonas patroneses svē tā s Eulā lijas vecumu, kura tika nogalinā ta kristī gā s ticī bas dē ļ .

Tad mū su gids Kirils sniedza ekskursiju pa Gotisko kvartā lu.

Barselonā nebija brī va laika, jo grupa jau bija novirzī ta uz autobusu. Mū su gids Kirils jau daudzus gadus dzī vo Barselonā un stā stī ja, ka pē dē jā laikā mā jokļ u cenas pilsē tā ir strauji pieauguš as. Paš i iedzī votā ji aktī vi iebilst pret daudzskaitlī go tū ristu dominē š anu, ar likumu jau tagad ir aizliegts pilsē tā bū vē t jaunas viesnī cas, ievieš maksu par tū ristu autobusu iebraukš anu pilsē tā .


Nedaudz pastaigā jā m pa Ramblas bulvā ri, tagad saistī bā ar neseno teroraktu visur ir betona klucī š i, kas novē rš automaš ī nu sadursmi.

Un š is ir slavenais Bokerijas tirgus

Nā kamā pilsē ta mū su programmā bija Saragosa, Aragonas provinces galvaspilsē ta. Jā saka, ka savos iepriekš ē jos braucienos divreiz pā rcē lā mies no Barselonas uz Madridi ar pieturu Saragosā . Ceļ š ir garš un diezgan nogurdinoš s, tā pē c nakš ņ oš ana Saragosā ir ļ oti labs risinā jums. 17-00 ieradā mies pilsē tā un uzreiz devā mies uz aptauju. Sā kumā , protams, apmeklē jā m Pī lā ras Jaunavas Marijas baziliku Ebro upes krastā . Bazilika ir veltī ta Jaunavas Marijas apustuļ a Jē kaba ​ ​ parā dī š anai, kas stā v uz kolonnas (spā ņ u valodā Pilar).

Iekš ā bija dievkalpojums, fotografē t ir stingri aizliegts, bet man izdevā s novilkt jaš mas kolonnu (svā rkos) un Jaunavas Marijas figū riņ u, kas pē c leģ endas

nodeva apustulim Jē kabam.

Interesanti, ka Saragosā vienā laukumā atrodas divas katedrā les. Pā vests Klements X tā nolē ma tā lajā.17. gadsimtā , lai izbeigtu strī dus par katedrā ļ u statusu, un abats pusgadu sā ka dzī vot vienā vai otrā katedrā lē . Otrā katedrā le ir Pestī tā ja Epifā nijas katedrā le (spā ņ u valodā Le Seo). Celtniecī bas sā kums - 12. gs.

Zvanu tornis un pulkstenis 18.  gs.

Katedrā les ziemeļ u pusē ir saglabā jusies Sv. Miķ eļ a kapelas siena mudž ā ra stilā (liela mauru mā kslas ietekme).

, jo Spā niju vairā k nekā.700 gadus iekaroja arā bi)

Priekš katedrā les atrodas piemineklis Goijai, kas ir š o vietu dzimtene.

Katedrā les veido brī niš ķ ī gu laukuma ansambli ar rā tsnamu un mā kslas galeriju.

Mū su viesnī ca atradā s gandrī z pretī Katedrā lē m, iekā rtojuš ies devā mies pastaigā pa pilsē tu, jo pirms tam gā jā m tikai cauri un praktiski neko neredzē jā m, izņ emot galveno laukumu.

Gords izrā dī jā s diezgan liels, ž ē l, ka visi veikali bija slē gti - svē tdien.


Tad mē s devā mies vakariņ ot uz bufetes tipa restorā nu, ko Kirils mums ieteica. Emisijas cena 15 eiro, bez dzē rieniem. Mē s tur satikā m daudzus no mū su grupas, ē diens bija garš ī gs un daudzveidī gs, mē s tik tikko izgā jā m no galda.

Ceļ ā uz viesnī cu dzirdē jā m bungu rū koņ u, izrā dī jā s, ka tas bija gā jiens ar platformā m (Custodio) ar Kristus un Jaunavas Marijas statujā m. Pirms tam ielā s sastapā m daudzus dī vaini ģ ē rbtus cilvē kus ar bungā m, izrā dī jā s, ka viņ i bija Klusā s nedē ļ as Lieldienu gā jienu dalī bnieki.

Gā jiena skats ir iespaidī gs (ž ē l, ka nepaņ ē mu fotoaparā tu). Simtiem senlaicī gā s drē bē s tē rptu cilvē ku, visi ar bungā m vai trompetē m, mē reni soļ o pa ielā m un sit ritmu ar bungā m. Vecums no 5 lī dz 75 gadiem. Iespaidī gi.

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Лучшие виды на Барселону
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums