Ēģiptes darba dienas 2020. gadā

19 Novembris 2020 Ceļošanas laiks: no 01 Novembris 2020 ieslēgts 09 Novembris 2020
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Zivis, koraļ ļ i, kā man jū s pietrū ka, mū su š ķ irtī ba ilga veselus divus gadus! Panā ksim! Tač u sā kumā lidojā m nevis mē s, bet gan mū su mammas. Un, lai viņ iem nebū tu garlaicī gi, viņ i sū tī ja viņ iem lī dzi savu mī ļ oto mazdē lu Miš u. Mē s ar Daš u plā nojā m lidot burtiski pē c viņ iem. Bet, kad rezervē ju ekskursiju Miš ai ar viņ a vecmā miņ ā m, es sā ku justies ne pā rā k labi. Un, kā vienmē r, galvā sā k kā pt mē mas domas par "kroni". Ekskursija tika apstiprinā ta, viņ iem ir lidojums pē c pā ris dienā m. Nā kamajā dienā Miš a devā s uz skolu, un mana mā te brī vprā tī gi paņ ē ma viņ u no skolas. Pret vakaru man sā k bū t nelielas sā pes ķ ermenī un viegls smagums galvā . Mammai teica, ka, ja visi vē las veiksmī gi lidot uz Ē ģ ipti, tad labā k neņ emt Miš u uz mū su mā jā m. Katram gadī jumam es pastā vī gi pā rbaudī ju savu smarž u.


Mums ir burka ļ oti aromatizē ta krē juma. Viņ a man bija pazī stama testē tā ja, kas ir labi. Treš ajā dienā viss pā rstā ja smarž ot, izņ emot to paš u krē mu. Bet lī dz vakaram viss nostabilizē jā s un smarž a atgriezā s, mē s mierī gi izelpojā m. Nā kamajā dienā mamma un Miš a nokā rtoja obligā to PCR testu lidojumam uz Ē ģ ipti un gaidī ja rezultā tus. Kamē r tika gatavoti to rezultā ti, es pamanī ju, ka krē ms man vairs ne pē c kā nesmarž o. Daš a noš ņ aukā ja burku un teica, ka viņ š , visticamā k, ir izturē jis. Paskatī jos uz Daš u un teicu: "Laipni lū dzam klubā ! ". Pē c pā ris stundā m rezultā ti bija mammai un Miš ai – abā m negatī vi. Tas nozī mē , ka Daš as mamma var doties no dā mas pie maniem vecā kiem un arī kā rtot testu. Mē s ar Daš u vairs nevarē jā m kā rtot testu. Nu, vismaz mums nebija laika doties ekskursijā . Vecmā miņ as ar Miš u veiksmī gi aizlidoja un atsū tī ja mums saulainas fotogrā fijas.

Katru rī tu cē lā mies un priecā jā mies, ka mū su vieglā forma neizvē rtā s grū tā . Patiesī bā tas viss ilga kā das 13 dienas, Daš ai bija klepus, pirmajā s dienā s man bija bezmiegs, tad ā tri apnika. Abiem nebija smarž as un gandrī z nekā das garš as. Ar aizvē rtā m acī m nebū tu iespē jams noteikt, ko mē s ē dam. Temperatū ra bija 35.4. Es teiktu, ka tas bija ļ oti nepatī kami un nedaudz biedē još i, bet, salī dzinot ar problē mā m, kas cilvē kiem ir, mē s ne par maz nesū dzamies un esam pateicī gi, ka tik viegli izkā pā m. Bet tagad esam izturē juš i antivielu testu un zinā m, ka ir atlikuš i daž i mē neš i, kad varē sim dzī vot mierā , kamē r ir spē kā pagaidu imunitā te.

Slimī bas laikā mē s centā mies saglabā t maksimā lu izolā ciju, tač u, godī gi sakot, tā ī paš i neatš ķ ī rā s no mū su ierastā s dzī ves kopš karantī nas sā kuma. Bija tikai bailes, ka smarž a neatgriezī sies. Slimī ba beigusies, jau gandrī z mē nesis pagā jis, var turpinā t ceļ ot. Š oreiz nolē mā m lidot kopā . Tā kā Miš a bū tu jauki vismaz reizē m apmeklē t skolu starp braucieniem, brī vdienā m ciemā pie vecmā miņ as un karantī nā m. Bija stulbi doties ekskursijā uz Ē ģ ipti, jo obligā tais PCR tests var uzrā dī t pozitī vu rezultā tu. Nolē mā m turpinā t savu lielisko Turcijas ceļ ojumu. Naktī rezervē jā m pieteikumu, un tad redzē jā m, kā Ē ģ iptē cenas kritā s. Vienkā rš i nevarē ja izmest no galvas doma, ka tagad uz vē so Turciju lidosim dā rgā k nekā uz labu pieczvaigž ņ u viesnī cu karstajā Ē ģ iptē . No rī ta pamodos ar vē l lielā ku apņ ē mī bu riskē t un ņ emt Ē ģ ipti, par laimi, nebija par vē lu atsaukt pieteikumu.


Š odien ir piektdiena, un lidojums ir svē tdien, tā pē c jums ir savlaicī gi jā veic rezervā cija, lai saņ emtu kuponus un veiktu PCR testus. Viņ i arī apdroš inā jā s pret neizbraukš anu. Pieteikš anā s tū rei uz Ē ģ ipti iestrē ga sistē mā cilvē ciskā faktora dē ļ . Par laimi, es biju apņ ē mī bas pilna un sā ku zvanī t tieš i operatorei un grā matvedī bai un lū gt, lai viņ i pē c iespē jas ā trā k noformē visus ierakstus, pretē jā gadī jumā mums nebū tu laika nokā rtot pā rbaudi. Pā ris stundas "pastrā dā ju" par starpposmu starp vadī tā ju, grā matvedi un banku un ar kuponiem rokā s panā cu apstiprinā tu tū ri. Tagad steidzami skrē jā m uz laboratoriju, kas strā dā lī dz 16:00, lai tajā paš ā dienā iegū tu rezultā tu. Mē s to izdarī jā m! Tad tikai aizraujoš as gaidas.

Apmē ram desmitos vakarā bija rezultā ti. Kamē r vē stule tika atvē rta, mana sirds pukstē ja kā vē l nekad. Man ir negatī vs! Tagad Daš ina rezultā ts. Un. . . pieteikš anā s kļ ū da. Kā da kļ ū da, ar pukstoš u sirdi viņ i atjaunoja piekļ uvi Daš as kontam. Negatī vi! Vai mē s tieš ā m lidojam? Es neticē ju lī dz pē dē jam, pat tad, kad iekā pā m lidmaš ī nā , nevarē ju noticē t. Labā kais ir tas, ka neatkarī gi no tā , cik daudz ceļ ojumu jums ir aiz muguras, prieks pirms doš anā s uz Ē ģ ipti ir kā pirmajā reizē . Tā tieš ā m bija mana pirmā reize, pirmo reizi uz turieni lidoju nevis atpū sties, bet strā dā t attā linā ti. Tā pē c bija zinā mas baž as, vai Ē ģ iptes internets tiks galā ?

Ē ģ iptes internets

Daudzi cilvē ki brī nā s, kā pē c mē s skolā mā cā m integrā ļ us, funkciju analī zi un sinusus ar kosinusiem. Pagā ja apmē ram 10 gadi, un es veiksmī gi varē ju pielietot visu augstā ko matemā tiku, lai saprastu, kā darbojas Ē ģ iptes internets. Viss sā kas labi, atš ķ irī bā no Turcijas, turpat lidostā var nopirkt lē tu SIM karti ar 4g iepakojumu, pā rdevē js to uzreiz ievieto telefonā un aktivizē un konfigurē internetu. Es paņ ē mu We paketi par 8 $ par 10 Gb. Š ķ iet, ka 10 gigabaiti ir tik daudz, pietiekami visam. Bet neaizmirstiet, ka mē s atrodamies Ē ģ iptē , un arī gigabaiti š eit ir ē ģ iptiski vai drī zā k sociā li, kā es vē lā k atņ ē mu no nosacī jumiem. Sociā lais megabaits ir vienā ds ar diviem parastajiem. Tas ir, 10 gigabaiti faktiski ir 5 gigabaiti. Ja sē dē si sociā lajos tī klos, tad viens tiks uzskatī ts par pusmegabaitu, bet visa bū tī ba ir tā da, ka š im operatoram ir bezmaksas sociā lie tī kli. . . Neko nesaprati? Es arī , bet tas, ka tu saņ em uz pusi mazā k, paliek fakts)


Un tā ir tikai puse no nepatikš anā m, kad trafiks tuvojā s beigā m, es nolē mu papildinā t savu kontu un pievienot papildu paketi par 7 USD, kas dod 12 Ē ģ iptes gigabaitus. Problē ma izrā dī jā s tā , ka visi papildinā š anas mē ģ inā jumi neizdodas, un arā bu tē rzē š anā tehniskais atbalsts jums vienkā rš i atbildē s, ka patiesī bā viss ir kā rtī bā un problē mu nav. Piegā ju pie gida un jautā ju, vai viņ š var papildinā t manu kontu ar Ē ģ iptes karti, gids paskaidroja, ka We operators vispā r nevar papildinā t ne ar vienu karti. Ir arī atseviš ķ a vietne konta papildinā š anai, bet ir lī dzī ga problē ma, tikai tehniskais atbalsts uzreiz atzī st, ka ar viņ iem viss ir slikti un tagad nekas nedarbojas. Papildinā t mobilo kontu var pie kases lielveikalā . Arī š eit ir nianse: papildinot kontu ar Ē ģ iptes mā rciņ ā m, jū s saņ emat arī Ē ģ iptes mā rciņ as uz numuru, bet ar mazā ku nominā lu. Viena papī ra Ē ģ iptes mā rciņ a ir vienā da ar aptuveni 0.70 mobilajā m Ē ģ iptes mā rciņ ā m. Par to var uzzinā t no SMS, kas pienā ks 10 minū š u laikā .

Jū s varat uzzinā t savu kontu, izpildot ciparu komandu, tač u, kā viņ i man paskaidroja, š ī s komandas var apmaksā t operators. Kad otrreiz atnā cu pie kases un jautā ju, kā pē c summa no č eka nesakrī t ar papildinā š anas summu, viņ š paskaidroja, ka tas ir lietu kā rtī bā , kā vienmē r. Tad bija sarež ģ ī tā kie matemā tiskie aprē ķ ini, kā visu to paš u papildinā t par nepiecieš amo summu. Operatora maksā jumu vē sturē rakstī ts - "Papildinā ts par 45 EGP (31.5 EGP)". Joprojā m ir nianses izvē loties papildu pakas, kurā m pilnī bā trū kst apraksta, bet rezumē jot teikš u, ka pilnvē rtī gam attā linā tam darbam 6 darba dienā m nepiecieš ami 16 Ē ģ iptes gigabaiti, paņ emt š ā du paku uzreiz lidostā un š . glā bs jū s no visā m grū tī bā m. Vietē jā.4G kvalitā te ir ļ oti laba, attā lā s darbvirsmas, teamviewer un video tē rzē š ana darbojas ar blī kš ķ i un visur, pat jū rā uz kuģ a. Tā tad attā luma ziņ ā Ē ģ ipti var uzskatī t mierī gi.

Darba dienas

Mū su rī ts sā kā s ar brokastī m 7:00, tad jū ra ar zivī m, tad darbs, pusdienu pā rtraukumā tas pats triks. Kad ieradā mies viesnī cā , cilvē ku tajā praktiski nebija. Jū rā pats biež i vispā r peldē jos, tā bija personī ga jū ra ar personī gā m zivī m. Baseins ar slidkalniņ iem arī bija personisks, slidkalniņ š ar stieni tika ieslē gts pē c mana lū guma) Tas bija vienkā rš i krā š ņ s, kaut kā ds VIP OL ieskaitot diviem. Tad uzzinā jā m, ka ne tikai mē s atradā m tik lielisku cenu, cilvē ki sā ka nā kt un nā kt. Atbrauca lī dz pilna krava.


Š oreiz nakš ņ ojā m Dreams Beach Hotel. Š ī ir viesnī ca ar stilī gā ko rifu un tik daudzveidī gā m zivī m, ka jums nepiedā vā s nevienā pasaules restorā nā . Netā lu no mola pie mums dzī voja divus metrus resns murē ns, kura peldē š anā asinis sasala dzī slā s. Ar laivu aizbraucā m uz Tirā nas salu, kur rifs un zivju sortiments bija vienkā rš ā ks nekā mū su viesnī cā . Istaba bija patī kams pā rsteigums, mē s to oficiā li piedē vē jā m mū su pieredzes skaistā kajai ē ģ iptieš u istabai. Strā dnieki labi ievē ro higiē nu epidē mijas laikā . Tiesa, ir uzlauzumi, tač u pē c Turcijas pieredzes noteikti ir pretvī rusu pasā kumi augstā kā lī menī . Man izdevā s sazinā ties arī ar vietē jiem iedzī votā jiem un tiem, kas š eit dzī vo jau ilgu laiku. Mani mocī ja jautā jums, kas notiek ar saslimstī bas lī meni. No pieciem aptaujā tajiem cilvē kiem visā epidē mijas laikā nevienam no viņ iem vai viņ u paziņ ā m nebija pat tuvu simptomu. Tikai viena meitene devā s kā gids uz Izraē lu un tur to noķ ē ra, bet neviena cita neslimo. Kā ds ir viņ u noslē pums, nav skaidrs. Manā vidē daudzi paziņ as jau ir slimojuš i, arī mē s. Bet atpakaļ uz viesnī cu.

Darbs, darbs un vē l vairā k darba!

Starp viesnī cas trū kumiem ir neliels darbinieku skaits. Kad bijā m š eit praktiski paš i, bija ē rti. Tač u, kad slodze kļ uva pilna, restorā na darbinieki burtiski netika galā ar tū ristu plū smu un sā kā s garas rindas. Viesnī cas pā rstā ve mums atrakstī ja, ka rī kosies, bet uz to brī di jau bijā m aizlidojuš i, tā pē c nezinu, kā tur galu galā viss izš ķ ī rā s, bet š ķ iet, ka restorā ni sā ka atvē rties ā trā k par norā dī to laiku. . Dienas pagā ja trakulī gā ā trumā , un, kad pienā ca nedē ļ as nogale, es pamanī ju, ka tā s daudz neatš ķ iras no ikdienas, mums ir viena jū ra, tā s paš as zivis, tikai ir iespē ja doties kaut kur citur. Nā kotnē , ja atļ aus turpinā t darbu attā linā ti, tad Ē ģ iptē atvaļ inā jumu vairs nevarē si pavadī t, bet karstuma maksimuma laikā strā dā t mierī gi.

9 dienas paskrē ja ļ oti ā tri, Ē ģ ipte pat negribē ja mū s palaist. Lidmaš ī na, kas mums atlidoja no rī ta salū za un nekā di nevarē ja salabot, lai varē tu izlidot. Ja jū su lidmaš ī na tiek remontē ta tieš i pirms izlidoš anas, jū s pat ī sti nevē laties lidot. Un es domā ju, ka š ī , visticamā k, ir tā pati lidmaš ī na, kurā pirms diviem gadiem viņ i nevarē ja aizvē rt durvis) Bet viss izrā dī jā s labi, mē s pacē lā mies ar piecu stundu kavē š anos un es pat paspē ju nokļ ū t mā jā s pirms starta sā kuma. darba diena.

P. S. Apdroš inā š anas kompā nija mums samaksā ja 100 eiro par lidojuma kavē š anos.

Ceļ ojuma informā cija

Ceļ ojuma datums: 01.11. 2020. –09.11. 2020.

Viesnī ca: Dreams Beach. Ieteicams

Ilgums: 8 naktis (Š armelš eiha)

Ceļ ojumu aģ entū ra Kijevā : Tasty Travel (paš u sū tī ts)

Operators: AnexTour

Ceļ ojumu veids:  pilna pakete — apdroš inā š ana ar Covid-19 segumu, atcelš anas apdroš inā š ana, lidojums, transfē ri, viesnī ca, viss iekļ auts

Ekskursijas: kvadracikli un laiva uz Tirā nas salu

Ekskursijas iegā de: 2 dienas iepriekš

Cenas

Kompleksā ekskursija diviem pieauguš ajiem — 13 250 UAH.


Apdroš inā š ana pret neizbraukš anu – 1500 UAH.

Taksometrs uz Nama lī ci un atpakaļ  — 5 $

Taksometrs lī dz Vecajam tirgum un atpakaļ – 4$

Ekskursija ar kvadraciklu vienai personai — 10 $

Ekskursija ar laivu vienai personai — USD 20

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums