Un es lidoju tur, kur viņi pieņem (c) 4. daļu

26 Novembris 2020 Ceļošanas laiks: no 05 Novembris 2020 ieslēgts 16 Novembris 2020
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit >>>

Lai gan ekskursija man nepatika, domā ju, ka aģ entū ra nav vainī ga. Tā ir visas Ē ģ iptes problē ma. Lai neriskē tu ar dā rgiem tū ristiem, viņ i netā lu no Dahabas izraka š auru un dziļ u tranš eju, uzcē la pā ris kafejnī cas, nodē vē jot to par Krā saino kanjonu, un nesa tur naivus piesū cekņ us. Ja es kļ ū dos un kā dam nesen izdevā s apmeklē t dā vanu, lū dzu, izlabojiet mani.

Tomē r uzcelt ģ ipš a Mozus kalnu ar viltotu Sv. Jekaterina kaut kur Š armas pagalmā , ceru, ka viņ iem nepietika prā ta?


Brokastī s es atkal uzrakstī ju Nilam Voyage. Atš ķ irī bā no iepriekš ē jā s, ikdienas ekskursija uz Mozus kalnu notiek tikai trī s reizes nedē ļ ā . Viņ i solī ja mani paņ emt rī t pulksten 20.15. Un tas man maksā s tikai 29 dolā rus, salī dzinot ar 30, kā norā dī ts viņ u vietnē . Dā snums robež ojas ar ekstravaganci! Starp citu, ielu tū risma aģ entū rā , kuru apskatī jā m pirmajā izbraucienā uz promenā di, š ī ekskursija maksā ja 40. Pats grasī jos braukt. Pat ja Verka ī rē tu kamieli, tad gandrī z 800 augstu pakā pienu pē dē jā robež a viņ ai bū tu pā rā k grū ta, lai to pā rvarē tu, gluž i kā kamielim. Tā tad Verķ e absolū ciju neredzē s! : )))

Starp citu, par sā poš o pirkstu es aizmirsu padomā t. Pieķ ē ru sevi mierī gi uzkā pjam viņ am virsū . Tomē r jū tot, es pamanī ju kā du sā pī gumu no augš as.

Tikmē r man ir veselas divas dienas, lai apgū tu zemū dens fotografē š anu, izmantojot š im nolū kam neparedzē tu futrā li. Ja tas nebū tu Gelenka_1, es nebū tu domā jis, ka tas ir izveidots citiem mē rķ iem. ! : ))) Interesanti, kurš to uzminē ja tā izmantot? Nobela prē mijas laureā ts!

Pirms devos peldē ties, es domā ju parakņ ā ties tā lruņ a iestatī jumos. Es iestatī ju kameru ieslē gties, divreiz nospiež ot pogu "ieslē gt". Zinā ju, ka ar skaļ uma pogu var nobildē t, bet nez kā pē c kamera nostrā dā ja ar 2 sekunž u aizkavi. Nu vī ģ es ar viņ u, izlauzī simies cauri!

Nirš anas. Es mē ģ inā ju ieslē gt kameru. Sanā ca ar desmito mē ģ inā jumu. Un atkal tā pati dziesma - selfijs, video, "pro" rež ī ms, kur FIG zina, kā ds fokuss un velns zina, kā ds slē dž a ā trums tika uzstā dī ts. Un tā pa apli. Velti es bakstī ju ar pirkstu ekrā nā . Pā rslē gties uz parasto fotografē š anu bija iespē jams, tikai izslē dzot un atkal ieslē dzot kameru. Un viņ a, kā jū s atceraties, ieslē dza č etrdesmit piekto reizi. Ī sā k sakot, tā vietā , lai izbaudī tu rifa skaistumu, es nodarbojos ar muļ ķ ī bā m. Bet apstā ties nav iespē jams! Daž kā rt kamera tomē r darbojā s normā lā rež ī mā , bet, kad es to sasniedzu, zivī m bija laiks izbalē t. Nu neko! Arī koraļ ļ i ir skaisti! Un daž reiz, kad video spontā ni ieslē dzā s, es, samierinā jies ar likteni, turpinā ju filmē t.

Es izbī stoties izkā pu krastā . Es meklē ju, lai redzē tu, kas man ir. Noņ emts kā mja selfijs maskā , pī rsinga attē li nabā un daž ā s citā s ķ ermeņ a daļ ā s. Ir fotogrā fijas ar kailiem koraļ ļ iem. Un pā ris zivju astes. Un divas bildes ar visbiež ā k sastopamajā m zivī m. Nekā interesanta.


Lai nomierinā tu savus nervus, es nolē mu doties nā kamajā peldē bez telefona. Ejot pa pontonu, pamanī ju kā du vī rieti, kas seklā kaut ko filmē . Paskatoties uz turieni, es ieraudzī ju vī nu melnu lenti — murē na aizgā ja! Veselī gs! Eh, un es esmu bez fotika! Nu viss kā vienmē r! Pā ris meitenes, kas tuvumā noskatī jā s š o bildi, teica, ka vairs ū denī neies! Un es, gluž i pretē ji, drī zā k nirstu. Varbū t viņ a joprojā m ir š eit kaut kur?

Nē , viņ a paslē pā s.

Pē c stundas peldē š anas viņ a atgriezā s Verkā . Viņ a atkal pacē la klausuli. Beidzot atradu, kā noņ emt taimeri no kameras. Iestatiet profesionā ļ a rež ī mu uz automā tisku. Katram gadī jumam ieslē dzu lidojuma rež ī mu un izslē dzu skaļ runi. Nu, es domā ju, ka tagad viss ritē s kā pulkstenis. Viņ a peldē ja otrā virzienā , uz ziemeļ iem. Š ajā pontona pusē bija nopietni viļ ņ i, bet es tomē r mē ģ inā ju š aut. Tiesa, ar tā diem paš iem panā kumiem. Telefons spī tī gi prasī ja "neaizvē rt skaļ ruņ u zonu". Kā pē c pie velna man vajadzī gs tavs skaļ runis? Neskatoties uz to, man š ķ ita, ka es uzņ ē mu daudz skaistu fotoattē lu!

Paskatoties uz krastu, es pā rliecinā jos, ka mans prieks bija pā ragrs. Fotogrā fijas bija izplū duš as. Viļ ņ u dē ļ , vai ne? Tomē r tie bija spilgti un tiem bija neparasts izplū duma efekts. Bet zivis smē rē . Eh, bezjē dzī gs foto mednieks no manis! Zivis smiesies, ja ieraudzī s savus portretus.

Nē , jums ir jā noņ em stress! Pludmales bā rs ir atvē rts jau ilgu laiku. Devos ar Verku uz turieni. Pagā jusi garā m pā ris alus glā zes, nedaudz atslā binā jos. Un tad pie blakus galdiņ a apsē dā s baltkrievu ģ imene. Un mē s sā kā m jauki pļ ā pā t par abstraktā m tē mā m. Lī dz ģ imenes tē vs pieminē ja savu tē vu. Es uzdevu vadoš o jautā jumu un saņ ē mu negaidī tu atbildi. Un steidzā s! Es viņ iem pastā stī ju, ko domā ju par revolū cijā m kopumā un par to revolū ciju konkrē ti. Velti Verka, frotē oportū nists, mē ģ inā ja ar mani spriest. Ostaps jau ir cietis. Tomē r pē c tam mē s pā rgā jā m uz COVID-19 tē mu. Š eit arī man bija ko teikt.

Es nezinu, kam es bū tu piekritusi savā verbā lajā caurejā , bet tad garā m gā ja ceļ ojumu aģ entu meiteņ u bars, kuru vadī ja viesmī lī gā Aleksandra. Meitenes mū s apciemoja informatī vā s ekskursijas ietvaros. Viņ i uzbruka mums ar jautā jumiem. Es nodziedā ju kā rtī gu veltī jumu viesnī cai, jo man š eit ļ oti patika.


Starp citu, par Aleksandru. Izvē loties viesnī cu, lielā koties vadī jos pē c Tripadvisor atsauksmē m (lai vietē jie administratori man piedod). Vienkā rš i to ir vairā k, kā arī svaigu, pē ckarantī nas. Tā pē c pē c vienas apskates viņ i bija pilni ar slavinā jumiem par viesnī cas viesu namu. Sakiet, un gudra, un skaista, un palī dz viesiem, nekā viņ a var. Tas bija treš ais iemesls, kā pē c es izvē lē jos š o viesnī cu. Pirmais bija skaists rifs, otrais bija labs ē diens.

Ierodoties viesnī cā un tuvā k vienam otru iepazī stot, mē s pā rliecinā jā mies, ka atsauksmes ir patiesas. Saš a bija viņ as vietā un izvilka viesnī cu, cik vien spē ja. Viesnī ca, pē c viņ as teiktā , tagad ir tikai 15% noslogota. Viņ i strā dā negatī vi. Tač u ī paš nieks, Kuveitas pilsonis, neļ auj viņ iem padoties. Naftas dolā ri palī dz uzturē t viesnī cu virs ū dens. Starp citu, "Coral Beach Montaza", kuru uzskatī ju par alternatī vu, ir viņ a paš a ī paš ums.

Pē kš ņ i mū su sarunā iesaistī jā s kā da š ķ ebinoš a tante, apmē ram septiņ desmit piecus gadus veca, kas sevi pieteica kā ceļ ojumu aģ enti. Viņ a piecas reizes pā rmeta Saš ai, ka viesnī cā nav taf-taf. Teiksim, vecā kiem cilvē kiem, piemē ram, viņ ai, ir ļ oti grū ti pā rvarē t nolaiš anos-kā pienu jū rā . Tiklī dz š is tehnikas brī nums parā dī sies, pensionā ri bariem ieplū dī s viesnī cā . Un nekas, sho vietē jais pontons viņ iem var kļ ū t par nepā rvaramu š ķ ē rsli? Saš a ar patiesi eņ ģ elisku pacietī bu piecas reizes viņ ai paskaidroja, ka ir taf-tafs, tač u viņ am izdedzis akumulators. Kā dā no š ī m dienā m man vajadzē tu iegā dā ties jaunu. No š ī s sarunas es beidzot sapratu, kā pē c izlī guma laikā mū s tik eksotiskā veidā aizveda uz istabu (skat. stā sta pirmā daļ a).

Pā ris dienas iepriekš mē s ar Verku bijā m liecinieki š ī s tantes apmetumam. Viņ a izņ ē ma reģ istratū ru ar prasī bu apmesties tuvā k jū rai, bet tajā paš ā laikā tuvā k restorā nam. Bet tas prasī tu vai nu ē dnī cas pā rvietoš anu, kas principā ir iespē jams, bet dā rgi, vai arī jū ras uzvilkš anu, kas draud ar vides katastrofu. Un mana tante, starp citu, neskatoties uz savu stingro uzbū vi, ļ oti veikli skraidī ja pa viesnī cu bez taf-tufa. Un viņ a nevarē ja nerū pē ties par neē rtajā m pontona kā pnē m.

Š odien vakariņ ā s bija borš č s!


Un vakar bija pelmeņ i! Oho! Š efpavā rs ar mafijas ū sā m un grā fa paradumiem klī da pa zā li ļ oti lepns par sevi. Nē , viņ š , protams, ir lielisks! Viss, kas viņ am bija, bija svaigs un garš ī gs. Bet ne mū su nacionā lie ē dieni! Neej prom! Burkā ni borš č ā bija rupji ē velē ti, bez mazā kajā m sautē š anā s pazī mē m. Ne gaļ a, ne pupas arī netika novē rotas. Bet tur bija skā bs krē jums un sasmalcinā ti zaļ umi. Un pelmeņ u mī kla bija ā rprā tī gi cieta. Un pildī jums, nesapratu no kā . Es arī gatavoju labā k. Bet labi, ka pamē ģ inā jā t!

No rī ta Verka bija gatava doties ar mani rī tausmā .

Pē c peldē š anā s siltajā ū denī viņ i apsē dā s manā verandā un mocī ja nelaimī go mango, kas tika nopirkts pirms daž ā m dienā m. Pietika arī ar galda augļ iem, lai gan to sortiments bija visai niecī gs. Varu tikai atzī mē t, ka katru dienu brokastī s, pusdienā s un vakariņ ā s mums cita starpā tika piedā vā tas ž ā vē tas plū mes. Tā tad ar gremoš anu mums viss bija kā rtī bā .

Viņ a atkal cieta no atkritumiem, mē ģ inot noš aut zivis. Es sā ku nedaudz pielā goties spī tī gajai tehnikai, bet pusdienlaikā sacē lā s stiprs vē jš , un es vienkā rš i sā ku peldē t bez maskas.

Š odien vakariņ as bija ā rā . Zem izrā des ar svā rkiem.

Ž ē l, ka man pienā cis laiks doties ceļ ojumā . Izejot no viesnī cas, es izgā ju cauri barjerai.

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Array