MŪSU PIEDZĪVUMI MARSA LĪČOS ALAM 2 (2. daļa)

13 Decembris 2012 Ceļošanas laiks: no 15 Septembris 2012 ieslēgts 29 Septembris 2012
Reputācija: +8602
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

3. MARSA EGLA

Mū su pirmais brauciens notika tieš i Iglu - tas ir diezgan saprotams, jo š is lī cis atrodas tikai 4 km uz dienvidiem no Austrumu. Taksometri tika pasū tī ti par 20 USD par automaš ī nu (piegā dā ja tur un paņ ē ma noteiktajā stundā ). Agri no rī ta, izbraucot no š osejas, mū su divu automaš ī nu kortež s pa zemes taku nogā dā ja mū su kompā niju tieš i krastā . Tiklī dz izkā pā m no maš ī nā m, uzreiz smarž ojā m pē c piedzī vojumiem, kuru gadu palaidā m garā m – tas nozī mē , ka joprojā m "neesam zaudē juš i avantū risma garu" (c). Paskatī jā mies apkā rt - klusums, klusums, miers. . . Bija liela vē lme krist ar seju pludmalē , lai to noskū pstī tu. Jā , nav laika velties smiltī s, atkal - kā pē c š ie smieklī gie ž esti, kad mū s gaida jū ra? ! "Landed", detalizē tā ks teritorijas apsekojums - ir piemē roti izciļ ņ i un vē l piemē rotā ki krū mi, kur varam paslē pt somas un mugursomas. Ar tī ru sirdsapziņ u laiž am savus š oferus mā jā s, neaizmirstot pieprasī t atgrieš anu noteiktajā laikā .


Taisnī bas labad teikš u, ka koraļ ļ u lī cis ir tik un tā . Bet dzī vā s radī bas pā rspē ja visas mū su visoptimistiskā kā s cerī bas! Lī cī ir daudz bruņ urupuč u - gan vanags, gan zaļ ie (protams, ne tik lieli kā Mubarakā ). Daudz ļ oti lielu zivju - trevally, sweetlips, macalors, aluters un citi. Ķ irurgi ir tā di, ka es pat nebiju domā jusi, ka tie var bū t tik milzī gi! Tiesa, lielā kā s no tā m "sē ž " galvenokā rt spraugā s un bedrē s, tač u ir interesanti pakā rt no tā m minimā lā attā lumā , gaidot "izeju". Uz dienvidu rifa viņ i ieraudzī ja milzī gu spā rnu - sā kumā pat domā ja (sapņ otā ji), ka tā ir manta. Nedaudz tā lā k es sastapu pieauguš u Napoleonu ar bumbuli uz pieres - viņ š bija tieš i man deguna priekš ā virs rifa seguma. Es nekavē joties sā ku zvanī t pā rē jiem cilvē kiem, nevis vispirms vismaz vienu reizi nofotografē t š o skaisto vī rieti. Visticamā k, viņ š nobijā s no neparastā m skaņ ā m un nekavē joties devā s dziļ umā . Nevar neatzī t - es te "lohanul" diemž ē l.

Adatas dienvidu izpē tes beigā s mums bija nodoms pā rcelties uz ziemeļ u rifu. Mums ar vī ru tas jau bija un peldē jā m pa smiltī m, pē c plā na, bet laicī gi pamanī jā m, ka pā rē jā kompā nija pā r kaut ko lidinā s. Man bija jā atgriež as pie viņ iem, lai atgā dinā tu par plā niem - izrā dī jā s, ka viņ i atrada Murenu Trampu uz vā ka un ar prieku vē roja viņ u. Dabiski, ka tā da vē lme uzbruka arī man - nedaudz tur "pakā ros" un uztaisī ju pā ris bildes, tač u ā tri vien pieķ ē ru sevi un ar virzienu norā dot ž estu sazvanī ju visus uz ceļ a. Mē s sā kā m š ķ ē rsot lī ci uz tā ziemeļ u rifu. Nopeldē jis visus, kā dus piecdesmit metrus, pamanī ju tieš i deguna priekš ā peldam milzī gu gaiš i brū nu ķ ermeni. Pirmā doma - "dé jà vu", otrā - halucinā cijas, tad - veselais saprā ts ņ ē ma virsroku, un es sapratu, ka tas ir dugongs! Apsē ž oties no pā rsteiguma (š ajā lī cī VIŅ U satikt nebijā m gaidī juš i) un pā rsteiguma balsī , es pagriezos un jautā ju kompanjoniem: "Vai esat redzē juš i dugongu? ! " Gribē ju, lai visi apstiprina, ka tā nav vī zija! Izrā dī jā s, ka neviens neko neredzē ja, es uzreiz nolaidu galvu ū denī un sapratu, ka izskatī gais vī rietis š ajā s sekundē s paguva aizpeldē t no mums prom. Es kā torpē da metos viņ am pakaļ . Skatoties uz manu paā trinā jumu, visi saprata, ka nejokoju, un arī ieslē dza ā trumu, kā rezultā tā kā du pusminū ti peldē jā m pē c dugonga. Es visu laiku gaidī ju, kad viņ š "piezemē sies", tad apbrī nosim viņ u pē c sirds patikas un nobildē š u VIŅ U. Mū su pū les bija veltī gas - viņ š devā s jū rā no baroš anā s, un mē s jau zinā m, ka ir bezjē dzī gi viņ u panā kt, neskatoties uz viņ a mā nī go š ķ ietamo lē numu. Mums izdevā s novē rot tikai aizejoš ā dzī vnieka grā ciju, galvenokā rt apcerot tā vareno asti. Daž iem no mums paveicā s vairā k – dugons devā s tieš i pie mana vī ra, kurš mū s gaidī ja tur, kur devā s varenais izskatī gais vī rietis. Viņ š graciozi aizpeldē ja garā m un iegā ja zilumā . Dvē selē valdī ja saviļ ņ ojums un bauda, ​ ​ ar š ī m sajū tā m pā rcē lā mies uz ziemeļ u rifu, pa ceļ am neaizmirstot izpeldē ties pa burvī go salu, kas atrodas lī č a centrā .

Visu laiku, kamē r pē tī jā m ziemeļ u rifu (vislabā k man patika daž i koraļ ļ u plankumi un lielie laupī tā ji), mani grauza doma, ka gribu vē lreiz atgriezties zā lē lī č a centrā . Es centos to visu ieskaidrot mū su pavadoņ iem, sakot, ka mē s redzē sim bruņ urupuč us. Bet zemapziņ ā , un to nevar maldinā t, slē pā s "tā rps", kas grauza smadzenes - VIŅ Š atgriezī sies! Beidzot ziemeļ u izpē ti, es paskatī jos pulkstenī un sapratu, ka mums vē l ir atlicis apmē ram piecdesmit minū tes bruņ urupuč iem, par ko pastā stī ju visiem. Draugi mani atbalstī ja, un mē s steidzā mies uz lī č a centru. Jau pē c pā ris minū tē m tā lumā pamanī ju trī s ū denslī dē jus, kuri č upā uz kaut ko skatī jā s, devos pretī viņ iem. Viens no viņ iem aktī vi pamā ja ar rokā m, piesaistot manu uzmanī bu - tas jau bija bezjē dzī gi, jo es pats redzē ju dugongu un izš ķ ī du š ajā laimē . Š eit tas ir visā savā krā š ņ umā ! Tikai kā dus trī s metrus dziļ i! O. priecī gā eiforijā satvē ra manu roku un paspieda to - bija skaidrs, ka viņ a ir laimī ga, jo senais sapnis bija piepildī jies! Bet manai laimei nebija robež u - lai cik reizes es satiktu š o skaisto dzī vnieku, tas izraisa patiesu sajū smu un sajū tu salū tu! Mums patika vē rot, kā viņ š barojas, kā arī izkā pis uz virsmas, lai elpotu — burvī gs skats!

Bijā m neticami apmierinā ti ar braucienu! Par to stā stī jā m visiem, kas mū s tajā dienā pieķ ē ra. Ar savu prieku inficē jā m gan taksi vadī tā jus, gan cilvē kus krastā , gan visus, kas mū s ieraudzī ja viesnī cā - sajū tas pā rņ emtas un izš ļ akstī tas! Tieš i š ajā dienā bā rmenis no bā ra baseinā , kurā , ierodoties viesnī cā , ar prieku plī vojā m, pē c viņ a paš a lū guma, ī paš i mū su kompā nijai, attē loja š iku "Pina Colada"! Acī mredzot mū su laime visus uzlā dē ja pozitī vā veidā . O. bija ī paš i sajū smā , viņ a kā bē rns priecā jā s un dalī jā s savā sajū smā ar visiem - salū ts, kā jau gaidī ts, uzsprā ga! Skatoties uz viņ u, es atcerē jos sevi pē c tikš anā s ar “Sarkanā s jū ras karali” pirms gada, un man kļ uva skaidrs, kā pē c visi teica, ka nevajag pat redzē t paš u dugongu, pietiek redzē t tā du laimī gs cilvē ks! Tas ir tik maģ isks dzī vnieks, ja kā dam laimē jas viņ u satikt, tad laimī gais saņ em tā du lā diņ u, ka viņ am ir ar ko dalī ties ar visiem!


Informā cijai - dugongs pirmo reizi redzē ts plkst. 8.45, otrais plkst. 10.15 (pē c vietē jā laika). Jā ! Es aizmirsu pateikt! Ka VIŅ A Majestā te pat cienī jā s kakā t (atvainojos par intī majā m detaļ ā m) mū su acu priekš ā (ir fotogrā fija), tagad VIŅ U var meklē t pē c "pē dā m" (viņ a ekskrementus pamanī jā m, tiklī dz iegā jā m lī cī , lai gan nesaprotu, ka tā bija viņ u nikni ē da zivs). Es š o faktu uztvē ru par naudu. Es nemaz negribu domā t, ka dugons to darī ja “no bailē m”, iespē jams, aiz prieka satikt senus draugus. Nu labi, lī dzskanis (bū sim pieticī gā k) - ar seniem paziņ ā m.

Aizmirsu arī pateikt – tas noteikti bija mū su pagā juš ā gada tē viņ š no Marsa Mubaraka lī č a (uzziņ ai, attā lums starp Iglu un Mubaraku ir kā di piecdesmit kilometri! ).

Diemž ē l tajā dienā mū su fotoaparā ts (pareizā k sakot, akumulators) "izsita", tā pē c bildes ir niecī gas, bet video sanā ca maz. Nez kā pē c kamera, kas lā dē jā s (kā mē s domā jā m) visu nakti, pē c stundas peldē š anas sā ka "lū gt uguni" (tas ir, akumulators nomira). Uzņ emot video ar VIŅ U, iekā rta laipni atvadī jā s no manis, lū gdama nomainī t bateriju, un izgā ja ā rā . Lū k, tik skumjš stā sts ar š ī s neaizmirstamā s dienas filmē š anu. Bet tas nesabojā ja mū su neaizmirstamo pieredzi! Nevienu fotoattē lu vai video nevar salī dzinā t ar dzī vu satikš anos ar jū ras govi!

Pa ceļ am uz viesnī cu satikā m kompā niju, kas aizvadī ja pirmo atvaļ inā jumu Marsā , un cilvē kus, kuri vispā r nesaprata, kas tā par vietu un kā pē c viņ iem tur jā dodas. Turklā t ne visi prot peldē t, visiem bija divi masku/snorkelu komplekti (5 cilvē ki), un parasti tikai viena spura. Noklausī juš ies mū su stā stus, viņ i noī rē ja automaš ī nu (60 eiro dienā ar degvielu) un brauca uz Marsa Mubarak lī ci skatī ties bruņ urupuč us. Tā tad viņ i visi tur redzē ja dugongu! Pie viņ a uz piepū š amā spilvena tika vilkta pat pilnī gi nepeldoš a meitene. Kā var neticē t, ka "iesā cē jiem un muļ ķ iem veicas" (c)? Pats kaitinoš ā kais ir tas, ka viņ i pat ī sti nesaprot savu laimi un nenovē rtē ja patieso veiksmi. Mē s zinā m daudzus dedzī gus Sarkanā s jū ras cienī tā jus, kuri atkā rtoti cenš as redzē t š o skaisto dzī vnieku, un viņ iem tas joprojā m neizdodas, tač u š eit tas ir vienkā rš i! Mē s ļ oti atceramies š o brī di - es nevē los attī stī t netaisnī bas ideju. Acī mredzot š eit ir kaut kas cits, un š is cits liek aizdomā ties par Dugonga mistiku. Es ceru, ka viņ a kontemplatori galu galā pā rā k neiejaucas viņ a dzī vē un viņ š neaizies nezinā mā virzienā .

4. MARSA ASSALAI


Plā notā brauciena priekš vakarā uz š o vietu bija ļ oti slikti laikapstā kļ i. Pū ta ienaidnieka vē jš . Viņ u lī cī bija - duļ ķ ainī ba, straume un vilnis. Visu vakaru viņ i "burvinā ja", lai vē jš vismaz nedaudz pierimst, citā di pat mā jā s uz balkona viss tika aizpū sts. Bet, atpakaļ ceļ a vairs nav - viss norunā ts un rī t mū s gaida Assalay.

Agri no rī ta, noteiktajā stundā , mū s "savā ca" ar maš ī nā m (emisijas cena 25$ par katru, tikai 7 km uz dienvidiem no viesnī cas) un aizveda satikt citu pasaku! Ak, un mums patī k š is bizness! Ī paš i forš a sajū ta, kad aizbrauc uz nepazī stamu vietu un nesaproti, ko no tā s var sagaidī t. Tač u mē s jau zinā jā m, ko sagaidī t no š ī konkrē tā lī č a, jo nedē ļ u pirms mums mū su domubiedri bija tur bijuš i un aci pret aci satikuš ies ar ā murhaizivi. Varbū t es bū tu pamā jusi ar roku un teikusi kaut ko lī dzī gu "es sapņ oju", tač u sniegtā s fotogrā fijas nepā rprotami apstiprinā ja tikš anos ar š o konkrē to zivi, turklā t iespaidī gā (apmē ram 3 m) zivs. Protams, esmu visā du interesantu tikš anos jū rā cienī tā ja, tač u nekad neesmu ilgojies pē c "satikš anā s" ar lī dzī gu jū ras dzī vi. Tā pē c visu laiku, kamē r atradā mies š ajā lī cī , neviļ us skatī jā mies apkā rt – gribē jā m bū t gatavi iespē jamam randiņ am. Bet, vai nu "č aula nekrī t vienā piltuvē ", vai arī nebija ī stais laiks, bet ā murs tajā dienā nesanā ca. Lai neteiktu, ka mani š is fakts apbē dinā ja (var pat uzskatī t, ka esmu gļ ē vulis), tač u bija nepadarī ta darba sajū ta, ī paš i ņ emot vē rā , ka pē c ziņ ā m gatavojā mies š ā dai tikš anā s reizei.

Š is lī cis ir pā rsteidzoš i oriģ inā ls – no abā m pusē m to ierā mē kalni, kas nozī mē , ka tas ir pasargā ts no vē ja. Un ziemeļ u grē dā mani pā rsteidza fundamentā lie pakā pieni, kas ved uz pludmali – tie rosinā ja pā rdomas par š ī s valsts seno kultū ru un pieķ erš anos tradī cijā m. Pludmale š eit ir ļ oti ē rta un ieeja ū denī nesagā dā nekā das neē rtī bas. Tā nu, tē rpuš ies savā s "kleitā s" ar lielu prieku un gaidot satikties ar skaisto, iebraucā m lī č a ū deņ os! Un pati jū ra ir skaista (mī ļ otā ji mani sapratī s)!

Ja atmetam liekas emocijas, tad jā saka, ka š ajā lī cī mū s sajū sminā ja ziemeļ u rifs! Š eit ir lieliski koraļ ļ i - eleganti vē dekļ u plato, kas veidoti no tī klveida milleporā m, kā arī daudzkrā sainas koraļ ļ u jaunavas lauces, apmetņ i un izciļ ņ i. Liels skaits lielu dzī vo radī bu - degunradž u bari, lielas saldas lū pas, melni makolā ri - ir neskaitā mi daudz. Ļ oti liela sarkanbrū na cheilin un citas zivis, kas izplatī tas Marsā un Sarkanajā jū rā . Jo tā lā k uz ziemeļ iem, jo ​ ​ stiprā ks ir vilnis un straume, un rifs ir nabadzī gā ks - ak, bet tas ir normā li š ī m vietā m. Dienvidu rifs bū s vienkā rš ā ks, bet arī savdabī gs un noslē pumiem un iespē jamā m satikš anā s pilns, tā pē c to bū s interesanti redzē t apsē stiem Sarkanā s jū ras izmeklē tā jiem.


Š ajā lī cī ir pilnī gi iespē jama balstiekā rta, strā va un vilnis, kas var neļ aut iegū t kvalitatī vas fotogrā fijas (kas neļ ā va mums izveidot labu fotosesiju), tač u tas ī paš i neietekmē s skaistuma apcerē š anas prieku.

Tā pē c iesaku vismaz vienu reizi tur aizbraukt - trakiem Marsa cienī tā jiem nav pā rā k daudz daž ā dī bas, jo ī paš i tā pē c, ka ir reā la iespē ja satikt ā murhaizivi!

P. S. Dugonga video vē l nav gatavs, apsolu vē lā k iemest š eit linku.

TAS NAV VISS!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Игла снаружи
Игла снаружи
Тэниура
Тэниура
Тэниура
Ежик:)
Риф Иглы
Риф Иглы
Риф Иглы
Риф Иглы
Риф Иглы
Риф Иглы
Хирург бороздит просторы Иглы
Мурена Бродяга
Расписной алутер
Расписной алутер
Риф Иглы
Дюгонь
Дюгонь
Практически ребус - угадайте кто/что это?Подсказка - кто прочел рассказ должен легко догадаться;)
Ассалай снаружи
Ассалай снаружи
Риф Ассалай
Риф Ассалай
Полиповая рыба-бабочка
Риф Ассалай
Риф Ассалай
Риф Ассалай
Риф Ассалай
Риф Ассалай
Рыба-крокодил
Лямбис просто врос в риф
А вот и житель
Ассалай снаружи
Ассалай снаружи
Ассалай снаружи
Ассалай снаружи
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums