Laimes rats jeb stāsts par 3 migrācijām

03 augusts 2017 Ceļošanas laiks: no 09 Aprilis 2017 ieslēgts 16 Aprilis 2017
Reputācija: +3130
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Laimes rats jeb stā sts par 3 migrā cijā m

Sveiki, dā rgie draugi, domubiedri un ceļ otā ji! Ļ oti daudzus no mums, gan iesā cē jiem, gan “pieredzē juš iem”, agrā k vai vē lā k interesē jautā jums: “Kas ir Fortū na un vai ir vē rts riskē t? ”.


Kas tad teorē tiski ir "Fortū na"? Š eit viss ir vienkā rš i. Jū s izvē laties tikai kū rortu, izbraukš anas datumu, dienu skaitu, viesnī cas kategoriju un ē dinā š anas sistē mu. Nekas cits nav atkarī gs no jums. Jū s ierodaties noteiktajā datumā norā dī tajā vietā , un tad saimnieks izlemj, kurā viesnī cā jū s izmitinā t, tač u saimniekam ir jā ņ em vē rā arī viesnī cas kritē riji, par kuriem jū s samaksā jā t. Tie. ja esi samaksā jis par "Fortuna 5*" all inclusive ē dinā š anu, tad ar š o ē dinā š anas sistē mu bū tu jā nakš ņ o jebkurā.5* viesnī cā pē c tū roperatora izvē les. Parasti tū roperators "fortunistus" izmitina lē tā kajā s un nepieprasī tajā s viesnī cā s. Priekš rocī ba ir cena, biež i vien "Fortuna" pakete ir daudz lē tā ka nekā biļ ete uz izvē lē tā s kategorijas lē tā ko viesnī cu. Š ī akcija ir paredzē ta cilvē kiem, kuri ir ekonomiski, nepretenciozi un ar ļ oti attī stī tu tieksmi pē c piedzī vojumiem un riska.

Kas ir "Fortū na" praksē ? Š is jautā jums sā ka mocī t arī mani. 2017.  gada aprī lis ģ imenes apstā kļ i izveidojā s tā , ka mums ar vī ru steidzami bija nepiecieš ama gan garī ga, gan fiziska atpū ta. Mū su dvē sele nekur neatpū š as kā pie Sarkanā s jū ras, un finanses biež i vien nosaka toni atpū tai. Es gribē ju mieru un vienlaikus emocionā lu š oku un risku. Free Finance nolē ma, ka ar tiem pilnī gi pietika lē tā kajai biļ etei Fortuna 4 * sistē mai uz Marsa Alam no operatora Fairy Mandriv: no 04.09. 2016 lī dz 16.04. 2017. Tā tad zvaigznes sakrita. Rezervā cija, gaidu pā rē jo. Vietnē Feeriya parā dā s ziņ ojums, ka visiem, kas lido š ajos datumos, tū risma operators sniedz Viktora Pavlika bezmaksas koncertu tuksnesī . Godī gi sakot, mē s nebijā m fani, tač u tas ir patī kams bonuss.

Lai sagatavotos sliktā kajai iespē jamajai 4 * viesnī cai Marsa Alam, es pā rlasu atsauksmes. Es tieš ā m negribu, lai mani ieliek viesnī cā ar nabadzī gu rifu, bet papildus visiem citiem pā rsteigumiem, piemē ram, pieticī gs ē diens, vecs remonts utt. Es cenš os garī gi sagatavoties un garī gi samierinā ties.

Lidojumi tieš i uz Marsa Alam lidostu, kas ir lieliski. Viktors Pavļ iks bija lidmaš ī nā kopā ar mums. Tarass Topolya no Antivielu grupas kopā ar sievu un mazo dē lu lidoja tā pat.

Mū s sagaida gids, vā rdā Nadirs, un nosū ta “fortunistus” uz autobusu uz viesnī cā m uz ziemeļ iem no lidostas. Un š eit ir patiesī bas brī dis, ar aizturē tu elpu es jautā ju, kā da viesnī ca mums ir.

Viesnī ca Nr. 1.


Atbilde bija apmulsusi, sarū gtinā ta un uz vietas nokalta (bet tā tika izteikta citos vā rdos): mums ir bezmaksas uzlabojums (“upgrade”, kā teica ceļ vedis) saskaņ ā ar “Fortuna 4 *” sistē mu. , esam izmitinā ti "Coral Hills Resort Marsa Alam" 5*". Starp citu, š ajā viesnī cā tiek izmitinā ti arī “5 * zī lnieki”, lai gan kuponu izmaksu atš ķ irī ba ir aptuveni 100 dolā ru. ASV. Mē s vē l neesam bijuš i š ajā viesnī cā , bet zinu, ka atsauksmes par to ir diezgan bē dī gas. Es arī skatī jos video no rifa. Un, spriež ot pē c video, mums ar vī ru tur nav ko darī t. Mums atpū ta pie Sarkanā s jū ras bez rifa nav svē tki. Jē dzienā “bez rifa” es ievietoju nevis pilnī gu koraļ ļ u un dzī vo radī bu neesamī bu, bet gan zemū dens pasaules trū kumu, ī paš i tiem, kuri ir redzē juš i daž us no labā kajiem koraļ ļ iem Sarkanajā jū rā . Skumjas….

Paziņ ojam gidam par savu kategorisko nevē lē š anos apmesties š ajā viesnī cā , gids sola problē mu atrisinā t uz vietas, jau viesnī cā . Coral Hills Resort Marsa Alam 5 * mū s paē dinā ja ar pusdienā m, bet garastā voklis neuzlabojā s, pē c vakariņ ā m kļ uva vē lme kustē ties. Gids piedā vā ja bez papildus samaksas nomainī t š o brī niš ķ ī go "piecinieku" pret "č etrinieku" Magic Tulip Beach Hotel. Atceros atsauksmes, liekas, ka nav sliktas, pontons ļ oti garš , no koraļ ļ a nav skaidrs. Neskatoties piekrī tam. Viņ i iesē dinā ja mū s mazā busiņ ā , un tajā paš ā autobusā iekā pj vē l vairā ki tā di paš i “migranti”. Gan “freeloaders 4*”, gan “freeloaders 5*” tika pā rvietoti uz Magic Tulip Beach Hotel 4*.

Viesnī ca №2.

Kopumā man ļ oti patika Magic Tulip Beach Hotel 4 * (es uzrakstī ju atsauksmi), tač u mē s tajā ieradā mies pē cpusdienā , un bija par vē lu peldē ties. Nā kamajā rī tā mē s ar nepacietī bu devā mies snorkelē t. Pontons tieš ā m garš , bet ē diens viesnī cā ir jaudī gs, nepiecieš ams sadedzinā t papildus kalorijas. Tā tad pontona garums ir tikai tiem, kas baidā s, ka lī dz atlikuš ajam beigā m seja neiederē sies fotoattē lā . Kas ir jū rā ? Un te ir neliela vilš anā s – esam pieraduš i pie bagā tā kas zemū dens pasaules. Ir rifs un nav slikti, vienkā rš i esam jau ļ oti izlutinā ti rifu gardē ž i. Vse-taki 16. atpū ta Ē ģ iptē . Mē s redzē jā m, ka ū denslī dē ji izkraujas pa labi no pontona. Iesim uz turieni. Ieeja uz koraļ ļ u seguma ir š ausmī gi neē rta un bī stama. Bet koraļ ļ i ir interesantā ki.

Vakariņ ā s pē c "drosmī go" dzē rienu dzerš anas nā k prā tā doma pā rvā kties uz citu viesnī cu, pareizā k sakot, uz citu koraļ ļ u. Kautrī gi dalos pā rdomā s ar otro pusī ti. Bet arī otra puse ir paspē jusi nogarš ot avantū risma garu un nedaudz "viss iekļ auts" vakariņ ā s, un atbalsta manu ideju ar abā m rokā m.


Sauksim reģ istratū ru mū su ilggadē jam gidam Nadiram. Jautā ti par pā rvietoš anas iemeslu, mē s sakā m patiesī bu: "Mē s vē lamies vē l vienu rifu. " Nadirs izrā dī jā s gudrs puisis un jautā jums par pā rvietoš anas vietu bija: “Kā du rifu tu vē lies? ”. Pirmais, kas ienā ca prā tā , ir mū su mī ļ ā Portgaliba, viņ i nemeklē labu no laba. Nadirs lū dz viņ am atzvanī t pē c 5 minū tē m.

Recepcijā strā dnieki saprata viņ iem vissvarī gā ko sarunas daļ u, proti, ka vē lamies pā rcelties uz citu viesnī cu. Puiš i bija satraukti un lū dza paskaidrot, kā viņ i mū s aizvainoja. Mē s atvainojā mies un godī gi paskaidrojā m, ka problē ma nav viesnī cā un ne servisā . Ceru, ka viņ i neapvainosies.

Atzvanot ceļ vedim. Rezultā ts: pā rskaitiet 25 dolā rus. ASV, 2 viesnī cas, no kurā m izvē lē ties, vai mū su iecienī tā kā Marina Lodge At Port Ghalib 4 * ar papildu samaksu 5 USD. ASV dienā vienai personai vai Marina View Port Ghalib Hotel 3* bez papildu maksas. Piedzī vojumu gars ir pilnī bā spē lē , mē s vē lamies Marina View Port Ghalib Hotel 3*. Pirmo reizi mū ž ā atpū tī simies Ē ģ iptē "troikā ", gribē jā s eksotiku, tā s jaunā kā s atsauksmes par viesnī cu ir ļ oti pozitī vas un dī vainas. Bet vairā k par to vē lā k. . .

Viesnī ca Nr.  3.

Nadira ieradā s no rī ta, un mū s aizveda uz 3. viesnī cu brī vdienā m. Uzreiz jā saka, ka viesnī ca Marina View Port Ghalib Hotel 3* izrā dī jā s viesnī ca. interesantā kā un nebanā lā kā (nejaukt ar labā ko) viesnī ca no visā m Ē ģ iptes viesnī cā m, kurā atpū tā mies. Atstā ju atsauksmi par viesnī cu, padalī š os iespaidos. Viesnī cai izrā dī jā s savs neaizmirstams raksturs interjerā , apkalpoš anā un virtuvē . Viņ i absolū ti nenož ē loja savu lē mumu pā riet uz "troiku". Kopumā man patika gandrī z viss. Mums nekad nav bijusi tik individuā la apkalpoš ana: restorā nā esam tikai mē s un viesmī lis, bā rā mē s esam tikai mē s un bā rmenis)))). Kad devā mies ekskursijā vai uz koncertu, strā dnieki, acī mredzot daudz dzirdē juš i par mū su piedzī vojumiem, satraukti interesē jā s, vai mē s atgriezī simies)))).


Tā ir ļ oti interesanta un, manuprā t, noderī ga ideja nolī gt gidu, lai kuģ otu pa rifu. Pateicoties Mustafai, cilvē ki, kuri nav pā rliecinā ti par peldē tā jiem, joprojā m var izbaudī t lī č a zemū dens pasaules bagā tī bu. Turklā t Mustafa mū s izklaidē ja kā sarunu biedrs, devā s ar mums uz lielveikalu, uz Marsa Mubaraka lī ci. Pirmo reizi visā mū su uzturē š anā s laikā mē s noķ ē rā m lietus tuksnesī . Tā mums bija jauna pieredze.

Pastaiga uz Port Ghalib


Vienu vakaru veltī jā m pastaigai pa Portgalibu. Marina View Port Ghalib Hotel 3* atrodas piecu minū š u pastaigas attā lumā . Š ī nav pirmā reize, kad atpū š amies Port Ghalib, š oreiz vienkā rš i izklaidē jā mies pastaigā joties un pļ ā pā jot ar pā rdevē jiem. Kā pē c jums bija jautri? Jo par š ī m cenā m var tikai izklaidē ties ar komunikā ciju. Iepriekš veikuš i iepirkš anā s reidu Ā dama tirgū (cenas vietē jiem), devā mies noskaidrot, cik maksā mū su pirkumi tū ristiem, vienojoties ar vī ru par leģ endu: esam Ē ģ iptē otro reizi, neko nezinā m un ticam. viss. Sniedzot sejā m apbrī nojami stulbu izteiksmi, ieejam veikalā ar papirusiem. Atgā dinu, ka š is ir mū su 16. ceļ ojums uz Ē ģ ipti. No pā rdevē ja vā rdiem tieš i iestā jas stupors. Izrā dā s, gaiš ie papirusi ir jauni, un tumš ie (mums mā jā s tā di ir 7) ir seni. Abu Simbel tempļ u komplekss ir Hatš epsutas templis un atrodas Asuā nā . Mē s uzmanī gi klausā mies, pamā jam ar galvu, cenš amies visu iespē jamo, lai nesmieties)). Es atrodu kaudzē “seno” papirusu, kas attē lo Tutanhamonu un Nifertiti uz Heopsa piramī das fona, es lū dzu pā rdevē ju paskaidrot, ko š is attē ls nozī mē . Atbildot uz to, es dzirdu satriecoš u skaidrojumu, ka š is papiruss nes mī lestī bu, jo attē lotie Tutanhamens un Nifertiti mī lē ja viens otru Heopsa piramī dā . Mums vairs nebija spē ka aizturē t smieklus, ā tri atvadā mies un izejam no veikala, lai apspriestu, kā tū ristiem tiek pā rdots stā sts, ka znots un vī ramā te mī lē juš i viens otru miruš ā faraona kapā . ))))))). Vai jū s domā jat, ka š ā du stā stu stā sta tikai mums un tikai š ajā Ē ģ iptes nostū rī ? ))))) Vakars vairs nav kū trs, ejam uz veikalu ar kosmē tiku. Atbilstoš a sejas izteiksme. Ā tri atrodu daž us ar rokā m darinā tu ē ģ iptieš u dabī go ziepju gabaliņ us (tā du paš u gada krā jums tika iegā dā ts kā du dienu Ā dama tirgū ) un ar aizturē tu elpu uzdodu jautā jumu: cik tas maksā ? Atbilde pā rspē ja visas manas cerī bas: 11 eiro gabalā , bet ja paņ emš u vismaz 5gab, tad man par visu partiju dos pat 5 eiro!! ! ! (tirgū par vietē jiem 0.5 eiro). Cenš os apvaldī t smieklus. Atgriež amies viesnī cā pacilā tā noskaņ ojumā , mums ir laiks pirms bā ra slē gš anas, apspriež am savu reidu pie dž ina un tonika. Kā pē c es to aprakstu? Tieš i tas pats notiek ar mū su tū ristiem jebkurā citā Ē ģ iptes nostū rī katru dienu. Mums jā saprot, ka tiek maldinā ti tie, kas ļ aujas sevi maldinā t. Viņ u uzdevums ir nopelnī t maksimumu, mū su uzdevums ir atļ aut vai neatļ aut.

Koncerts tuksnesī .

Mē s ar nepacietī bu gaidī jā m Viktora Pavlika koncertu. Nav fani, bet š ī ir pirmā reize visos ceļ ojumos uz Ē ģ ipti, kas ietver slavena mā kslinieka koncertu. Koncerts patieš ā m ir bez maksas, bet jums ir jā maksā.5 USD par katru. ASV vienai personai par dzē rienu koncerta laikā (koncertā paņ ē mā m lī dzi pudeli alus bā rā un konjaka kolbu bez maksas). Savā cā m 2 lielus tū ristu autobusus un aizvedā m aiz Braikas kompleksa viesnī cā m tieš i uz tuksnesi. Patika organizā cija: vieta koncertiem ir speciā li aprī kota, ir skatuve, zem skatuves neliela vieta dejā m, dī vā ni, atzveltnes krē sli un galdi austrumnieciskā stilā . Jū s varat iegā dā ties ū denspī pes dzē rienus. Virs galvas ir nepā rspē jamā s Ē ģ iptes nakts zvaigž ņ otā s debesis, bet tas vairs nav organizatoru nopelns)))). Atmosfē ra ir lieliska. Koncerts sā kā s gandrī z laicī gi. Pirmo reizi klausī jā mies Viktoru Pavliku dzī vajā un guvā m lielu baudu no viņ a balss, dziesmā m un spē jas aizdedzinā t publiku. Viņ i izgā ja ā rā dejot. Negaidī ti Viktors Pavļ iks ieguva divus jaunus pielū dzē jus mū su sejā . Tagad, kad dzirdu š o dziedā tā ju, man acu priekš ā ir zvaigž ņ otā s debesis pā r tuksnesi.

Mē s sē dē jā m pie galda kopā ar mū su ilgo gidu Nadiru. Viņ i vē lreiz atvainojā s par nepatikš anā m, ko viņ am un viesnī cā m radī ja mū su tieksme pē c pā rvietoš anas. Viņ š pilnī gi sirsnī gi atbildē ja, ka nav par ko uztraukties, un viņ š absolū ti neapvainojā s, un mē s rī kojā mies pareizi, jo jū ra mums ir prioritā te.

Atgriež oties viesnī cā , mē s ilgu laiku stā vē jā m pie ieejas un dalī jā mies savā s emocijā s. Marina View Port Ghalib Hotel 3* darbinieki iznā ca, lai pā rliecinā tos, ka esam atgriezuš ies un nebē gsim. uz citu viesnī cu))))

Secinā jumi.


Es ļ oti izbaudī ju savu atvaļ inā jumu, guvu daudz pozitī vu emociju un ietaupī ju daudz naudas. Bet ir viens BET: es nezinu, vai mums bū tu izdevies š ā ds piedzī vojums, ja mē s bū tu saskā ruš ies ar citu ceļ vedi.

Š eit es jums visu ī si aprakstī ju. Un vai ir vē rts riskē t un griezt laimes ratu, izlemiet paš i.

Labu atpū tu, bū s jautā jumi, rakstiet, atbildē š u!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (64) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums