Ilgi gaidītā atpūta Ēģiptē

27 Novembris 2018 Ceļošanas laiks: no 03 Novembris 2018 ieslēgts 11 Novembris 2018
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ilgi gaidī tā s brī vdienas Ē ģ iptē

Koraļ ļ i patiesī bā ir paradī ze, tā ir atseviš ķ a pasaule ar saviem iemī tniekiem, tas ir viens no tiem ceļ ojumu elementiem, kura dē ļ ir vē rts atklā t mū su pasauli. Un cik mums ir paveicies, ka viens no skaistā kajiem koraļ ļ u rifiem pasaulē atrodas 3.5 stundu attā lumā no Ukrainas. Š ogad Dasha izvē lē jā s viesnī cu ar visskaistā ko zemū dens pasauli no visiem mū su ceļ ojumu piedzī vojumiem. Š ī zemū dens pasaule pat uzvarē ja Maldī vu salas (bet tikai zem ū dens, Maldivu salā s ū dens, salu un smilš u krā sa ir labā ka). Tā tad, iepazī stieties ar mū su atvaļ inā jumu Dreams Vacation! Es varē tu rakstī t mū ž ī gi par to, ko redzē ju kā rtē jā ceļ ojumā zem ū dens, bet papildus jū rai viss ceļ ojums bija pamatī gs piecinieks.

( Sakļ aut)

Pē dē jā gada laikā mē s esam iemā cī juš i Miš u labi peldē t, motivē jot viņ u ar laipnī bu un to, ka viņ š kopā ar mums peldē s Sarkanajā jū rā .


Brauciena laikā Miš a zem ū dens jū tas pā rliecinoš ā k nekā zivis. Izbraukš ana bija agri 5:00.

Neaizmirstami lidojumi ar AzurAir

“Dā rgie pasaž ieri, mē s gatavojamies pacelš anā s brī dim, tač u mū su inž enieri nevar aizvē rt durvis! ” Smieklu vilnis ripoja cauri salonam, pē c 20 minū tē m durvis tika aizvē rtas un lidmaš ī na droš i aizlidoja. Laiks bija skaidrs, bet GPS nekā dā veidā negribē ja noķ ert mū su koordinā tas. Pē c piekrastes lī niju aprisē m man izdevā s noteikt lidmaš ī nas kursu un, sā kot no Nī las lī kloč iem, sanā ca aprē ķ inā t Kairu un piramī das! Daudzi pasaž ieri priecā jā s par manu topogrā fisko attapī bu, jo daudzi steidzā s uz mū su puses iluminatoriem, lai apskatī tu piramī das. Pē c tam bija neaizmirstamas tuksneš a kalnu ainavas, Ē ģ iptes jū ra un mī ksta piezemē š anā s.

Mē s ieradā mies viesnī cā aptuveni pulksten 12:00, lī dz reģ istrē š anā s brī dim bija vē l divas stundas. Vadī tā js mums uzlika rokassprā dzes, sā kot mū su viss iekļ auts. Puisis deva mā jienu, ka, ja jums ir vajadzī gas telpas tuvumā , tad tā s ir tieš i tagad, bet ar paaugstinā tu komfortu. Ar pā rsteigumu teicu, ka esam samaksā juš i par lē tā kā m istabā m, bet nevaram bez papildus samaksas pā rvā kties uz dā rgā kā m. Pā rvaldnieks laipnā balsī teica, ka, protams, ne par ko nevajag piemaksā t, un 14:00 viņ š labprā t mū s apmetinā s pē c iespē jas tuvā k viens otram. Super! Lietas tika atstā tas reģ istratū rā . Taksometrs, kur mē s sā kam savu "viss iekļ auts"? Mē s ar Miš u pā rģ ē rbā mies tualetē un braucā m uz slidkalniņ iem. Sievamā te ar Daš u pā rcē lā s uz bā ru. Pie mums vienlaikus apmetā s vē l divi pā ri. Viens pā ris izskatī jā s ļ oti satraukts. Mē s to saucam par "pirmā s dienas sindromu, pirmo ceļ ojumu uz Ē ģ ipti". Taisnī bas labad jā saka, ka cilvē ki no č etrzvaigž ņ u viesnī cas sagaida ī stu č etrzvaigž ņ u, nevis arā bu. Bet Ē ģ iptes zvaigznes ir tā lu no zvaigznē m, kas atrodas Eiropā un dā rgos kū rortos. Bet patiesī bā viss š is sindroms pazū d, tiklī dz jū s atklā jat zivju pasauli. Kad redzat cilvē kus ar 1.  dienas sindromu, ir svarī gi rī koties un novē rst situā ciju.


- Vai tu esi mazliet satraukts? Es jautā ju.

– Es, ļ oti tieš i. - Vī rietis atbildē ja. – Ē ģ iptē esam pirmo reizi, bet nebijā m gaidī juš i. Un viņ i negrib ievā kties.

- Tā tad rokassprā dzes ir jū su rokā s, tā s ir atslē gas uz pasauli viss iekļ auts! Sā c ar akvaparka slidkalniņ iem, pusdienas pē c stundas, tad reģ istrē š anā s un jū ra! ! ! Vai jū s zinā t, ka š ajā viesnī cā , iespē jams, ir labā kie koraļ ļ i un zivis Š armā ? Un mē s varam izmantot arī visus piecu viesnī cu pakalpojumus, kas atrodas mū su teritorijā . Starp citu, teritorija š eit ir ļ oti liela un skaista. Starp citu, visi trū kumi, par kuriem tagad varat iedomā ties, bū tu absolū ti visā s viesnī cā s, arī pieciniekos. Esam jau piektajā viesnī cā Ē ģ iptē un no interneta ticam, ka ar š o viesnī cu viss ir kā rtī bā .

Pē c manas runas pā ra garastā voklis ievē rojami uzlabojā s. Netā lu skrē ja viņ u meita, kura, izmantojot padomu, aizskrē ja uz ū dens slidkalniņ iem. Kad pē c daž ā m stundā m satikā m š os puiš us jū rā , bija smieklī gi atcerē ties slikto iespaidu. Sieviete nespē ja noticē t savā m acī m, ka zem ū dens viss ir pa ī stam, un š is tieš ā m nav fotoš ops internetā . Protams, jau pirmajā reizē izvē lē ties viesnī cu ar labā ko koraļ ļ u ir fiasko, citā s viesnī cā s tas var nebū t tik patī kami.

Stunda paskrē ja ā tri, pirmais slī dē jums nebija ī paš i ā trs. Ejam rī t paskatī ties, kas ar pā rē jiem notiek. Pusdienas nebija tik daudzveidī gas, kā tas notiek citā s viesnī cā s, bet tomē r pilnī gi viss bija garš ī gi, vienmē r bija divu veidu gaļ a un zivju fileja. Bija pat dzirkstoš ais vī ns. Iekā rtojies, tagad ā tri uz jū ru! Jū ra no mums atrodas viesnī cas otrā galā . Tie, kas vē las, un tie, kas ir noguruš i, var piebraukt taf-taf rakstā mmaš ī nā . Bet mums ir jā izpē ta sava teritorija. Viss zaļ š , ziedi, tiltiņ i, daž ā du formu un dziļ umu baseinu kaudzes, starp baseiniem salas ar palmā m! Un parks ar eksotiskiem putniem!


Acis skrien augš ā , bet vispirms jū ra! No mū su istabiņ as lī dz jū rai jā iet 10-12 minū tes. Novembrī svelmainā karstuma vairs nav un ceļ š uz jū ru ir pastaiga pa Ē denes dā rziem. Mū su viesnī cas atrodas augstumā , lī dz jū rai var nokā pt vai nu ar liftu, vai apbrī nojot panorā mu pa kā pnē m. Bet mū su panorā ma ir ļ oti interesanta, var redzē t skaisto pirmo pludmali un diezgan noslē pumainu pontonu, tas ir, zemū dens pontonu. Pontona skats izraisī ja gan apbrī nu par neparasto, gan pā rsteigumu. Un kā ir vispā r. Viss izrā dī jā s paisumā , acī mredzot ir tā di gadalaiki, kad vispā r ir virszemes.

Koraļ ļ u debesis

Mū su pirmajā s viesoš anā s reizē s Miš a peldē jā s ar aizsargbrillē m, tač u nez kā pē c negribē ja ļ aut galvu iet uz zivi. Bet tikai pē c pā ris dienā m Miš a jau ar pieauguš o masku kopā ar mani veica peldes uz savvaļ as koraļ ļ iem, kur nav cilvē ku, lī dz 45 minū tē m vienā reizē . Lai gan cilvē ku nebija pā rā k daudz. Mū su koraļ ļ u rifa garums pa labi aizņ ē ma 40 minū tes (abos virzienos) peldē š ana, un pa kreisi es peldē ju uz kaimiņ u viesnī cu tikai vienu reizi, mans marš ruts ilga vairā k nekā stundu abos virzienos. Bija simtiem zivju, zivju un zivju. Gandrī z visa koraļ ļ u siena ir dzī va, izņ emot vietas pie paš a pontona.

Seklajā ū denī aiz sienas dzī vo koraļ ļ u daudz mazā k, bet eksotiskā ki zemū dens pasaules pā rstā vji - jū ras zvaigzne, piparzuš us, dzeloņ rajas, jū ras č ū skas un...un...astoņ kā ji! ! ! Kad mē s ar Daš u ieraudzī jā m astoņ kā ji, mē s nevarē jā m no tā atrauties. Viņ š izaicinoš i mainī ja krā su zem koraļ ļ iem un pē c tam zem smiltī m, graciozi peldē jā s un paslē pā s savā mā jā . Es gribē ju ieskatī ties viņ a mā jā , bet viņ š no turienes izbā za aci, un kā es sapratu, ka neesmu aicinā ta ciemos. Bet par jū ras č ū sku neesmu pā rliecinā ts, labi atceros koraļ ļ os slē puš ā s radī bas krā su un raksturī gā s iezī mes, bet internetā nevaru atrast, kurš tas bija. Bet melnbaltā svī trainā krā sa norā da uz jū ras č ū sku.

Miš a visvairā k apbrī noja jū ras ež us, tie bija deficī ts un divas sugas vienlaikus. Peldē ties seklā ū denī , protams, bija nedaudz bī stami un ne bez traumā m, bet forš i. Dziļ umā gar bezgalī go koraļ ļ u mū ž ī gi dzī vojoš o sienu peldē ja gandrī z viss Sarkanā s jū ras sortiments.

Bija trī s veidu "virsbū ves" no vidē ji eksotiskā m retā kā m zivī m, un kaut kā dā veidā burā ja elektriskā dzeloņ raja. Un tā s zivis, kas citā s viesnī cā s bija reti sastopamas, š eit dzī voja uzreiz daudzbē rnu ģ imenē s.


Piemē ram, nepā rtraukti parā dī jā s milzī gas un zobainas barakudas. Svilpī š u zivis (agrā k domā ju, ka tā s ir skuju zivis) š eit peldē ja no vislielā kajiem izmē riem. Zivis apmē ram Miš as lielumā , bet resnā kas, arī pastā vī gi kuģ oja.

Kaut kā tā lu no civilizā cijas, es pamanī ju neparastu un lielu zivi. Mē s ar Miš ku steidzā mies pie viņ as, bet zivs negrasī jā s peldē t prom no mums. Kad attā lums lī dz zivij kļ uva par pā ris metriem, spilgti zilā zibeņ os gar ķ ermeni varē ja skaidri redzē t tā s krā su. Aste sastā vē ja no daudzā m salocī tā m adatā m. Zivju izmē rs ir lī dz metram. Viņ as lielā sfē riskā acs vispirms pievē rsā s man, tad pā rslē dzā s uz Miš u. Ar š o zivi joki viennozī mī gi slikti, vajag ieslē gt muguru. Rybishcha arī nolē ma netuvoties. Š ī zivs vē rī gi nokoda un norija koraļ ļ u gabalu. Un reiz cita zivs atvē ra muti tā , ka Miš a pieprasī ja atgriezties krastā . Jū ra novembra sā kumā ir atvē rta lī dz 17:00.

Š ajā laikā bezgala skaistā s un indī gā s lauvu zivis sā k tuvoties tieš i pa ģ imenē m un divā m sugā m. Bet visinteresantā kais ir zemū dens mols. Cilvē ki mierī gi iet pa to lī dz jostasvietai, un daž reiz lī dz krū tī m, iet lī dz paš ā m beigā m. Es, par laimi, nolē mu nekavē joties peldē t zem ū dens. Š ī piestā tne ir izrā dī jusies iecienī ta vieta desmitiem lielu tangas zivju.

Viena no zivī m uzbruka sievietei, sagriež ot koraļ ļ us uz viņ as kā jas. Kā das zivis iekoda Miš a kā jā , lī dz tā noasiņ oja. Par laimi, ne daudz. Zemū dens molu nosaucu par nā ves koridoru un pa to vairs nekustē jā mies. Iegā ju ū denī uzreiz no virszemes pontona lī dz dziļ umam. Izlasot zemū dens pasaules iemī tnieku aprakstu, varam secinā t, ka tas viss ir ļ oti bī stami. Bet! Par laimi, visas bī stamā s zivis, kas atrodamas rifa tuvumā , tiek klasificē tas kā pasī vas-bī stamas.


Tas ir, sugas, kurā m pirmā s gandrī z nekad neuzbrū k. Piemē ram, lauvu zivis, neskatoties uz to spē cī go indī gumu, ir ļ oti lē nas un vienkā rš i nevar tevi panā kt. Ne visas jū ras č ū skas, uzbrū kot, spē j iekost cauri cilvē ka ā dai, jo ir mazs mutes izmē rs utt. Lai plē sē jus varē tu baudī t stundā m ilgi. Ī paš i tie milž i, kas peld tuvā k rifam un slē pjas aiz koraļ ļ iem, gaidot savu zivju laupī jumu. Biež ā k zem ū dens atskan č ī kstē š ana - papagaiļ u zivis grauž rifus. Tač u piesardzī ba nekad nebū s lieka. Ī paš i ar koraļ ļ iem.

Sā kotnē jā s dienā s man ļ oti sā pē ja kā ju pirksti, no apakš as tie izskatī jā s kā š ausmu filmā . Seklā ū denī bija pā ris neveiksmī gas sadursmes ar ceļ iem, tač u Miš am viss izdevā s. Kad es aizķ ē ru kā ju uz koraļ ļ a, viena no manā m pirmajā m domā m bija "Tā man tas ir vajadzī gs. " Koraļ ļ iem tagad bū s vajadzī gs ilgs laiks, lai atgū tos no cilvē ka pieskā riena.

Turpmā k sā pes pirkstos atgā dinā ja, ka vienmē r jā bū t modram, un vē lā k pievienojā s sā pes nolietotajos ceļ galos) Nē , protams, var peldē t gar galveno rifu un nekur nepeldē t, bet tas ir arī interesanti visur skatī ties. Turklā t koraļ ļ u urvos dzī vo ļ oti interesantas zivis, daž as neona zivis ir tikai kaut ko vē rtas. Ak Ē ģ ipte! Š ogad noteikti nav nepiecieš ams doties ekskursijā uz Ras Mohammed koraļ ļ u rezervā tu, š eit noteikti ir labā k.

Arī krastā pie jū ras nebija garlaicī gi, tur dzī voja krabji un daž i mazi lē kā još i jū ras dzī vnieki! Starp citu, lai maska ​ ​ neaizsvī du zem ū dens, es to apslacī ju ar ū dens un š ampū na š ķ ī dumu. Speciā li no mā jā m paņ ē mu pudelī ti ar aerosolu.

Ja viens no galvenajiem rā dī tā jiem, izvē loties viesnī cu, ir rifs ar zivī m, tad varat droš i ņ emt Dream Vacation, jū s vienkā rš i aizmirsī sit par visiem trū kumiem, ko atradī sit arā bu č etriniekā .

Poļ akovas koncerti

Ap pulksten 17:00 notika moskī tu ē smas procedū ra, trī s vī rieš i iedarbinā ja š ausmī gus kū pinā š anas ģ eneratorus un apņ ē ma viesnī cas teritoriju asiem dū miem. Kuma komentē ja, ka tas bija kā Poļ akovas koncerts. Katru vakaru centā mies izvairī ties no koncerta, no jū ras bija jā kā pj ā rā ap 16:55. Es nekad neesmu dzirdē jis, ka Poļ akova, bet tagad man ir bail no viņ as koncertiem kā no uguns. Kaut kā š ī Poļ akova ar ģ eneratoru gā ja mums tieš i aiz muguras, bet pā rē jā s divas tuvojā s pā rejai no citā m viesnī cas ielā m. Brrr, š ausmas! Bet cilvē ki arī maksā naudu, lai tiktu uz viņ as koncertu)

Ļ oti dī vains brī dis manā dzī vē


Š ogad Ē ģ iptē notika 51 prezidenta kongress, un par godu tam tika paaugstinā ta apsardze, un ceļ ojuma uz tuksnesi pirmā puse nebija pieejama. Reizē m garā m lidoja militā rais helikopters ar lož metē ju, un brokastī s parā dī jā s aizdomī gi cilvē ki smokingos, viens staigā ja ar ieroci. Kopumā viss bija maksimā li droš i! Par zā dzī bu istabā š oreiz pat neuztraucā mies. Bet par kaimiņ u, kuram puspiecos aiz sienas novibrē ja modinā tā js, mē s ī paš i nesatraucā mies. Divas naktis pē c kā rtas viņ š viņ u nedzirdē ja bez pē dā m. Es nolē mu doties pē cpusdienā un lū gt viņ u izslē gt. Piegā ju klā t un piezvanī ju pie durvī m. Pie manis pieskrē ja sē tniece, kas arā bu valodā kaut ko paskaidroja un rā dī ja, ka mana istaba ir blakus, es paskaidroju puisim, ka man jā iet pie kaimiņ a. Atbildot uz to, puisis ar pirkstiem parā dī ja man š aujoš u pistoli un kaut ko nomurminā ja arā bu valodā . Es vairs nebiju pā rliecinā ts, ka man jā redz kaimiņ š . Bet sē tnieks uzņ ē mā s iniciatī vu un teica: "Viņ š guļ . " Es atbildē ju "Nu, labi, nā kamreiz" un sā ku ieslē gt muguru. Sē tnieks č etras reizes izaicinoš i piezvanī ja kaimiņ a durvī m un atkā rtoja: "Viņ š guļ . " Principā š aujoš as pistoles attē ls pirms minū tes man š ķ ita diezgan iespaidī gs arguments, lai nezvanī tu. Bet puisis neapstā jā s, izņ ē ma savu meistarkarti un atvē ra kaimiņ a durvis. Viņ š man pamā ja ar roku, sakot, nā c iekš ā , paskaties. Es paspē ru pā ris ļ oti nestabilus soļ us un ieraudzī ju kailu kā ju, kas izspraucā s uz gultas. Apkopē ja man teica: "Redzi, viņ š guļ ! " Es klusī bā atgriezos istabā , gribē ju paskatī ties uz sienu un mē ģ inā t izritinā t tikko notikuš o. Paskatī simies, pulkstenis bija ap 17:00, blakus istabā kā ds guļ , bet spriež ot pē c nereaģ ē š anas uz sē tnieka skaļ ajiem zvaniem un š auš anas š auš anas pistoles attē lu ignorē jot modinā tā ju agri no rī ta...viņ š tur guļ mū ž ī gi? Vai arī tas ir ī slaicī gi? Daš a man satraukti jautā ja: “Nu, kā tev gā ja? ”. Es pā rstā stī ju visu š o dī vaino stā stu. Mē s zinā jā m vienu lietu, neatkarī gi no tā , kas un kā tur gulē ja, mums vairs nebija jā iet uz blakus istabu. Starp citu, visu laiku mē s nekad neredzē jā m, ka kā ds no turienes izietu vai ienā ktu.

Ē ģ iptes ceļ ojums mums vienmē r ir ilgi gaidī ts. Par Ē ģ ipti gandrī z katrā ceļ ojumā atceramies ar frā zi “Nekas, Ē ģ iptē atpū tī simies”. Un skarbajā Norvē ģ ijā ar š o domu sildī jā mies naktī . Ē ģ iptes ceļ ojumu unikā lu padara tas, ka nav marš ruta plā noš anas, dokumentu, ieejas biļ eš u, viesnī cu ķ ē des rezervā cijas, meklē jot internetā , ka nav ko redzē t, to mē s ar Daš u saucam par ī stu atpū tu. Gandrī z katra diena paiet stingri saskaņ ā ar to paš u patī kamo grafiku, un tas ir brī niš ķ ī gi. Es neteiktu, ka š is grafiks ir fiziski vieglā ks par citiem braucieniem, bet nav jā seko marš rutam un naudai. Galva noteikti atpū š as. Š ogad mans grafiks bija:

Dienas grafiks

08:00–09:00 Brokastis (š eit peld laiks, sā kas no 06:50)

09:00 – 10:30 Peldē š ana starp zivī m, bez pā rtraukuma

10:30–12:00 Ekstrē mi slidkalniņ i pie baseina, kokteiļ u sesija un otrā s brokastis

12:00 – 12:45 Man peldē š ana ar zivī m un citiem slidkalniņ u baseins

13:00 – 14:00 Pusdienas

14:00 – 15:20 Klusais laiks

15:30 – 16:55 Peldē š anā s ar zivī m

17:00 – 17:05 Poļ akovas koncerts

17:05 – 18:20 Klusais laiks

18:30 – 19:30 Vakariņ as

19:30 – 21:30 Izbraukums uz pilsē tu

21:30 – 22:00 Izrā de viesnī cā

22:00 – 22:30 Internets

22:30 – 23:30 Iepakoš ana

Tā kā peldē š ana ar zivī m notika dziļ umā , dienā iznā ca vairā k nekā divas stundas tī ras peldes un pat slidkalniņ i, tad lī dz dienas beigā m katru reizi bijā m pilnī gā miskastē . Miš a dienā kopā ū denī pavadī ja lī dz pusotrai stundai, neskaitot slidkalniņ us un baseinu, no kura praktiski nekā pa ā rā .

Pie viena no baseiniem bija pilnvē rtī gs pieauguš o ekstrē mais slidkalniņ š . Mē s ar Miš u viņ u atradā m otrajā dienā un vairs neatgriezā mies pirmajā . Kalnā pē c vē lē š anā s varē ja attī stī t traku ā trumu. Pē c pā ris dienā m uz ķ ermeņ a sā ka parā dī ties zilumi. 11:00 iznā ca š efpavā rs un pagatavoja gardus virtuļ us. Tā tad bez slidkalniņ iem bija arī otrā s brokastis pie baseina.


Ū dens baseinā bija daudz aukstā ks nekā jū rā , bet pie tā pierod. Miš ai nemaz nebija auksti, un pirms vakariņ ā m es kā rtē jo reizi skrē ju gozē ties jū rā . Ū dens jū rā bija silts, un bija dienas, kad jau no pirmā s sekundes ū denī nebija pat diskomforta. Un virs ū dens reizē m pacē lā s vē ss vē jiņ š . Daš a gatavoja sev dvieli uz virszemes pontona. Akvaparka klā tbū tne uz vietas ir vesela atrakcija. Un neierobež ots bā rs ir tikai ambrosia. Uz slaidiem mē s arī izstrā dā jā m grafiku, vispirms divi kokteiļ i, tad slaidi, tad otrā s brokastis virtuļ u veidā ar ievā rī jumu un treš ais kokteilis.

Pusdienā s mums vienmē r bija grū ti izvē lē ties starp diviem lieliskiem restorā niem. Grila restorā ns un mū su klasika. Tač u ar katru dienu cilvē ku skaits grilā auga, un mē s pā rcē lā mies uz savē jo, kur vienmē r bija daudz vietas. Gadī jā s, ka ē da uzreiz pa diviem, klasikā bija atcelti deserti. Š ajā viesnī cā strā dā izcils konditors, kurš desertos ieliek ne tikai visu savu mī lestī bu, bet arī burvī bu. Nezinā ju, ka Ē ģ iptē var bū t tik garš ī gas un daudzveidī gas kū kas un konditorejas izstrā dā jumi. Siera kū kas un citronu kū kas ir manas mī ļ ā kā s. Daš ai patika papildu š okolā des kū ka, vī ramā te ē da krē juma kū kas. Miš a savukā rt drupinā ja gabalos ž eleju, ko nosauca par batutiem. Sapratu, ka bija nopietns trieciens diē tai, bet tas bija tā vē rts, tagad Kijevā intensī vi atmetu uzkrā tos 3 kilogramus. Lai gan, š ķ iet, stunda kalnos, lai skrietu pa kā pnē m, vairā k nekā divas stundas peldē š anā s katru dienu un pā rgā jieni, bet kū kas uzvar. Un katru rī tu bija ļ oti, ļ oti priecī gi pastaigā ties pa mū su zaļ o teritoriju, vai tieš ā m kā ds vē las doties uz pludmali ar maš ī nu, nevis š ā das pastaigas.

Viena no patī kamajā m viesnī cas iezī mē m ir diennakts parks ar putniem. Voljeros mī t daudz papagaiļ u un daž ā du putnu, vī rs, kurš pieskata mā jdzī vniekus, iedod saujas sē klu, lai tie varē tu pabarot putnus. Rakstot stā stu, es tikai sā ku vē l vairā k iemī lē t Ē ģ ipti. Tas ir brī niš ķ ī gi, ž ē l, ka nav ekskursiju tikai uz nedē ļ as nogali, mē s ar Daš u bū tu pastā vī gie š ā du braucienu klienti. Mums bija vē l patī kamā ki vakari. Viesnī cas teritorijā bija pat č etri tematiski restorā ni, kuros varē ja pusdienot vienu reizi ceļ ojuma laikā . Rezultā tā mums bija tā das tematiskā s vakariņ as – grilē ta, zivs, meksikā ņ u un itā ļ u.

Visvairā k ar iedziļ inā š anos palika atmiņ ā , tā sakot, meksikā ņ u valoda. Katru reizi, kad viesmī lis izņ ē ma karstu ē dienu, viņ š skaļ i kaut ko kliedza spā ņ u valodā ) Vienī gais negatī vais no š ī m tematiskajā m sapulcē m bija odi, jo tie bija apsegti uz ielas. Klasiskajā restorā nā nebija odu, acī mredzot viņ iem vairā k patika tematiskā virtuve. Bet, no otras puses, ja š ajos č etros restorā nos nebū tu odu, tad pā rē jie bū tu ideā lā kie pasaulē . Un tad kas tā lā k, ideā ls ir atrasts, beigas meklē jumiem daž ā dā s pasaules valstī s?


Vī rieš u izklaide tuksnesī

Tas, ka mē s ar Miš u gaidā m un sapņ ojam jau pusgadu, ir braukt kopā ar kvadraciklu. Š ogad uz kvadracikliem pieteicā mies divas reizes, vienreiz tikai es un Miš a, otrreiz ar visu pū li ar nakts š ovu. Miš a sē dē ja priekš ā , es kontrolē ju aizmugurē . Miš a lū dza iedarbinā t kvadraciklu, bet vē l jo vairā k priecā jā s, kad ļ ā vu viņ am braukt.

Mū su kolonnā visi brauca diezgan pā rliecinoš i, un mū su kurators paā trinā jā s lī dz diezgan lielam ā trumam. Es domā ju, ka Miš a nedaudz palī dzē s ar stū ri, bet Miš a visvairā k interesē ja droseles svira. Beigā s man atlika tikai kontrolē t bremzes. Miš a ā tri satrakojā s un nebaidī jā s attī stī t ā trumu bez mums priekš ā braucoš ā s sievietes mugurkaula.

Sieviete stā stī ja, ka ar muguru jutusi, ka bē rns brauc ar kvadraciklu. Mē s braucā m kaut kur tā lu, kliedzā m atbalsi, Miš a iedzē ra tē ju un brauca atpakaļ . Tač u atpakaļ ceļ š izrā dī jā s nenozī mī gs, nez kā pē c mū su kurators, uzņ emot ā trumu, iegriezā s mež ā . Nez kā pē c tuksneš a vidū atrodas mež s. Man likā s, ka puisis vienkā rš i aizmirsa, ka vada tū ristu kolonnu. Turklā t tū re sā kā s saulrietā un bija jau pavisam tumš s. Miš a devā s uz mež u, un mē s metā mies zem koku, peļ ķ u, caurumu un putekļ u nokarenajā m arkā m. Katru reizi pieturā s pā rņ ē mu kontroli, lai neviens neredz, ka brauc Miš a. Kad ieradā mies finiš ā , gids pienā ca pie mums, paskatī jā s uz sā niem, jautā ja, vai ar mums viss ir kā rtī bā un citē ja manus vā rdus “Get the gas here! Ak, nespiediet gā zi! " Acī mredzot viņ š dzirdē ja un saprata, ka gandrī z visu ceļ u nobraucis bē rns. Miš a ir bezgala priecī ga. Dienu vē lā k devā mies uz kvadracikliem + š oviem. Š ā di visurgā jē ji tiek turē ti naktī . Mū su grupā vairs nebija cilvē ku, tā pē c kolonna sastā vē ja tikai no mums. Es palū dzu mū su gidam braukt ar pilnu ā trumu, jo š eit visi ir pieredzē juš i. Vienvirziena ceļ š bija diezgan ā trs un acī mredzami ā trā ks nekā aizvakar, bet mē s ar Miš u bijā m izsalkuš i pē c ā truma un lū dzā m atgriezties vē l ā trā k.


Puisis ar prieku pamē ģ inā ja, atceļ ā sā kā m attī stī t tā du ā trumu, ka daž os punktos es pā rņ ē mu kontroli no ļ aunuma. No ekskursijas lī dz transfē ram visi kravā jā s putekļ aini un priecī gi, bija krā š ņ i un tieš ā m ekstrē mi. Ī paš i es, jo es ļ oti uzmanī jos uz ceļ a izmaiņ ā m, turot rokas stingri uz bremzes. Pati izrā de tuksnesī nav daudz sliktā ka par tā m, kuras mums bija animā cija viesnī cā . Bet kā daž ā dī ba ikdienas grafikā – tieš i tā .

Viesnī cas š ovi bija ī si, bet diezgan smieklī gi. Mē s ar Daš u, kā vienmē r, bijā m regulā ri dalī bnieki, kad aicinā ja uz skatuves. Rezultā tā man no auss tika izlieta vesela glā ze ū dens, un Daš ai tika uzkā rts resns pitons. Patī kams akcents bija piecinieku un č etrinieku izrā ž u grafiks, pē c mū su izrā des vienmē r varē ja doties uz citu izrā di pieczvaigž ņ u viesnī cā .

Dienu no dienas, un mū su ceļ ojums sā ka iet uz beigā m, Kijevā katru dienu sā ksies sals, un š eit tas bū s lī dz 30 grā diem. Tā bija pirmā reize Ē ģ iptē , kad bija tik labi un relaksē ti, ka nemaz negribē jā s doties prom. Š ķ iet, ka viņ i vienkā rš i pastaigā jā s un iejutā s garš ā . Man noteikti š eit bū tu jā pavada vē l viena nedē ļ a. Un es arī negribē ju braukt prom, jo ​ ​ mums Ē ģ ipte parasti ir reizi daž os gados, un ar visu mū su vē lmi nā kamgad mē s tur nevarē sim nokļ ū t, jo pilnī gi visas atvaļ inā juma dienas jau ir paredzē tas ceļ ojumiem, un mums arī kaut kā jā iespiež Japā na.

Vī ramā te saka, ka tas, kurš kaut reizi mū ž ā nav apmeklē jis Ē ģ ipti, ir velti dzī vojis. Tas izklausā s, protams, pretenciozi, un nav noslē pums, ka ir tū risti, kuriem Ē ģ ipte nepatī k, bet varbū t jū s bijā t nepareizā laikā nepareizajā viesnī cā , lū dzu, dodiet Ē ģ iptei otru iespē ju, lai jū s tajā iemī lē tos! Viens no maniem draugiem, kurš vē l nav atklā jis ceļ ojumu pasauli, man teica: "Es joprojā m labā k paņ emu iPhone", lai gan š obrī d ceļ ojumam uz Ē ģ ipti jau ir pietiekami daudz. Man š ķ iet, ka nav tā da iPhone, kas sagā dā tu lielā ku prieku, kā Ē ģ iptē vismaz uz dienu iekļ ū t labā viesnī cā ar labu rifu. Ja man nebū tu iespē jas lidot, bet man bū tu iPhone, es nekavē tos to pā rdot par labu ceļ ojumam. Alī na, es lū dzu tevi vienreiz aizlidot, un tu neapstā sies)


Mū su Miš a jau ir iejutis ceļ oš anas garš u, un vakariņ ā s viņ š man jau izrullē ja to valstu sarakstu, kurā s mums noteikti jā lido kopā ar viņ u. Turklā t, labi darī ts, viņ š sā ka no Austrā lijas un pat sagū stī ja Č adu. Turklā t pē dē jos pā ris gadus Miš a intensī vi pē tī ja Kijevas tramvaju marš rutu marš rutus un vē sturi, un tagad viņ š ir sā cis pā riet uz gaisa satiksmi starp valstī m. Nu, tā kā esmu garī gi gatavs daudziem kilometru gariem braucieniem, mē s to iekļ aujam vairā kos nā kamajos braucienos. Turpinā jums)

Un jā , Ē ģ ipte ir brī niš ķ ī ga!

Ceļ ojuma informā cija

Ceļ ojuma datums: 03.11. 2018. –11.11. 2018.

Viesnī ca: Dreams Vacation. Ieteicams

Ilgums: 8 naktis (Š armelš eiha)

Tū risma aģ entū ra Kijevā : Tasty Travel (paš i sū tī ti)

Operators: AnexTour (parasti)

Ceļ ojumu veids: pilna pakete — apdroš inā š ana, lidojums, transfē ri, viesnī ca, viss iekļ auts

Ekskursijas: kvadracikli

Ekskursijas iegā de: 3 nedē ļ as iepriekš

Kompleksā ekskursija diviem pieauguš ajiem 24400 UAH

Taksometrs uz Soho un atpakaļ  — 11 ASV dolā ri

Taksometrs uz Nama lī ci un atpakaļ  — 5 $

Kvadraciklu tū re — 10 $ (vienam)

Ekskursijas ATV — 15 $ (divvietī gi ar bē rnu)

Izrā de tuksnesī  — USD 15 vienai personai

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums