Gallopēšana apkārt Barselonai 5 dienās. Viss un viss.

01 Maija 2017 Ceļošanas laiks: no 22 Aprilis 2017 ieslēgts 29 Aprilis 2017
Reputācija: +135
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atkal, izvē loties valsti un pilsē tu atvaļ inā juma plā noš anai, es izvē lē jos Barselonu. Kā pē c? Jā , tikai pē c radu fotogrā fiju un stā stu apskatī š anas gribē ju tur aizbraukt. Skaistums virza skaistumu uz skaistumu. Viena lieta ir tikai reizē m internetā redzē t mirgojoš as fotogrā fijas, un pavisam cita lieta ir to visu redzē t savā m acī m. Turklā t diezgan maigs klimats ar saulainā m dienā m, joprojā m mē rens tū ristu skaits, jo sezona patieš ā m sā kas maijā , un diezgan pieņ emama cena ir darī jusi savu. Ejam!

Stā sts ir veidots, pamatojoties uz informā ciju, ko apkopojuš as daļ as no interneta dzī lē m, kā arī pamatojoties uz viņ u paš u pieredzi un novē rojumiem.

LIDOSTA

Ir tikai divi terminā ļ i. Pirmais jaunais, pē c Krievijas atņ emtā s informā cijas, tur lido tikai Aeroflot, un visas č arterreisus un zemo izmaksu aviokompā nijas pieņ em 2. terminā lis, kurā mē s droš i nolaidā mies.


Ir daudz iespē ju nokļ ū t pilsē tā katrai gaumei, maciņ am un pagaidu krā jumiem: taksometrs, transfē rs no uzņ ē mē ja tū risma operatora, airbus, pilsē tas autobusi, vilciens un metro. Bezmaksas marš ruta autobuss kursē starp 1. un 2.  terminā li ik pē c 5–7 minū tē m. Lai nokļ ū tu no terminā ļ a uz terminā li, nepiecieš ams aptuveni 20 minū tes.

Pasu un bagā ž as pā rbaude parasti ir atseviš ķ a pasaka. Spā ņ i nesteidzas. Pienā k vairā ki reisi, strā dā.4 kontrolpunkti. Ja Krievijā cilvē ki tiks audzinā ti, lai novē rstu aizsprostojumu, tad Barselonā uz to nevar paļ auties. Bija č etri un bū s č etri, pagaidiet, ne kungi))) Un vispā r par abstraktu tē mu, ja viņ i saka "5 minū tē s", tad tie nozī mē "spā ņ u 5 minū tes", varat droš i pievienot vē l 15 tulkojums mū sē jā ))) Labi, ka tas nav "manyana")))

Lidostas terminā ļ u shē ma

Marš ruts starp terminā ļ iem

PĀ RSŪ TĪ Š ANA

Starp citu, ja, lidojot no tū roperatora, gaidā t, ka transfē rs tiks iekļ auts cenā , tad nekas tā ds. Transfē rs tika atcelts ne tik sen, jo viesnī cu ir daudz, pilsē ta ir maza, un, ja visus savā ksi, nogā dā s un nokā rtosi, tad daudz laika tiks zaudē ts. Piekrī tiet, ir muļ ķ ī gi gaidī t, kamē r cilvē ki apmetī sies jū su priekš ā , ja jū su viesnī ca atrodas 10 minū š u gā jiena attā lumā no kā da cita viesnī cas. Transfē ru var pasū tī t atseviš ķ i, nav lē ti, ar taksi sanā ks vē l lē tā k, kā mums stā stī ja tū risma aģ entū rā rezervē jot biļ eti. Turklā t es kaut kur lasī ju, ka transfē rs, kuru pasū tī jā t sev, var izrā dī ties vairā kiem citiem cilvē kiem, miniveni pā rvadā cilvē kus.

TAXI

Izlasī jā m par taksometru, grasī jā mies to pasū tī t, bet tad, sī kā k izpē tī juš i informā ciju, nolē mā m paš i nokļ ū t un nepā rmaksā t. Viņ i atskaitī ja, ka nē sā stingri pē c skaitī tā ja, viņ i krā pš anā s dē ļ neripinā s pa pilsē tu, kā arā bi. To cena ir fiksē ta.

Taksisti stā v rindā . Ja jums nav nepiecieš ama automaš ī na ar papildu komfortu, jums vajadzē tu sē dē t rindā pirmajam. Es to nevaru un neapstiprinā š u, pats izlasī ju internetā .

AEROBUSS


Transfē rs gan no Barselonas lidostas, gan uz lidostu tiek veikts ar vairā ku uzņ ē mumu autobusiem. Aerobus autobusi ir marš ruta autobusi, kas nodroš ina transfē rus no lidostas uz Barselonas centru un atpakaļ . Airbuss dodas gan uz T1, gan T2. Ā rē ji tie atš ķ iras no parastajiem Barselonas pilsē tas TMB autobusiem, kas krā soti gaiš i un tumš i zilā krā sā ar uzrakstu "Aerobus" uz tā feles.

Aerobuss

Galvenā s autobusu pieturas Barselonas centrā atrodas Plaç a Catalunya un Plaç a Espanya, kas ir galvenie transporta mezgli. Barselonas lidostā pieturas atrodas blakus katram terminā lim. Abus terminā ļ us apkalpo daž ā di Aerobus autobusi.

Tā dē jā di, iekā pjot Aerobus autobusā pieturā pilsē tas centrā , pā rliecinieties, ka š is Aerobus dodas uz jums nepiecieš amo terminā li. Ja rodas š aubas, sazinieties ar vadī tā ju. Ja to nedarī sit, jū s varat nonā kt nepareizajā terminā lī un papildu pā rsū tī š anai no viena terminā ļ a uz otru bū s jā pavada lī dz 30 minū tē m.

Plaç a Catalunya daž ā dā s laukuma vietā s atrodas daž ā du pā rvadā tā ju autobusu pieturas. Jums ir nepiecieš ama pietura, kas atrodas iepretim universā lveikala El Corte Inglé izejai. Universā lveikals atradī sies labajā pusē , ja ieiesit laukumā no Ramblas ielas. Š ī ir noslogotā kā Aerobus pietura, un jū s viegli varat izdarī t nepareizu autobusa izvē li, ja nezinā t, kurš tieš i jums ir nepiecieš ams. Sastrē gumstundā s pieturā s dež urē uzņ ē muma Aerobus pā rstā vis. Vienkā rš i pasakiet viņ am, ar kuru aviokompā niju lidojat, un viņ š jums pateiks, kura Airbus jums ir nepiecieš ama.

Iespē jams, pamanī sit, ka ir divas atseviš ķ as rindas uz Aerobus (A1) uz 1. terminā li un Aerobus (A2) uz 2. terminā li.

Rinda, lai nokļ ū tu Aerobus uz T1, ir tuvā k pieturas priekš pusei, ja atrodaties pretī Ramblas ielai. Turpat aiz tā stā v rinda uz Aerobus autobusu uz T2. Tas var radī t nelielu apjukumu, ja nezinā t, ka ir divu veidu Aerobus. Tač u, ja to zini, vienkā rš i uzmanī gi apskati norā des un uzreiz sapratī si, kur pietur tev nepiecieš amais Aerobus autobuss.

Plaç a Catalunya ir diezgan liels, tač u tajā paš ā laikā El Corte Inglé universā lveikals ir labs orientieris, kas ir lieliski redzams no jebkuras laukuma vietas. Lī dz ar to atliek vien virzī ties uz universā lveikala galveno ieeju, kur ir divas Aerobus pieturas.

El Corte Inglé universā lveikals Katalonijas laukumā


Airbus pieturas shē ma

Ja dodaties uz Placa Espanya no Avenida Paral. lel (Prospekt Parallel) lidostas ekspress autobusu pietura bū s otrā labajā pusē . Š eit pietur Aerobus autobusi (Airbus), kas kursē gan uz T1, gan T2. Tā kā autobusi pastā vī gi mainā s, pā rbaudiet ar vadī tā ju, uz kuru terminā li autobuss dodas.

No Barselonas lidostas Aerobusi uz T1 atiet no pieturas ē kas priekš ā . Aerobus, kas apkalpo T2 terminā li, pietur terminā ļ os T2B un T2C. Atrast Aerobus autobusu pieturu nav grū ti – katrā no pieturā m ir autobusu biļ eš u terminā ls (skat. foto zemā k). Gandrī z vienmē r pieturā pirms terminā ļ a pasaž ierus gaida Aerobus autobuss. Ja autobusa nav, tad gaidī š anas laiks bū s ne vairā k kā.12 minū tes atkarī bā no diennakts laika.

Aerobusa biļ etesvar iegā dā ties paš ā autobusā vai biļ eš u automā tos, kas atrodas T1 un T2 terminā ļ os autobusu pieturā s. Aerobusu biļ eš u tirdzniecī bas automā ti ne vienmē r ir atvē rti, tā pē c esiet gatavi autobusa biļ etes iegā dā ties no vadī tā ja ar skaidru naudu. Pē rkot Aerobus biļ eti tieš i autobusā , lū dzu, ņ emiet vē rā , ka, maksā jot par biļ eti, netiek pieņ emta nekā da veida plastikā ta karte. Sagatavojiet skaidru naudu.

Daž i autovadī tā ji atsakā s pā rdot biļ eti, ja jū su iesniegtā s banknotes nominā lvē rtī ba ir ievē rojami lielā ka par braukš anas maksu. Precī za summa nav jā norā da, tač u autovadī tā ji nepieņ em banknotes virs €20.00. Tā pē c, ja jums ir lielas banknotes, mē ģ iniet tā s nomainī t pirms iekā pš anas autobusā . Ir Aerobus biļ eš u terminā ļ i gan T1, gan T2 terminā ļ os.

Tie atrodas blakus Aerobus autobusu pieturā m, ir zilā krā sā un ir diezgan lieli. Automā ti pieņ em skaidru naudu un plastikā ta kartes.

Pieejamā s biļ eš u automā tu izvē lņ u valodas:

  • vā cu
  • spā ņ u
  • katalā ņ u
  • angļ u valodā
  • franč u
  • Par vienu maksā jumu iespē jams iegā dā ties vairā kas biļ etes.

    aviobusu biļ eš u terminā ls


    Ceļ ojuma laiks no Katalonijas laukuma lī dz Barselonas lidostai ir aptuveni 35 minū tes. Ceļ ojuma laiks no Spā nijas laukuma lī dz Barselonas lidostai ir aptuveni 25 minū tes. Brauciena laiks no Barselonas lidostas lī dz Plaç a Espanya ir aptuveni 25 minū tes. Brauciena laiks no Barselonas lidostas lī dz Katalonijas laukumam ir aptuveni 35 minū tes atkarī bā no satiksmes.

    Tagad Aerobus autobusos ir pieejams bezmaksas Wi-Fi. Ir pieejama arī USB uzlā de viedtā lruņ iem un planš etdatoriem.

    (Es nezinu, kā ir ar Wi-Fi, bet pilsē tā parasti ir slikti)

    Ja jū su lidojums ierodas vai izlido naktī , lū dzu, ņ emiet vē rā , ka Aerobus autobusi nekursē naktī .

    BUUSA TMV Nr.  46

    Lē tā ks, bet varbū t mazā k ē rts veids, kā nokļ ū t pilsē tā , ir TMV pilsē tas autobusi Nr. 46 - dienas laikā , Nr. 16 un 17 - nakts. Labi tiem, kas dzī vo tuvā k centram vai ar obligā tu pā rsē š anos uz savu metro lī niju centrā (dzī vojā m tā lu no centra un gā jā m uz otru pusi).

    T10 transporta kartes var izmantot, lai norē ķ inā tos par pilsē tas autobusiem. T10 karti var izmantot vairā kos transporta veidos, savukā rt maksa par braucienu tiks iekasē ta, ja kopē jais brauciena laiks ar vairā kiem transporta veidiem bū s ne vairā k kā.1 stunda un 15 minū tes.

    Jū s varat pā rslē gties uz daž ā dā m metro filiā lē m (neizkā pjot no metro) un pē c tam, izkā pjot no metro, pā rsē sties uz autobusu vai otrā di, neskatoties uz to, ka viss brauciens aizņ ems ne vairā k kā.1 stundu un 15 minū tes. Ņ emiet vē rā , ka pē c izkā pš anas no metro vairs nevarē siet iekā pt, jo tas tiks uzskatī ts par atseviš ķ u braucienu. Š ā du caurlaidi var iegā dā ties jebkurā metro stacijā .

    Autobuss  №46 dodas uz Barselonas lidostu un atiet no Spā nijas laukuma (Plaç a Espanya). Autobusu pietura bū s pirmā labajā pusē , ja dodaties uz Plaza de Españ a (Plaç a Espanya) pa Parallel Avenue (Avenida Parallel). Vispirms tas apstā jas ā rpus terminā ļ a T2A pie pieturas, kas atrodas pa kreisi no Aerobus pieturas, kad tas ir vē rsts pret lidostu. Nā kamā pietura atrodas ā rpus T2C terminā ļ a. Pē dē jā pietura atrodas T1 terminā ļ a priekš ā .


    Pirmais autobuss Nr.  46 atiet no Spā nijas laukuma un terminā ļ a T1 plkst.  04:50, bet pē dē jais — plkst. 23:50. Autobusi kursē ik pē c 20 minū tē m. Autobusa brauciena laiks ir atkarī gs no satiksmes apstā kļ iem, tā pē c braucienam lī dz terminā lim T2 ir jā pavada aptuveni 40 minū tes, bet lī dz terminā lim T1 — 55 minū tes. Ja ceļ i ir brī vi, tad T2 autobuss sasniedz 25 minū tē s, bet lī dz T1 - 35 minū tē s.

    No vadī tā ja biļ eti var iegā dā ties tikai vienam braucienam — š oferi nepā rdod caurlaides, nepā rdod tā s arī pirmajā terminā lī . Lai ietaupī tu naudu un brauktu ar š o autobusu jau ar T10 caurlaidi, jums jā dodas š ā di:

    - Ierodoties 1.  terminā lī , jums jā izkā pj no tā un jā brauc ar marš ruta autobusu, kas savieno terminā ļ us (uz tā ir rakstī ts liels “Shuttle”, un T1 - T2 ir norā dī ts uz zī mes priekš ā ). Š is ir bezmaksas autobuss, kas jū s aizvedī s uz 2. terminā li.

    Otro terminā li nav iespē jams palaist garā m - izskatā s pē c ļ oti iegarenas ē kas, kur autobuss piestā j divas reizes (lai gan, ja neviens neizkā pj, tad mazā k). Izkā pt var jebkurā pieturā , bet vislabā kā ir pē dē jā .

    - izejot no marš ruta autobusa, jums jā ieiet 2. terminā ļ a ē kā , jā pagriež as pa kreisi un jā iet lī dz galam - kur bū s eskalators, kas vedī s augš ā . Tajā jā uzkā pj un jā iet tā lā k pa koridoru diezgan tā lu, tač u to nav iespē jams sajaukt, jo ir tikai viens ceļ š , turklā t virzienu norā da bultiņ as ar parakstu “Renfe” (vispirms pacē lies uz eskalatora jū s š ķ ē rsojat ceļ u pa krustojumu un pē c tam atkal dodieties uz leju). Paš ā s beigā s bū s neliela zā le ar ieeju RenfesAeroportdzelzceļ a stacijā . Pirms labā s ieejas atrodas biļ eš u tirdzniecī bas automā ti, kuros varat iegā dā ties T10 karti.

    Pie š iem automā tiem dež urē darbinieks, kurš palī dz ikvienam iegā dā ties biļ eti.

    - tad jums jā atgriež as lī dz 2. terminā ļ a izejai, jā brauc ar 46. autobusu un jā dodas uz Barselonu. Tas ir lē tā kais veids (kopā ar vilcienu), kā nokļ ū t no lidostas uz Barselonu.

    Eskalators uz vilcieniem 2. terminā lī , kur nopirkt T10

    46. autobusu pieturu shē ma

    NAKTS AUTOBUSI TMV Nr. 16 un 17


    Vienī gais veids, kā naktī nokļ ū t lidostā ar sabiedrisko transportu, ir nakts autobussN16 vai N17. >. Autobuss N17 kursē starp Katalonijas laukumu un 1. terminā li, savukā rt N16 kursē starp Katalonijas laukumu un 2. terminā li. N16 autobusam lidosta nav gala pietura, tā pē c jums rū pī gi jā ievē ro paziņ ojumi. Pie autobusa N17 galapunkts ir lidosta. Brauciens ilgst apmē ram stundu.

    Nakts autobusā var izmantot T10 karti, ar kuru viens brauciens maksā nedaudz mazā k par vienu eiro. Barselonā gala pieturas atrodas Ronda de la Universitat ielā netā lu no Katalonijas laukuma (Plaç a de Catalunya).

    17. autobusu pieturu shē ma

    16. autobusu pieturu shē ma

    ELEKTRISKĀ TAKA

    Lidostas stacija Renfe atrodas 2. terminā lī , uz kuru var nokļ ū t ar bezmaksas marš ruta autobusu no 1. terminā ļ a. Aeroport ir pirmā stacija R2 lī nijā .

    Ieeja dzelzceļ a stacijā atrodas T2B ē kā . Uz ieeju dzelzceļ a stacijā ved tie paš i eskalatori, kas ved uz izbraukš anas zā li. Lai nokļ ū tu RENFE dzelzceļ a stacijā , sekojiet norā dē m: š ķ ē rsojiet š oseju pa segtu laipu. Dzelzceļ a stacija atrodas otrā pusē , kā pņ u apakš ā .

    Tā kā lidosta atrodas otrajā zonā , jums ir jā iegā dā jas biļ ete divā m zonā m, lai ceļ otu uz Barselonas centru. Vai arī varat uzreiz iegā dā ties biļ eti 10 braucieniemT10.

    Pirmais vilciens atiet no lidostas plkst. 05:42, pē dē jais - plkst. 23:38.

    Pirmais vilciens no Estacio Sants uz lidostu atiet pulksten 5:13, pē dē jais 23:14 (19 minū tes lī dz lidostai).

    Pirmais vilciens no Passeig de Grà cia uz lidostu atiet pulksten 5:08, pē dē jais 23:07 (25 minū tes).

    Vilcieni kursē ik pē c pusstundas.

    vilcienu pieturas

    Tā kā dē ļ Passeig de Grà cia ir ļ oti liela dzelzceļ a stacija, kurā ir viegli apmaldī ties. Ja plā nojat doties uz lidostu ar Passeig de Grà cia, atvē liet pietiekami daudz laika, lai varē tu atrast vilciena, kas dodas uz lidostu, platformu.

    Estacio Sants (Sants stacija) ir liela dzelzceļ a stacija, kas atrodas Avenida Roma (Romas avē nijas) sā kumā . Tajā ir daudz platformu un biļ eš u kases. Tā pē c ieteicams ierasties agri, lai varē tu ka jums ir pietiekami daudz laika, lai atrastu vajadzī go platformu.


    Pā rliecinieties, ka atrodaties pareizajā vilcienā . Vilciens R2 Nord kursē uz/no Barselonas lidostas terminā ļ a 2B (gala), savukā rt R2 vilciens (nosaukumā nav Nord) neiet uz Barselonas lidostu. Ja nejauš i iekā pā t nepareizajā vilcienā , jums bū s jā izkā pj El Prat de Llobregat (El Prat de Llobregat) stacijā un jā pā rsē ž as uz R2 Nord vilcienu, kas, nobraucot vienu pieturu, jū s nogā dā s lidostā .

    Biļ eš u terminā ļ i gan lidostas stacijā , gan Barselonas stacijā s. Barselonas lidostā ir pieci biļ eš u terminā ļ i.

    Ja rodas grū tī bas ar biļ etes iegā di, lū gums sazinā ties ar darbinieku atstarojoš ā jakā . Parasti š ā das jakas nē sā personā ls, kas atbild par š o maš ī nu apkopi. Darbinieks palī dzē s jums iegā dā ties biļ eti.

    Maksā jumu terminā ļ i pieņ em gan skaidru naudu (monē tas un banknotes € 5.00; € 10.00; € 20.00 un € 50.00), kā arī debetkartes un kredī tkartes.

    Pieejamā s biļ eš u automā tu izvē lņ u valodas:

  • vā cu
  • spā ņ u
  • katalā ņ u
  • angļ u valodā
  • franč u
  • Par vienu maksā jumu iespē jams iegā dā ties vairā kas biļ etes.

    METRO

    Uzreiz iedoš u saiti uz shē mu, pirmo reizi var izdrukā t, lai nebrauktu akli uz Barselonu http://www. barselonas lidosta. lv/transport-i-parkovka/metro/

    sarkanā s lī nijas L9 shē ma no lidostas uz pilsē tu

    sarkanā s lī nijas L9 shē ma no lidostas uz pilsē tu

    Metro stacija no terminā ļ a T2 atrodas aiz ieejas Renfe stacijā , bū s lejupvē rsta zī me. Pretī terminā ļ iem ir arī informā cijas punkts. Runā angliski. Tur bez maksas var palū gt pilsē tas karti, metro karti. Un arī tur uzreiz nopirkā m biļ etes tū ristu autobusam pa Bas Turistik pilsē tu. T10 ceļ ojuma kartes uz 10 braucieniem nebija iespē jams iegā dā ties, funkcija nedarbojā s. Tā pē c, ja kaut ko nesaprotat, nevilcinieties jautā t.

    Pē dē jā metro stacija no lidostas ir Universitā tes zona, kur mē s veicā m pā rsē š anos uz mū su filiā les lī niju, tas mums bija daudz ē rtā k nekā caur centru. Cilvē ku bija ļ oti maz. Kad pā rgā jā m no sarkanā zara uz savu zaļ o, un tas ir pē dē jais abā s lī nijā s, redzam, ka vilciens stā v, cilvē ki izkā pj, maš ī nas tiek lū gtas izbraukt spā niski un angliski. Un neviens. Ko vien vē lies, tad dari. Un vilciens apstā jas.


    Viņ i stā vē ja neizlē mī gi, lī dz cilvē ki sā ka kā pt automaš ī nā . Parasti, ja mums lū dz atbrī vot vagonus, tad, loģ iski, vilciens dodas uz depo. Bet mē s negribē jā m iet uz depo, mē s gribē jā m redzē t pilsē tu)) Rezultā tā mē s redzam, kā sieviete formā izkā pa no viena vilciena gala, aizslē dza maš ī nista kabī ni un pā rcē lā s uz kabī ni plkst. vilciena otrā galā . Tā tad, ja vilciens stā v - droš i apsē dieties. š ajā laikā mainā s vadī tā js un vilciens brauc pretē jā virzienā .

    Atklā ti sakot, metro ir visbriesmī gā kais, ko esmu redzē jis Barselonā , un patiesi briesmī gā kais metro manas dzī ves laikā . Pirmais iespaids, ka tā s ir bijuš ā s ogļ raktuves, kuras izraka "burvju rū ķ i", un kā grib. Barselonas metro ir cienī ga vieta š ausmu filmai vai pasaulei pē c apokalipses.

    Papildus melnajā m stacijā m ar neveikliem logiem, pareizā k sakot, caurumiem, daž ā du formu sienā s ir pastā vī gas kā pnes, celiņ i, pā rejas, augš ā un lejā , augš ā un lejā . Ar koferiem tā ir tikai ņ irgā š anā s, it ī paš i, ja nav eskalatora vai nedarbojas lifts. Š ausmas ir panā kuš as, bet tā das š ausmas neskar visas stacijas, bet tikai vecā s. Centrā daž as lielas stacijas ir vairā k vai mazā k cildenas, atzars no lidostas uz pilsē tu kopumā ir jauns un aprī kots ar ē rtī bā m, bet ir tā das, kuras, ak, ah.

    Pē c "vilciena uz depo" satricinā jumiem uzreiz sekoja sekojoš ais - KĀ IZKļ ū t ā rā?? ?

    Atkal pilnī ga cilvē ku prombū tne metro mums izspē lē ja než ē lī gu joku. Velku koferi augš ā pa kā pnē m pē c izejas zī mes...un ko es redzu???

    Un es redzu turniketus, caur kuriem cilvē ki iet uz mani. Visas turniketos esoš ā s bultas norā da uz ieeju, tas ir, uz mani. Stā vē ju apmulsis, lī dz no manas puses sieviete IZNĀ KA PA SAPLIETOTĀ M DZELZS VĀ RTIEM!! ! Tas ir tik vienkā rš i un viegli, bet man ir tā da rē ta! Nekad nebū tu domā jis. ka jums ir jā iet cauri tiem. Bija doma, ka tā ir kaut kā da veca sistē ma. Tika uzstā dī ti jauni turniketi, tač u tie netika demontē ti. Kā saka, skumjas no prā ta, Tam vajadzē tu bū t vieglā k! Fotoattē lā , starp citu, tas izrā dī jā s labā k nekā dzī vē .

    IZKĀ JIET NO DUŽ A!

    Ir daudz vietu, kur viņ i raksta, lai cilvē ki neapjuktu, ejot cauri turniketiem. izejas ir neparastajā turniketa labajā pusē , bet turniketi ir lē ni, tā pē c nekrī tiet panikā , jo ī paš i tā pē c, ka uz tiem ir izejas bultiņ as, jū s nemaldosit. Biļ ete iziet caur vienu caurumu un iznā k pa otru.


    Gadā s, ka tas nedarbojas, tas nozī mē , ka tas nedarbojas. Brauc cauri citam, brauciens negarš o.

    CEĻ OJUMI

    Viena brauciena biļ ete

    Metro biļ etes var iegā dā ties par € 2.15 (derī gas tikai vienam braucienam). Bet, ja esat Barselonā vairā k nekā vienu dienu un plā nojat braukt ar metro vai autobusu vairā k nekā.5 reizes, tad labā k ir iegā dā ties T10 biļ eti.

    T-Dia

    Karte uz 1 dienu. Neierobež ots braucienu skaits ar jebkura veida transportu.

    kā izskatā s viens no ceļ ojumu karš u veidiem

    T-10 biļ ete

    T-10 biļ ete ir integrē ta biļ ete, kas ļ auj ceļ ot pa Barselonu, izmantojot visu veidu sabiedrisko transportu: autobusus, metro, FGC (cita veida metro), vilcienus un tramvajus. T-10 ir paredzē ts 10 braucieniem, tā pē c arī tā nosaukums.

    Turklā t, ja brauciens ar daž ā diem transporta veidiem kopā nepā rsniedz 1 stundu, 15 minū tes vienā virzienā , tad tas tiks uzskatī ts par vienu braucienu! Ja iztē rē siet vairā k par norā dī to laiku, jums bū s jā maksā atkā rtoti. Ne daudzi cilvē ki zina, ka 1 stundas 15 minū š u laikā jū s varat mainī t transportu 3 reizes, bet jū s nevarē sit izmantot to paš u braucienu, lai brauktu autobusā ar to paš u numuru vai vē lreiz iebrauktu tajā paš ā metro stacijā . Tā pē c nemē ģ iniet krā pties: viens veids nozī mē vienu.

    Biļ ete ir derī ga vienu gadu no aktivizē š anas datuma.

    Vē l viena T-10 biļ etes priekš rocī ba ir tā , ka to var izmantot vairā ki cilvē ki vienlaikus. Lai to izdarī tu, jums ir jā ievieto karte turniketā un pē c tam jā izvelk no iekā rtas pā rbaudei. Š ī darbī ba atvē rs turniketa durvis. Ļ aujiet draugam pabraukt pa priekš u un paturiet biļ eti sev. Pē c tam vē lreiz ievietojiet ceļ ojuma karti un izejiet cauri paš i.

    Katru reizi, kad kā ds jū su grupā izmanto T-10 biļ eti, lai iekļ ū tu metro, tas tiek uzskatī ts par atseviš ķ u braucienu un tiek apzī mogots biļ etes aizmugurē . Turniketa ekrā nā tiek parā dī ts atlikuš o braucienu skaits.


    T-10 biļ ete maksā €9.95 (1. zona), un, mū suprā t, tā ir labā kā izvē le tiem, kas Barselonu apmeklē vairā kas dienas un neplā no ceļ ot ā rpus pilsē tas. 1. zona aptver gandrī z visu Barselonu. Š eit ir visas slavenā kā s apskates vietas.

    Barselonas transporta karte

    Hola BCN! - Barselonas transporta karte 1.2, 3.4 un 5 dienā m, kas ļ auj braukt neierobež otu skaitu reiž u jebkura veida sabiedriskajā transportā . Atš ķ irī bā no T-10 biļ etes š o karti var izmantot tikai viena persona, un dienu atpakaļ skaitī š ana sā kas no kartes aktivizē š anas brī ž a.

    Ola Barcelona caurlaides veidi

    Jā piebilst, ka pilsē ta ir maza un, ņ emot vē rā pastā vī gos sastrē gumus dienas laikā , kā arī nemitī gos lē cienus augš ā un lejā pa pazemes ejā m, vienu vai divas metro stacijas vai sauszemes transporta pieturas jau var izstaigā t, ja kā jas atļ auj. Noteikti ietaupiet laiku.

    AUTOBUSU CEĻ OJUMS BARSELONĀ

    Tā kā mē s nekad neesam bijuš i Barselonā un ir ļ oti grū ti uzreiz sā kt orientē ties pilsē tā , tika nolemts pirmajā dienā ar autobusu doties ekskursijā pa pilsē tas apskates vietā m, kā saka "uz š auš anu". Laika ir maz, bet gribas redzē t visu uzreiz un vē l, vē l)))

    Starp uzņ ē mumiem City Tour un Bas Touristik viņ i izvē lē jā s otro. Tam ir trī s marš ruti, nevis divi.

    Lī dz ar to teritoriju pā rklā jums ir lielā ks. Turklā t viena no pieturā m viņ a marš rutā atradā s netā lu no mū su viesnī cas.

    Abos uzņ ē mumos ir mainī jies autobusu dizains. Bas Touristik acs simbols ir mainī jies uz dimantiem.

    autobusa skats un 2017.  gada basa tū rista vispā rī gais dizains

    viena no autobusu pieturā m

    Katrā pieturā ir marš ruta karte ar pā rsē š anos un laiku, kad š ajā pieturā ierodas pirmais un pē dē jais autobuss, protams, neskaitot sastrē gumus.

    BIĻ ETES var IEGĀ DĀ TIES visur, ne tikai speciā lajā s kasē s, tā s tiek pā rdotas arī paš ā autobusā iekā pjot, un iekā pjot internetā iegā dā to biļ eš u vauč eri tiek apmainī ti pret ī stā m biļ etē m. Jū s pats to redzē jā t.

    Biļ etes tiek izsniegtas ar pilsē tas kartē m ar marš rutiem, tā diem paš iem kā katrā pieturā.


    Turklā t tiek izdotas atlaiž u grā matas ar atlaidē m biļ etē m uz daž ā diem muzejiem, restorā niem, funikulieriem. Tie var bū t noderī gi. Uzrā dot no aizmugurē jā vā ka, tiek nolasī ts svī trkods atlaidei.

    Autobusā jums tiek dotas arī austiņ as. Tagad krievu kanā ls ir 6A. Sazinieties un klausieties. Viņ i stā sta ne tikai par apskates objektiem, kuriem braucam garā m, bet arī sniedz kā du noderī gu informā ciju – piemē ram, kurā pieturā var pā rsē sties uz citu š ī marš ruta lī niju. Bet kur š ī pietura atrodas, labā k pajautā t angliski autobusu pavadoš ajam gidam vai š oferim. Uz autobusu priekš ē jiem stikliem ir norā des autobusa marš ruta krā sā . Jauni autobusi kursē pa zaļ o lī niju, labā k pā rbaudī t apmaiņ as stacijā pie Port Olympic.

    PROS – pā ris dienu laikā var virspusē ji apskatī t pilsē tu augš ā un lejā , izvē lē ties vietas rū pī gā kai izpē tei un pastaigā m.

    MINUSI — autobusiem ir vienvirziena satiksme, tā pē c, ja pabraucat garā m pieturai, viss aplis atgriezī sies tajā . No otras puses, tas ir pluss – neapjuksi un nepazudī si.

    Protams, sastrē gumi saindē dzī vi, un tie sā kas jau no pulksten 11. Dienas laikā vispā r ir problemā tiski braukt cauri centram ar jebkā da veida transportu, pat metro ir simpā tijas.

    Vē l viens trū kums ir tas, ka kartē nav parā dī ta precī za atrakcijas atraš anā s vieta. Ja pieturu sauc Park Guell, tad tas nenozī mē , ka tiksi piedzī ts lī dz vā rtiem, tu vē l zā ģ ē si pirms tiem. Pā rsvarā pieturas tuvumā . bet ir arī garā m. Tieš i š ī iemesla dē ļ es nenokļ uvu Poblenou kapsē tā , kuras skulptū ras tiek uzskatī tas par mā kslas pieminekļ iem.

    Es viņ u redzē ju tikai atceļ ā , kad vairs netiksi ā rā , un speciā li tur iet negribas un tas ir tā lu.


    Tā pat mī nuss ir tas, ka, ja tu neizrā di dzī vī bas pazī mes, plā nojot izkā pt nā kamajā pieturā , un pā rē jo autobusu š ī pietura neinteresē , un paš ā pieturā nav cilvē ku, kas vē las iekā pt autobusā , tad vadī tā js var tam pabraukt garā m neapstā joties . Kā dreiz mē s tik ļ oti sapucē jā mies, tad devā mies uz turieni paš i. Tajā paš ā laikā ierakstā teikts, ka nedrī kst piecelties no vietā m, kamē r autobuss nav pilnī bā apstā jies. Secinā jums – likuma ievē roš ana ne vienmē r noved pie laba))

    Populā rā s augš ē jā stā va pieturā s veidojas rindas. Ja jums nav svarī gi tam tē rē t laiku un lejā nav cilvē ku, kas vē las ieņ emt tukš as vietas, apejiet rindu un sakiet “downsteaz”, tas ir, lejā un apsē dieties.

    Uzturē š anā s laikā laiks bija mainī gs no +20 lī dz +8 dienā , stiprs vē jš , jū rā gandrī z š ķ ebinoš s. Tā pē c mē s nedzenā jā m sē dvietas augš ē jā stā vā , sē dē jā m lejā un siltumā caur stiklu vē rojā m zilos un no aukstuma sarauktos cilvē kus, kas nelokā mi gaidī ja sē dvietas augš stā vā nā kamajā autobusā . Redzē t Barselonu un nomirt no aukstuma nav priekš mums, bet, kā saka, katram savs.

    Tā lā k ir parā dī ta karte ar marš rutiem un pieturā m uz Bas Turistik

    3 Bas Turistik marš ruti kartē , 2017

    Zaļ ais marš ruts, vismazā k tū ristu un apskates vietu ziņ ā

    Sarkanais marš ruts

    Zilais marš ruts

    Pieturas pē c marš rutiem un izmaksā m, 2017

    Izbraukā jot visus marš rutus, pa zilo un sarkano, vairā kkā rt, tā kā Bas Turistik braucā m uz 2 dienā m, kas ir daudz izdevī gā k, izveidojā m savu viedokli par pilsē tu.

    Zemā k ir komentā ri par pieturā m.

    ZAĻ AIS MARŠ RUTS

    Tā sā kas no sarkanzaļ as pā rsē š anā s pieturasOlimpiskā osta, ir divi torņ i, pū š stiprs vē jš no jū ras, tā pē c uz jū ru š eit netikā m. Jū s nokļ ū stat š ajā pieturā pa sarkano marš rutu, izkā pjat, un tieš i pretī sarkanajai pieturai ir zaļ ā marš ruta pietura. Man personī gi tur nav daudz ko darī t.

    smieklī ga "seja" pretī )

    Bogatell pludmale un Poblenou kapsē ta. Aprī lī tur nav daudz ko darī t, ziniet, mediji nā ca skatī ties uz jū ru. Kapsē ta netika atrasta, bet bija jā iet iekš zemē perpendikulā ri jū rai, tā atrodas aiz diezgan augsta mū ra.

    Es gribē ju savā m acī m redzē t slaveno skulptū ru Nā ves skū psts.

    Nā ves skū psts


    No visā m pā rē jā m zaļ ā marš ruta pieturā m interesē ja tikai modernais Diagonal Mar parks, kas atkal atrodas tā lu no pieturas. Vē l tā ls ceļ š ejams, bet ī sti jautā t nav kam, apvidus pamests. Viņ i noķ ē ra vietē jo vecu sievieti, kura pamudinā ja un parā dī ja. Paldies viņ ai.

    Diagonal Mar Parkir viena no jaunā kajā m arhitektū ras celtnē m Barselonā . Tomē r š odien tas ir arī visvairā k apspriestais parks pilsē tā , jo ir vē rts atzī t, ka š is parks nelī dzinā s nevienam citam.

    Milzī gs skaits atsauksmju par viņ u rada vē l lielā ku neskaidrī bu: daž i no tiem ir ā rkā rtī gi entuziasma pilni un pauž apbrī nu, savukā rt daž i ir diametrā li pretē ji.

    Spā nijā to sauc par inovatī vas arhitektū ras virsotni. Š o nosaukumu nosaka interesants arhitektū ras atradums: pā r parku visur lidinā s daž ā das formas un konfigurā cijas cauruļ veida konstrukcijas, izraisot neviltotu interesi. Savā idejā š ī s intriģ ē još ā s struktū ras simbolizē daž ā du cilvē ku dzī ves ceļ us, kas satiekas, krustojas un š ķ iras pavisam dī vainā veidā , veidojot tā du kā no jū ras dzimuš u “koku”, kur katra cilvē ka ceļ š ir mazs zariņ š .

    Diagonā lais Mā ras parks

    Neteiktu, ka es nomiru no sajū smas, bet jū s varat skatī ties un pastaigā ties, ir kluss un gandrī z nav vē ja. Pretī parkam tirdzniecī bas centrā atrodas lielveikals Al Campo, spā ņ u Auchan. Protams, devā mies turp un nopirkā m lē tu, ļ oti garš ī gu Sangria plastmasas pudelē , kā arī vietē jo saldumu - turrons. Tas tur ir daž ā dā s formā s, ir neliels nodalī jums, tas izrā dī jā s lē tā ks nekā , piemē ram, uz gā jē ju la Rambla.

    Š ajā marš rutā ir viens muzejs. Mū s tas neinteresē ja, mē s vairā k specializē jamies arhitektū rā un ainavā s. Bet varbū t kā du interesē .

    Museu Blau (Zilais muzejs)ir mū sdienī gs dabas vē stures un zinā tnes muzejs, ar ko Barselona ļ oti lepojas.

    9000 kvadrā tmetru plaš ajā teritorijā atrodas pastā vī gā s un pagaidu izstā des, neliels Vidusjū ras dā rzs, lekciju zā les, darbnī cas mazajiem apmeklē tā jiem un “Zinā tniskā ligzda” bē rniem no dzimš anas lī dz 6 gadu vecumam. Daž as ekspozī cijas izvietotas atklā tos pagalmos, kuros katrā var ieklausī ties dabas skaņ ā s no muzeja krā juma.


    Iespaidī go muzeja ē ku 2004.  gadā Pasaules kultū ras forumam sā kotnē ji projektē ja slavenie arhitekti Hercogs un DeMeurons, un daž us gadus vē lā k tie paš i arhitekti izstrā dā ja muzeja interjeru.

    ZILAIS MARŠ RUTS

    Daudz interesantā ks par zaļ o, bet uz tā ir vairā k cilvē ku, krustojas ar sarkano.

    Stop Diagonal Les Corts — nav nekas ievē rojams, izņ emot to, ka mē s dzī vojā m blakus))

    Kvadrā ts Francesco Macia - nu, kvadrā ts, nu, skaists. Tas ir noderī gi, jo tur, aiz stū ra, var pā rsē sties uz marš ruta sarkano lī niju. Un sarkanā marš ruta pietura ir ievē rojama ar to, ka blakus atrodas Lidl lielveikals. Citā s valstī s mē s tajā pirkā m preces, bet š ajā pat neiedziļ inā jā mies. Ir, un kā dam tas var noderē t.

    Francesco Macia Square

    Apstā ties pie Eixample

    Varbū t kā dam š ī pietura š ķ itī s interesanta. Š ī s teritorijas aprakstā ir minē ta Sagrada Familia, Guell parks, Milas un Batllo mā jas u. c. Es vienkā rš i neredzu jē gu tajā izkā pt, ja visas iepriekš minē tā s autobusu pieturas jau iet garā m. izņ emot Park Gü ell, kas ir ļ oti tā lu no Eixample pieturas.

    Tuvumā atrodas vairā kas arhitektū ras struktū ras, bet es nevaru nosaukt precī zu atraš anā s vietu

    Lleo Morera mā ja

    Amatljē ras nams atrodas blakus Batllo namam

    Terrades mā ja redzama no autobusa loga

    Mā ja ar tapas

    Barselonas Modernā s mā kslas muzejs (MASVA) apkopo lielu pē dē jo piecdesmit gadu mā kslas kolekciju, un visa gada garumā tiek izstā dī ti daž ā di darbi no š ī s kolekcijas. Muzejā tiek rī kota plaš a pagaidu izstā ž u un ar laikmetī go mā kslu un kultū ru saistī tu pasā kumu programma.

    Neapmeklē ju, bet kā ds bū s ieinteresē ts

    MAKVA — Laikmetī gā s mā kslas muzejs Barselonā

    Plaza Catalunya — vissvē tā kā vieta, pilsē tas sirds, nozī mī gs apmaiņ as centrs. Tam ir pā reja no sarkanā s lī nijas uz zilo.

    Tuvumā ir daudz kafejnī cu un veikalu, gā jē ju Rambla, Via Laietana, kas ved uz Gotisko kvartā lu, lielais iepirkš anā s centrs El Corts Inglé s un tā tā lā k, un tā tā lā k. Paš ā laukumā nav daudz ko darī t, daudz cilvē ku un balož u bars, ko var pabarot. Nekas ī paš s. Ļ oti trokš ņ aina vieta. Barselonā ir labā kas vietas.


    Casa Batllo — Gaudi mā ja, ļ oti neparasta, piesaista daudzus tū ristus.

    Ja nevē laties stā vē t rindā s, iegā dā jieties biļ etes iepriekš pā rdoš anā tieš saistē vai ceļ ojumu aģ entū rā s. Mā ja iekš ā tukš a, ir trī s krē sli-krē sli, vanna no mē belē m. Vienā no stā viem atrodas suvenī ru veikals. Cilvē ku ir daudz, izdod audiogidu, bet tas tikai traucē , jo cilvē ku ir daudz, nevar pielā goties. Pie ieejas visi samazina ā trumu. Viņ i uzspļ ā va audiogidam, vienkā rš i gā ja un skatī jā s. Ir izeja uz terasi, uz jumta. Ir neliels balkons ar uzstā dī tu kameru. Tu ieej iekš ā , durvis aiz tevis ir aizvē rtas. noklikš ķ iniet, un pie izejas no mā jas jū s varat iegā dā ties savu fotoattē lu. Ja godī gi, es gaidī ju vairā k, bet man tik un tā patika. Internetā esoš ajā fotoattē lā viss izskatā s daudz skaidrā k nekā dzī vē , tā pē c ir zinā ma vilš anā s.

    Casa Mila vai la Pedrerair vē l viena neparasta ē ka ar piekļ uvi jumtam. Viņ i nebija iekš ā .

    Sagrada Familia ir vē l viens Gaudi š edevrs, kas joprojā m tiek bū vē ts. Tas pat neietilpst objektī vā . Ļ oti skaisti, lieliski. Cilvē ku, kā vienmē r, ir daudz. Š oreiz viņ i netrā pī ja. Otro reizi kaut kas jā atstā j)))

    Rajons Gracia — neinteresē . Iespē jams, vairā k piemē rots iepirkš anā s

    Gracia Avenue jeb Paseo de Gracia ir viena no svarī gā kajā m Barselonas ielā m un gandrī z kontrastē još ā kā . Š eit saduras vē lme pirkt un interese par mā kslu, dā rgā kajiem zī moliem un pieejamā m precē m.

    Guell parks — š eit nav komentā ru, mazs, bet attā ls. Rinda ir ne tikai uz noteiktu dienu pē c pieraksta, bet arī uz noteiktu laiku. Ja kavē siet 15 minū tes, jū su biļ ete tiks anulē ta. Protams, no rī ta ir mazā k cilvē ku. Viņ a dē ļ man bija jā ceļ as 5:00) Tad priecā jā mies, ka devā mies agri, pie izejas no parka ieraudzī jā m ķ ī nieš u tū ristu pū ļ us, un tas arī viss. Pilnī ga parka okupā cija, kā das tur bildes, tikai pamatī gi nervi.


    Parku ieskauj liela zaļ ā zona (bez maksas), tam ir daudz ieeju.

    Pati maksas parka teritorija ir neliela. Priecē ja piparkū ku namiņ i un ķ irzakas strū klaka. Varbū t es esmu izvē lī gs, bet tas joprojā m ir nedaudz dā rgi. Bet noteikti ir vē rts apmeklē t.

    Ieradā mies pusstundu pirms grafika, domā jā m, ka bū s jā pagaida, un laiks bija nelidojoš s, neliels lietus, bet mū s ielaida agrā k, acī mredzot teritorijā bija maz cilvē ku, tā pē c tas bija iespē jams. Ja nejauš i pametī sit maksas zonas teritoriju, biļ eti vairs neatgū sit. Ja jū s plā nojat celties agri no rī ta un doties turp uz biļ eš u kasi, tad tas nav fakts, ka biļ etes uz š o dienu vispā r bū s. Vai arī viņ i var iedot dienas vidū vai vakarā un lī dz vakaram tusē t, kur un kā vē laties, un tad atkal vilkt sevi tur. Mē s atkal paņ ē mā m biļ etes caur tū risma aģ entū ru. Svī trkods no biļ etē m tiek nolasī ts gan pie ieejas, gan pie izejas.

    Kā jau rakstī ju iepriekš , tū ristu autobusa pietura neatrodas pie ieejas, vē l ir zā ģ ē š ana un zā ģ ē š ana, un viss ir kalnup.

    Uz turieni braucā m no metro Joanic ar autobusu 11.5 pieturas, nevis 6, kā saka. Sestais joprojā m ir papildu ž ests. No zī mē m viss ir skaidrs. Iziet pa to paš u ieeju. 24.  autobuss pietur blakus š ai izejai un kursē uz Placa Catalunya. Mē s devā mies agri, tā pē c sastrē gumu gandrī z nebija.

    Nā kamā pietura ir Zilais tramvajs uz funikulieri, kas ved uz Tibidabo kalnu. Dzirdē ja, redzē ja, bet negā ja. Nevar visu aptvert 5 pilnā s dienā s. Starp citu, pilsē tas caurlaide uz to nedarbojas.

    Sarrijas kvartā ls — Barselonas Sarrija ir dzī vojamais rajons, kas atrodas pilsē tas augstā kajā daļ ā (spā ņ u valodā Zona Alta).

    Sarria ir visdā rgā kais rajons un, iespē jams, prestiž ā kais starp Barselonas prestiž ajiem rajoniem. Ir privā tas savrupmā jas ar saviem dā rziem un peldbaseiniem. Ļ oti jauki, zaļ i, klusi un mā jī gi. Starp citu, pē c senajā m tradī cijā m, dā rgā kā s vietas Spā nijā ir nevis pie jū ras, bet gan kalnos. Visticamā k, ģ enē tiskā atmiņ a darbojas.


    Bija garā m un ā tri aizgā ja. Vajadzē tu tur klī st, paskaties, par š o vietu ī sti neko nevaru ieteikt.

    Saria

    Pedralbes klosteri dibinā ja karaliene Elisenda de Moncada. Pedralbes rajons (no spā ņ u petras albas - "baltie akmeņ i") tika izvē lē ts privā tumam, bet tajā paš ā laikā neliels attā lums no Barselonas.

    Mē s izgā jā m klosterī , bet nenopirkā m biļ eti iekš ā . Grā matā Bas Touristik ir atlaide tā s apmeklē jumam.

    Skaista klusa nomaļ a vieta, pelnī jusi uzmanī bu.

    Palau Real vai Pavilions Gü ellir vieta muzeju cienī tā jiem. Š eit ir divi muzeji – keramikas un lietiš ķ ā s mā kslas, mē beles kopumā . Uz muzejiem negā jā m, ir arī atlaide pē c grā matas Bas Touristik. Noklikš ķ inā ja uz neparastu vā rtu fona, kura iniciators bija kurš ? ? Kā pē c, Gaudi, protams! Iepriekš pū ķ is uz vā rtiem pā rvietojā s ar mehā nisma palī dzī bu, atvē ra un aizvē ra muti.

    Camp Nou stadions ir FC Barcelona mā jas stadions.

    Mē s esam tā lu no futbola faniem, bet mē s nokā pā m un paskatī jā mies, tas joprojā m ir interesanti. Bet mē s bijā m, mē s redzē jā m, mē s zinā m.

    SARKANAIS MARŠ RUTS

    Par tā m pieturā m, kas nekrustojā s ar zilo, rakstī š u, lai neatkā rtotos.

    Stacija Estasio de Sants. Viņ š ir stacija un stacija Ā frikā .

    Koberts. Teritorija nav ī paš i ievē rojama. Ir tirdzniecī bas centri un suvenī ru veikali.

    Plaza de Españ a ir skaista interesanta vieta ar skaistiem interesantiem skatiem.

    Blakus laukumam atrodas tirdzniecī bas centrs Arena bijuš ajā vē rš u cī ņ u ē kā , kas tagad ir aizliegta. No tirdzniecī bas centra paveras labi skati, precī zā k no skatu apļ veida platformas, kas atrodas uz jumta. Tur paceļ as ā rē jais lifts, vai arī jū s varat kā pt iekš ā arē nā un doties uz jumtu. Man personī gi patika daudz vairā k nekā Katalonijas laukums.

    Iesaku!

    Mies van der Rohe paviljons — tas ir mā kslinieka Ludviga Mī sa van der Roes darbu muzejs, kurā tiek rī kotas daž ā das apbalvoš anas ceremonijas, izstā des, konferences, simpoziji un kongresi, kas paredzē ti, lai palī dzē tu izprast pilsē tplā noš anas un mū sdienu arhitektū ras tē mas.

    Neinteresē...


    Spā nijas ciems — Poble Espanyol — lielā kā daļ a no tiem ir vecas mā jas, tempļ i, klosteri, pilis un pilis — slavenu arhitektū ras š edevru kopijas dabiskajā izmē rā . Bet ir arī mazā ki lī dzinieki.

    Ieejas maksa. Starp citu, tur tiek piedā vā tas vakara ekskursijas ar vakariņ ā m. Viņ i saka, ka tas ir skaisti.

    Mē s negā jā m iekš ā , noklikš ķ inā jā m pie ieejas, varbū t nā kamreiz...

    MNAC — Katalonijas Nacionā lais mā kslas muzejs — ļ oti skaists gan tuvumā , gan tā lumā . Izskatā s labi no Plaza de Españ a. No visā m pusē m ir labi. Iekš ā negā ja.

    Muzejs atrodas lieliskā pilī netā lu no maģ iskā m strū klakā m. Š eit ir romā nikas, katalā ņ u, grieķ u un renesanses mā kslas darbi. MNAC piedā vā visas mā kslas formas (skulptū ra, glezniecī ba, zī mē jumi, gravī ras, plakā ti, fotogrā fijas un numismā tika), kas stā sta par detalizē tu Katalonijas mā kslas vē sturi no romā nikas perioda lī dz 20. gadsimta vidum. Muzeja kolekcijā ir arī tā du slavenu mā kslinieku darbi kā El Greco, Zurbaran, Velasquez, Cranach, Rubens un pat agrī nie Dalī un Pikaso darbi.

    Anella Olimpika — olimpiskais gredzens.

    1992.  gadā Olimpiskā s spē les notika Barselonā . Š im grandiozajam pasā kumam Montjuic kalna centrā lā daļ a tika pilnī bā apbū vē ta ar sporta infrastruktū ru. Papildus stadionam tika izveidotas vairā kas citas olimpiskā s telpas. Nozī mī gā kie no tiem tika iekļ auti tā dē vē tajā Barselonas olimpiskajā ringā .

    No kategorijas tika-redzē ti.

    Kalatravas televī zijas tornis

    Muzejs Dž oana Miro — viņ a darbu cienī tā ji. Mē s skatī jā mies no autobusa loga,

    Funikulieris uz Montž uiku. Pieturaautobusa pietura viņ am blakus. Agri no rī ta braucā m paš i. Netā lu no metro stacijas Parallel izejas. Paņ ē mā m biļ etes uz cietoksni. Atkal, saskaņ ā ar grā matu Bas Touristik - atlaide.

    Godī gi sakot, Monž uikas virsotne nepā rsteidza. Paš ā cietoksnī negā jā m, tur ir muzejs, ieeja ir maksas. Izstaigā jā m apkā rtni, skatī jā mies panorā mu. Man daudz vairā k patika panorā ma no Kolumba pieminekļ a.

    Mossen Costa un Llobera botā niskie dā rzi —


    Tagad dā rzos ir liels skaits kaktusu un sukulentu sugu, aptuveni 800, tač u paš ā sā kumā kaktusi slikti iesakņ ojā s kalna akmeņ ainajā augsnē.

    Tā pē c savulaik kaktusu parks tika slē gts rekonstrukcijai, tajā tika atjaunota zeme, atvests milzī gs daudzums jaunu kaktusu. Tagad parks ir sā cis dzī vot jaunu dzī vi, tagad tas atrodas Barselonas paš valdī bas aizsardzī bā un ir pilsē tas ī paš ums.

    Mū s nepā rsteidza dā rzu apraksts, ir interesantā kas vietas.

    Nā kamā pietura ir Pasaules tirdzniecī bas centrs. Viņ i arī fotografē ja aiz stikla. Nekas ī paš i ievē rī bas cienī gs.

    Tač u Kolumbapiemineklis ir ļ oti interesants un ir vē rts uzkā pt. Tā piedā vā lielisku panorā mu uz promenā di un gā jē ju La Rambla. Pacē lā js maksā.6 eiro. Biļ etes var iegā dā ties pieminekļ a iekš pusē , ir bā rs un veikali. Skatu laukums ir mazs, grū ti izspiesties. Lifts ar pavadoš o strā dnieku. Kad vē laties nokā pt, nospiediet pogu.

    Port Vell — neredzē ja, ka kā ds tur bū tu izkā pis. Tomē r tur joprojā m ir auksti staigā t.

    Osta "Vell" katalā ņ u valodā nozī mē "vecā osta" un ir viena no vecā kajā m Barselonas teritorijā m. Iespē jams, interesantā kā vieta š ajā ostā , kas kļ uvusi par motī vu neskaitā mu vietē jo suvenī ru iegā dei, ir Rambla de Mar piekaramo laipu sistē ma, kas turpina Ramblas lī niju, bet jau pie jū ras. Tilti ir eleganti dekorē ti ar tē rauda kanā liem, kas izliekti viļ ņ u formā , uzsverot ē kas jū ras piederī bu.

    Zī mī gi, ka tilti ir paceļ amie tilti un regulā ri tiek pacelti, lai tiktu garā m ostā pietauvotajā m jahtā m.

    Katalonijas vē stures muzejs. Ejam...

    Pē c nā kamā s pieturas Port Olympic (pā rbrauciens uz zaļ o lī niju) apstā jieties Zoo. Negā ja, bet bē rniem droš i vien bū s interesanti.

    La Ciutadella parks — Man patika parks. Kluss, mā jī gs, skaists, viss zaļ š . Dī ķ is ar pī lē m, kur viņ i brauc ar laivu. Mierī gi staigā t un pastaigā ties - prieks. Iesaki!

    Mē s paš i devā mies uz parku, paš i. Mē s pastaigā jā mies pa parku un galu galā sasniedzā m Triumfa arku.

    triumfa arka

    Skats uz Akbar torni


    Pa kreisi viena pietura, Barrio Gotico, Gotiskais kvartā ls, vē sturiska, drū ma, bet interesanta vieta. Š ajā pieturā mē s nevis izkā pā m, bet sā kā m gā jienu no otras puses, par ko rakstī š u zemā k.

    Mē s paš i izstaigā jā m gotisko kvartā lu. Visu, ko gribē jā m, neredzē jā m, jo ​ ​ bija š ausmī gi auksts, par laimi, bez lietus.

    Ceļ ojumu sā kā m no Via Laietana, kas atrodas Katalonijas laukuma malā .

    Banka

    Pirmā pietura bija slavenais mā kslas kabarē "4 Cats", kurā Gaudi un Pikaso patika sē dē t. No Via Laietana man bija jā nogriež as pa labi un jā iet pa š auru ieliņ u uz gleznainu mā ju, kurā atradā s kabarē .

    Pagā juš i garā m kabarē , mē s izejam uz rosī gu ielu ar kafejnī cā m un veikaliem, kas mū s ved uzJauno laukumu ar Barč ī no pieminekli un Svē tā Krusta un Eulalia katedrā li.

    Ceturtdienā s laukumā darbojas krā mu tirgus, kurā mē s, protams, iegriezā mies.

    Nā kamais labi zinā mais orientieris ir Pē dē jā s elpas tilts, agrā k skū pstī š anā s tilts.

    Un pē c tilta jū su uzmanī bu piesaista suvenī ru veikala spilgtā s krā sas ar visdaž ā dā kajā m lietā m

    . Kamē r uzzinā jā m, ka bildē t nav iespē jams, no sirds klikš ķ inā jā m. Otrais stā vs tajā nav tik interesants, bet tur tevi neviens vispā r neskatā s. Fotogrā fijas ir aizliegtas, it kā tā pē c, ka zibspuldze sabojā produktu. Nu tad pakarini izkā rtnes vai ko tā du.

    Pē c veikala dodamies uz Jaumes laukumu ar Valdī bas pili.

    Jau aizsalis, pē c laukuma jā atkā pjas uz Ramblas, tuvā k metro, mā jā m un vakariņ ā m, pa ceļ am klikš ķ inot interesantā s mā jas un skatlogus.

    Barselonas apskates vietas nebeidzas ar ekskursiju pa Gotisko kvartā lu. Joprojā m ir daudz interesantu vietu, kas nav iekļ autas Bus Touristik marš rutā .

    LA RAMBLA UN SUVENĪ RI


    Pirmkā rt, ir vē rts atzī mē t gā jē ju La Rambla, kas stiepjas no Katalonijas laukuma lī dz Kolumba piemineklim. Protams, ir vē rts pa to pastaigā ties, un nenā ks par ļ aunu sagā dā t dā vanas radiem un draugiem. Grū ti spriest, kur kaut ko ņ emt ir izdevī gā k. Piemē ram, es meklē ju kaķ a figū riņ u Gaudi stilā . Es to nopirku uz Ramblas, un vē lā k es redzē ju to paš u lē tā ku netā lu no Sagrada Familia. Ā ra teltī s noteikti viss ir lē tā k nekā zem jumta, telpas ī rē š ana droš i vien ietekmē . Domā jā m, ka tirgo ķ ī nieš u krā mus, lai gan kā da starpī ba, bet viņ iem ir visas preces ar svī trkodiem, un visur akcī zes un etiķ etes - raž otas Spā nijā , par ko bijā m patī kami pā rsteigti.

    Gidi neiesaka pirkt suvenī rus un lietas no arā biem un melnā dainiem, kuri izklā j preces uz palagiem. Tie esot sliktas kvalitā tes. Un, otrkā rt, viņ i var dā rdē t par nelegā lo tirdzniecī bu, un jums bū s jā maksā par nelegā lo preč u iegā di.

    La Rambla

    ziedu veikali

    ziedu veikali

    Merlina Monro aicina jū s uz Erotikas muzeju

    Blakus gā jē ju ielai atrodas tikpat slavena un interesanta vieta - Boqueria tirgus. Pat ja netaisā ties neko uzņ emt - vienkā rš i dodieties uz gawk un fotografē jiet. Vieta ir skaista. Un tas, kurš domā ne tikai par estē tiku un jaunu pieredzi, var uzkrā t svaigus produktus un atkal gardas dā vanas.

    Kā mū su gids teica ekskursijā - spā ņ i reti mā nā s par kvalitā ti, tā pē c esiet drosmī gi!

    Netā lu no tirgus ir vē l viena interesanta, bet nez kā pē c mazpazī stama atrakcija. Par to uzzinā ju nejauš i, no kā da cita apskata.

    Precī zā k, par viņ u, jo tas ir neviens cits kā Ravaļ ska kaķ is vai Botero kaķ is, kas iespaidī gi pastaigā jas pa Rambla del Raval – vietē jo Sarkano lukturu rajonu. Vieta ir zaļ a, kontingents joprojā m ir tas pats, bet kaķ is ir vienkā rš i krā š ņ s, es saku, kā dedzī ga kaķ u dā ma ! ! Man patika! Iesaki!

    Vē l viena no pilsē tas apskates vietā m, kuras ir vē rts apmeklē t, noteikti var atzī mē t Tibidabo kalnu. Mē s katru dienu skatī jā mies uz viņ u pa istabas logu, bet nebija laika kā pt augš ā . Bē rniem tur noteikti bū s interese, jo kalnā atrodas vecā kais atrakciju parks.

    Kalns pats par sevi ir gleznains. Mū ž zaļ ie krū mi, priedes, eksotiski augi liec zarus pā ri seklam taku tī klam un smilš ainiem ceļ iem.

    Mū sdienā s Tibidabo seja ir mainī jusies. Ierindota š eit:

  • Svē tā s Sirds templis ar Jē zus Kristus statuju. Š ī ir katoļ u bazilika ar skaistā m mozaī kā m iekš pusē . Templī ir lifts uz skatu klā ju

  • Kollserola televī zijas tornis —augstā kā celtne visā Ibē rijas pussalā . Tā augstums ir 288 m. Torņ a desmitajā stā vā atrodas skatu laukums, tač u pieredzē juš i tū risti neiesaka tē rē t laiku tā š turmē š anai. Skats no torņ a maz atš ķ iras no skata no Tibidabo, un jums bū s jā redz skaistums caur putekļ aino stiklu

    Barselonā ir vē l viena vieta, kas plaš ā kai sabiedrī bai nav tik labi zinā ma, tač u ne mazā k skaista un interesanta tū ristiem – Labyrinth de Orta Park. Par to nejauš i uzzinā ju no tū risma broš ū ras. Man radā s interese, es nolē mu to atrast kartē ...bet tas nav tū ristu kartē.

    Tas atrodas netā lu no metro, bet ļ oti tā lu no centra. Pē dē jā uzturē š anā s vakarā mums izdevā s tur tikt ā rā , par ko nemaz nenož ē lojam. Š is parks ir ievē rojams ar to, ka tajā tika filmē tas labi zinā mas ainas no filmas "Parfimē rs"!

    Hortas labirinta parks ir vē sturisks parks. Kas ir iekļ auts Sarkanajā grā matā . Tas atrodas vietā , kur agrā k atradā s slavenā s un cienī jamā s Desvā lu ģ imenes ī paš ums. Parks ir sadalī ts divā s daļ ā s. Š is ir 18. gadsimta dā rzs, kurā izmantots neoklasicisma stils, tik pā rsteidzoš s un unikā ls. Un 19. gadsimta dā rzs, kurā tika izmantots tik aizraujoš s un burvī gs romantisks stils.

    Parkā var nokļ ū t ar metro Mundat, zaļ o metro lī niju L3. Tas atrodas metro kartes augš pusē . Vietu atradu tikai internetā caur Google, tū ristu kartē s š ī vieta neiederē jā s. Es uzzī mē ju ceļ u ar roku. Orientieris - jā brauc kalnā , Orientieri, milzī gs A burts, pieturzī mes uz zā les, velodroms, kas atrodas tuvā k ceļ am un pa labi no ieejas parkā . Ieeja Labirinta parka teritorijā ir apmaksā ta. Tū ristu ir maz. Klusums un skaistums.

    pieturzī mes

    A burts

    velodroms

    Runā jot par ekskursijā m no Barselonas, mums paveicā s nokļ ū t Monseratā , izstaigā t klostera teritoriju, klausī ties zē nu kori, kas, godī gi sakot, nepā rsteidza. un uzkā piet pa funikulieri, lai izpē tī tu ainavas.


    Montserrata ir ļ oti dī vainas formas kalns, kas atrodas piecdesmit kilometru attā lumā no Katalonijas galvaspilsē tas Barselonas pusceļ ā uz Pirenejiem. Katalā ņ u valodā Montserrata nozī mē robainus vai sagrieztus kalnus. Pirms miljoniem gadu mū sdienu Katalonijas vietā atradā s jū ra, kas pē c tam pieauga, pā rvē rš oties kalnu grē dā . Pē c ledā ja nolaiš anā s un Pireneju veidoš anā s. Tač u Montserratas kalns atrā vā s no galvenā s grē das un palika viens pats.

    Montserratas kalnā atrodas benediktieš u klosteris, kuru var sasniegt pā ris stundu laikā no Lobregatas upes ielejas pa kalnu taku. Š ī vieta jau sen ir piesaistī jusi tū ristus un svē tceļ niekus, tā pē c 1892. gadā no klostera tika uzbū vē ts funikulieris uz vietu ar nosaukumu Monistrol de Montserrat. Tad tas tika aizstā ts ar virvi.

    Galvenais svē tceļ ojuma objekts ir klosterī glabā tā Melnā s Madonnas statuja (La Moreneta). Leģ enda vē sta, ka Svē tais Lū kass to izgrebjis, bet pē c tam svē tais Pē teris to atvedis uz Spā niju. 718. gadā statuja tika paslē pta Monseratas kalnos, lai glā btu saracē nus, un pē c tam tā tika pazaudē ta. 890. gadā gani brī numainā kā rtā atklā ja Melno Madonnu alā , kur nokļ uva eņ ģ eļ u dziedā š anas un noslē pumaina starojuma ietekmē . Š ajā vietā tika uzcelta kapela, un ala kļ uva pazī stama kā Santa Cova.

    Statuja, ko tagad apmeklē svē tceļ nieki un tū risti, ir datē ta ar 12.  gadsimtu. Ir daž ā das teorijas, kas izskaidro Bē rna un Madonas melno krā su. Starp citu, nevienam no tiem nav ticama pamatojuma. Varbū t tas ir aptumš ojies no daudzajā m svecē m, kas ap to deguš as gadsimtiem ilgi.

    Daž as leģ endas par Montserratas kalnu jau ir minē tas iepriekš . Tas ir tik neparasts savā izskatā , ka izraisa patiesu bijī bu un sajū smu.

    Kalnu veido lieli kaili akmeņ i, lī dzī gi elkiem. Š auri kanā li izskatā s pē c izdomā tiem rakstiem. Un drū mā s alas pieš ķ ir ī paš u noslē pumu visam vietē jam izskatam.

    Ar Monseratu ir saistī ti daudzi stā sti un leģ endas. Viena no š ī m leģ endā m vē sta, ka vienā jaukā brī dī virsotnē nokā puš i eņ ģ eļ i. Viņ iem bija garlaicī gi apkā rtē jā ainava, un viņ i nolē ma kalnu sagriezt divā s vienā dā s daļ ā s, izrotā jot to ar daž ā dā m figū rā m. Kopš tā laika tas ir kļ uvis pazī stams kā Montserrat - zā ģ ē ts kalns. Un dī vainas formas akmens veidojumi saņ ē ma tā dus nosaukumus kā ziloņ a galva, Dieva pirksts, kamielis, Svē tā s Jaunavas seja.


    Lai nokļ ū tu kalnā , ir nepiecieš ami daž ā di transporta veidi. Montserratas pakā jē var sasniegt ar autobusu vai automaš ī nu pa automaģ istrā li vai ar izejoš o vilcienu no Spā nijas laukuma Barselonā.

    Pē c tam kā pš anu kalnā var veikt trī s veidos: ar kalnu vilcienu (kremalier), kā jā m vai troš u vagoniņ u. Un kalna augstā kajā punktā var nokļ ū t ar funikulieri. No turienes ir trī s pā rgā jienu takas. Un kopumā darbojas apmē ram desmit tū ristu pā rgā jienu takas, lai uzkā ptu Monseratā un iet pa tā s nogā zē m.

    SEANSI UN PADOMI

    Tā kā esam jau apmeklē juš i Meteoras klosterus Grieķ ijā , nedomā jā m, ka š ī vieta mū s ar kaut ko pā rsteigs, tač u tā mū s pā rsteidza ar neparastā m ainavā m un skaistiem skatiem. Ejiet tur un staigā jiet, un izbaudiet tī ro kalnu gaisu. Gidi stā sta par zē nu kori, kuri katedrā lē nodzied divas dziesmas 5-7 minū tes tieš i pulksten vienos dienā . Ja godī gi, 6 bē rnu nosaukš ana par kori kaut kā negriež mē li, tā pē c iesaku netē rē t laiku un labā k veltī t dā rgā s minū tes, lai dotos ar funikulieri uz kalnu vai uz alu, lai apciemotu Melno Jaunavu Mariju. , kam tas interesē.

    Daudz cilvē ku, kā vienmē r. Lai klausī tos vienus un tos paš us zē nus, jums ir jā ieņ em vieta pirms laika. Stā v un tad grū ti atrast. Stā vē jā m pirms izrā des sā kuma 20 minū tes un, nesagaidot beigas, devā mies ceļ ā , lai uzņ emtu rindu uz funikulieri, un, kā izrā dī jā s, rī kojā mies pareizi. Pē c kora ļ audis gā za kalnā . Papildus staigā š anai un elpoš anai varat uzkrā t gardos sierus, medu, dateļ u kū kas, kastroļ us utt. , utt. Ikviens drī kst mē ģ inā t. Ir tikai neē rti vē lā k pateikt nē . Tā pē c viņ i izmē ģ inā ja to, ko noteikti gatavojā s paņ emt. Un vispā r, kā teica mana mā sa, kura jau trī s reizes bijusi Barselonā : "Viņ i ļ auj jums visu izmē ģ inā t. " Un tad viņ a klusi piebilda: "Tikai tad viņ i piespiež pirkt ... "))))< /p>

    Kopumā brauciens mū s sajū sminā ja, mums viss patika, laikapstā kļ i mū s nepievī la, nopirkā m gardas dabas veltes. Ekskursija bija izdevusies!

    SV. DŽ ORŽ A DIENA


    Vieni no senā kajiem vietē jiem svē tkiem. Ielas ir piepildī tas ar teltī m ar rozē m, kā arī grā matu stendiem. Š ie ir mī lestī bas un draudzī bas svē tki. Vī rieš i (puiš i, veci cilvē ki) dā vina sievietē m (meitenē m, vecmā miņ ā m) rozes, kas pā rsietas ar lenti Katalonijas karoga krā sā , savukā rt vī rieš u dzimumam pretī dā vina grā matu kā draudzī bas un mī lestī bas zī mi. Ī paš i tiek vē rtē tas grā matas ar autora parakstiem. Svē tkiem nav vecuma ierobež ojumu. Vā rdu sakot, vī rieš i, kā vienmē r, viegli izkā pa. Es nopirku rozi un esmu brī vs. Un sieviš ķ ā puse aizstā vas rindā s uz grā matu parakstī š anu, un par cenu grā mata nepā rprotami ir vē rtī gā ka par ziedu. Ir diskriminā cija! ))))

    PAR DIENAS MAIZI

    Dziesmu vā rdi, bet jū s vienmē r vē laties ē st. Uz apartamentiem devā mies bez ē š anas, proti, paš i gatavojā m virtuvī tē . Ko teikt par veikaliem. El Cort Ingles iepirkš anā s centros pā rtikas veikali ir lieli, bet nedaudz dā rgi. Auchan - Al Kampo pilsē tas malā redzē ja tikai vienu un to, jū s ar nolū ku nebrauksit. Lidl arī redzē ts. bet tas bija tā lu no mums. Labā kais variants ir Mercadona. Lē tu lielveikalu tī kls, kur lielā kā daļ a iedzī votā ju pē rk tā s preces. Tas ir patieš ā m lē ts un garš ī gs. Arī no turienes viņ i mā jā s veda gardus gardumus. Tos var atrast, piemē ram, Google kartē s. Viens veikals atrodas tirdzniecī bas centra Arena apakš ē jā stā vā , kas atrodas Plaza Españ a.

    Mī nusi

    Skaistums ir skaistums, tač u, tā pat kā citur, ir arī trū kumi.

    Iespē jams, lielā kais trū kums joprojā m ir juceklis un bezgalī gas rindas, rindas, rindas, lai kur jū s dotos. Biļ eš u rinda sū cas, tad muzeja rinda sū cas. TOTAL SUCK! Visu nā cā s pirkt ar pā rmaksu tū risma aģ entū rā , lai netē rē tu dā rgo laiku stā vot rindā s. Un vē l ī sti nav sezonas sā kums. Kas ar viņ iem notiek vasarā - bail iedomā ties !!! ! Ja noteikti plā nojat kā das ekskursijas un muzeju apmeklē jumus – ja iespē jams, iegā dā jieties iepriekš internetā . Pā rliecinā ja mana pieredze.

    Otrkā rt, laikapstā kļ i. Pē c prognozē m tika solī ti +20, kā rezultā tā +20 pā rvē rtā s par +8. Tas ir tikai vā ciņ š . Biež i viesnī cas istabā bija vē sā ks nekā saulē ā rā vai tirdzniecī bas centrā . Gā jā m sildī ties - galu galā nomira kā suņ i! Viesnī cā apkure nestrā dā ja, sezona laikam beigusies. Pastā vī gi stiprs vē jš.


    Vietē jie cilvē ki ir pazī stami un karsti, viņ i arī vē dinā ja. Logu rā mis plā ns, sifons pa visu perimetru. Ī sā k sakot, istabā bija minimā ls laiks, ē da un gulē ja. Atgriezies mā jā s - slims! Ņ emiet lī dzi siltas drē bes un ī sti neuzticieties prognozei vairā k kā.2 dienas iepriekš , tas daž kā rt mainā s dienas laikā .

    Treš ie korķ i. Satiksmes sastrē gumi visur rada daudz nepatikš anas. Maskavā ir lielisks lī dzeklis pret satiksmes sastrē gumiem - pastaigā ties. Tač u pastaiga pa Barselonas centru no dienas vidus lī dz vakaram nav viegls uzdevums. Ja vien jums nepatī k sastrē gumstundā braukt Maskavas metro un staigā t, grū stoties cauri pū lim, periodiski grū stot cilvē kus ar elkoņ iem. Ī sā k sakot, š ī nav izpriecu pastaiga, bet gan pilnī gs apgrū tinā jums. Pā ris reizes nonā cā m vakarā , apskatī jā m š o lietu un pē cpusdienā pa centru nestaigā jā m.

    Vē l viens trū kums ir antisanitā ri apstā kļ i.

    Iepriekš biju lasī jusi, ka spā ņ i mā jā s nenē sā mainā mos apavus, par mū su č ī bā m smejas kā par stulbu iedomu, rokas nemazgā pē c ielas un pirms ē š anas. Viņ i sē ž gan uz zemes, gan uz bruģ a, stingri ticot, ka tur ir tī rs. Piemē ram, tā da ir mentalitā te. Vispā r gide arī teica: “Atgriezies no pastaigas - kā rtī gi nomazgā rokas, te ir pietiekami daudz infekcijas. ” Jū s pats redzē jā t, kā viņ i metro vagonos nolika somas uz grī das, nolika lietussargus uz grī das, saķ ē ruš ies. starp kā jā m bē rni lien pa asfaltu un zemi , ne tikai gulstas, bet brauc, un tad, protams, arī guļ š ajā s drē bē s mā jā s uz dī vā na vai gultas. Biež i redzē ts. Pie mums tas notiek kā izņ ē mums. Jā , un, noliekot lietussargu uz netī ras grī das, daž i no mū sē jiem nā ktu prā tā . Tā pē c mazgā jiet rokas, tī rī ba ir veselī bas atslē ga.

    Starp citu, arī augļ us un dā rzeņ us ieteicams rū pī gi nomazgā t. Pē c iestā š anā s Eiropas Savienī bā Spā nijai bija pienā kums izsmidzinā t produktus ar ķ ī miskā m vielā m.

    Jū s nesavainosiet, bet tas arī nedos veselī bu.

    Arī apmeklē tā jiem nav ieteicams dzert ū deni no krā na, labā k ir iegā dā ties dzeramo ū deni. Bet tē jkannu uzvā rī jā m no krā na, un mū su vā jie vē deri nepievī la.


    Par uzvedī bu. Š ķ iet, ka viņ i ciena savus vecā kos, to var redzē t. Bet tajā paš ā laikā transportā neviens nekad nevienam ceļ u nedod, tikai ar retiem izņ ē mumiem, arī veciem cilvē kiem. Bet, pieceļ oties, lai izietu, jaunieš i piedā vā vecajiem apsē sties. Izskatā s pē c ņ irgā š anā s. Visi viens otru sā pina, mugursomas no pleciem nenoņ em, kamē r ne vienmē r atvainojas. Vispā r es kaut ko nesaprotu š ajā dzī vē...

    Nobeigumā es gribu teikt, ka katram ir sava gaume, savas prioritā tes utt. Patī k Barselona vai nē , tas arī ir individuā ls jautā jums. Joprojā m labā k to redzē t paš am, nevis lasī t tū kstoš recenzijas.

    Centos sniegt pē c iespē jas vairā k informā cijas ē rtai kustī bai un atvaļ inā juma plā noš anai. Un pā rē jais - domā sakmi, izlem pats...

    Interesanti ceļ ojumi, labs garastā voklis un jauni spilgti iespaidi visiem!

  • Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
    Схема терминалов аэропорта
    Шаттл между терминалами
    Шаттл Aerobus
    универмаг El Corte Inglés на площади Каталония
    схема остановки Аэробусов
    терминал по продаже билетов на аэробус
    Эскалатор к поездам в терминале 2, куда нужно идти, чтобы купить Т10
    схема остановок автобуса 17
    схема остановок автобуса 46
    схема остановок автобуса 16
    остановки поезда
    схема рыжей линии L9 от аэропорта до города
    схема рыжей линии L9 от аэропорта до города
    ВЫХОД ИЗ ПОДЗЕМЕЛЬЯ!
    как выглядит один из видов проездных
    виды проездных Ола Барселона
    вид автобуса и общего дизайна бас туристик 2017 год
    одна из остановок бас туристик
    3 маршрута Бас Туристик на карте, 2017
    Зелёный маршрут, самый малочисленный по туристам и по достопримечательностям
    Красный маршрут
    Синий маршрут
    Остановки по маршрутам и стоимость, 2017
    забавное
    Поцелуй Смерти
    парк Диагональ Мар
    площадь Франческо Масия
    МАКВА - музей современного искусства Барселоны
    Саррья
    День св.Георгия, район Саррья
    телевизионная башня Калатрава
    Līdzīgi stāsti
    komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
    Rādīt citus komentārus …
    iemiesojums