Niršana Šarm eš Šeihā - SKAISTI!!!

13 augusts 2019 Ceļošanas laiks: no 12 Jūlija 2019 ieslēgts 21 Jūlija 2019
Reputācija: +37
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Esot Ē ģ iptē jau treš o reizi, es pat nevarē ju iedomā ties, ka izlemš u par nirš anu. Pirmkā rt, spiediens. Otrkā rt, vecums (50+). Treš kā rt, pats fakts - zem ū dens, ar ekipē jumu, masku, snorkeli. . . "Nē , ne mans! " - Es teicu pirms gada savai draudzenei un priecā jos, skatoties uz viņ as iedziļ inā š anos un emociju vē tru viņ as priecī gajā sejā .

Š oreiz uz Š armu devā mies ar visu ģ imeni – ar vī ru un 4 meitā m. Vecā kie bija paredzē ti nirš anai, bet mē s ar jaunā kajiem – snorkelē š anai. Es dievinu Sarkano jū ru ar tā s pasakaino zemū dens pasauli, spilgtā m krā sā m, dzī viem koraļ ļ u rifiem un daž ā dā m zivī m.


Mums neticami paveicā s ar ekskursiju. Mums ieteica nirš anas instruktoru Pī teru Nabilu, sazinā jā mies ar viņ u caur WatsApp un vienojā mies par ekskursiju uz Tirā nas salu. Ekskursija iznā ca daudz lē tā ka nekā piedā vā ja gidi viesnī cā . Izrā dā s, ka nirš anas instruktors ir "svarī gā ks" par kapteini uz kuģ a. Pā rsteidzoš i, ka tieš i viņ š izlemj, kur un kad kuģ ot, jo viņ am ir profesionā la izpratne par pazemes straumē m, vē jiem, lieliski pā rzina vietē jā s atrakcijas, atlasa skaistā kos rifus un uzrauga visu komandu, atbildot par droš ī bu.

Pī ters nodarbojas ar nirš anu kopš.8 gadu vecuma, un, tā pat kā amfī bijas cilvē ks, viņ š burtiski dzī vo zem ū dens. Viņ š saka, ka tur ir viņ a pasaule. Ir patī kami redzē t cilvē ku, kurš ir apmierinā ts ar to, ko dara. Bet papildus tam, ka viņ š pats to mī l, viņ š liek citiem iemī lē ties viņ a pasaulē . Un viņ š to dara pilnī gi neuzkrī toš i. Rezultā tā , neplā nojot, mē s visi pē c kā rtas iegrimā m š ajā pasakā .

Es aizmirsu par visu — gan spiedienu, gan vecumu, es vienkā rš i negribē ju, lai š is laiks beidzas, un mē s parā dī jā mies. Pā rā k dziļ i neiegrimā m, tikai 3 metri, ņ emot vē rā manu spiedienu, bet pietika! Mē s burtiski nokā pā m vienā das krā sas un izmē ra zivju barā , un viņ i uz mums nereaģ ē ja! Cilvē kiem ir jā tiek tam pā ri! To vienkā rš i nav iespē jams izteikt vā rdos! Ū dens caurspī dī gums, zemū dens pasaules krā sas - to nav iespē jams redzē t pietiekami daudz!

Vī rs iegrimis paš ā apakš ā  — viņ am ir smieklī ga fotogrā fija, kur viņ š guļ apakš ā , sakrustojis rokas uz krū tī m : ))

Vecā ko meitu, mū su nā ru, vienkā rš i nebija iespē jams izvilkt no ū dens - viņ a bū tu tur palikusi!

Tā bija mū su atvaļ inā juma spilgtā kā , maģ iskā kā diena, un mē s joprojā m katru dienu atceramies tā s detaļ as un sapņ ojam atgriezties pē c gada un iegū t nirš anas sertifikā tu! Izrā dā s, ka tā ir ī sta! Pē c tam mē s atradā m Pē teri (Peter Nabil) Instagram un Facebook. Paskatieties uz fotoattē lu viņ a lapā - viņ š peldē ja blakus tik milzī gai zivij (starp citu, tā ir absolū ti nekaitī ga! ).

Izrā dā s, ka ū denslī dē ji nezina tikai, kā elpot un airē t rokas un kā jas, viņ i mā cā s visu – anatomiju, bioloģ iju, straumes un zooloģ iju. . . Mani ļ oti iespaidoja tas, ko uzzinā ju par nirš anu. un ū denslī dē ji. Iesaku visiem pamē ģ inā t! Tā s bija mū su visu laiku labā kā s brī vdienas!


Es nezinu, vai ir pareizi š eit š ā di rakstī t, bet, ja vē laties iegremdē ties Sarkanā s jū ras maģ iskajā pasaulē un tā pē c mē s dosimies uz Ē ģ ipti, nebaidieties! Tas ir tā vē rts! Un tas nemaz nav biedē još i : ) Galvenais, lai blakus ir profesionā lis!

Š is ir mans vī rs (pa kreisi) ar Pē teri (pa labi)

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Это мой муж (слева) с Питером (справа)
Вот так можно лежать на дне Красного моря :)
 Это не кораллы, это произведение искусства!
 Это я, показываю то, что говорит фотограф :))
Вот и рыбки в кадр попали. Жаль, что не мы фотографировали....
Конечно, камера не передает всей красоты цветов
Наша русалка :))